Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • @gizemb o çatıyı baba vanga cılar yakmıştır, kadıncağız haksız çıkmasın diye :)
    Bu baba vanga ana bizim GC çekilişleri için bir şey dememiş mi? :)

  • Yasaklı

    @labrador DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bi girdim foruma 8 koca sayfa yeni mesajlar.Okumaya başladım millet roman yazmış sjswjsjsjsjs Sonra inceden tartıştığınız konulara baktım güldüm okumayı bıraktım 😂 Bi yandan hafiften siyasete,tarihe,az bişe dine,ülkenin eksiklerine falan girmişsiniz.İyi güzel de,Neyi tartışıyorsunuz onu anlayamadım.Ülkenin hali ortada zaten djssnsjsjdn Donald Trump nasıl geçen göçmenlere 'Bi etrafınıza bakın,Ülke doldu !' dediyse ben de şimdi size 'Bi etrafınıza bakın,Ülke bitti' diyorum.Ee biraz zamanı var yine işte bi süre daha rayda gideriz sonra da Bum ! Raydan çıkıp savrulmuşuz bi kenara...Siz elinizden geleni yapmaya çalışın,olursa olur ha olmazsa da ölmüyoruz sonuçta sürünürüz heralde dnssnsjssjsj

    90 yıldır öyle yaşıyos zaten. :P

  • Yasaklı

    @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @sinem sağlık ,eğitim, tarım bakanlıkları siyasilerin elinden alınıp ünüversitlerin ilgli bölümlerinin proflarının oy kullanarak seçeceği kişiler yada ekiplere verilmeli.eğitim için 5 yıl az bir zaman ama iktdar yamalı bohcaya çevirdi .derdi imam hatipleri çoğaltmak olursa düzgün bir sistem kuramaz.bu dönemin en büyük sorunu varyaptık demek için birşeyler yapılıyor alt yapı varmı yok mu yararı ne bakılmaksızın sırf secim zamanı yaptık demek için.her şehre unuversite yapmak gibi şimdi de ünüversitelerin öğretmenlik kontejanları azaltılması isteniyor .ünüversite yapmayı 3/5 bina yapmak sanarsan yarın o binalar in cin top oynar.

    ilk fikriniz güzel ama uygulanablir mi tartışılır. Neden olmasın? İkinci fikrinize katılmıyorum bu durum 90 yıldır var mevcut iktidara has bir durum degil 1980 lerden itibaren duruma vakıf oldugum için bunu rahatlıkla söyleyebilirim size... Din egitiminin de standart egitimin de kökten degişmesi şart. Söyledigim bu.


  • Linkedln de kendi mesleğim ile ilgili Amerikada ilan var mı diye bakayım dedim. İlanlara bakmaktan sıkıldım :) Burada ilan bulamıyorum, orada sayfa sayfa.
    Acaba ingilizcemi yeterince geliştirsem orada da kendi mesleğimi yapabilir miyim? Ne güzel olurdu :blush:


  • @sinem 2002 yılından beri iktidarı da olan bir partinin mazareti olamaz becereksizliği olur.

  • Yasaklı

    @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @sinem 2002 yılından beri iktidarı da olan bir partinin mazareti olamaz becereksizliği olur.

    bn Ülkenin kuruldugundan beri fiyasko oldugunu ve bu fiyaskonun özellikle desteklendigini düşünüyorum

  • Yasaklı

    @dreams_usa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Linkedln de kendi mesleğim ile ilgili Amerikada ilan var mı diye bakayım dedim. İlanlara bakmaktan sıkıldım :) Burada ilan bulamıyorum, orada sayfa sayfa.
    Acaba ingilizcemi yeterince geliştirsem orada da kendi mesleğimi yapabilir miyim? Ne güzel olurdu :blush:

    meslegin ne @dreams_usa ?


  • @sinem durum anlaşılmıştır .

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • @dreams_usa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Linkedln de kendi mesleğim ile ilgili Amerikada ilan var mı diye bakayım dedim. İlanlara bakmaktan sıkıldım :) Burada ilan bulamıyorum, orada sayfa sayfa.
    Acaba ingilizcemi yeterince geliştirsem orada da kendi mesleğimi yapabilir miyim? Ne güzel olurdu :blush:

    Eğitim ile çözülebilir diye düşünüyorum. Çalışılabilir ihtimal düşük olsa da var


  • hani işi siyasete getirmeyin falan diyorsunuz ya..işin siyasetlik bi boyutu falan kalmadı artık..siyaset farklı görüşlerin birbirleriyle düzeyli münazarasına denirdi ama şu an çalmak ve çaldırmamak üzerine kurulu..ve bu da siyaset değil ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket edip hak hukuk aramaktır..ülkemizi hiç tanımayan bir insanı getirin 31 mart tan bu yana yaşananları izletin 16 günde bu ülke nasıl bir çukura düşmüş hemen anlayacaktır..ama bizimkiler 17 senedir anlayamadı daha, işte bu yüzdendir ki cumhuriyet in kurulduğu tarihe ve kurucusuna iftira atma gafletinde bulunarak tereyağ gibi üste çıkma peşindeler..

  • Yasaklı

    bn iftira atmıyorum. Bir kişiyi de özellikle hedef almış degilim Mustafa Kemal hemşerimdir zaten. Ama olay çok boyutlu ve kesinlikle onu dahi aşan bir durum bunu ne kadar çabuk idrak edersek bu şerefsizlerin pençesinden o denli çabuk kurtuluruz. Söylemeye çalıştıgım bu. Daha 50 li yaşlarında bir lidern siroz denilip ödürüldügüne de kesinlikle eminim. Kimi engel görüyorlarsa öldürüyorlar


  • @sinem becereksiz siyasilerin yıllardır yaptığı görünmez(iç ve dış) düşmanlar yaratıp sucu onlara atarlar.milliyetcilik dindarlık duygusunu sömürüp ceplerini ve yandaşlarını ihya ederler.

  • Yasaklı

    @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @sinem becereksiz siyasilerin yıllardır yaptığı görünmez(iç ve dış) düşmanlar yaratıp sucu onlara atarlar.milliyetcilik dindarlık duygusunu sömürüp ceplerini ve yandaşlarını ihya ederler.

    ben olayı siyasiler açısından görmyorum. benim hedefimde onlar var hani şu ortak düşman. Onları hedef alıyorum. Siyasiler idrak edebildi ise öldürülüyor zaten edemeyenler ortada dolanıyor olay bu. Sizlerin de asıl görmeniz gereken bu.


  • @sinem ortak düşman mı diyor tüm ihaleleri 5 şirkete ver.ortak düşman mı diyor en son model arabalar kamuya satın al.ortak düşman mı diyor yandaş mütahitlere devletin arazilerini peşkef çek.daha çok şeyler yazarım da konuyu uzatmayım.Cambaza bak yapıp (düşman yarat) cepleri doldur .olayın özü bu .

  • Yasaklı

    @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @sinem ortak düşman mı diyor tüm ihaleleri 5 şirkete ver.ortak düşman mı diyor en son model arabalar kamuya satın al.ortak düşman mı diyor yandaş mütahitlere devletin arazilerini peşkef çek.daha çok şeyler yazarım da konuyu uzatmayım.Cambaza bak yapıp (düşman yarat) cepleri doldur .olayın özü bu .

    olaya çok yüzeysel bakıyorsunuz. Neyse. :) tm kalsın burada bazı şeyler yaşanarak(ve kaybedilince) anlaşılıyor maalesef... yapacak bir şey yok


  • o dış güç dediklerin var ya üretmeye ve eğitmeye başladığın an erimeye mahkum kalacaklar..yani sen kendi ellerinle yaratıyosun zaten onları..almanya 5 liraya ürettiği arabayı üstüne 5 lira kar koyup sana 10 liraya satıyor ama sen bunu halkına o koca koca vergilerle 40 liraya satıyosun..yani üretenden daha çok kar yapıyosun..ama bu kar bu rantı yaratanların cebine giriyor ve ülke ekonomisine zerre katkıda bulunmuyor..bu şekilde yönetilen ülkelerde ne denli bir üretim ve dolayısıyla gelişme beklenebilir ki..ülke yanlış iktidarların ellerinde olduğu sürece bu zihniyet devam edecek ve ''neden samanı bile ithal ediyoruz '' sorusu hep sorulacak...

  • Yasaklı

    çok basit bir örnek vereyim kamuya alınan araç 1990 model mi olmalı 2015-19 arası mı olmalı. Kamu demek devlet demek şahıs kullanıyor olsa da.. Oraya o makama o şahsı getirirken bunu da hesaba katarak getiriyorsunuz. Basit bir belediye başkanı bile yeri gelecek elbette o araca binecek ve ülkeyi de temsil ediyor olacak yeri geldiginde. Külüstür hacı muratlara da binilir ama millet bize herhalde fena güler. Aha der Türkiye tam istedigimiz gibi aciz ve güçsüz ... Ya da tam tersi olur 2019 model audiye biner kamu görevlisi(yerine göre) ve diger devletler içlerinden diş biler ve bu ülke bizden güçlü bunu fazla dürtüklemeyelim uzak duralım derler. Bunu ben şuna benzetiyorum. Fatih Sultan Mehmed Han huzuruna yabancı devlet adamlarını kabul ederken kılıcı elinde ve tam devlet adamının gözüne ışıltısı vuracak şekilde dururmuş. Elçi huzurdan çıkınca sorarlarmış birbirine ya nasıl bi adam bu Fatih diye de.. Elçi valla demiş kılıcının ışıltısı ve keskinligi o kadar gözümü aldı ki başımı bile kaldırıp şöyle dikkatlice yüzüne bakamadım demiş. Bize lazım olan bu.

  • Yasaklı

    dogru egitim dogru yasalar ve caydırıcılıkla çalmanın önüne geçilebilir ama dedigim gibi egitim sisteminin ve adalet sisteminin tamamen degişmesi lazım(devlet rejimi degil)


  • @sinem çok şanslısın biliyormusun..etrafındaki insanlar tamamen aydın ve sadece sana birşeyler anlatmaya çalışıyorlar ve seninle düzeyli tartışma halindeler..tek birinden bile hakaret vs duymadın..ama tam tersi yaşanmış olup ben mesela karşıt görüştekilerle bu konuları tartışmış olsaydım herhangi bir mecrada ne anam kalırdı ne bacım..bu ülkeyi sevgi kurtaracak yani biz kurtaracağız ...


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21
    -4 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @serotonin, içinde söyledi: DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor Yakın bir arkadaşım dv2020 ye başvurmuş ama confirmation number'ı kaydetmemiş bilmiyor ,Forget confirmation number butonuna bastığında bir sonuç alamıyor mail adreslerini sanırım kabul etmiyor kısaca kazanıp kazanmadığını da göremedi, yapılabilecek bir şey var mı bu konu hakkında ? isim soyisim ya da dogum tarihi ve dogum ayini ters yazip denesin, basvuru sirasinda karistirmis olabilir. Genelde dediginiz hatayi alanlar basvuru sirasinda bilgileri ters giren arkadaslar...
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum