Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122
  • ⭐⭐

tesekkur ederim hepinize bu calkantılı dönemde dayanak noktası oldugunuz için.

• @arkben tarihi aldınız, bundan sonraki süreç çorap söküğü gibi gelecektir umarım. Mülakat deneyimleri başlığındaki deneyimlerinizi keyifle okumak dileği ile

• Saglık Raporu İçin Evraklar
    Randevu mektubu
    Pasaportlar
    Varsa aşı kartları
    Kullanılan ilaçlar ve kutuları
    Gözlük
    2 fotoğraf (Unganlar çekiyor)

Mülakat İçin İstenen Evraklar
    Randevu tarihini gosteren yazı
    DS260 konfirmasyon sayfası
    Saglık raporu
    Pasaportlar
    Pasaport teslim alma yeri kaydı
    Talihlinin diploması ve kopyası
    Vukuatlı nufus kayıt ornekleri (birth certf.) ve kopyası
    Arsiv kayıtlı adli sicil belgesi (police certf.) ve kopyası
    2ser adet 51mm*51mm fotograf
    Evlilik cüzdanı ve 2 kopyası

Hatırlatma 🙂 tebrikler ve bol şans

• ⭐⭐

aıs kayıdında hizmet olarak neyi seciyoruz?

• @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

aıs kayıdında hizmet olarak neyi seciyoruz?

burasi bu tur sorular icin yanlis baslik, bilginize.

• @Sefa çok teşekkür ederim 😊

• @arkben sizin de hayırlı olsun teşekkürler ✌

• Arkadaşlar merhaba,
    DV vizesi basılı pasaport ile (Green Card elimizde yok) ABD'ye ilk uçuşunuzda yurt dışı harc pulu almak gerekiyor mu? Sanki muafiyet var diye biliyorum ama yine de sormak istedim,

Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

• @Cihangir-KARABAGCI, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

Arkadaşlar merhaba,
    DV vizesi basılı pasaport ile (Green Card elimizde yok) ABD'ye ilk uçuşunuzda yurt dışı harc pulu almak gerekiyor mu? Sanki muafiyet var diye biliyorum ama yine de sormak istedim,

Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

Yurtdışında oturumu olanlar yurtdışına çıkarken harç ödemezler. DV de bu imkanı sağlıyor diye biliyorum.

• @rustynail giriş yapan biri söylebilir aslında!! @crazycells bu bilgiye haiz misiniz acaba 🙂

• @rustynail, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

@Cihangir-KARABAGCI, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

Arkadaşlar merhaba,

Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

Yurtdışında oturumu olanlar yurtdışına çıkarken harç ödemezler. DV de bu imkanı sağlıyor diye biliyorum.

Evet, normalde almamalari lazim; fakat gocmen vize henuz damgali olmadigi icin bunu gocmenlik baslamamis kabul ediyorlar bazen, bazen de kesinlikle green card'i gormek istiyorlar. Bu, tamamen size denk gelen polisin konuyu ne kadar bildigiyle alakali.

Eger uzun sure tartisirim diyorsaniz, yapabilirsiniz ama vakit kaybi olabilir, bu sekilde odemeden gecen de var, kabull ettiremeyip odeyerek gecen de ... 🙂 eger sure sikintiniz varsa vizeyle son kez odeyip, sonrasinda Green Card'inizla odemeden gecebilirsiniz.

• Merhabalar, haftaya vize görüşmem var fakat 1 ay once baska bir sehire tasindim yeni adresimi mülakatta söylemem gereklimidir? daha once aramızda bunun gibi bir durumu olan oldu mu acaba?

• @muhammetnzr, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

Merhabalar, haftaya vize görüşmem var fakat 1 ay once baska bir sehire tasindim yeni adresimi mülakatta söylemem gereklimidir? daha once aramızda bunun gibi bir durumu olan oldu mu acaba?

hayir, boyle bir guncelleme gerekmiyor.

• @crazycells
    Merhaba benim 12 eylulde mulakatim var ve cevabini sitede bulamadigim bazi sorularim var.
    1- Su an amerikada yasiyorum ve ogrenci vizem var, yine de pasaportumuzu alip vize basacaklar mi? Mulakattan sonra hizli bir sekilde AMerikaya donmem gerekiyor. Pasaportumu vermemek ve normal ogrenci vizemle ulkeye giris yapmak gibi bir hakkim var mi?

2- Amerikadan saglik raporu almak mumkun mu, ya da en azindan bazi asilari burada olsam olur mu?

Yardiminiz icin tesekkur ederim.

• ⭐⭐

Arkadaslar mulakat esnasında ds 260 taki Abd adresimizi degiştirmemiz mumkunmu

• @Calibraturbo Mülakatta değiştirebilirsiniz. Söylemeniz yeterli. Sağlık muayenesini içinde aynı adresi girin.

• @aslanecon, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

@crazycells
    Merhaba benim 12 eylulde mulakatim var ve cevabini sitede bulamadigim bazi sorularim var.
    1- Su an amerikada yasiyorum ve ogrenci vizem var, yine de pasaportumuzu alip vize basacaklar mi? Mulakattan sonra hizli bir sekilde AMerikaya donmem gerekiyor. Pasaportumu vermemek ve normal ogrenci vizemle ulkeye giris yapmak gibi bir hakkim var mi?

