Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @zagatoff DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

arkadaşlar herkese merhaba forum a yeni üye oldum.dv2019 a başvurdum ilk kez başvuruyorum.sizce taşınma masrafı ne kadar olur minimum ne kadar biriktirmen gerekir

Bence yeni bir ülkede sıfırdan bir hayata başlamak için 20000 $ dan az paranız olmamalı araba ev eşya ve iş bulana kadar sizi idare edecek para tabi bu kaç kişi gideceğinizle doğru orantılı you tube da green card ile giden Türklerin masraf videoları var izlerseniz belki azda olsa yardımcı olur size

• @gözde DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@takip hahaha yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm bende bolca Amerika videosu izliyorum :D Ayrıca ekim ayından beri İngilizce kursuna gidiyorum haftada 12 saat İngilizcem biraz vardı ama kullanmadığım için umutmuşum tabi o yüzden a1 seviyesinden başlamıştım şuan a2 seviyesindeyim bomboş bir teneke gibi gitmek istemedim hiçbir şeyini bilmediğim bir ülkede bu beni daha korkak ve tedirgin yapardı çıktık bir yola inşallah forumdaki herkese çıkarda gidince buluşur bu günleri konuşuruz :D

bence gitmeden tr de tanışmak daha mantıklı.ben sağlam bi arkadaş bulsam hiç düşünmeden gidecem.tek başına çok korkunç bence.ben çıksa bile tek başıma gitmeyi düşünmüyorum.iki kişi gitsen hiç olmasa kirayı bölüşürsün.

• @zagatoff evet bekar ve aynı eyalete birde aynı zamanda gidecekler için olabilir ama oraya gidince de oda kiralayabilirsiniz

• Hayaller hayatlar mayıs gelsin bayram olsun az sabır çokça umut lazım :)

• Ben de sabırsızlıkla bekliyorum🙃

• Tam 3 ay kaldi umutla beklemeye devam

• Dilerim bu forumda bekleyen herkese green kart çıkar

• Delete..

• Umutla ve heyecanla bekliyoruz :D

• Umarım gerçekten isteyene çıksın. Hepimizin yolu açık olsun!

• eşimle birlikte bizde baş vurduk hayırlısı ile beklemedeyım etrafca bır kac kısıye bıle baş vurdum fakat ilkten kayıtların ıptal oldugunu bılmeyıp basvuru tekrar yapmayan ınsan sayısı o kadar cokkı cevremdede bu sene bazı ları ısın uzucu bazıları ıcın şans diorum artık

• @sawas evet bu sene başvurunun tekrarlandığını duymayanlar olmuş bende bir kaç yerde denk geldim sonradan öğrenenlere inşallah bu forumdan olup başvuran herkese çıkar bu süreçte beni tek tedirgin eden şey Trump kendime telkinde bulunmak istiyorum bu sene çıkmazsa seneye seneye çıkmazsa bir sonraki sene diye ama diyemiyorum

• Şunu sezdim kendi açımdan ne kadar doğru orası ayrı, kafaya koyduysan ve nasibinde varsa rab izin verirse eninde sonunda gidiyosun. ama 1. çekiliş ama 10. çekiliş. Peşini bırakmamak lazım (:

• Delete..

• @googlegibiherif 2019 sonrası çekilişin kaldırılama ihtimali beni tedirgin eden ayrıca çekilişi kazanmış olmak demek bile kazanılmış bir hak sayılmıyor vizeniz pasaportunuza işlenip elinize ulaştığı gün kazanılmış hak oluyor mayısta adım çıktı ohh artık ben bu hakkı kazandım gibi bir şey söz konusu değil ne yazık ki

• Odak noktanız GC değil de yurtdışında (US de olur) yaşamak olursa biraz daha rahat düşünüyorsunuz. 6. yılında DVL kazanmış birisi olarak son 2 yıl AUS için kasıyordum. Ama hem puanı yükseltmeleri hem de yaş nedeniyle puan alamamam umudumu azalttı. Genç (tercihen yeni mezun) ve ... Mühendisi (özellikle maden) titrini taşıyan herkesin dil problemini çözüp (IELTS veya TOEFL) AUS'u denemelerini şiddetle öneririm.
    Evet GC sadece lise mezuniyetini şart koşuyor (ya da aranan mesleklerde süreyi) ama çabalarla kesinlikle alan ülkelerde var. GC bu anlamda biraz tembel işi oluyor, işin ucund çokça şans var çünkü.
    15. yıllarda kazananları duyuyoruz. Vazgeçmek yok, ama bel bağlayıp sonra yıkılmak da yok. Ben her Mayıs sonunda Ekim'e şu kadar kaldı diye kendimi avuturdum. GC'nin asıl sınavı US içinde verilen muhtemelen :)
    Süreçleri sık sık burada duyuracağıma emin olaiblirsiniz. Henüz oturup bekleme aşamasındayız.

• Mülakatlar ingilizce mi oluyor? Hiç ingilizce bilmeyen birine çıkarsa ne yapacak?

• @hunturk35 iyiki varsınız:)

• @sefer-çavuş hangi ildesiniz meslektaşız

• Delete..

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    54k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k