avukat bunun tam tersini soyledi bana
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(L) Şirket İçi Transfer Vizesi
-
@freeworld (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
@smesut @ikizbabasi @crazycells
Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz ve önerilerinizle yardımcı olduğunuz için.Green Card’a başvurdum ama 7. senem filan olacak artık ona umut bağlama safhasını çoktan geçtim, o nedenle o seçeneği elemem gerekiyor. Geriye kalan seçenekler; E2 ki bunada sermaye gerekli ve çok zor; F1 ki bu da çok kısıtlı ve nereye kadar.
Cuma günü işten çıkmadan HR’a ne olacağı konusunda bir email attım ve Pazartesi bu konuyu yüzyüze konuşmayı planlıyorum. Şöyle bir fikrim var ve açıkçası tek ve son şansım;
Şirketin satılan bölümü 4 ana bölümden bir tanesi. Diğer bir bölümü ise Havacılık sektörü ve California’da faaliyet göstermekte. İş ilanlarında ise şu an yaptığım işin bire bir aynısıni arayan bir ilan mevcut. Fakat burada 2 sorun var; 1.si şu anki işletme benim oraya transfer olmama izin vermesi gerekiyor ki vizem buna uygun çünkü transfer olacağım bölüm aynı şirket çatısı altında. Sadece buna müsade etmeleri gerekli
2.si ise beni en çok düşündüren; havacılık sektörü ve US airforce’a çalıştıkları için kurallar gereği çalışanlarda security clearance gerekiyor dolayısı ile vatandaşlık gerekiyor. Yani genel olarak böyle.Bakalım haftaya herşey netleşecek, iyi dileklerinizi esirgemeyin lütfen. Hep California tarafını çok istemişimdir, yoktan böyle birşey çıktı. Belki hayıra vesile olacak veya herşeyi bitirecek. Haftayı iple çekiyorum.
Çok teşekkür ederim sizlereSiz yine de durumunuzu HR ile konusun, cunku egitim sartinin yani sira calisma sarti da var H1B'de, yani egitim sartini saglamiyor olsaniz bile 12 yillik is deneyiminiz varsa yine basvuru yapabiliyorsunuz. Sanirim bir de is deneyimi+belli duzeyde bir egitimin ortaklasa degerlendirildigi bir yol da var. H1B konusunda durum sandiginiz gibi olmayabilir, o nedenle bir konusun HR ile, size yol gostersinler. Eger HR olumsuz cevap verirse, bence yine de bir avukata danisin, HR calisanlari genelde cok guvenilir olmuyorlar

Eger olmazsa, dediginiz gibi ayni sirketin bunyesinde farkli bir birime aktarilmak da iyi bir fikir. Bahsettiginiz birimdeki her pozisyon icin vatandaslik sarti olmayabilir. O nedenle bunu da iyice arastirmak lazim.
-
@senay-sirin Cok tesekkur ediyorum
-
@crazycells Halisiniz sayin crazycell. Biraz daha savasacagiz bakalim
-
@FreeWoRLD
iyi dileklerim ve dualarım sizinle . Umarım CA da işiniz olur hem istediğiniz eyalette olmuş olursunuz
hemde bu sıkıntıdan + değer ile kurtulmuş olursunuz.
-
@FreeWoRLD bol şans ve iyi dileklerimle umarım sorununuzu kısa sürede çözersiniz.
-
Kendi hikayemde ufak bir güncelleme yapmak istiyorum;
Şirket satıldı fakat İngiliz bir firmaya. Şirketin adı değişmedi dolayısı ile herhangi bir sorun kalmadı. 2020 yılıma kadar vizem devam ediyor. Yeni şirket maliyetleri aşırı kısmaya başladı o nedenle GC başvurusunu şimdiden başlatmaları için HR ile bir konuşacağım.Biraz kendi konum gibi yazmış oldum fakat bu detayları yazma nedenim olurda ilerde başka bir arkadaşımızın başına benzer olaylar gelirse örnek olması amacıyla.
-
@freeworld (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
Kendi hikayemde ufak bir güncelleme yapmak istiyorum;
Şirket satıldı fakat İngiliz bir firmaya. Şirketin adı değişmedi dolayısı ile herhangi bir sorun kalmadı. 2020 yılıma kadar vizem devam ediyor. Yeni şirket maliyetleri aşırı kısmaya başladı o nedenle GC başvurusunu şimdiden başlatmaları için HR ile bir konuşacağım.Biraz kendi konum gibi yazmış oldum fakat bu detayları yazma nedenim olurda ilerde başka bir arkadaşımızın başına benzer olaylar gelirse örnek olması amacıyla.
sayin @FreeWoRLD bu guncellemeyi daha once yapmamistiniz, ben de acikcasi son durumu merak ediyordum ama soramiyordum
adiniza cok sevindim gercekten. bence de en iyisi GC surecini en yakin zamanda baslatmak. -
@freeworld
Umarim GC sureci baslar ve en kisa zamanda elinize gecer.Not etmeden gecemedim, 2017 senesi icinde TX ve NJ’de iki farkli kisinin yaklasik $100K-$150K butceyle E2 aldigini gordum. Elbette E2 immigrant vize degil ancak o yolda ilerlemek icin kapi acabilir. Benim gibi, yatirim vizeleri icin en az $500K gerekir dusunceniz varsa diye haber vermek istedim.
-
@freeworld bende şahsen merak ediyordum sürecin devamını. Bir sorun yaşamadığınıza çok sevindim. Umarım GC içinde biran önce başvurmak istemenize sıkıntı cıkartmazlar. Şansınız bol olsun
-
@sharm (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
@freeworld
Umarim GC sureci baslar ve en kisa zamanda elinize gecer.Not etmeden gecemedim, 2017 senesi icinde TX ve NJ’de iki farkli kisinin yaklasik $100K-$150K butceyle E2 aldigini gordum. Elbette E2 immigrant vize degil ancak o yolda ilerlemek icin kapi acabilir. Benim gibi, yatirim vizeleri icin en az $500K gerekir dusunceniz varsa diye haber vermek istedim.
Tesekkur ediyorum. E2 konusuna gelince benim 4 planım mevcuttu, ilkini eledik (imzama bakın
). Geriye kalan 3 planın 1’i elbette E2 seçeneği. Şuan itibari ile o miktarda yatırıma uzak olsamda mutlaka bir seçenek olarak orada olacak. Çünkü özellikle ABD’de hali hazırda yasal bulunanlar için hele ki SSN olup çalışma izni olanlar için mükemmel bir seçenek. Şimdi iş aracılığı ile diğer bir planım olan EB kategorisi ile GC işine yoğunlaşmak. Zaman sanırım herşeyi şekillendirecek. -
@sedef
Çok teşekkür ediyorum. Benim hikaye sona varana kadar herşeyi paylaşmaya devam edeceğim ki bir örnek olarak kalsın forumda. Syg -
@freeworld (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
Kendi hikayemde ufak bir güncelleme yapmak istiyorum;
Şirket satıldı fakat İngiliz bir firmaya. Şirketin adı değişmedi dolayısı ile herhangi bir sorun kalmadı. 2020 yılıma kadar vizem devam ediyor. Yeni şirket maliyetleri aşırı kısmaya başladı o nedenle GC başvurusunu şimdiden başlatmaları için HR ile bir konuşacağım.Biraz kendi konum gibi yazmış oldum fakat bu detayları yazma nedenim olurda ilerde başka bir arkadaşımızın başına benzer olaylar gelirse örnek olması amacıyla.
Taze Güncelleme;
Bugün HR yerine departman direktörü ile görüştüm, iyikide öyle yapmışım.
Adam İnsan Kaynakları direktörü ve Fabrika Genel Direktörüne mail attı, hemen GC başvurusunu başlatabilir miyiz diye ve benden memnun olduğunuda yazmış ki bu adam benim direk müdürüm bile değil, daha da üst seviyede bir bölüm direktörü.
GC lotosu çıkmadı ama hemen sonrası ilaç gibi geldi, ne kadar 2 sene tahmini sürecek olsada bizi mutlu etti. Gerçi GC lotosuda sanırım en az 1 sene sürüyor.Böylelikle bu güncellemeyi de yapmış olayım.
-
@freeworld harika haber
devami da gelir umarim...
o halde sizinle beraber bir EB1/EB2 green card alma konusu hazirlayalim
ilerde kendi basina basvuru yapmak isteyen arkadaslara referans olur. -
@crazycells Teşekkür ediyorum sayın hocam. Elbette, işlemler başlar başlamaz en detayıyla yazarım ki burada gelecekteki arkadaşlarımıza yararı olsun.
-
@freeworld sizin adiniza cok sevindim. Hayirli olsun. Mutluukla yasamak nasip olsun insallah
-
@FreeWoRLD hayırlı ugurlu olsun. Şansınız açık olsun
-
@freeworld
Senin adına çok sevindim. Umarım kısa sürede sorunsuz neticelenir.
-
@FreeWoRLD çok güzel bir haber gelişmelerden bizi haberdar et.Çok sevindim adına.
-
@freeworld hayırlısı olsun senin için her zorlukla kolaylık gelir.
-
Merhaba, Türkiye'de kendime ait şirketimin,
Amerika'da şubesini açarak
(L) vizesi alabilirmiyim? Teşekkürler
Benzer Başlıklar
124
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum