Uber ve Lyft Şoförlüğü
-
Benim arabam xl, en son mart ayında yapıyordum. 3 ayda sürücü sayısı inanılmaz artmış hem gündüz hem gece. Standart x ücreti ile 8-9 saatte 100 dolar ancak kazanıyorsunuz. Birde bundan benzin düşülecek. bonus olmasa yapılacak iş değil
-
@joejoe Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:
bende gecenlerde gazetede bir yazi okudum, standart araba ile yapan surucu sayisindaki artistan dolayi su an en karli durum 7-8 kisilik araclar ile yapmakmis. tabiki bolgeye gore degisir ama genelde black`e talebin az oldugundan ve yeni bir araba alip bu isi yapacaksaniz black sinifina uygun araba almanin pek mantikli olmadigindan bahsediyordu.
Kesinlikle haklisiniz sayin @joejoe , ben zaten kisinin New York'ta oldugunu belirtmistim. New York icin hicbir secenekte talep sikintisi olmuyordur, ama her sehirde ayni olmayacaktir durum tabii ki.
-
LYFT için whatsap grubu kurmak istiyorum katılmak isteyen varmı?
-
Airport area da 30 saniye +75 veriyor be aq sistemi
-
@kaptan video çekenleri gidip saydırmak lazım 2 SAATTE 400 DOLAR 5 SAATTE 700 DOLAR kazandım diyenleri. Kazandın da ne zaman çıkman gerkiyor hangi bölge dolaşıyon söylesene
-
@ayvalik10 Lyft icin (muhtemelen uber icin de) fiyatlandirma algoritmasi anladigim kadariyla soyle calisiyor. Servis tipinden bagimsiz olarak bolge temel ucretleri belirliyor. Ornegin SF bolgesi ve Santa Clara bolgesi birim fiyatlari farkli
Bunlarin uzerine bolgedeki arz-talep orani (musteri-surucu) birim fiyatin bir katsayi ile carpilmasina neden oluyor.En temel servislerden bahsedersek SF civarinda 2 saat boyunca (65mph) durmadan yol giderseniz (musteri ile) 200$ civari yapabilirsiniz. Sf icinde prime timelarda bir yolcuyu indirmeniz ile yeni yolcu almaniz arasi cok kisa. Ama yine de yarim gun de en iyi ihtimalle bu rakama ulasirsiniz.
Lyft app ekraninda gunun saatlerine gore talepleri grafikler olarak verir. Hatta gelecek haftayi da gosterir (istatistik olarak). Bu saatlere bakarak ise cikabilirsiniz. Ayrica navigasyon ekraninda yogun talep / az surucu olan bolgeleri gittikce daha koyu olacak sekilde pembe-turuncu arasi renklerde gosterir. Ne kadar kizarirsa o bolgede o kadar az sofor vardir. Bu alanlar ucret katsayisini da belirtebilir. Bazen dogrudan yer ve saat vererek promosyon duyururlar.
Genel olarak ucretlendirme dusuk. -
1:30 saat yol gittim 44 dollar verdi gecenin 3.de.neyse hesap yaptıkça küfür edip duruyorum.yukarda bahsettiğiniz koyu olanlara 1 dakka uzakken ben vardığımda değişime uğruyor 1 ayı geçti bu isi yapali ve her gün Washington DC ye gidiyorum 1 ayda 3 defa %200 yakaladim.bak yine sövesim geldi. Ama biliyorum küfürde etsem etmesemde bu işi yapıyorum ve susuyorum:)
-
Ben de dun 02:35 de toplam 12 saat surus sonrasi biraktim, 190.15$. Havaalani yaklasik 1saat 7 dakika surdu 44.17 dolar. Gercekten Lyft ve Uber olucu. Halka ucuz hizmet goturen bir sistem gibi gorunse de bir cesit somuru duzeni.
Burada piyasa sartlarina (degistiremedigimizden) boyun eyip devam etmek kaliyor geriye. Surekli yapilacak bir is degil. En azindan beni ciddi yoruyor. Gece -kor itin oldugu yer- e yolcu biraktim, Lyft mesaj cikardi ekrana, bu alandan (dikdortgen) yolcu alirsan (beklersen) sana her ride icin 3.5$ veririm diyor. Gece 02:15 bunu dedigi saat.
Surekli Lyf yerine gunduz tam zamanli herhangi bir is bulup aksam ustu-gece 1-2 saat Lyft yapmak daha mantikli. Bu durumda hem opsiyonel olur hem de sigorta, kira gibi seyleri cikartmak icin yapildigi dusunulup rahat edilir. Gunduz isi kirayi cikartsa yeter gibi.San Jose hava alaninda sira bekliyorsunuz 30dk 1 saat arasi sira geliyor. Adam 2 blok otede oturuyormus. 10$ yaziyor.
Lyft de en guzel sey ozellikle uzun ride olunca sohbet. Akademikler ve yazilimcilarla cok sohbet ettim -cenem dusukmus onu gorduk-. Irkciliktan politikaya, veri yapilarindan diyabete hemen her konuda sohbet ediyoruz. Ingilizceyi uzuyorum tabi ben ama sorun yok diyorlar. :)
-
ben yeni bir firmaya adi via ayni uber ve lyft gibi ama belli bolgeye hizmet veriyolar. basvurdum backround check edeceklermis bakalim speed limit ceza yemistim 4 yil once ona dikkate alirlarsa vermezler.. neyse soylemek istedigim sey bunlarin bunlar mil basina 1.15 veriyolar lyft 0.86 veriyor galiba..birde bilgisi olan varmi her yelatin trafik hiz cesasi kac yilda siliniyor ?
-
Lyft ride analizleri No:1
Yer: Santa Clara/CA
Tarih: 07/06/2019 CtesiPickup: | 04:09 PM
Drop-off: 4:18 PM
Mesafe: 2.7 mile
Yolculuk suresi: 8 dakika 35 saniyeYolcu sayisi 4, ek bagaj yukleri var (market alisverisi)
Kazanilan brut ucret (banka hesabiniza yatacak olan para) 5.93$$ Tutar Aciklama 10.41 Yolcudan kesilen para 00.10 Lyft'in vergisi 01.68 Lyft Platform Fee 02.70 Lyft Service Fee 05.93 Surucuye odenecek para -
@caglaror, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
Ben de dun 02:35 de toplam 12 saat surus sonrasi biraktim, 190.15$. Havaalani yaklasik 1saat 7 dakika surdu 44.17 dolar. Gercekten Lyft ve Uber olucu. Halka ucuz hizmet goturen bir sistem gibi gorunse de bir cesit somuru duzeni.
Burada piyasa sartlarina (degistiremedigimizden) boyun eyip devam etmek kaliyor geriye. Surekli yapilacak bir is degil. En azindan beni ciddi yoruyor. Gece -kor itin oldugu yer- e yolcu biraktim, Lyft mesaj cikardi ekrana, bu alandan (dikdortgen) yolcu alirsan (beklersen) sana her ride icin 3.5$ veririm diyor. Gece 02:15 bunu dedigi saat.
Surekli Lyf yerine gunduz tam zamanli herhangi bir is bulup aksam ustu-gece 1-2 saat Lyft yapmak daha mantikli. Bu durumda hem opsiyonel olur hem de sigorta, kira gibi seyleri cikartmak icin yapildigi dusunulup rahat edilir. Gunduz isi kirayi cikartsa yeter gibi.San Jose hava alaninda sira bekliyorsunuz 30dk 1 saat arasi sira geliyor. Adam 2 blok otede oturuyormus. 10$ yaziyor.
Lyft de en guzel sey ozellikle uzun ride olunca sohbet. Akademikler ve yazilimcilarla cok sohbet ettim -cenem dusukmus onu gorduk-. Irkciliktan politikaya, veri yapilarindan diyabete hemen her konuda sohbet ediyoruz. Ingilizceyi uzuyorum tabi ben ama sorun yok diyorlar. :)
Hocam havaalanı sıralarında bekleme tavsiye etmem zaman kaybı. Onun yerine sfo da etrafa çık bekle daha san jose çok bilmem. Bonus zonlarında da mesela max bonus earned yazınca daha bekleme ayrıl uygulamayı kapatmazsan bonus hakkı sabit :) Bugün ubere yeni başlayan bir arkadaşı gördüm oda 12 saatte 263 dolar yapmış sf her zaman bir tık fazla oluyor uzun yol hava alanı çok çıkıyor burada parada artıyor bir şekilde. Bugün ben de bir tayvanlı ile konuştum geçen sene Türkiye yi ziyaret etmiş dedi sonra adanaya geçtik orada çok güzel pamuklar var dedi tam o sıra diyecektim hükümet çiftçiyi desteklese daha iyi olur diye :) adam teksilciymiş onun için gelmiş oraya. Dedim bizim pamuğumuz ünlüdür :) Ben türküm diyince herkes İstanbul ‘u direk biliyor ama İstanbul baya ünlü tabi arkasına ziyaret etmek istiyorum güvenli mi die soruyorlar. Şimdilik böyle bakalım
-
@gkhanfeez Havaalani sirasi en guzel olu saatlerde ve yorulduysan iyi. Ben SFO'dan SF tarafi cikacak diye yolcu almadim gecen. Siraya girmeden de yolcu denk gelebiliyor. Yolcu da ogrenmis isi.
San Jose Havaalani cok rahat. Sistemi cok guzel kurgulamislar. Havalani disinda rahat bir caddede bekliyorsun. Sira gelince havalani 4-5 dk. Gelen yolcular sol ve ortada, giden yolcu sag tarafta. Trafik rahat. Indi bindi telassiz.
