Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması

• Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

• Muslu Law Firm

@beti Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması içinde söyledi:

Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

Sayin @Beti,
    Çifte vatandaşlık ABD kanunlarına göre açıkça kabul edilmese de çifte ve hatta çifte vatandaslıktan fazlasına da ABD izin vermektedir. DS260 formunda eşinizin bütün vatandaşlıkları ve ikametgahları sorulacaktır. Bunları belirtmeniz gerekecektir.
    İşlemleri geçerli Türk pasaportu ile yürütebilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Çok teşekkür ederimm sayın @Claudia-J-Muslu 🙏🏻 6-7 yaşında Türkiye ye gelmiş Rusya dan sicil kaydı almamıza gerek yok değil mi? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim ☺️ Teşekkürler.

• Bu bolumde su an icin Muslu Hukuk Burosu'nun cevabini takip eden sorulara izin veremiyoruz sayin @beti , o nedenle konuyu kilitliyorum.

Belki ilerde uygulamalari degistirebiliriz ama su an icin sorunuzu tek bir seferde ve genel ve yasal konulara yonelik sormalisiniz. Daha ozele inen sorularin bu bolumde sorulmasi uygun degildir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız

Benzer Başlıklar

• J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    333 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • 0 Oy
    3 İleti
    299 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu En büyük kanıt pasaportuma vurulan çıkış mühürü zaten orada ne zaman cıktıgım besbelli olarak gözükecektir,bana sormalarına dahi gerek olacagını düşünmüyorum, öte yandan evime yollanan(amerikadaki belirttigim eve) red belgesinde her şey açıklanıyor red almam nedenim sonuçum belli olmadan ülkeden ayrılmam,bu yüzden red etmişler zaten ülkede yoksun diyorlar.
  • 0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi @mümine, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi Kuzenim Amerikan vatandaşı. İnternetten bir kızla tanıştı ve nişanlandı. Kız İran vatandaşı.Türkiyede nişanlandılar kızın ablası ve eniştesi Türkiye de yaşıyorlar. Şimdi kız da Türkiye’de yaşıyor. Acaba kuzenimin nişanlılık vize başvurusunda bir sorun çıkar mı? Kızın İran vatandaşı olması problem yaratır mı? Teşekkürler.... Sayın @mümine, Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması ekstra bir sorun çıkaracaktır. ABD’ye seyahat yasağına tabii ülkelerden biri Irandır. Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması nedeni ile waiver alması (ABD’ye seyahat yasağından muafiyet alması) gerekecektir, aksi halde kuzeninizle ABD’de yaşayamayacaktır. Muslu Hukuk Bürosu olarak bu tur waiver başvuruları yapmaktayiz. Waiver kriterlerine bakıp basari sansını değerlendirmeden waiver başvurusu yapmak olumsuz sonuç verecektir. Bu nedenle her waiver yapmak isteyene waiver yapması tavsiye edilmez. Ayrıca son durumlardan dolayı Iranla herhangi bir bağlantısı olan kişilerin ABD’ye giriş çıkışlarında ciddi problemler yaşanmaktadır. Teşekkürler. Yanıtınız İçin çok teşekkür ederim. Bu durum biraz can sıkıcı olsa da inşallah bir çözüm yolu buluruz. Acaba İran vatandaşına öğrenci vizesi de mi verilmiyor?
  • Göçmen olarak Türkiye'de evlilik

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    325 Bakış
    crazycellsC
    Ben de sayin @mindi 'ye katiliyorum. Sorulariniz cok genel, ve zaten forumda uzun uzun anlatilan konular hakkinda sormussunuz ve ayrica bu konular hakkinda spesifik bir soru da sormamissiniz, dolayisiyla yapmaniz gereken forumdaki konulari okuyup sureclere hakim olmak. Yukaridaki konunun yanisira; ABD yolunda evlilik ve secenekleri anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik Sizi ilgilendiren F2A kategorisini ve sureci anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari Buradan USCIS processing time'a bakabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Nisanlilik vizesiyle ilgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k