Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
873 213 134.5k 217

• @caglaror @omertug Evet, benimde gordugum tum parklarda tuvalet var ve cok kirsal biryerde de olsa temiz ve tuvalet kagidi oluyor. Su ana kadar tuvalet kagidinin olmadigi bir umumi tuvalet gormedim.

• Wallmart'larda da WC bulunuyor. Hatta karavanla gezenler, siyah su tanklarını veya kasetlerini doldurmamak için tüm ihtiyaçlarını genellikle wallmart tipi mağazalarda görüyorlar..

• Merhaba doordash yapanlar ne kadar vergi verdi,hesaplattınız mı?

• @fatmucu Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak içinde söyledi:

Turist vizesiyle yapamaz miyiz yani?

benimde merak ettigim bir konu aslinda.

• Hafta ici online basvurdugum DoorDash ile bu gun oryantasyon egitimi alarak sisteme dahil oldum.

• Buradan basvurarak islemi baslatiyorsunuz. Baska bir tanidik Dasher varsa kayit sirasinda telefonunu yazarak onun refere ettigini belirtebiliyorsunuz. Benzer sekilde sanirim o da size bir link gonderebiliyormus.
    • Basvuruda hangi aracla yapacaginizi sorup, araca gore ehliyet numarasini (bir harf ile baslayan 7-9 rakam) istiyor.
    • Yerinde oryantasyon icin randevu sisteminden bir randevu alabiliyorsunuz. Bu randevu saatini ve tarihini istediginiz zaman degistirebilirsiniz.
    • Gecerli bir USA ID istiyorlar, SSN numarasi da gerekiyor.
    • Android ya da IOS olan bir telefon ve DoorDash uygulamasinin yuklu olmasi sarti var. Oryantasyonda gerekecek!
    • Randevudan 15 dk kadar once orada olmanizda yarar var. Bir karekodu okutarak basliyorsunuz. Basvuruda bir google doc araciligiyla kisaca bilgi aliyorlar. Sonra vergi icin W-9 formunu dolduruyorsunuz (otomatik geliyor, online). IDnizi alip onlarda bir seyleri kaydediyorlar. Background check yapilan bir siteye yonlendiriyor form. Onuda doldurup oryantasyona geciyorsunuz.
    • 5 dk gec gelene bile randevuyu yeniden alin dedi kabul etmedi iceriye.
    • Oryantasyon 30dk kadar surdu. Cok hizlica isi anlatip yazilim slaytlari uzerinden bilgi veriyorlar. Hic bir fikriniz yoksa orada anlamaniz cok zor. Gitmeden ya da dondugunuzde dash yapmadan youtube videolarina bakmanizda fayda var.
    • Size bir kirmizi kart veriyorlar. Uzerinde debit yaziyor ama kredi karti. Sistemde uzerinize kayitli ama sahibi DoorDash. Kaybederseniz hemen haber veriyorsunuz.
    • Yalitimli kirmizi DoorDash cantasi(4$) ve Pizza tasima cantasi(16$) parali. Tshirt ve sapkayi sormadim. Bunlar zorunluluk degil, ama bazi magazalar urunlerinin sicak teslimi icin cantalari gormek isterler dedi.
    • Oryantasyon sunumu bitince Idleri geri veriyor ve kirmizi karti da veriyor. Cikar cikmaz baslayabiliyorsunuz.
      Henuz baslamadim. Ilk gozlemlerimi ve tecrubelerimi buradan aktarmaya devam ederim.

• @caglaror 1 senelik ehliyet geçmişi istenmiyor anladığım kadarıyla?

• @entelman Evet istenmiyor. Benim ehliyetim 1 haftalik.

• Surada bir video var
    Videoda DoorDash in negatif yanlarini anlatiyor, videonun altindaki yorumlar ve youtube sayfasinin sagindaki diger videolar izlenebilir.
    Pros ve Cons sonucu varilan en saglam nokta surekli yapilacak bir is olmadigi ve giderlerinin gelirlerine oranla anlamli siniri gectigi anda birakilmasi gerektigi.
    Baslamadim henuz ama baslayinca tecrubelerimi ben de aktaririm. DoorDash Travis sagolsun her gun taciz ediyor.

• @caglaror selamlar.. öncelikle işleriniz de kolaylıklar dilerim.. doordash tek başına yapılınca dedikleri gibi olabilir ama aynı anda 2-3 programla delivery yapılırsa çok daha kazançlı bir hale gelebilir.. ikiteker ismindeki youtube kanalının sahibi bu yöntemle günde 400+$ kazanılacağını göstermiş videolarında.. eğer gidebilseydik ben bu şekilde denerdim kesin.. siz de bir gözden geçirin isterseniz.. 400$ az bir meblağ değil :) bol kazançlar..

https://www.youtube.com/watch?v=zzzpgjUc2H4

• @smyael Kendisi de videoda hangi sartlarda calisilirsa ne kazanilacagini anlatiyor. Bekar ve yeni geldiyseniz gecici bir sure yapilabilir belki. Ama isin vergisinden tutun arac masrafina kadar cok fazla hesabi var. Tum giderler ve vergi dusulse bile net kalan para 2k-3k arasi ise ancak gecinmenize yeter (eyalete gore degisir aslinda). Duzenli istatistik tutmak gerek, kafadan hesaplanan ortalama 6ay veya 1 yilin sonucunda neye yol acar ona bakmali. Burada bu sekilde aile gecindirenler var, ve yillardir yapiyorlar. Ama 10-12 saat arac kullanmak ve haftada 1-2 gunu ailenize ayirmak sureklilik dusunulunce zor.
    Gecici bir sure veya ek is olarak ise yarar bir firsat. Ride-Dash isini donusumlu yapmak da bir cozum. Sadece ride yapan da var. Bolgeye ve sizin sartlariniza cok bagli durumlar. 3k kazanan da var, 6-7k kazanan da...

1. agizdan tecrubelerimi paylasirim.

• selamlar ben seneye work and travel programı ile amerikaya gidicem hiçbir yerde bi bilgi bulamadım son çare buraya sormak oldu.. acaba ben j1 vizesi ile (ssn alıcam) ubereats doordash yapabilir miyim? halihazırda ehliyet sahibiyim yaş 20 cevaplarsanız çok sevinirim

• Ssn, icinde bulunulan eyaletin surucu belgesi ve eyalete gore degisen yasta bir arac gerek. Bir de banka hesabi. -Sonradan farkettim baslikla uyumlu degilmis yazismalar. Benim yazdigim bilgiler Lyft, Uber gibi ride isleri icin. Ama Doordash kisminda cok detayli bilgi yazmistim.
    Surada bilgiler mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/topic/652/amerika-da-uber-eats-doordash-ve-pizza-delivery-yapmak/36

• yani türk ehliyetimin uygulamada bi geçerliliği yok ABD ehliyeti almam gerekiyo.. peki bisiklet ile kayıt olup araba ile yapsam bi sorun olur mu turist vizesi ile gelenler ehliyetlerini 6 ay kadar kullanabiliyo ABD'de

• @levista burada sahtekarlık düzenbazlık sorusu sorulamaz vede cevap verilmez başka yerde sorunu sor

• önce şu üslubunu düzelt bakalım.. araba kullanmak gibi bi hakkım var bisikletle yapmak yerine daha kısa bi şekilde arabayla yapmak istediğimi belirttim ona cevap verilmezmiş buna cevap verilmezmiş ahlak polisi kesildiler başımıza vasıfsızlar

• @levista Sisteme kayitli araca gore siparis verecektir. Sure ve uzaklik da hesaba katiliyor. Bisiklet gorunurse sureleri ve mesafeyi gozonune alip size dar bir alanda siparis cikarsa verir. Bu da daha az siparis demektir. Ayrica surekli acik navigasyondan cok rahatlikla farkli aracla seyahat ettiginiz anlasilir ve uyari sonrasi hesabinizi askiya alabilirler. Uyari da muhtemelen arac degistirdiyseniz bilgilerini alalim ve devam edin seklinde olur.

• ⭐⭐⭐

Konu hakkında çok güzel sohbet yapmış arkadaşlar;

https://youtu.be/u-Ip0gnPjy8

• @FreeWoRLD Delivery konusunu karsilastirmali vermisler. Yeni gelenlere benim de onerim alabildikleri tum delivery sistemlerini alsinlar. Cepte dursun.
    Bende Postmate, DoorDash var. GrabHub da almayi planliyorum. Simdilik sadece Lyft yapiyorum ama Door-Dashi onumuzdeki gunlerde 1 tam gun deneyecegim, karsilastirmak icin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@caglaror @FreeWoRLD şimdi yeni paylaşmış bir hikaye var onun resmini koyuyorum. Bence bir göz atın Screenshot_20190710-172736_Instagram.jpg

• 1 haftadır doordash yapıyorum ve sanırım en durgun gün bugün şuanda 8 saatir disardayim ve sadece 3 order geldi şaka gibi 🙄

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k