2- Amerikadan saglik raporu almak mumkun mu, ya da en azindan bazi asilari burada olsam olur mu?

Yardiminiz icin tesekkur ederim.

1. Gocmen olduktan sonra bir daha gocmen olmayan vizelerinizi kullanmamalisiniz. Pasaportu vermezseniz vize alamazsiniz.

2. Hayir, maalesef saglik raporunu ABD'den almaniz mumkun degil. Son 1 ay asi yaptirmamalisiniz.

• @crazycells Cevap icin cok tesekkur ederim. Bilmiyorum aranizda hic az sonra anlatacagim durumu yasayan var mi ama varsa tecrubelerini aktarabilirse cok iyi olur. Biz beni de mulakata ekletmek icin KCC yi aradik( bu arada mulakat esimin biz gectigimiz ocak ayinda evlendik). Bize KCC den dedikleri sey gecen sene yazin DS formunu gonderenlerin bazilarinda sistemsel ve onlardan kaynaklanan bir hata oldugunu ve herhangi bir degisiklik icin dosyalarinin acilamadigini soylediler ve bu hatadan dolayi ozur dilediler. Ancak butun ulke konsolosluklarinin durumdan haberdar oldugunu ve esim icin belirlenen mulakat tarihinde birlikte orada bulunmamiz halinde oradaki yetkililerin yardimci olacagini soylediler. Ancak bana bu durum baya garip geliyo cunku kapida bir Turk polisi olucak o sadece mulakatin var mi yok mu ona bakicak diye dusunuyorum. Bu boyle mi yoksa kapida durumu aciklayabilecegim insanlar olacak mi? Hic boyle bisey yasadiniz mi? Ya da bir yorumunuz var mi?

Bir de Ankara konsolosluguna 90-312-455-5555 no sundan ulasmaya calistim ancak ulasamadim. Onlara ulasabilecegim baska bir telefon numarasi var mi?
    Tesekkurler

• @aslanecon İletişim için linkteki formu da kullanabilirsiniz https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @aslanecon, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

@crazycells Cevap icin cok tesekkur ederim. Bilmiyorum aranizda hic az sonra anlatacagim durumu yasayan var mi ama varsa tecrubelerini aktarabilirse cok iyi olur. Biz beni de mulakata ekletmek icin KCC yi aradik( bu arada mulakat esimin biz gectigimiz ocak ayinda evlendik). Bize KCC den dedikleri sey gecen sene yazin DS formunu gonderenlerin bazilarinda sistemsel ve onlardan kaynaklanan bir hata oldugunu ve herhangi bir degisiklik icin dosyalarinin acilamadigini soylediler ve bu hatadan dolayi ozur dilediler. Ancak butun ulke konsolosluklarinin durumdan haberdar oldugunu ve esim icin belirlenen mulakat tarihinde birlikte orada bulunmamiz halinde oradaki yetkililerin yardimci olacagini soylediler. Ancak bana bu durum baya garip geliyo cunku kapida bir Turk polisi olucak o sadece mulakatin var mi yok mu ona bakicak diye dusunuyorum. Bu boyle mi yoksa kapida durumu aciklayabilecegim insanlar olacak mi? Hic boyle bisey yasadiniz mi? Ya da bir yorumunuz var mi?

Bir de Ankara konsolosluguna 90-312-455-5555 no sundan ulasmaya calistim ancak ulasamadim. Onlara ulasabilecegim baska bir telefon numarasi var mi?
    Tesekkurler

Evet, dediginiz durum yasandi. Ben bu dosyalari bugune kadar halletmislerdir diye dusunuyordum ama demek ki hatali olarak kalmis.

Yapmaniz gereken soyle, suradan durumu ozetleyerek konsolosluga yazin ve mulakat gunu kendinizin de girecegini belirtin:

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Bu emaili ve size verecekleri cevabin ciktisiyla beraber konsolosluk kapisina giderseniz yardimci olurlar. Kapida problem yasayacaginizi sanmiyorum.

Iceride ise bir DS-260 formu doldurmaniz gerekecek. O nedenle size tavsiyem esinizin DS-260 formunun ciktisini alip forum kaynaklarini inceleyip, bu DS-260 formunu kendi cevaplarinizla doldurmaniz. Konsoloslukta size hiz kazandirmis olur.

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • Dv2019 icin baska sans kaldi mi

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    884 Bakış
    crazycellsC
    @dtsbp Dv2019 icin baska sans kaldi mi içinde söyledi: Yeni cekilis vesaire olma olasiligi var mi kontenjan dolmamasi yada ek seçim tarzi sadece bir sefer boyle bir durum oldu, o da buyuk ihtimal bir hatadan kaynaklandil o nedenle ek bir aciklama olacakmis gibi dusunmeyin ya da buna gore plan yapmayin. cekilis yonergelerinde yer alan bir durum degil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k