SFO SF gibi ayni :)Uzun mesafe yogun olmayan saatlerde guzel oluyor ama yogun saatlerde birbirine yakin indir bindir guzel oluyor. Shared olayindan da hic haz etmiyorum.
Weed kokulu sarhoslar da en sevmediklerim arasinda...
-
@gkhanfeez Max earned bonus sabit kaliyor, ilk ride aldiginda veriyor. Ama kim ugrasacak, gece 1-2 gibi kor itin oldugu yerdeyim, aklimda gidip yatip uyumak oluyor genelde.
Santa Clara'da 200 ustu goremedim hic. SF de kesin gorulur. Dolmus gibi shared. Indirmeden biniyorlar. Ama burada da surucu az olan bolgede yolcuyu indirmeden queue'ya otomatik ekleniyor. Red edemiyorsun bu nasil oluyor anlamadim. Yapistiriyor otomatik yolcuyu.
En kotusu de uzaktan cagirdiginda 6-7 mil yol gidiyorsun, adam 2 mil sonra iniyor :( -
Dün gece yani cumartesi gecesi yoğun değildi bonus yakılacağım diye habire iptal ediyorum +25 nedir yaaa 40 dakka git + 25 bonusmu olur.
-
Arkadaşlar aramızda kiralık LYFT yapan varmı? Varsa artı eksi yönlerini paylaşabilir mi? Tam zamanlı yapılırsa mantıklı mıdır? Sanırım bu konu daha önce tartışıldı fakat ben bulamıyorum.
-
@aytac59 Kiralik derken kiralik aracla olan Express'i kast ediyorsan yapan arkadaslar var. Benim tecrubem yok ama 6-8 ayda bir arac alacak parayi Lyft'e vriyorsun sanirim. Haftalik kira odeniyor. Kilometre siniri yok. Sigorta, kasko vb ile ugrasmiyorsun. Herhangi bir arizada eski araci verip yenisi ile devam ediyorsun.
Kirlendi vb. derdi yok, seni ilgilendirmiyor.Aklima gelenler simdilik bu kadar. Ama ust sinif Lyft ve Uber de kiralama isi hem iyi hem kotu. UberSUV (Chevrolet Suburban) kiralikla yapan bir arkadasim yanlis hatirlamiyorsam haftalik 600$ oduyordu.
Burada en kotusu calismadigin her an para kaybettigin hissi-gercegi. Cok calisabilen birisi icin guzel para getirebilir. Hizmette de biraz ekstra var. Indir bindir, kapi acmani isteyenler, snoop tipler vb.
-
@caglaror cevap için teşekkürler, evet kira ücretini haftalık veriyor olmak kötü ancak ride yaptıkça geri bonus ödüyor ve bu da haftalık kira ücretini makul bir fiyat’a çekmiş oluyor ama bu ride’ları yakalamak için tam zamanlı bu işe odaklanmak gerektiği düşüncesindeyim yani ek iş olarak zarar edilebilir gibi geliyor. Benim aklımadaki asıl soru işareti şu burada eğitim ile alakalı konuları geliştirmek için gece tam zamalı bu işi yapıp gündüz dil okulu mesleki sertifika gibi eğitim için zaman yaratmış olabiliriz diye düşünüyorum. Acaba bu şekilde hem eğitim alıp hemde evi geçindirebilir miyiz?
-
@aytac59 "Ev gecindirmek hesabi" icin o sehirdeki giderlerin ve Lyft yapmayi planladigin o sehirdeki ortalama Lyft gelirinin ne olduguna bakmak gerek. Yorgunluk icin 43 yasinda birisi olarak, Lyft ogleden sonra 15:00 - gece 02:00 sonra sabah 08:30-14:30 staj yapmayi denedim.
Yok arkadas, 3-4 gunde pes ettim. Olumcul yorucuydu benim icin. Bedenen saglam olsan da derse-koda kendini veremiyorsun. Bu tempoyu zorlasam sagliktan gidecegi kesindi. -
@caglaror valla bende ilk ay senin gibi yapayım dedim olmadı ful time çalışıp ordan direk Lyft 5-6 saat ordan eve gidiyordum bazen sabaha kadar çalışıyorum bu şekilde çalışıp birde ders yapmak çok zor.ingilizceyi iyi şekilde konuşamadığım için çok eksiğini yaşıyorum ama para tatlı geliyor işte.bu işte tecrübe ettiğim en güzel yanı sohbet edip tip bırakma oranını yükseltmesi.
-
@caglaror ben de uber lyft doordash ortaya karışık yapacağım. Sizin tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok önemli. Şu an ehliyet için yazılı sınavı geçtim sürüş sınavına haftaya gireceğim. Maryland eyaletinde ehliyet almak gerçekten çok zor(ingilizcesi zayıf olan biri için). Neyse ehliyetim gelir gelmez ben de başlar tecrübelerimi aktarırım 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum