Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
682 246 112.5k 17

• 2020EU00040XXX sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..

• @air_technic DV2020 Sonuç Odası içinde söyledi:

2020EU00040XXX sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..

tebrikler!
    evet, maalesef temkinli olmamiz gereken numaralar bunlar. Beklentinizi minimuma indirerek surece devam etmek en makulu.
    Zaten surece hakimsiniz sanirim, yavas yavas DS260 formunu doldurmaya baslayin :) onumuzdeki birkac hafta icinde gondermis olalim. sizin icin bu tarihler kritik olabilir.

• Teşekkür ederim @crazycells . Geçen yılki B1/B2 vize başvurusu sırasındaki yardımlarını bu sefer de GC için bekliyor olacağım :)

Teşekkür ederim @crazycells . Geçen yılki B1/B2 vize başvurusu sırasındaki yardımlarını bu sefer de GC için bekliyor olacağım :)

tabii.

sizi su konuya alalim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari

2020EU00040XXX sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..

neden, bir problem mi var?

• Umarım bu sene WON! yazarım. :)

• @mtt case numarası 40binlerde sıra gelme olasılığı düşük. Umarım hayırlısı olur arkadaş için.

• Eşim ve ben de kontrol ettik 2. başvurumuz çıkmadı. Seneye inşallah.

• siteye giremiyorum malesef

• Merhaba, bende siteye giremiyorum maalesef heyecandan da uyuyamıyorum

• A timeout occurred

You
    Browser Working

İstanbul
    Cloudflare Working

Secure.americandream.de
    Host
    Error

Conf numarami girip check now yapinca bu hata ile karsilasiyorum.

• merhabalar! =) başta @crazycells olmak üzere tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler =)

daha önce de yazmıştım green card hikayemi ama hatırlatmam gerekirse, dv2018 ile greencard almaya hak kazandım. hikaye biraz çetrefilli, ben bu loto olayını unutup bana çıktıktan 1 sene sonra farkettim ve gene şansıma her şey yolunda gitti ve greencardı aldım.

bütün bunlar olurken, yani benim lotoyu greencardı unuttuğum sürede, hayatımın erkeği ile tanıştım =) greencard lotosundan çıktığımı öğrendiğim zaman resmen birlikte olmaya başlamamız çok yeniydi, dolayısıyla evlenme fikrine çok sıcak bakamamıştık o dönem. sevgilimin amerika'ya gelmesi ve birlikte bir hayat kurmamız ile ilgili de foruma yazdım ve tünelin çooooook uzağında da olsa bir ışık olduğunu, sabredersek halledebileceğimizi öğrendim.

sözü daha da uzatmayayım diyorum ama hikaye biraz karışık, valla benden kaynaklı değil =) (nicknameimden anlayacağın üzere hayat benle uğraşmayı seviyo :p)

derken sevgilim, 2020 için greencarda başvurdu. ve çıktı!! =)))))))) süper haber, en önemli eşiği geçtik, ama durumun sadece lotodan çıkmak olmadığını iyi biliyoruz artık.. case number: 37***

• sizce görüşmeye çağırılır mı?
    • biz evlilik planlarımızı ötelemek durumunda kalmıştık ama evlenmemiz onun vakasında bir farklılık (avantaj veya dezavantaj gibi) yaratır mı?
    • erkek arkadaşıma bu dönemde turistik vize verirler mi?
    • erkek arkadaşım hali hazırda üniversitede öğrenci. üniversite devam ederken vize alması kolay ama greencarda başvurmuş olduğu için vermezler düşüncesi de ağır basıyor.
    • ben ekim ayında komple gitmeyi düşünüyordum. bütün olasılıkların iyi sonuçlandığını düşündüğümüz bir gelecek senaryosunda da erkek arkadaşım yaklaşık 6 ay sonra da yanıma gelecekti. bu durumda, nasıl bir hareket izlememiz sence daha doğru olur? demek istediğim; acaba ben bi giriş çıkış yapsam türkiye'ye dönsem, sonra dönüp erkek arkadaşımın vize almasını mı beklesem? yoksa ilk planıma sadık mı kalayım? :s
    • şu an üniversitede öğrenci ama bir sıkıntı çıkmazsa ocak ayı gibi mezun olmayı planlıyor. şu an öğrenci olarak formu doldursa, ilerleyen zamanda güncelleme yapması gerekecek, o bir sıkıntı oluşturur mu?

