( J ) Değişim Programı Vizeleri
-
@pinarayaz ( J ) Değişim Programı Vizeleri içinde söyledi:
@crazycells master 1.5 yil sonra basliyor. kisa donemli staj ise ocak ayinda yapmayi planliyorum. arastirmalarima gore kisa donemli staj da iki yil kurali yok. tesekkur ederim
yeni vizede iki yil kurali olup olmadigina konsolos karar verecek.
Bence su anda 2 yil kurali waiver'ina devam etmeyin, cunku gerek yok. "Gocmenlik istegi var" olarak algilanirsa F vizesi almaniz zorlasmasin bosu bosuna...
Belki Washington T.C. Baskonsolosluguna ulasip basvuruyu iptal etmek istediginizi soyleyebilirsiniz, yardimci olabilirler mi emin degilim ama en azindan denemeye deger.
-
selamlar internship ve trainee ne demektir acaba.
-
@kenan-can ( J ) Değişim Programı Vizeleri içinde söyledi:
selamlar internship ve trainee ne demektir acaba.
Stajyer olarak dusunebilirsiniz.
-
Peki şartları hakkında bilginiz var mı acaba
-
@kenan-can ( J ) Değişim Programı Vizeleri içinde söyledi:
Peki şartları hakkında bilginiz var mı acaba
bilgileri surada bulabilirsiniz:
https://j1visa.state.gov/programs/internSize sponsor olacak bir isveren bulmaniz gerekiyor.
-
merhaba ben 5 ay önce j1 vizesiyle bir sponsor ajans aracılığı ile geldim programım kasımda bitiyor sizinde desiğiniz gibi aralığa kadar kalabiliyorum peki ben vizemi h1b vizesine dönüştürmek istesem ne yapmam gerekir?
-
@gzdarhn ( J ) Değişim Programı Vizeleri içinde söyledi:
merhaba ben 5 ay önce j1 vizesiyle bir sponsor ajans aracılığı ile geldim programım kasımda bitiyor sizinde desiğiniz gibi aralığa kadar kalabiliyorum peki ben vizemi h1b vizesine dönüştürmek istesem ne yapmam gerekir?
J1 vizenizde 2 yil kurali var mi?
Bir de H1B icin sizi ise alip vize sponsoru olacak bir yer var mi aklinizda?
-
@crazycells evet var. sponsorluk olayını bende duymuştum ancak ortada ciddi bir maddi kısım var benim karşılayamayacağım eğer çalıştığım yer de karşılamazsa imkansız yep yeni bir yer olursa o daha da zor sponsor olmaları için sizi tanıyor olmaları gerekmiş kolay kolay olmazlar diyorlar
-
@crazycells evet var. sponsorluk olayını bende duymuştum ancak ortada ciddi bir maddi kısım var benim karşılayamayacağım eğer çalıştığım yer de karşılamazsa imkansız yep yeni bir yer olursa o daha da zor sponsor olmaları için sizi tanıyor olmaları gerekmiş kolay kolay olmazlar diyorlar
Evet, sponsor olmadan H1B alamazsiniz, cok kulfetli bir surec oldugu icin isveren de sadece guvenilir elemana sponsorlukta bulunacaktir dogal olarak. Bir is ve isveren olmadan H1B almaniz mumkun olmayacak.
J1'den H1B'ye gecis icin de 2 yil kuralini kaldirmaniz gerekiyor bu arada, bunu kaldirdiktan sonra H1B basvurusu yapabilirsiniz ancak. 2 yil kurali icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule
-
@crazycells tesekkurler peki baska nasil degistirebilirim vizemi burada devam edebilmek icin(buraya yazdim ama baska bir yerde devam etmem gerekirse beni uyarin lutfen)
-
@crazycells tesekkurler peki baska nasil degistirebilirim vizemi burada devam edebilmek icin(buraya yazdim ama baska bir yerde devam etmem gerekirse beni uyarin lutfen)
Bu sekilde dusunmemelisiniz, soracaginiz soru "Amerika'da kalmak icin hangi vizeye gecmeliyim?" olmamali, ABD'de ne yapmak istiyorsaniz, bunu belirleyip sonra bu plana uygun vize turunu secmelisiniz.
Master, doktora vs. yaptiniz mi? Yapmayi dusunuyor musunuz? boyle bir programa basvuru yapabilirsiniz, ya da sizin egitiminize uygun bir is bularak H1B gibi calisma vizelerini deneyebilirsiniz.
Su bolumde, kategorilere gore vize bilgilerini bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/71/amerikan-vizeleri -
Abi merhaba .ben azeriyim .ben j 1 vize ile 18 ay traineship yapicam çalisdigim mesleke uygun .sorum su ki 18 ay bittiyinde h1 b vizesi almak isdiyorum .ama sorun şu ki h1b vizesi verməsələr direkt olarak avukat tutub göçmenlik işlemlərimi hall edə bilirmiyim ?
-
@samir, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
Abi merhaba .ben azeriyim .ben j 1 vize ile 18 ay traineship yapicam çalisdigim mesleke uygun .sorum su ki 18 ay bittiyinde h1 b vizesi almak isdiyorum .ama sorun şu ki h1b vizesi verməsələr direkt olarak avukat tutub göçmenlik işlemlərimi hall edə bilirmiyim ?
H1B icin 2 yil kurali varsa kaldirmaniz gerekiyor, bilginize. Surada da yazdim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule-j1-vizesinin-2-yil-kuralini-kaldirmak/200Hangi kategoride gocmen vize alacaksiniz? Is Sponsorlu mu? Bunun icin oncelikle size sponsor olabilecek bir is bulmalisiniz. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
-
Abi ben 18 ay amerikada stajerlik yapicam kendi mesleyimə uyğun .bana sponsor olan kişi bana dedi ki 18 ay bitdikden sonra h1 b vizesi ne kecə bilirsin ve ardindanda green kart ala bilirsin .çünki kendisi de bu yolla green kart alib .şimdi kendisi spinsorluk yapiyor amerikada .sorum şuki j 1 vizesininin tümündəni 2 yil kural var yoksa ben alacagim j 1 vizesinde ola bilirmi ?
-
Abi ben 18 ay amerikada stajerlik yapicam kendi mesleyimə uyğun .bana sponsor olan kişi bana dedi ki 18 ay bitdikden sonra h1 b vizesi ne kecə bilirsin ve ardindanda green kart ala bilirsin .çünki kendisi de bu yolla green kart alib .şimdi kendisi spinsorluk yapiyor amerikada .sorum şuki j 1 vizesininin tümündəni 2 yil kural var yoksa ben alacagim j 1 vizesinde ola bilirmi ?
Evet, eger size sponsor olacaksa H1B vizesi basvurusu yapabilirsiniz.
H1B'ye gectikten sonra da 6 yil icerisinde Green Card'a basvuru yapabilirsiniz.
Hayir, butun J1 vizelerde 2 yil kurali yok, genelde sizin J1 ile gideceginiz programin masraflarini devletler ya da kurumlar karsiliyorsa, 2 yil kuralina tabi oluyorsunuz. Vizeyi aldiktan sonra vizenin uzerinde ya da DS-2019 formunuzun ustunde 2 yil kuralinin sizde olup olmadigi yazar.
Eger iki yil kurali yoksa, o durumda yapmaniz gereken bir sey yok. Eger iki yil kuraliniz varsa, o durumda H1B'ye gecmeden once "waiver" almaniz gerekiyor.
-
Abi sponsordan sordum .o bana dediki iki yil kurali ilim adamlari doktorlara aiddi .buna gore de endiseye gerek yok sana aid deyil
-
Abi sponsordan sordum .o bana dediki iki yil kurali ilim adamlari doktorlara aiddi .buna gore de endiseye gerek yok sana aid deyil
evet, ben programinizi bilmiyorum ama bu dediginiz programlar genelde 2 yil kuralina tabi. Sizin programin 2 yil kuralina tabi olup olmadigina konsolos karar verecek. Ama sizin bu konuda telas yapmaniza gerek yok. Zaten sizin kontrol edebileceginiz bir sey degil.
Vizeyi aldiktan sonra sureci bir daha sorarsaniz, daha net cevap verebiliriz.
-
Abi ben orda ehliyyet almak isdiyirem .Ssn siz yani sosial security olmadan ehliyyet almak mumkunmu ?
-
Abi ben orda ehliyyet almak isdiyirem .Ssn siz yani sosial security olmadan ehliyyet almak mumkunmu ?
Bu konuda sadece J1 ile ilgili sorularinizi sormalisiniz. Ehliyetle ilgili sorulariniz icin su konuyu kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
-
Şubat ayında j1 vizemi aldım. Yaşanan olağanustü olaylar nedeniyle abd'ye gidemeyeceğim. Talebim doğrultusunda vizeyi iptal ettirmem mümkün mü?
İptal ettirmeyi düşünmemin 2 nedeni var;
1- wat firmasına red kağıdını verip ücret iadesi almak
2- Vize başvurusunda konsolosluğa yatırdığım ücreti makul bir tarih içerinde yeni bir vize başvurusu için kullanmak (Turist vizesi)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum