Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    Ben de dun 02:35 de toplam 12 saat surus sonrasi biraktim, 190.15$. Havaalani yaklasik 1saat 7 dakika surdu 44.17 dolar. Gercekten Lyft ve Uber olucu. Halka ucuz hizmet goturen bir sistem gibi gorunse de bir cesit somuru duzeni.
    Burada piyasa sartlarina (degistiremedigimizden) boyun eyip devam etmek kaliyor geriye. Surekli yapilacak bir is degil. En azindan beni ciddi yoruyor. Gece -kor itin oldugu yer- e yolcu biraktim, Lyft mesaj cikardi ekrana, bu alandan (dikdortgen) yolcu alirsan (beklersen) sana her ride icin 3.5$ veririm diyor. Gece 02:15 bunu dedigi saat.
    Surekli Lyf yerine gunduz tam zamanli herhangi bir is bulup aksam ustu-gece 1-2 saat Lyft yapmak daha mantikli. Bu durumda hem opsiyonel olur hem de sigorta, kira gibi seyleri cikartmak icin yapildigi dusunulup rahat edilir. Gunduz isi kirayi cikartsa yeter gibi.

    San Jose hava alaninda sira bekliyorsunuz 30dk 1 saat arasi sira geliyor. Adam 2 blok otede oturuyormus. 10$ yaziyor.

    Lyft de en guzel sey ozellikle uzun ride olunca sohbet. Akademikler ve yazilimcilarla cok sohbet ettim -cenem dusukmus onu gorduk-. Irkciliktan politikaya, veri yapilarindan diyabete hemen her konuda sohbet ediyoruz. Ingilizceyi uzuyorum tabi ben ama sorun yok diyorlar. 🙂

    Hocam havaalanı sıralarında bekleme tavsiye etmem zaman kaybı. Onun yerine sfo da etrafa çık bekle daha san jose çok bilmem. Bonus zonlarında da mesela max bonus earned yazınca daha bekleme ayrıl uygulamayı kapatmazsan bonus hakkı sabit 🙂 Bugün ubere yeni başlayan bir arkadaşı gördüm oda 12 saatte 263 dolar yapmış sf her zaman bir tık fazla oluyor uzun yol hava alanı çok çıkıyor burada parada artıyor bir şekilde. Bugün ben de bir tayvanlı ile konuştum geçen sene Türkiye yi ziyaret etmiş dedi sonra adanaya geçtik orada çok güzel pamuklar var dedi tam o sıra diyecektim hükümet çiftçiyi desteklese daha iyi olur diye 🙂 adam teksilciymiş onun için gelmiş oraya. Dedim bizim pamuğumuz ünlüdür 🙂 Ben türküm diyince herkes İstanbul ‘u direk biliyor ama İstanbul baya ünlü tabi arkasına ziyaret etmek istiyorum güvenli mi die soruyorlar. Şimdilik böyle bakalım


  • @gkhanfeez Havaalani sirasi en guzel olu saatlerde ve yorulduysan iyi. Ben SFO'dan SF tarafi cikacak diye yolcu almadim gecen. Siraya girmeden de yolcu denk gelebiliyor. Yolcu da ogrenmis isi.

    San Jose Havaalani cok rahat. Sistemi cok guzel kurgulamislar. Havalani disinda rahat bir caddede bekliyorsun. Sira gelince havalani 4-5 dk. Gelen yolcular sol ve ortada, giden yolcu sag tarafta. Trafik rahat. Indi bindi telassiz.
    SFO SF gibi ayni 🙂

    Uzun mesafe yogun olmayan saatlerde guzel oluyor ama yogun saatlerde birbirine yakin indir bindir guzel oluyor. Shared olayindan da hic haz etmiyorum.

    Weed kokulu sarhoslar da en sevmediklerim arasinda...


  • @gkhanfeez Max earned bonus sabit kaliyor, ilk ride aldiginda veriyor. Ama kim ugrasacak, gece 1-2 gibi kor itin oldugu yerdeyim, aklimda gidip yatip uyumak oluyor genelde.

    Santa Clara'da 200 ustu goremedim hic. SF de kesin gorulur. Dolmus gibi shared. Indirmeden biniyorlar. Ama burada da surucu az olan bolgede yolcuyu indirmeden queue'ya otomatik ekleniyor. Red edemiyorsun bu nasil oluyor anlamadim. Yapistiriyor otomatik yolcuyu.
    En kotusu de uzaktan cagirdiginda 6-7 mil yol gidiyorsun, adam 2 mil sonra iniyor 😞


  • Dün gece yani cumartesi gecesi yoğun değildi bonus yakılacağım diye habire iptal ediyorum +25 nedir yaaa 40 dakka git + 25 bonusmu olur.


  • Arkadaşlar aramızda kiralık LYFT yapan varmı? Varsa artı eksi yönlerini paylaşabilir mi? Tam zamanlı yapılırsa mantıklı mıdır? Sanırım bu konu daha önce tartışıldı fakat ben bulamıyorum.