çok teşekkür ederim cevaplar için =)

• @air_technic tebrik ederim inşallah sıranız gelir

• @air_technic tebrikler!! inşallah mülakata çağırılırsınız, enseyi karatmak yok! =) sevgiler

• @mulus Hayırlı olsun öncelikle. Case no'nuz maalesef yüksek. Sabırla beklemeniz gereken bir sürece girdiniz. Sıranın gelme ihtimali de var gelmeme ihtimali de. Yerinizde olsam çok da fazla havaya girmeden, yapılması gerekenleri yaptıktan sonra süreci takip ederdim.

• Görüşmeye çağrılma ihtimaliniz de var çağrılmama ihtimaliniz de.
    • Evliliğinizin gerçek evlilik olduğunu kanıtladıktan sonra vize görüşmesinde bir sorun yaşamazsınız. Ama bunun için DS260 formunu hemen doldurmadan önce evlenmenizde fayda var.
    • Turistik vize alabilir diye tahmin ediyorum.
    • Şahsıma green card çıkmadan önce, birkaç kez çekilişe katılmış olmama rağmen turist vizesi vermişlerdi.
    • Case no'nuz zaten yüksek, Ocak ayına kadar plan yapacak çok zamanınız olacak. Evlenirseniz, size sıra gelirse ve de gc vizesi alırsanız, gc vizesinin süresi dolmadan birlikte giriş yapabilirsiniz.
    • Güncelleme yapmasında sıkıntı olmaz. DS260 formunu açtırıp online olarak güncelleme yapabileceğiniz gibi, vize görüşmesi günü de yetkililerden güncelleme yapmasını isteyebilirsiniz.

• Yine sonuç değişmedi. 2 yıl önce umutlanmayı bıraktığım için etkilemedi. Sadece süreç devam ederken arada hayal kurmak güzel oluyordu.

• çıkmayan tüm arkadaşlara sıkmayın canınızı seneye önlerden çıkar inşallah. çıkan arkadaşlarıda tebrik ediyorum.

• "HAS NOT BEEN SELECTED". Kazanan arkadaşları tebrik ederim.

• selam arkadaşlar, :D öncelikle çıkanları tebrik ederim, numarası yüksek olanlar umarım mülakat alır. çıkmayan arkadaşlarımda sıkmasın canını, sağlık olsun, tekrar şansın peşinden koşarlar, hayat devam ediyor. gelelim bana, kocaman bir HAS NOT BEEN SELECTED gördüm, içimde en ufak bir üzüntü olmdığı gibi seviniyorum şu anda :) hayatımda hiç olmamış olan mutluluğu buldum. 9 nisan da birisi çıktı 9 sene öncesinden geldi tekrar hayatıma. 4 mayıs 2019 cem adrian konserinden sonra daha farklı sıfatlara sahip olduk. yani son 3 gündür gc çıkacak çıkmicak umurumda değildi zaten. çıksaydı güzel olurdu belki sağlık olsun. şimdi o kenarda ki para var ya, o parayla işte o hep ertelediğim w123 kasa klasik otomatik mercedesi alıp onunla gönlümüzce bi uzun yol turuna çıkıcam. güzel tarafından bakıp mutlu olmayı bilmek gerekiyor bazen. kısmet değilmiş bu senede, sağlık olsun. kimse üzülmesin arkadaşlar. er yada geç inşallah gönlünüze göre olsun herşey. unutmadan @crazycells sana tekrar sabrın yardımseverliğin ve desteklerin için tüm dostlarım adına teşekkürler. seneye deneriz tekrar. iyi geceler...

