Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
826 198 86.1k 153

• Merhabalar bundan seneler seneler evvel ev arkadasimla yaşanilan bir sözlü münakaşa sonrasinda şahsin beni şikayet etmesi sonucu durum mahkemeye tasindi ve hakkimda tehtit suçundan(ki tehdit etmedim sadece şüphesi bile mevcut ise ceza verilen standart bir prosedürmüş) kamu davası açılıp10 ay hapis cezasi ama 5 yil denetimli serbestlik verildi denetimli serbestlik sürecini vukuatsiz tamamladim ve hüküm düştü hic suç işlememişim gibi tertemiz çikdim ne arşiv kayitli nede düz sicil kaydim yoktur. Şimdi DS 260 formundaki hic suc işledinizmi yada hüküm giydinizmi sorusuna evetmi demeliyim sizce.

• @mstgmsxd Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

Merhabalar,

Criminal kisminda bir sorum var.

Daha önce yurtdışında bir mahkeme acıldı ve kamu cevası ile sonuçlandı. 6 ay dan az. Form doldururken bu bilgiyi '' Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action? '' sorusunun acıklamasına mı eklemem gerekiyor yoksa sadece sabıka kaydını mı vermem gerekiyor?

Forma, mumkun oldugu kadar ayrintili aciklama yapmanizi tavsiye ederim. Evet, bu dediginiz soruya cevap olarak yazabilirsiniz.

• @dogodogo Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

Merhabalar bundan seneler seneler evvel ev arkadasimla yaşanilan bir sözlü münakaşa sonrasinda şahsin beni şikayet etmesi sonucu durum mahkemeye tasindi ve hakkimda tehtit suçundan(ki tehdit etmedim sadece şüphesi bile mevcut ise ceza verilen standart bir prosedürmüş) kamu davası açılıp10 ay hapis cezasi ama 5 yil denetimli serbestlik verildi denetimli serbestlik sürecini vukuatsiz tamamladim ve hüküm düştü hic suç işlememişim gibi tertemiz çikdim ne arşiv kayitli nede düz sicil kaydim yoktur. Şimdi DS 260 formundaki hic suc işledinizmi yada hüküm giydinizmi sorusuna evetmi demeliyim sizce.

Arsiv kaydi olmadigina emin misiniz?

• Evet eminim yok.

• @dogodogo Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

Evet eminim yok.

Ceza almis oldugunuz icin, o soruya evet deyip aciklama yapmaniz gerekir. Bu sorulari cevaplarken yalan bilgi vermemeniz bekleniyor.

Fakat konsolos bu duruma dair mahkeme kayitlarini ve cevirilerini de isteyecektir sizden. Adli sicil kaydinda gorulmese bile. Kendisi dosyanizi inceledikten sonra vizeye uygun olup olmadiginiza karar verecek. Bu konunun onceki mesajlarini okumanizi tavsiye ederim.

Nasil devam edeceginiz size kalmis.

• Herkese merhaba ben 2005 yılında bir kavgaya karıştım yaklaşık 9 kişi birbirimize saldırdık(bu arada herkes kuzen ) hastane karakol adliye 2008 yılında 15 ay hapis cezası aldım.Hakim cezayı tecil etti.Yani adli sicil kaydım var sabıka kaydım yok.2018 yılında green kart çıktı bana ds260 da adli sicil kaydımın olduğunu basit adam yaralamadan 15 ay hüküm giydiğimi ama hapis yatmadığımı yazdım gönderdim. Abd green carrd büroya mahkeme karar dosyamın hepsinin ing tercumeli halini mail yoluyla gönderdim( 22 sayfa ).Mülakat gününe istenilen evraklarla beraber gittim görevli evrakları inceledi ve bana geçici red verdi.Mahkeme karar dosyamın görevli avukatlar tarafında inceleneceğini en geç 6 ay içinde mail yoluyla durumun bildirilecekmiş.Yaklaşık 3 hafta sonra bana mail geldi evraklarımın incelemesinin tamamlandığını ptt adres bildirim çıktısı ve pasaportumu göndermemi istediler.Bir hafta sonra bir mail daha geldi vizemin onaylandığına dair pasaportum ptt aracılığıyla geldi Ağustos 15 de Abd ye gidiyorum....Çok yıprandım ha oldu olucak olmadı kimseden bilgide alamadım.Bu durumuma dair emsalide varmıdır bilmiyorum.Umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin...

• @ynsdanisman Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

Herkese merhaba ben 2005 yılında bir kavgaya karıştım yaklaşık 9 kişi birbirimize saldırdık(bu arada herkes kuzen ) hastane karakol adliye 2008 yılında 15 ay hapis cezası aldım.Hakim cezayı tecil etti.Yani adli sicil kaydım var sabıka kaydım yok.2018 yılında green kart çıktı bana ds260 da adli sicil kaydımın olduğunu basit adam yaralamadan 15 ay hüküm giydiğimi ama hapis yatmadığımı yazdım gönderdim. Abd green carrd büroya mahkeme karar dosyamın hepsinin ing tercumeli halini mail yoluyla gönderdim( 22 sayfa ).Mülakat gününe istenilen evraklarla beraber gittim görevli evrakları inceledi ve bana geçici red verdi.Mahkeme karar dosyamın görevli avukatlar tarafında inceleneceğini en geç 6 ay içinde mail yoluyla durumun bildirilecekmiş.Yaklaşık 3 hafta sonra bana mail geldi evraklarımın incelemesinin tamamlandığını ptt adres bildirim çıktısı ve pasaportumu göndermemi istediler.Bir hafta sonra bir mail daha geldi vizemin onaylandığına dair pasaportum ptt aracılığıyla geldi Ağustos 15 de Abd ye gidiyorum....Çok yıprandım ha oldu olucak olmadı kimseden bilgide alamadım.Bu durumuma dair emsalide varmıdır bilmiyorum.Umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin...

Tebrikler, hakkinizda olumlu karar cikmasi sevindirici. Dediginiz gibi hickimseyi bu konuda magdur etmiyorlar ve her dosyayi bastan sona ayri ayri inceliyorlar. Bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @ynsdanisman gözünüz aydın ve geçmiş olsun. Verdiğiniz örnek çok faydalı oldu. Bize bu sene de çıkmadı ama, benzer bir durumumuz vardı. Biz işe gittiğimizde ev sahibimiz anahtar uydurup ev boşken bizde takılıyormuş. E tabi insan bir iki derken ne kadar delil bırakmasalar da farkediyor. Tabi kavga kıyamet. Kabulde ettiler girdiklerini. O gün kalabalık akrabalarıyla bir oldular, eşim ve ben saldırıya uğradık. Tüm camlarımızı kırdılar, darp ettiler... Sonuç polis çağırdık bilin bakalım kim suçlu bulundu yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğrayan eşim. Polisler ifademizi alırken kendimizi savunmamızı, başımıza ne geldiğini bile dinlemediler. ( bunun gibi haksızlıklardan gitmek istiyoruz) eşim yaralamadan 4 ay düşürülerek 2 ay 10 gün ceza aldı. Hapis yatmadı. 5 yıl ertelendi.. Bu sene forum da arşiv kaydı konusunu görünce kontrol ettik ve kaydı olduğunu gördük. Ankaraya evrakları gönderdik bir ay da silindi. Halbuki sorduğumuz üç avukat adliyede çalışan ilgili bölüm memurları bize silinemiyeceğini söylemişlerdi. İnanın hükmün verildiği madde ve bendleri, örnek davaları tek tek araştırdım. Silinebildiği aşikar. Biz kendimiz dilimiz döndüğünce hazırlayıp gönderdik. Ülkede kendi yaptığı işin vasıflarını taşımayan böyle insanlar da gitme sebebimizden biri. Neyse çok anlattım. Velhasıl eğer bize çıkarsa ve silinse de baştan yazsakmı diye ikilemdeydik. Uzun oldu ama paylaşım için teşekkür. Size mutluluklar. Yoo hiç kıskanmadım. :)

• Bu ileti silindi!

• @turkeyandusa Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

•1999 yılında astlarım ve birileri tarafından şahsına kumpas kuruldu ve askeri suçlardan ASKERİ MAHKEME tarafından tutuklandım ve hüküm aldım. (Görevi Kötüye Kullanmak, Görevi ihmal vb suçlardan) 6 ay askeri cezaevinde 6 ay da sivil cezaevinde yatmak zorunda kaldım. 2005 yılında sabıkamı sildirdim, ancak sabıka silinmesine rağmen ARŞİV KAYDI hala durmaktadır. Bu durum beni ve ailemi endişelendirmektedir. Bir çok web sitesi okudum, youtube kanalları izledim ancak endişelerimi giderecek bir yorum bulamadım. Bazı site ve yorumlarda sanırım suçlarla CMIT gibi bir kategorizasyon var orada benim suç girmiyor, ancak bir başka yerde 1 yıl, 5 yıl, 25 yıl gibi süreler var. Kafam çok karıştı??? Green card vizesi almaya engel suçlar kategorilere mi ayrılmakta yoksa her ne olursa olsun ARŞİV KAYDI olana BEN VİZE VERMEM mi? ( 20 yıl önce verilen ve infaz edilen bir askeri suç)

