Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Out-of-status durumu ve F1 vizesinden Green Card'a gecis

• @Claudia-J-Muslu Hanım ve @Yusuf-Saraçoğlu Bey, oncelikle forumumuza hosgeldiniz demek istiyorum, bu birlikteligin uzun sureli ve herkese fayda saglamasini dilerim.

Benim kafami kurcalayan bir konu var, aslinda sorum kisa ama tam olarak durumumu anlamaniz icin ayrintili yazmak isterim.

F1 ile ABD'de bulunuyorum , I-20 belgem guncel ve bu yilin Green Card cekilis talihlilerindenim (DV2020). Case number 30.000 oldugu icin, sureci yetistirmek adina Consular Processing yapmayi dusunuyorum.

Maalesef ABD'de ogrenciyken Uber ile gecen yil calistim ve 1099 formu aldim, su konuda bahsedilen USCIS degisikligi nedeniyle F1 statusunu 9 Agustos'tan bu yana ihlal ettigimi anliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/758/9-agustos-2018-itibariyle-baslayacak-f-j-ve-m-vizelerini-ilgilendiren-degisiklik

Sorum kisaca, bu USCIS kuralinin, disisleri konsolosluklari tarafindan da ayni sekilde uygulanip uygulanmadigi?

Eger 9 Agustos 2018'den bu yana calistigim icin out-of-status sayiliyorsam, ABD'yi terk ettigim anda 1 yildan uzun sureli kacaklik icin 10 yillik ban alacak miyim? Eger alirsam konsoloslukta Green Card almam mumkun mudur? Tabii ki, konsoloslugun bunu hosgorup gormeyecegini bilemeyiz, ama ben yasal olarak bu kuralin konsoloslugu baglayip baglamadigini ve ban hesabini nasil yapacaklarini merak ediyorum.

Biraz ayrintili gibi oldu ama umarim ne sormaya calistigim anlasilir olmustur. Forumu ziyaret edince cevaplayabilirseniz harika olur. Cok tesekkurler simdiden. Sagolun.

• Muslu Law Firm

@koala85 Out-of-status durumu ve F1 vizesinden Green Card'a gecis içinde söyledi:

@Claudia-J-Muslu Hanım ve @Yusuf-Saraçoğlu Bey, oncelikle forumumuza hosgeldiniz demek istiyorum, bu birlikteligin uzun sureli ve herkese fayda saglamasini dilerim.

Benim kafami kurcalayan bir konu var, aslinda sorum kisa ama tam olarak durumumu anlamaniz icin ayrintili yazmak isterim.

F1 ile ABD'de bulunuyorum , I-20 belgem guncel ve bu yilin Green Card cekilis talihlilerindenim (DV2020). Case number 30.000 oldugu icin, sureci yetistirmek adina Consular Processing yapmayi dusunuyorum.

Maalesef ABD'de ogrenciyken Uber ile gecen yil calistim ve 1099 formu aldim, su konuda bahsedilen USCIS degisikligi nedeniyle F1 statusunu 9 Agustos'tan bu yana ihlal ettigimi anliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/758/9-agustos-2018-itibariyle-baslayacak-f-j-ve-m-vizelerini-ilgilendiren-degisiklik

Sorum kisaca, bu USCIS kuralinin, disisleri konsolosluklari tarafindan da ayni sekilde uygulanip uygulanmadigi?

Eger 9 Agustos 2018'den bu yana calistigim icin out-of-status sayiliyorsam, ABD'yi terk ettigim anda 1 yildan uzun sureli kacaklik icin 10 yillik ban alacak miyim? Eger alirsam konsoloslukta Green Card almam mumkun mudur? Tabii ki, konsoloslugun bunu hosgorup gormeyecegini bilemeyiz, ama ben yasal olarak bu kuralin konsoloslugu baglayip baglamadigini ve ban hesabini nasil yapacaklarini merak ediyorum.

Biraz ayrintili gibi oldu ama umarim ne sormaya calistigim anlasilir olmustur. Forumu ziyaret edince cevaplayabilirseniz harika olur. Cok tesekkurler simdiden. Sagolun.

Merhaba sayın @Koala85
    3 Mayıs 2019’da çıkan yeni bir mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kararı alınmış ve 8 Ağustos 2018 tarihli USCIS politikası nihai karar verilene kadar durdurulmuştur. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz. https://www.nafsa.org/Professional_Resources/Browse_by_Interest/International_Students_and_Scholars/Accrual_of_Unlawful_Presence_and_F,_J,_and_M_Nonimmigrants/
    Bu, statü ihlali yapmış bazı F-1, J-1 ve M-1 ler için olumlu bir gelişmedir. Normalde statü değişikliğinde (adjustment of status) ABD’de yapamayacağınız bir takım işlemleri (Örneğin ABD’de hukuka aykırı şekilde F-1 vizesi ile çalisti iseniz genelde ABD’de statü değiştiremezsiniz (adjustment of status)**) konsolosluklarda yapabilmektesiniz. Sizin durumunuza özel olarak cevap veremiyorum.
    Teşekkürler.

• Cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hakan-Kiev, içinde söyledi: 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu Merhaba 1999-2002 yılları arasında Amerikada kaldım ve 1 yılı geçerek out of status oldum. Tabi o zamanlar parmak izi gibi uygulamalar yoktu.Yani vize alırken girerken hiç bir şekilde parmak izim alınmadı. Sorum şu 20 yıl önceki bu durumdan dolayı sorun yaşar mıyım ?? ve DS 260 formunu doldururken bu durumu belirtmeli miyim ?? Sayin @Hakan-Kiev, sizin ABDdeki kayitlariniz silinmez. Vize alirken bu bilgilerin ortaya cikmamasi cok dusuk ihtimaldir. Ancak ABDde bir yil hukuka aykriri kaldi iseniz, giris yasaginiz 10 yildir. 10 yili gecirdiginiz icin giris yasaginiz olmayacaktir. Ancak formlarda ve DS260da dogru beyanatta bulunmaniz sarttir. Aksi halde yalan yere beyandan ciddi sorunlar yasarsiniz. DS 260 formunda bu durumu belirtmeniz ve oldugunca mantikli bir sekilde aciklamaniz ve durumdan pismanlik duydugunuzu da iletmeniz gerekir.
  • Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kirik, içinde söyledi: Nunc pro tunc basvurusu B2'dan F1'a gecis Merhabalar 2018 yilinda B2'dan F1'a gecis icin 8 gunluk gap sorunundan dolayi red cevabi aldim. Uzerine appeal ve motion basvurularindan sonra aradaki GAP boslugunu doldurmak icin "Nunc pro Tunc'' basvurusu yaptim yaklasik bir ay once. Bu konuyla ilgili sorum sudur: Ortalama bu basvuru icin belirlenen sure nedir? En gec ortalama ne kadar sure sonra onlardan geri cevap alabilirim? Tesekkurler Sayın @kirik, Nunc pro tunc başvurusu takdire bağlı olarak verilir. Bu nedenle sonucu gayet risklidir. Ne kadar surede sonuçlanacağını bilmek mümkün değildir. Ancak red gelmesi durumunda ABD’de hukuka aykırı kalış suresinde iseniz ve bu sure 180 günü geçecek ise ABD’ye yıllar boyunca giriş yasaklısı olabilirsiniz. Reddin sonuçları göçmenlik sureciniz için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nunc pro tunc başvurulacak son yöntemlerden biridir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    310 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cinnamon, içinde söyledi: Amerika’da evlenip Green Card’a basvurmak B2 ziyaretci vizesi ile Merhaba, Amerikan vatandasi esim araciligi ile 2 yildan fazla olan evliligimiz icin Green Card’a basvuracagiz (Amerikadayiz) fakat bazi sorularim var. 5 ay once B2 ziyaretci vizem ile giris yaptigim pasaportum Miami’de calindi, 2 ay once New York konsoloslugundan yeni pasaport cikardim, hala 6 aylik kalis suremin icindeyim, amerikan vatandasi ile 2 yildan fazla olan evliligim icin Green Card formlarini hazirliyoruz. Hangi pasaport numarami kullanmaliyim basvururken? I765 formunun 3’uncu sayfasi “information about your last arrival” bolumunde passport number of your most recently issued passport diyor fakat altindaki kutularda i94 record number, last arrivel place var bu kutulari doldurmam icin calinan yani B2vizemin oldugu pasaportu kullanmaliyim ama kutuda “passport number of your most recently issued passport” diyor. Yine i485 formu 2.sayfada “provide the information if you last entered the United States using a passport” diyor ve kutucukta passport number used at last arrival soruyor bence bu numara benim calinan vizemin oldugu pasaport numarasi olmali. Nasil ilerlemeliyim? Her ihtimale karsi ben her iki pasaport fotokopimi dosyaya koydum vize fotograflarimla birlikte. Tum dosya icin 2 fotograf ve pasaport fotokopisi yeterli mi yoksa her form icin ayri ayri mi koymaliyim? Cok tesekkurler! Sayın @cinnamon, Pasaportunuzun çalındığı ve iki pasaportunuz olduğunu açıklamanız gerekecektir. Bunu bir cover letterda (on bilgi mektubunda) açıklayabilirsiniz. Sizinle ilgili özel sorulara cevap vermem bu forumda mümkün değildir. I-485in hangi nedenden yapıldığına bağlı olarak gerekli olan dokumanlar değişmektedir. Aile yolu ile yapılacak I-485 formlarında gerekli olan dokuman listesini ekte bulabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-485Checklist Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k