• @entelman çok teşekkürler =) ben green cardımı aldım zaten =)

dediğinizi doğru anlamak istiyorum o nedenle tekrar soruyorum:

• benim green cardım var. erkek arkadaşıma da bugün itibariyle lotodan başvuru hakkı çıktı ama case number 37*** . görüşmeye çağırılmama ihtimali de -malesef- var.
    • biz evlenmek ve amerika'da birlikte yeni bir hayata başlamak istiyoruz evet. ama bugüne kadar erkek arkadaşımın vize almasının daha zor olacağından tutun, evleneceksek amerika'da evlenmemiz gerektiğine kadar türlü farklı senaryo olabileceğini öğrendik. şimdi bugün öğrendiğimiz üzere erkek arkadaşıma başvuru hakkı lotodan çıktı ve ama case numarası yüksek. bütün bunları hesaba katarak baktığımızda, evlenmemiz ve bunu kcc'ye bildirmemiz halinde, erkek arkadaşıma green card verilmesi söz konusu olur mu? (aslında olayın özel durumlardan ziyade verilen case numaralarının sırasına bağlı olduğunu biliyorum ama insan umut etmek istiyor işte..)

teşekkürler..

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    M
    Kısa özet: Trump yönetimi Aralık 2025'te Brown/MIT saldırıları gerekçesiyle DV-2027'yi tamamen durdurdu; öncesinde zaten Ekim 2025'ten beri kayıtlar açılmamıştı. Buna ek olarak pasaport zorunluluğu ve 1 dolarlık ücret gibi yeni kurallar getirildi. Bu ilk kez değil — Trump ilk döneminde de 2020'de pandemi bahanesiyle programı durdurmuştu, Biden 2021'de yeniden açmıştı. Şu an konu mahkemede (Ivanov v. Trump davası) ve Nisan 2026 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bir tarih vermeyi reddediyor. Yakında açılır mı? Tahmin etmek zor, ama birkaç işaret var: Program yasayla kurulmuş, tamamen kaldırılması Kongre kararı gerektiriyor — yani "sonsuza dek kapalı" değil, teknik olarak hâlâ yürürlükte. Ama yönetim idari yollarla (gecikme, yeni şartlar, "ulusal güvenlik" gerekçesi) fiilen dondurmayı sürdürebiliyor — 2020'deki gibi bu da uzun sürebilir. Ivanov v. Trump davasının sonucu önemli olabilir; mahkeme lehte karar verirse hükümet işlemlere devam etmeye zorlanabilir, ama dava erken aşamada ve sonuçlanması aylar sürebilir. 2020 emsaline bakarsak, bu tarz durdurmalar genelde bir sonraki yönetim değişene kadar veya mahkeme kararına kadar sürebiliyor. Benim tahminim değil ama mevcut duruma göre en gerçekçi beklenti: yakın vadede (birkaç hafta-ay içinde) açılma ihtimali düşük görünüyor; asıl belirleyici faktör mahkeme süreci ve yönetimin siyasi tercihleri olacak. Benim düşüncem, eninde sonunda açacaklar. belki 6ay, belki 1-2 yıl içinde. O sıra da hazırlık yapmak lazım.
  • DV2020 Mahkeme Sonucu

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    599 Bakış
    crazycellsC
    Mahkeme bilgileri ve surecleri su basliklarda paylasildigindan, bu konuda yeni baslik acmamiza gerek yok: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/3519/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-yıl-sonuna-kadar-durdurma-kararı-haziran-2020 Zaten bu basliklarin su anki tek amaci devam eden DV2020 davasi...
  • DV2022 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • Sonuçlar açıklandıktan sonra evlenmek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    1 Oy
    3 İleti
    526 Bakış
    crazycellsC
    @furkan-erdem Sonuçlar açıklandıktan sonra evlenmek içinde söyledi: Merhaba aranıza yeni katıldım. Bugün başvurumu yaptım. Bir sorum var. Mesela sonuçlar açıklandıktan sonra evlenirsem, işleyiş nasıl olacak ? Çünkü başvururken bekarım diye işaretledim surecle ilgili sorulari su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k