Gocmen vize basvurunuzda konsolos hem sucunuzu hem de aldiginiz cezayi inceliyor. Sizin durumunuzda kotu olan sey 6 ay + 6 ay hapis yatmis olmaniz. Bu, uzun bir sure. Fakat kesinlikle sizin icin olumlu olan sey bu cezanin 20 yil once gerceklesmis olmasi. Yanlis hatirlamiyorsam sinir 15 yil idi, ondan onceki cezalari konsolos hosgorebiliyor. Sizin yapmaniz gereken bu suca ve cezaya dair butun belgeleri toplayip, ingilizceye cevirtip mulakat sirasinda yaninizda goturmeniz.

Bu arada dosyanin nasil sonuclanacagini bizden, baskalarindan ya da youtube kanallarindan ogrenemezsiniz, bu karari konsolos verecek :slight_smile: zaten ilgili yasalari bu konuya daha once aktarmistim. Onlari inceleyebilirsiniz. Bol sanslar.

• @crazycells Bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

• @turkeyandusa Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

@crazycells Bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

rica ederim, bol sanslar. Gelismelerden haber ederseniz seviniriz.

• İyi akşamlar basit yaralama suçundan beraat ettim.Sicil kaydım temiz.Mahkeme kagıtlarımı çevirtip götürmem gerekirmi mülakata

• @necla343434 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

İyi akşamlar basit yaralama suçundan beraat ettim.Sicil kaydım temiz.Mahkeme kagıtlarımı çevirtip götürmem gerekirmi mülakata

mahkeme sucsuz oldugunuza kanaat getirdigi icin, goturmenize gerek yok.

• @crazycells teşekkür ederim.Çok kafama taktığım bir olaydı

• @crazycells Üstadım, INA: ACT 212 - GENERAL CLASSES OF ALIENS INELIGIBLE TO RECEIVE VISAS AND INELIGIBLE FOR ADMISSION; WAIVERS OF INADMISSIBILITY

Başlığı altındaki açıklamaları tercüme ettiğimizde saçmalıyor. Aklı başında bir tercüme ile buradaki muzdarip arkadaşlara bir iyilik yapabilir miyiz?

@crazycells Üstadım, INA: ACT 212 - GENERAL CLASSES OF ALIENS INELIGIBLE TO RECEIVE VISAS AND INELIGIBLE FOR ADMISSION; WAIVERS OF INADMISSIBILITY

Başlığı altındaki açıklamaları tercüme ettiğimizde saçmalıyor. Aklı başında bir tercüme ile buradaki muzdarip arkadaşlara bir iyilik yapabilir miyiz?

Ben su an buna vakit ayiramam maalesef, ayrica benim yapacagim ceviri de bir hukukcu cevirisi gibi olmayacaktir; ama yapacak kisilerin onunde durmayayim. Fakat bu arkadaslarin cok dikkatli olmasi lazim. Biliyorsunuz hukuki terimleri cevirirken cok dikkatli cevirmeniz lazim, ceviri oldukca net ve iyi bir sekilde yapilmali, yanlis bir kelime tercihi insanlari yanlis bir dusunceye yonlendirebilir :slight_smile:

• @celalkrts devam etmekte olan ceza davaları VUKUATLI NÜFUS KAYIT EVRAKLARINDA ASLA görünmez, burada, vukuattan kast edilen, nüfüs işlemlerinde görülen değişik hareketlerdir. ÖRNEK: Boşanma, vasi tayini vs. türü

• Arkadaşları ADLİ SİCİL konusunda bilgilendirme anlamında: suç işlendiğinde mahkeme tarafından hüküm verilmiş ve de temyize müteakip Yargıtay tarafından onanmak suretiyle ya da temyiz edilmeden kesinleşmiş ise ADLİ SİCİL'e işlenir. Bir süre geçtikten sonra yeni uygulamayla res'en (otomatik) silinir ve arşiv kaydına alınır. ANAYASAnın 76 ncı maddesine giren suçlarla 1 yıldan fazla alınan hapis cezaları arşiv kaydında görünmeye devam eder. Bu tür suçlar belirli bir yasal süre geçtikten sonra kişinin ceza aldığı mahkeme ya da ikamat ettiği yerdeki eşit dereceli mahkemeye dava açılmaksızın bir dilekçe ile başvurularak "MEMNU HAKLARIN İADESİ" kararı alınmalıdır. Bu karar alındıktan sonra ARŞİV KAYDI silinebilir. Bu konularda maalesef kendisini avukat olduğunu iddia edip (KONUYA HAKİM VE BİLGİLİ, DÜRÜST OLANLARI tenzih EDERİM) çaresiz insanların parasını alıp çaresiz bırakan insanları üzülerek görmekteyiz. Bu konu çok karmaşık olup, anlayamayan ya da nasıl bir prosedür izlemesi gerektiğini sormak isteyen arkadaşlara bu başlıkta yardımcı olmak isterim. Sevgilerimle...

