Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

• Merhabalar,

J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim).

Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor?

• @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi:

Merhabalar,

J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim).

Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor?

Sayın @gamzefiliz,
    Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Vatandaslik basvuru tarihi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    10
    0 Oy
    10 İleti
    364 Bakış
    K
    @Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi @mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi Merhaba, Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var. Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum Mahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin. Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin. Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin.
  • Adjustment of Status vs Consular process

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @justbasketbol, içinde söyledi: Adjustment of Status vs Consular process Merhabalar ben dv lottery 2023 ü kazandım numaram 7xxx civarında yazın work and travel ile amerikaya geleceğim ds 260 formunda türkiye de konsolosluktan greencard mülakatına girmeyi seçersem sonrasında fikrim değişirse bu greencard sürecini amerika da devam ettirebilir miyim ? Tesekkurler Sayın @justbasketbol, geçerli vizeniz olduğu sürece ve ABDye girdikten belli bir süre sonra olmak şartı ile bu süreci ABDde de devam ettirebilirsiniz. Normal şartlarda numaranız TCden yeşil kart almaya yeterlidir.
  • Sponsor reddi?

4
    0 Oy
    4 İleti
    446 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @renksizcocuk, içinde söyledi: Sponsor reddi? Merhaba ben work and travel programı için bir firmaya başvurdum ve notlarım belli olduktan sonra düşük olduğunu söyledim ve bana şansımı denememi söylediler. Şimdi ise "sponsor seni asla kabul etmez ortalaman düşük" demeye başladılar ve ayrıyetten "konsolosluk bildiri yayınladı 1.5 altı kimse vizeye giremez" dediler. Vize tarihimden, ds formum ve yasal çalışma iznim dahil her şey hazır. Sponsor ortalamam düşük diye beni reddedebilir mi? Unutmadan tehditkar bir şekilde "siciline işler kanada, Avusturya ve amerikaya vize alamazsın!" dendi ne yapmalıyım? Sayın @renksizcocuk, https://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel#participants sitesinde summer work and travela kimlerin başvurabileceği belirtilmiştir. Yeterli İngilizce bilgisi veya İngilizce kullanılacak ortamda bulunmak, ABD dışında lise sonrası bir eğitim kurumunda kayıtlı olup orada okuyor olmak, en az bir sömestr veya esini başarılı bir şekilde bitirmiş olmak ve bir is bulmak aranan özelliklerdir. Gördüğünüz üzere başarılı şekilde en az bir sömestr bitirmiş olmak şartlardan biridir. Bu tanıma uyup uymadığınıza bakmak için üniversitenizin basari kriterlerine bakmak gerekecektir. Yapılmamış bir başvuru sizi olumsuz etkilemez. Ancak eğer en az bir sömesteri basari ile bitirmeden başvuruda bulunursanız ret olabilirsiniz. Teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

3
    1 Oy
    3 İleti
    354 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k