  • @aytac59 Kiralik derken kiralik aracla olan Express'i kast ediyorsan yapan arkadaslar var. Benim tecrubem yok ama 6-8 ayda bir arac alacak parayi Lyft'e vriyorsun sanirim. Haftalik kira odeniyor. Kilometre siniri yok. Sigorta, kasko vb ile ugrasmiyorsun. Herhangi bir arizada eski araci verip yenisi ile devam ediyorsun. Kirlendi vb. derdi yok, seni ilgilendirmiyor.

    Aklima gelenler simdilik bu kadar. Ama ust sinif Lyft ve Uber de kiralama isi hem iyi hem kotu. UberSUV (Chevrolet Suburban) kiralikla yapan bir arkadasim yanlis hatirlamiyorsam haftalik 600$ oduyordu.

    Burada en kotusu calismadigin her an para kaybettigin hissi-gercegi. Cok calisabilen birisi icin guzel para getirebilir. Hizmette de biraz ekstra var. Indir bindir, kapi acmani isteyenler, snoop tipler vb.


  • @caglaror cevap için teşekkürler, evet kira ücretini haftalık veriyor olmak kötü ancak ride yaptıkça geri bonus ödüyor ve bu da haftalık kira ücretini makul bir fiyat’a çekmiş oluyor ama bu ride’ları yakalamak için tam zamanlı bu işe odaklanmak gerektiği düşüncesindeyim yani ek iş olarak zarar edilebilir gibi geliyor. Benim aklımadaki asıl soru işareti şu burada eğitim ile alakalı konuları geliştirmek için gece tam zamalı bu işi yapıp gündüz dil okulu mesleki sertifika gibi eğitim için zaman yaratmış olabiliriz diye düşünüyorum. Acaba bu şekilde hem eğitim alıp hemde evi geçindirebilir miyiz?


  • @aytac59 "Ev gecindirmek hesabi" icin o sehirdeki giderlerin ve Lyft yapmayi planladigin o sehirdeki ortalama Lyft gelirinin ne olduguna bakmak gerek. Yorgunluk icin 43 yasinda birisi olarak, Lyft ogleden sonra 15:00 - gece 02:00 sonra sabah 08:30-14:30 staj yapmayi denedim.
    Yok arkadas, 3-4 gunde pes ettim. Olumcul yorucuydu benim icin. Bedenen saglam olsan da derse-koda kendini veremiyorsun. Bu tempoyu zorlasam sagliktan gidecegi kesindi.


  • @caglaror valla bende ilk ay senin gibi yapayım dedim olmadı ful time çalışıp ordan direk Lyft 5-6 saat ordan eve gidiyordum bazen sabaha kadar çalışıyorum bu şekilde çalışıp birde ders yapmak çok zor.ingilizceyi iyi şekilde konuşamadığım için çok eksiğini yaşıyorum ama para tatlı geliyor işte.bu işte tecrübe ettiğim en güzel yanı sohbet edip tip bırakma oranını yükseltmesi.


  • @caglaror ben de uber lyft doordash ortaya karışık yapacağım. Sizin tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok önemli. Şu an ehliyet için yazılı sınavı geçtim sürüş sınavına haftaya gireceğim. Maryland eyaletinde ehliyet almak gerçekten çok zor(ingilizcesi zayıf olan biri için). Neyse ehliyetim gelir gelmez ben de başlar tecrübelerimi aktarırım 😊


  • @ckanak Hepsinden hesap acip kenara koymak gerek. Gecenlerde 2 musteri beni sikayet etmisti, Lyft cok ciddiye aliyor bunlari. Puan 4.7 olmustu. Altina duserse hesabin askiya alinabiliyor. Bir de bunlari mesajlar, epostalarla taciz eder gibi siklikla belirtti Lyft. Neyse su an 4.89 oldu puan. Huysuz musteri gelebilir. Herkese nabza gore serbet vereceksiniz. Konusmak istemedigini anlarsaniz konusmayin.Ama isten cikan yorgun insanlar "how was your day?" sorusunu rahatlama amacli kullaniyorlar ve bazisinin cok hosuna gidiyor. Bazisi gecistiriyor. Yine de pozitif bir yaklasim.
    Simdiye kadar cok fazla Lyft yapmadim ama konusmadigim 2-3 musteri oldu. Kimisi kendi aralarinda konusuyorlardi araya girmek istemedim. Kimisi cok yorgundu.
    Farkli konularda da yorum ve puan aliyor Lyft. Aracin temiz olmasi, yeni olmasi, surus seklin, kibarligin vb.
    Ornegin kotu not aldigim hafta:
    Kendinizi gelistirmeniz istenen konular.

    One ciktiginiz -iyi anlamda, parladiginiz- konular

    Genel olarak yildizlama puanlariniz

    Puanlar 100 ride icinde sifirlaniyor. Ilk 10 surus yorumlariniz dikkate alinmiyor (dediler ama almislardi).
    4.7 puan sinir. Altina duserseniz risk alirsiniz. Ideali 4.8-4.9 civarinda takilmak.
    Surucu de sade bir sekilde yolcuyu puanlayip yorumluyor.
    Default ayarlar 5 yildiz otomatik verme seklinde.
    3 yildiz ve alti puan verirseniz o yolcu ile sizi tekrar karsilastirmamaya calisiyorlar.