Arkadaşları ADLİ SİCİL konusunda bilgilendirme anlamında: suç işlendiğinde mahkeme tarafından hüküm verilmiş ve de temyize müteakip Yargıtay tarafından onanmak suretiyle ya da temyiz edilmeden kesinleşmiş ise ADLİ SİCİL'e işlenir. Bir süre geçtikten sonra yeni uygulamayla res'en (otomatik) silinir ve arşiv kaydına alınır. ANAYASAnın 76 ncı maddesine giren suçlarla 1 yıldan fazla alınan hapis cezaları arşiv kaydında görünmeye devam eder. Bu tür suçlar belirli bir yasal süre geçtikten sonra kişinin ceza aldığı mahkeme ya da ikamat ettiği yerdeki eşit dereceli mahkemeye dava açılmaksızın bir dilekçe ile başvurularak "MEMNU HAKLARIN İADESİ" kararı alınmalıdır. Bu karar alındıktan sonra ARŞİV KAYDI silinebilir. Bu konularda maalesef kendisini avukat olduğunu iddia edip (KONUYA HAKİM VE BİLGİLİ, DÜRÜST OLANLARI tenzih EDERİM) çaresiz insanların parasını alıp çaresiz bırakan insanları üzülerek görmekteyiz. Bu konu çok karmaşık olup, anlayamayan ya da nasıl bir prosedür izlemesi gerektiğini sormak isteyen arkadaşlara bu başlıkta yardımcı olmak isterim. Sevgilerimle...

bilgilendirme icin tesekkurler, elinize saglik.

Benzer Başlıklar

• Endonezya'da (Cakarta) göçmen vize mülakatı

1
    0 Oy
    1 İleti
    148 Bakış
    T
    Endonezya'daki ABD konsolosluğunda (Cakarta) green card mülakatına katılan biri var mı acaba?
  • Adli Sicil Kayıdı ve Mahkeme Belgesi Sorunu

9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    Sahin ÖmerS
    @crazycells iyi fikir artık öyle yaparım. @entelman vekalet vermek istediğim kişiler kağıtları türkiyeden halletmem gerektiğini söyledi , artık bilemiyorum belki de uğraşmak istemediler. Gidip alabildiklerimi alacağım olmazsa da kısmet değilmiş deriz, hayırlısı olsun. Teşekkürler @crazycells @entelman
  • 0 Oy
    2 İleti
    686 Bakış
    crazycellsC
    @sinanpasa4 extreme hardship waiver(10 yil vize yasaklilar icin es durumundan vize alabilme) içinde söyledi: Merhaba ben abd de 13 yıl yaşadıktan sonra Türkiye ye döndüm ben yaklaşık 5 sene oldu. Abd de ye öğrenci vizesi ile gittikten sonra vize sürem dolduğu için kaçak duruma düştüm. Geçen aylarda turist vizesi için ankara ya gittim ve red aldım bana 10 yıl gidiş yasağım olduğu söylendi. Şimdi abd deki kız arkadaşım ile nişanlanıp k1 fiance (nişanlı) vizesi için başvuru yapsam bana tekrar red verirlermi? Eğer red olursa nişanlı vizesi için extreme hardship waiver a başvuru yapabilirmiyim? Sayin @sinanpasa4 su konuda cevap verdim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/634/10-yıl-vize-yasağı-ile-abd-vizesi-almak-waiver Nisanlilik vizesine cok emin olamadim, ama gocmen vize basvurulari icin kesin gerekecek. O durumda esinizle Turkiye'de evlenmek durumunda kalabilirsiniz. Lutfen yukaridaki konudaki cevabi okuyun, ben sizi daha sonra konu hakkinda bilgilendirecegim. Su an yanlis yonlendirmemek icin ayrintili yazamiyorum.
  • Fransa'dan adli sicil kaydı talep etme sorunu

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    T
    @Barbaros-Uğur-Yilmaz bende Fransa’dan alicam bir kaç ay sonra nasıl çözmüştünüz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k