Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @eakturk o e-mail içeriğinde finansal durum raporu da var ama istenmiyor. telaşa gerek yok. standart olarak herkese aynısı yollanıyor

• @eakturk İstenmiyor iş ile ilgili birşey merak etmeyin, Ceac 'a yüklediklerinizi veriyorsunuz. Birde yurtdışında yaşadıysanız o ülkeden aldığınız adli sicil belgesini.

• merhabalar,

biz de yakın zamanda kargo ile fiziki belgeleri göndererek (online yükleme yapmadan) DQ olduk.

iş veya finansal durum ile ilgili bir belge eklemedik.

• Teşekkürler hocalarım. @Ephedra @eakturk @phd @emkey

• Hocalarım vizelerimiz basılı olarak pasaportlarımız geldi. Dosyalar dijital olarak gönderiliyormuş artık o nedenle önceki zamanlardaki gibi ilk girişte yanımızda götürmemiz gereken bir kutu/paket verilmedi. Uscis ödemesi yapmamız gerektiğine dair bir bilgilendirme kağıdı çıktı içerisinden, $235 kişi başı ve girişten önce ödenmesi Green Card üretilmesi için işlemleri hızlandırır demişler, bizde hızlıca ödedik:) Birde Ceac'a yüklediğimiz ve mülakata giderken yanımızda asıllarını götürdüğümüz evrakları geri göndermişler pasaport ve resimlerimizle beraber.
    Şimdilik bu kadar, umarım buradaki herkesin gönlünce olur herşey, herkese teşekkürler.

• @emkey Sizin de her şey gönlünüzce olsun. Yeni yaşamınızda başarılar ve mutluluklar.

• @emkey hayırlı olsun hocam. Güzel kapılar açılsın sizlere. Darısı bekleyenlerin başına...

• @emkey Hayırlı olsun, bundan sonra da her şey gönlünüzce olur umarım. Pasaport teslimi için Ankara dışında bir adres mi belirtmiştiniz?

• @phd evet hocam, İstanbul da Ups şubesi seçtim. 1 günde geldi. Sağolun

• @emkey hocam hayirli olsun. Eb2 olarak i140 onaylandiktan 1 yil sonra dosya nvc ye aktarilmis ama eb1 olarak i140 onaylandiktan 1 hafta sonra dosya nvc ye gelmis, iki basvurunuzda PP. eb2 current olsa bile nvc islem sureleri eb1 e gore cok daha gec anladigim kadariyla o zaman. Tekrar tebrikler

• Bu ileti silindi!

• @Edor bende hem msc(denklik olan) hemde phd(denklik olmayan) var. ama başvuruyu msc üzerinden yaptık.
    phd, evrak hazırlama sürecinde bitti, msc den evrak hazırlanmaya başlamıştı.
    phd bittikten sonra ben özelikle sordum, phd daha güçlü olmazmı, ona mı yönelsek dedim.
    chen;
    "a-phd nizin denkliği yok. o şekilde koyarsak sorun olabilir, o yüzden msc üzerinden gidelim,
    b-hemde ikisi biraz farklı alanlar, illa phd derseniz, denklik alın, dosyayı yeniden hazırlayalım" demişti.

başvurunun temel şartlarından biri zaten denklikti. siz denklik almamışmıydınız?

• @emkey merhaba, birşeyi merak ettim; eski mesajlarınızıda çok araştırmadım aslında. sizin
    "EB-2 NIW - PP
    PD: 10.12.2024
    I-140: 07.02.2025
    NVC Welc. L: 04.03.2026"
    bu süreç nasıl oldu 🙂
    tr den başvuruda 22ay gibi bir süre varken 🙂

• @aksinaletinsan pp yaptim hocam. Niw de 45, eb1a da ise 15 gunde sonuclaniyor.

• @aksinaletinsan
    Yanıt için tesekkürler. Benim dosyam denklik almadan yapıldı. Dosyamda docentlik ve profluk belgelerim de olduğu için gerek duyulmamıştı. Aslında yabancı forumlarda da sadece tercümesi yeterli deniyordu. Simdi lisans ylisans ve doktora denkliklerini alıp gönderdik. Sonuç bekliyorum.

Benzer Başlıklar

• 70
  • 15
  • 47
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |