Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    The Transportation Worker Identification Credential (TWIC) card Özellikle Limanda , Gemide veya Denizcilik Şirketlerinde Çalışacak bir çok işçi için gerekli bir karttır. Bu kart deniz ile ilgili işlerde mutlaka sizde olup, olmadığı sorulmaktadır. Eğer TWIC kartınız yoksa kesinlikle temin etmeniz gerekmektedir. Ben bugün Online olarak USA giriş öncesi başvurumu-Ofis randevusunu yaptım.

    Resmi site https://www.tsa.gov/for-industry/twic den yapılmaktadır. Ayrıca TSA da diğer bazı başvurularda /akredidasyonlar da mevcut. 120 gün önceden randevu alabiliyorsunuz.
    Öncelikle ilgili siteden başvuru yapmak akabinde randevu günü hem ödeme yapmak hemde başvuruyu gerçekleştirmek üzere ofise gitmeniz gerekiyor. 125 USD yeni başvuru sahibinin ödeyeceği para miktarıdır.

    The Transportation Worker Identification Credential, also known as TWIC®, is required by the Maritime Transportation Security Act for workers who need access to secure areas of the nation’s maritime facilities and vessels. TSA conducts a security threat assessment (background check) to determine a person’s eligibility and issues the credential. U.S. citizens and immigrants in certain immigration categories may apply for the credential. Most mariners licensed by the U.S. Coast Guard also require a credential. Regarding card usage and facility access requirements, please contact the U.S. Coast Guard.

    Apply

    • liste maddeComplete the online application or you can complete the entire process in person at an application center.

    • liste maddeSchedule an appointment online or call (855) 347-8371 weekdays, 8 a.m. to 10 p.m. ET. Walk-ins are welcome but appointments take priority.
      Visit a TWIC application center to:

    • liste maddeProvide required documentation, be fingerprinted and take a facial photo. Bring your current U.S. passport or a driver’s license and birth certificate.
      See other acceptable documents.

      Pay a non-refundable fee valid for five years with a credit card, money order, company check or certified/cashier’s check.
      New applicant: $125.25
      New applicant reduced rate: $105.25

      Replacement card: $60
      *
      You can have your card mailed to your home address or you can pick it up at the application center. You can check your status online at any time.


  • @redsat2000 senin gecen hafta is gorusmen vardi galiba. Nasil gecti? Seattle ufukta gozukuyor mu kaptan? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @newman Sorduğun için teşekkürler. Sonuç ile ilgili beklemedeyiz. Bu hafta sonucu açıklayacaklar. Görüşme 50 dk sürdü. İş ile ilgili Aklına gelecek her şeyi sordular. Benim için iyi deneyim oldu. %70 iyi geçti .Önemli olan onların kanaati ve onların gözünde benim performansım. Bakalım hayırlısı .


  • 50 dk surmesi iyiye isaret. Begenmeseler 15-20 dk da bitirirlerdi. SEATTLE, here the captain comes!!!


  • @redsat2000 paylaşımlar için teşekkürler 🙏🏼

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bihterya Esas ben teşekkür ederim. Bihter kaptan


  • Sevgili kaptanlar merhabalar
    Ben İzmir'de CMA -Containerships grubunda ith-ihr satış sorumlusu olarak çalısıyorum. Öncesinde Arkas grubunda dökümantasyon dept. ve müşteri hizmetlerinde de tecrubelerim var. New Jersey veya Chicago'da yaşamayı düşünüyoruz. Şayet personele ihtiyacı olan bir tanıdığınız olursa cv'mi memnuniyetle ileteceğim. Peşinen teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb tek adresin @redsat2000 kişisi


  • @ayvalik10 Teşekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb konu ile ilgili size mesaj attım. Oradan haberleşiriz.


  • @redsat2000 Teşekkürler Kaptan.


  • Ben de unutmadan TWIC karti nasil aldigimdan bahsedeyim. Calistigim is yerinden asagidaki linke giderek kayit yaptirmam icin yonerge aldim oncelikle;

    https://universalenroll.dhs.gov/workflows?servicecode=111111&service=pre-enroll

    Buradaki kayittan sonra randevunun belirtildigi tarihte Universal Enroll denilen bir ofiste bulundum. Orada parmak izi alinmasi, fotograf cekilmesi ve kisa bir mulakattan sonra odemeyi de yaparak islemleri tamamladim. (Ucret $125 civariydi). Yaklasik 2 hafta sonra telefonla aradilar ve kartin hazir oldugunu soylediler. Ayni ofise giderek karti elden teslim aldim. Adrese de posta isteyebiliyorsunuz.

    Notlar:
    1- Ben karti Florida'da aldim.
    2- Eyaletlere gore farklilik gosterir mi bilmiyorum.
    3- 2024 yilina kadar gecerli bir kart verdiler.
    4- Ilk girisimi gectigimiz haftalarda Norfolk Navy ussune yaptim ve herhangi bir sorunla karsilasmadim.
    5- Suc olayi onemli. Israrla daha once sicil kaydiniz olup olmadigindan bahsediyor ve soruyorlar. Sicil kaydi olanlarin ekstra arastirma yapmasini oneririm. Ancak bahsedilen suclar genelde yuz kizartici suclar. Ornegin trafikte ehliyeti kaptirmaktan ya da bir sokak kavgasindan dolayi kaydiniz varsa sorun olmayacaktir diye dusunuyorum.


  • Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification credential almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı, gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama nekadar istesemde bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum