Mahkeme bilgileri ve surecleri su basliklarda paylasildigindan, bu konuda yeni baslik acmamiza gerek yok:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri
Zaten bu basliklarin su anki tek amaci devam eden DV2020 davasi...
Adi ustunde, talihlisi oldugunuz diversity visa'nin getirdigi durum olan "diverse" durumunu gozlemlemissiniz bulundugunuz sure icerisinde. Eyalet, sehir, bolge, mahalle, sokak detayina indikce bircok irk, din, etnik yapi, sosyo-kulturel farklilik gormek cok normal. Yasadikca alisiyorsunuz, benimsiyorsunuz. Turkiye'de bu kadar derinlikli bir yapi olmadigi icin, kisa sureli gozlemlerde bu durum cok daha fazla dikkatinizi cekiyor.
Iyisiyle kotusuyle bir cok ornek var ABD'de, tumunu ayni kefeye koymamak ve ayristirmamak lazim. Turkiye'de de ozellikle askerlik hizmeti esnasinda "toprakcilik" ayriminin bir benzeri ez cumle. Burada daha cok, daha gozlemlenebilir.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
ben 2 kez kanada denedim biri 2010 abd vizesi almadan 1 hafta once ve red aldim kanada ogrenci vizesinden ve yaklasik 1,5 yil once de tekrar kanada ogrenci denedim yine red aldim nedeni belli olmasa da , ogrenci olup sonrasinda 2 yillik college e yazilip esimide yanima alicaktim fakat kanada cok daha zor bir vize politikasi uyguladigi icin alamadik malesef. 3 abd reddi de alinca sonra kaldik buralarda. Sadece avrupa kucak acti bize italya saolsun schengen verdi 3 ay oda bitmek uzere. Simdi ise mayis a randevu tarihi bulamadigim icin hazirana randevu alip esimle birlikte abd turist vizesine basvuru yapacagiz.
İltica etmek bir yol olabilir mi ABD için? Yarın GC çıkmazsa bir göçmenlik avukatına danışmayı düşünüyorum Türkiye'ye dönmeden önce. Forumda iltica etmekle ilgili bir başlık var mı, ben denk gelmedim?
@fkambay DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Şu mübarek günlerde %99 u müslüman olduğu iddia edilen Güzel ülkemden 4 yaşında kızım ve 9 aylık oğlumla ve eşimle birlikte inanılmaz bir usanmışlıkla beni göç etme isteğine iten kim varsa Allah ından bulsun
Kesinlikle aynı hisleri yaşıyorum. Bende de biri 6 diğeri 3 yaşında iki oğlum var, ve gelecekleri adına artık canım dediklerimden beni vazgeçirme noktasına her kim getirdiyse yattığı yeri beğenebilir. Hiç sıkıntı etmem kendi adıma. Lanet gitsin!!
Yarın da çıkmazsa şu green card Kanada için kolları sıvayacam. ABD tek seçenek değil sonuçta....
@SUV2019 Kesinlikle, önümüzde birden fazla yol olmalı. Almanya ve İtalya gibi ülkeleri de öneririm.
@suv2019 Kesinlikle bir şekilde gidecem ne şekilde olduğu umrumda bile değil tek önemli olan en kısa süre içinde olması.
Bence bu illaki gitme düşüncesi çok doğru değil, ruh sağlığı için de doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir an evvel bu psikolojiden kurtulmak lazım,her ne olursa olsun burası bizim ülkemiz, kendi adıma daha iyi bir gelecek icin bu şansı deniyorum ama olmazsa da burası sonuçta benim ülkem.
@everesturkey Bende arkadaşlara aynen bunu anlatmaya çalışıyorum, bu şekilde gitmeye şartlanmak mutsuzluğa yol açabilir. Evet gitmek istemek normaldir ama gitmek sanki her şeymiş gibi davranmak doğru olmaz. Unutmayalım ki bizim ülkemizden daha kötü şartlarda yaşayan insanlar da var, her yer Amerika veya Avrupa değil. Eğer cesaretli ve özgüvenli olursak Türkiye'de de pek tabii güzel işler yapabiliriz. Eğer doğru şekilde düşünürseniz bence şansta sizi bulacaktır.
Ben amaç doğrultusunda yaşayan biriyim o yüzden amaçlarımı ve hedeflerimi gerçekleştirebilmem için Amerika bana bir kapı o yüzden o kapıyı açmam gerekiyor. Sıradan insanlar gibi olura bırakmayı sevmiyorum bu yaşayış amacı benim bir tutkum, risk benim tutkum, zorluklar benim tutkum ve o yüzden aslında girişimciyim. Bu hayatta dünyaya bir iz bırakmadan gitmek istemiyorum o yüzden neden bu şekilde düşündüğümü anladığınızı düşünüyorum 
sevgiler ve bol şanslar herkese
Bu kadar kısa zaman kalmışken moral bozmayın arkadaşlar. Ne olursa olsun nefes aldığımız sürece hayat mücadelemiz devam edecek. Bugün değil yarın belki diyerek hayallerden vazgeçmemeli, başka türlü gidebilmeyi imkanı olanlarımız denemeli. Ama olur ama olmaz nasip değilmiş bu sene diyerek önümüze bakacağız.
@brkgrms Bende aynen senin gibiyim, bir zamanlar bende öyle düşünüyordum. Ama mutsuzluk yaratacak kadar da olmaması gerek, motivasyonu diri tutmak için sürekli ben neden buradayım Amerika'da değilim demekte doğru değil. Mutlaka bir kapı açılır ama bunun içinde çabalamak ve daima olumlu olmak gerekiyor. Şimdilik elimizdeki imkanları kullanmamız gerek, Türkiye'de kalmakta bir seçenek olmalı. Umarım çıkarda diğer seçeneği seçmiş oluruz. Bol şans efendim.
@nobitium Bende o mutsuzluk yok aslında diyelim yarın çıkmadı o zaman ben dahada hırslanırım böyle biriyim 
@brkgrms Çok iyi, neyse biraz Western müziği dinleyip Sheriff repliği tekrarlayayım. 
Herkese iyi şanslar.
@nobitium Bende biraz Frank Sinatra'dan Fly Me To The Moon dinleyim ordanda Elvis Presley geçerim
Moda gireyim iyice.
Norah Jones - Turn Me On
Günün anlam ve önemine ithafen.
@brkgrms

haydi popescu haydi oğlum!
@nobitium Harbiden çok iyi geldi yarına hazırım.
çıkacağından değil de işte insan heyecanlanıyor yine de.
büyük gün geldi. Uyumayın ulan!