    Bu da son durumum:


  • @caglaror teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için. Başvuracağım zaman sizin referansınızla başvurursam size faydası dokunur mu? Bonus vs. durumları olduğunu duymuştum. Faydası dokunur ise öyle yapabilirim.


  • @ckanak Evet oluyor. Ilk 60 gun icinde 225 ride yapinca ben (refere kodu sahibi) 750$ alirim size de 3500$ garantisi veriyorlar. Yani az gelirse tamamliyorlar. Gunde ortalama 6 saat ile 8-15 arasi (benim ortalamalarim) ride alabilirsiniz. Saatlere ve bolgeye gore cok degisir.


  • @caglaror Birer tane 3 ve 2 yıldız vermiş insafsızlar. Çok ters kişilere denk geldiğinizi düşünüyorum.

    Şahsen yolculara şişe su ve sarj imkanı veriyorum. Araç her seferden önce yıkanmış oluyor mutlaka. İç mekan için hafif bir araç içi parfümüm vardır. Bu küçük detayların size 5 yıldız verilmesi ihtimalini artıracağını düşünüyorum.

    Bir de mil takibi yapmanız avantajıniza olacaktır. Quickbooks uygulamasını kullanıyorum ben. Yola çıkmadan açıp, eve gelince kapatıyorum.


  • @ckanak merhaba Washington DC ye 1 saat uzaktayım ama hemen hemen her gün genelde geceleri DC ye gidiyorum sen nerde oturuyorsun?


  • @MegaShintai Arac 2017 kirmizi Ford Focus SE, hafif bir spor gorunumu var. Disaridan begeniyorlar. Ici de temizlik hissi olusturuyor (Hertz temiz verdi). Her kapinin ic gozunde 300cc su var. Duzenli olarak kontrol ediyorum. Her yolcudan sonra 4 pencereyi de acip bir sure havalandiriyorum. USA klimayi seviyor. Surekli klima acik. Arka orta bolmede acilmamis paket sakiz ve seker var. Sarj kablosu almadim henuz ama usb sarj orta bolmede ekstradan var.
    Sikayet eden kadinlardan birisi gercek anlamda bir ormanda oturuyordu. Almaya geldigim yon ile goturdugum yon farkliydi. Hic bir isiklandirmanin olmadigi bir yerde stop eklemeden 2. kisiyi birakmami istediler. Onlarin direktifi ile giderken sola donmemi istediler ben de gayri ihtiyari sola yaklastim. Yolun cift yon oldugunu farketmedim (1-1) uyardilar hemen saga geri gectim (tam kavsaga 10 metre kala). Orman kelimesini anlatabilmem icin redwood ormanlarini gormeniz gerek. Neyse ozur diledim vb. 2. stop olmaidigindan ben de 1. kisiyi drop ettigimden 2. sahis bedava gitti (sonradan sanirim 3$ tip vermisler). Neyse dert etmiyorum. Dusuk veren ikinci kisi de SF icinde GPS kurbani oldum. Donuslerin rijit oldugu kesiksiz cizgilerle ayrilmis yerde sizi saga yanasik degilde ortada sayan Leyft sol ileriden ride verdi. Saga mecburen donup dolapci beygiri gibi 1 blok oteden yeniden ayni yere geldim, bu arada beni baska bir yerdeyken arayip yuruyerek bana geldiler. Ardindan aynisini bir baska shared ride icin de yapinca kadin herhalde kizdi. SF sacma bir yer zaten. Eger SF de Lyft yapmak zorunda kalsam kesinlikle door-dash dusunurdum.


  • @kaptan selam. Ben şu an Rockville deyim Dc ye 45 dk civarı sanırım

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror @MegaShintai ’nin yazdığını tekrarlayayım;

    Belki hali hazırda uyguluyorsundur ama Her yaptığın mil için IRS vergi borcundan 58 cent düşecek fakat kayıtları olması gerekiyor.
    Sadece yolcu taşınan miller değil boşa gezilen fakat iş amaçlı millerde dahil.
    Önemli bir nokta.

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @caglaror @MegaShintai ’nin yazdığını tekrarlayayım;

    Her yaptığın mil için IRS vergi borcundan 58 cent düşecek fakat kayıtları olması gerekiyor.
    Sadece yolcu taşınan miller değil boşa gezilen fakat iş amaçlı millerde dahil.
    Önemli bir nokta.

    @caglaror
    Yapılan millere ek olarak şunlarda sene sonu vergiden düşülebiliyor;

    • kullanılan aracın kredi ödemelerindeki faizi
    • Park ve toll ücretleri
    • aracı satın alma esnasında ödenilen vergi

  • @FreeWoRLD Katkınız için çok teşekkür ederim. Detaya inmeden yazmış oldum, bu işi tam anlamı ile yapacak arkadaşlar kesinlikle bu ve benzeri detayları araştırmalı. Çeşitli web sayfaları ve forumlardan faydalanıyorum şahsen.

    Hatta Uber'in (belki lyft'in de) kestiği service fee bile gider(?) olarak gösterilebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum