Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @apex bence onun asil nedeni daginik olmak degil, Turkiye'den gelen gocmenlerin diger ulkelerden gelenlere kiyasla oldukca az sayida olmasi sayin @apex


  • @gokcell DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @aysegul San Fransisco sokaklari adami hem fiziken hem madden carpar Istanbula benzemez bak

    Sf yu telaffuz edebiliyorsam bir bildiğim vardır..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daydreamer DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @gokcell DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @ahmet-34 dvlotterystate.gov. Buradaki dv neyin kisaltmasi olaki "Diversity" yani cesitlilik. Gitmek istediginiz ulke Diversity nin oldugu bir yer. O zaman Amerikaya gidince de vay su Filipinlilerden biktim, hay bu zenciler ne pis adamlar, her yeri Koreli almis, Araplar burdada mi var offf ufff, falan da filan olmazsin insallah kazaninca.

    Diversity yani "çeşitlilik" için her yıl tüm dünyadan sadece 55000 kişiyi o da binbir nazla, çok ciddi soruşturmalar sonucu eleyerek, seçerek ülkelerine kabul ediyorlar. 55 bin nerede 5,5 milyon nerede? Benim canım ülkeme seneler boyu sorgusuz sualsiz milyonlarca insan kabul ettiler. Böyle göçmenlik de olmaz, böyle sığınmacılık da olmaz. Buna olsa olsa işgal denebilir

    🙂 kimin kabul ettigi belli sayin @daydreamer , zamaninin TC hukumeti verdi bu karari. Bu isin Turkiye'de yasayanlar icin tek sorumlusu hukumettir.


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sinem Hanim, sanki TC hukumetinin bir sucu yokmus, butun suc baskalarinmis gibi davranirsaniz tabii ki elestiri yagmuruna tutulursunuz, gordugum kadariyla tam bu nedenden oturu konu isitilip isitilip tekrar sunuluyor... Bu konu oldukca gereksiz yere de uzuyor, size bazi bilgiler vereyim (herkesin bildigi ama sizin farkinda olmadiginiz), umarim siz de hangi kisimda yanlis yaptiginizi gorebilirsiniz ki biraz daha gercekci cozumler uretebilirsiniz, ayrica bu konu kapanir ve baslik da eski haline doner...

    Turkiye'deki Suriyeli vatandaslarin yasadiklarindan o kisiler sorumlu degiller tabii ki, o nedenle ben de bu kisilere karsi bir nefret ya da onyargi olusmasina karsiyim, ama ben gercek sorumlunun kim oldugunun da farkindayim. Bugun Turkiye'de yasanan problemlerin asil sorumlusu zamaninda "Emevi camisinde namaz kilma hayali kuranlar"dir. Turkiye'de yasayan biri icin durumun baska sorumlusu yoktur. Bunun disinda Ingiltere suclu, ABD suclu, o suclu, bu suclu demek maalesef size hicbir fayda ya da gecerlilik kazandirmayacak. Eger asil sorumlunun ABD oldugunu dusunuyorsaniz, bundan sonraki ABD secimlerinde bunu engelleyecek bir adaya oyunuzu verin, eger asil sorumlunun Ingiltere oldugunu dusunuyorsaniz yaptirim gucunuzu uygulayip tum masraflari onlara odetin... ?? Secimde oy kullanamiyor musunuz? Ingiltere hukumetine yaptigim gucunuzde mi yok? O durumda yapacaginiz sey belli... Herkes kendi kapisinin onunu supururse mahalle temizlenir.


  • @gokcell DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @aysegul San Jose teleffuzuda kolay havasida mis, topragida duz 🙂 Teknolojininde gobegi

    Biliyorum, eşim geçen haziranda oradaydı iş sebebiyle..


  • Merhaba, ds260 formunu yolladıktan sonra evlendik diyelim(ya da yeni doğan çocuğu forma ekleme vb. durumlarda), Ankara'ya bildirip forma ekleme yapıldığında formun numarası değişir mi? Mesela ilk hafta yollayanların 7 ay sonra çağırılacaklarını farz edelim o yollayanlar arasında forma sonradan ekleme yaptıran biri dosyanın tekrar açılma tarihine göre mi çağırılıyor? Olması gerekenden daha sonra ki bir tarihte 9-10 ay sonra mesela ?


  • @gdy DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba, ds260 formunu yolladıktan sonra evlendik diyelim(ya da yeni doğan çocuğu forma ekleme vb. durumlarda), Ankara'ya bildirip forma ekleme yapıldığında formun numarası değişir mi? Mesela ilk hafta yollayanların 7 ay sonra çağırılacaklarını farz edelim o yollayanlar arasında forma sonradan ekleme yaptıran biri dosyanın tekrar açılma tarihine göre mi çağırılıyor? Olması gerekenden daha sonra ki bir tarihte 9-10 ay sonra mesela ?

    Hayır, case number denilen numaraya göre mülakat sıranız geliyor. Form güncellemenin bu durumla bir ilgisi yok. Ayrıca ds260 formunu ilk yollayanlar ilk çağırılıyor diye birşey de yok.
    Case number ınızla uyumlu olarak zamanında ds260 formunuzu doldurursanız, case number ınıza göre mülakata çağırılırsınız.
    Edit : Form güncelleme kısmıyla ilgili yanılıyor olabilirim, bunu da dikkate alırsanız sevinirim.


  • Sayın @aysegul emin misiniz?
    Bildiğim kadarıyla formun geç doldurulması veya arada resubmit edilmesi de görüşmeyi geciktirebiliyor.
    Hatta bu sebeple kart çıktıktan sonra evlenen çiftlere "görüşme tarihiniz belli olduktan sonra ds260 formunuzu açtırın" diye öneriyorlar..


  • @volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Sayın @aysegul emin misiniz?
    Bildiğim kadarıyla formun geç doldurulması veya arada resubmit edilmesi de görüşmeyi geciktirebiliyor.
    Hatta bu sebeple kart çıktıktan sonra evlenen çiftlere "görüşme tarihiniz belli olduktan sonra ds260 formunuzu açtırın" diye öneriyorlar..

    Geç doldurulması kısmıyla ilgili zaten ben de belirttim, zamanında doldurulması şartıyla case number ınıza göre mülakata çağırılıyorsunuz diye ama diğer kısımla ilgili yanılıyor olabilirim, mesajımı editleyeyim hemen, teşekkürler.


  • @gdy daha önce aynı soruyu bende sayın @crazycells 'e sormuştum. ds260 doldurduktan sonra bile evlenseniz, aynı kendinize hazırladığınız gibi eşinizin de dosyalarını ve evlilik dosyalarınızla beraber sizinle direk konsolosluğa gelerek mülakata girerek onay alıyor. yeter ki green card için evlenmediğinizin kanıtı olsun. bunu bilmek ister konsolosluk. bilgide hata varsa @crazycells müdahale edecektir zaten.

  • Yasaklı

    @optimistic aleykumselam 🙂

  • Yasaklı

    @lordbolton DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @sinem sizin kamuoyu oluşturmanız için basına sürekli çıkmanız gerek böyle bir durum olacağını sanmam. Kaçırdığınız nokta şu Merkel bir bir milyon daha göçmen alabiliriz dediği için siyasi hayatı bitti. Eğer bir siyasi sizin dediklerinizi söylerse siyasi hayatı bitiyor şuan da hükümetimiz deyip tiranlık demeniz de çok ironik olmuş batı komoyu halkı dışarda ne olduğunu önemsemez sadece içeriye bakar ABD halkı için sadece ABD vardır ulusal menfaatler vardır. Savaş için ok yaydan çıktı çıkacağı günü bekliyor buna engel olamazsınız olamayız sadece kendimizi kurtarabiliriz. Bir laf vardı savaşların olmadığı gazetelerde cinayet haberlerinin olmadığı bir dünya hayal etmek insanların insan olmadığı bir dünya hayal etmek gibi olur diye maalesef ki öyle acı ama gerçek. Batı da halk zurnanın son deliğidir. Güzel bir dünya güzellik kime göre neye göre oldukça göreceli bir kavram kimisi için size kötü gelen bir durum onun için çok güzel olabilir. Ateşe elbette su taşımak istemem. Bende en az zararla çıkma derdin deyim bu yüzden ülkesini maffetmiş ve gelip benim ülke mi maffedecek hainlik yapacak insanların girmesini istemem size de aynısını öneririm. Alaycı davranmadım ironi yaptım. (Dediğiniz şeyin bir ütopya olduğu asla mümkün olmadığı.)

    yaşayalım görelim bakalım. 🙂 Basın sorun degil de bnm kastettigimi anlamamışsınız o sorun. Ama olsun. Dedigim gibi yaşayalım görelim. 🙂


  • Herkeze selamlar,
    Uzun zamandır sadece okuyucuydum o yüzden girş yapmamıştım. 2 satır birşeyler yazmak istedim. bu sene 3. başvurum, hiç umudum yok, çünkü hayatdaki en sansız insanlardan biriyim (acıtasyon için söylemiyorum gerçek bu, hayatta neler basıma geldiğini söylesem gülmekten aglarsınız) ama olurda bu açık hava tımarhanesinden birgün iyi bir pozisyondan kurtulurum umudunu taşıyorum. Umutsuzluğumun yanından, eğer bir defa sans yüzüme gülerse bu sene hem maddi hem manaevi tam hazırım, gecen 2 senede maddi olarak yardıma ihtiyacım olabilirdi ama bu sene hiçkimsenin yardımına ihtiyac duymadan, hayatımda yeni bir maceraya hazırım.
    Başka napıyorum, geçen hafta hem kendimi şımartmak hemde kazanamadığımdaki üzüntümü başka noktalara ceksin diye çok istediğim bir mp3 player vardı onu aldım amazon amerikadan, gerçi oda ayrı mevzu adamlar 2 günde amerikada 2 eyalet/almanya/istanbula gödnermeyi başardı, bizim mükemmel gümrük memurlarımız bu fiyata mp3 player olmaz telefondur bu deyip geri göndermeye calısıyorlar, bilmiyorum ne olacak. sakin bir gün geçmiyorki bu ülkede, trafik stres, iş stres, sosyal hayat stres.
    umarım gerçekten isteyen ve kendini hazır eden kişilere çıkar.
    Sağlıcakla.

  • Yasaklı

    @crazycells DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @Sinem Hanim, sanki TC hukumetinin bir sucu yokmus, butun suc baskalarinmis gibi davranirsaniz tabii ki elestiri yagmuruna tutulursunuz, gordugum kadariyla tam bu nedenden oturu konu isitilip isitilip tekrar sunuluyor... Bu konu oldukca gereksiz yere de uzuyor, size bazi bilgiler vereyim (herkesin bildigi ama sizin farkinda olmadiginiz), umarim siz de hangi kisimda yanlis yaptiginizi gorebilirsiniz ki biraz daha gercekci cozumler uretebilirsiniz, ayrica bu konu kapanir ve baslik da eski haline doner...

    Turkiye'deki Suriyeli vatandaslarin yasadiklarindan o kisiler sorumlu degiller tabii ki, o nedenle ben de bu kisilere karsi bir nefret ya da onyargi olusmasina karsiyim, ama ben gercek sorumlunun kim oldugunun da farkindayim. Bugun Turkiye'de yasanan problemlerin asil sorumlusu zamaninda "Emevi camisinde namaz kilma hayali kuranlar"dir. Turkiye'de yasayan biri icin durumun baska sorumlusu yoktur. Bunun disinda Ingiltere suclu, ABD suclu, o suclu, bu suclu demek maalesef size hicbir fayda ya da gecerlilik kazandirmayacak. Eger asil sorumlunun ABD oldugunu dusunuyorsaniz, bundan sonraki ABD secimlerinde bunu engelleyecek bir adaya oyunuzu verin, eger asil sorumlunun Ingiltere oldugunu dusunuyorsaniz yaptirim gucunuzu uygulayip tum masraflari onlara odetin... ?? Secimde oy kullanamiyor musunuz? Ingiltere hukumetine yaptigim gucunuzde mi yok? O durumda yapacaginiz sey belli... Herkes kendi kapisinin onunu supururse mahalle temizlenir.

    katılıyorum gelme sebeplerimden biri de bu zaten. 🙂 Türk hükümeti de suçlu diger bütün hükümetler de suçlu insanlık olarak hepimz suçluyuz evet kapılarımızı süpürsek çok iyi olacak açıklık getirdiginiz için teşekkürler tam olarak anlatmaya çalıştıgım buydu. 🙂


  • Merhaba insanlarla tartışmaya girmek benim pek tercihim değildir. Ben fikrimi söyler karşıdakinin fikrini dinler geçerim. Genelde (%50) Türk inanı dediğim dedik çaldığım düdük der başkada bir şey demez hele bir şeye inanmışsa, inanmıştır..! Kanıtları ile sunsanız, gözüne de soksanız, fikrini değiştirmez. Belki de gerçeği görür ve sadece ona dönek demesinler diye ben yanlış anlamışım demez fakat yöneten "Pardon bizi kandırmışlar" der 🙂 Şimdi yazdıklarım için benimle polemik yaratmaya çalışacak olanlar için söylüyorum, hiç cevap vermeyeceğim istediğinizi düşünmekte serbestsiniz. Zaten hedefte göstermiyorum Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma gibi isimlerde kullanmıyorum. Fakat hala hazırda ülkesinde yönetenden memnun olanın Türkiye sınırlarını terk etme isteğini kendi fikirlerimle mantıksız buluyorum. A'dan Z'ye tüm sistemler ülkeyi yönetenlerde zaten güveniyorlarsa buyursun kalsınlar.


  • Bu ileti silindi!

  • dakika 2:46


  • @iacar Teşekkürler, Green card için evlenmicez ama green card evlilik sürecimizi hızlandırmış olacak. 4 yıllık ilişkimde yüzük takmak için okullarımızın bitmesini bekliyorduk, bu yıl bitiyor. İnşallah bize çıkarsa çekiliş, bu yıl nişan olacakken düğün olmuş olacak. Ama sadece nikah olacak olsa bile ağustosu bulacağı için başvuru numarasını yükseltip yükseltmediğini kesinleştirirsem rahatlıcam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gdy DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba, ds260 formunu yolladıktan sonra evlendik diyelim(ya da yeni doğan çocuğu forma ekleme vb. durumlarda), Ankara'ya bildirip forma ekleme yapıldığında formun numarası değişir mi? Mesela ilk hafta yollayanların 7 ay sonra çağırılacaklarını farz edelim o yollayanlar arasında forma sonradan ekleme yaptıran biri dosyanın tekrar açılma tarihine göre mi çağırılıyor? Olması gerekenden daha sonra ki bir tarihte 9-10 ay sonra mesela ?

    Var olanlarin numarasi degismez, yeni eklediklerinize yeni numara verilir.

    Formlarda bu sekilde guncellemeler yapmaniz surecte gecikmeler yasanmasina neden olabilir. Bunun tek bir belirleyicisi yok, o nedenle farazi soru yerine bu durum gerceklestiginde sorunuzu cevaplamayi tercih ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum