Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Evet hocam document submission aşamasında; e_devlet dökümanları ingilizce olsa dahi belgenin alt kısmında bulununan karekod yanında türkçe bir ibare kalıyor o dahi belgenin kabul edilmemesibe sebep oluyor. Belgeler Türkçe ise zaten çeviri gerekiyor. Ben bizzat deneyimledim. Konsolosluk aşamasında ise orjinal belgeyi görmek istiyorlar. Orjinali türkçe olabilir problem etmiyorlar diye biliyorum.

• @vedat-Halitoğlu hocam mulakattan sonra 6 ay icinde ilk girisi yapmak zorundasiniz ama ilk giriste gecerli bir saglik muayenesi de gerektiginden muayene tarihi+6 ay gibi dusunun maksimum sureyi. Ds260 formunu her aile bireyi icin tek tek dolduruyorsunuz, bu bireyler arasinda 3-4 ay sure birakabilirsiniz bence, boylelikle hem sistem surekli girmis hem de aktif kalmis olursunuz bence. Ayni mantikla civil dokumanlarida tek.seferde degil araya sure koyarak sureci tamamlarsaniz bu sureci epey uzatabilme imkani var bence. Ama tum bunlar benim fikrim, resmi bir delilim yok. Bana gore surec bu sekilde uzatilabiliyorsa, makul bir sure en azindan, vize onaylandiktan sonra gir cik yapmaktan daha az riskli diye dusunuyorum. Ayrica profilinizin imza kisminadaki tarihlerinizi guncel tutarsaniz diger arkadaslar icin de bilgilendirici olur

• @vedat-Halitoğlu hocam yazdiginiz tarihler Priority Date : 26 Ağustos 2024, Date Approved : 09 Eylül 2024. O halde siz eylul 2024te i-140 onayindan beri hic islem yapmadan bekliyorsunuz anladigim. Bu kadar uzun sure hic islem yapilmamasi riskli gibi sanki, tarihlerinizi yanlis yorumlamiyorsam

• Merhaba, avukat aracılığı ile I140 başvurumuzu gönderdik fakat suan pp upgrade edelim diye avukata iletince bu işlemi bizim yapmamız gerektigini, pp ödeme makbuzu, I907 ve I140 recipe notice ekleyerek göndermemizi söyledi. Kafamız şurada karışık. Sonrada PP yapanlar dokümanları online mı gönderiyor yoksa printed copy mi gönderiliyor öneriniz nedir?

• Herkese selam, şöyle bir durum var , eşim F1 çocuklarım f2 statüsünde 2 yıldır ABD de. Ben konsolosluk üzerinden green card işlemleri için nvc sisteminden herkes için da 260 yapıp mülakat tarihi verseler, ama diyelim sadece ben gittim çocuklarım ve eşim okul nedeniyle mülakata katılamadı. Bu bir sorun teşkil edermi.

• @leony3553 Ben bir hukuk bürosu ile çalıştım. Onlar e-devletten Türkçe aldığım tüm evrakı tercüme ettirmem gerektiğini söylediler (noter ve apostile gerek yok). Fiyat olarak Türkiye'de daha uyguna yaptırdım. Yine e-devletten İngilizce alınabilen evrakın tercümesine gerek olmadığını söylediler. Ben de o şekilde evrakımı gönderdim. Hiçbir sorun yaşamadım.

• @sabahattin çok teşekkür ederim bilgi için, ama bazı arkadaşlarda direk e-devlet alınıp Türkçe olarak sisteme yükleyip kabul edilenler olmuş, hatta sonrasında NVC den email gelip konsolosluğa giderken İngilizce tercümesini yaptırın diye email almışlar, biraz kafam karıştı aslında, en iyisi tercümesini yaptırıp garantiye almak sanırsam.birde sadece kendim başvuracaksam , evlilik cüzdanı copy sini yüklemem gerekiyormu . Teşekkürler

• @leony3553 belli yas altindaki cocuklarin gelmesi mecbur degil diye biliyorum ama kac yas hatirlamiyorum. Esiniz mulakata katilmali

• @leony3553 rica ederim. Sadece kendiniz için başvurmanız durumunda gerekmeyecek belge var mıdır, bilemiyorum. Bilmediğim konuda tahminle sizi yanlış yönlendirmek istemem. Bunlar önemli konular. Forumda bu konuda profesyoneller varsa belki yazabilirler. Umarım tüm süreç istediğiniz gibi ilerler. Kolaylıklar diliyorum

• Merhabalar, mülakattan önce süresi geçen ve tekrar yüklenmesi gereken evrakları yükledim. 20’sinde yüklememe rağmen hala status olarak submitted görünüyor, bunların mülakat öncesinde accepted mi olması gerekiyor? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @machinist01 hayır onay aldım ancak priority date için current olmayı bekledim. O da mart da oldu. Sonrasında sadece harç yatırdım 2 ay önce ve bekliyorum.

• @phd bende de aynı durum. Muhtemelen sonradan yüklediklerimiz incelenmeyecek.

• @leony3553 e devletten alınan çok dilli evrakların hepsi kabul edildi bizim.

• Merhaba arkadaşlar,

NVC üzerinden mülakat tarihim geldikten sonra USTravelDocs sitesi üzerinden kayıt işlemini tamamlayıp delivery option seçimini yaptım. Ancak sistemde “Appointment Confirmation” bölümünde “No Appointment Scheduled” yazıyor.

Bu durum normal mi?

• Merhabalar, EB-2 NIW için mülakata ya da ülkeye ilk giriş yaparken yanımızda sisteme yüklediğimizden farklı belgeler olması gerekiyor mu? Özellikle intended work plan gibi bir şey gerekli mi emin olamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

• @scholarway Hocam merhabalar, henüz mülakata girilmediği ve vize basılı pasaportlar söz konusu olmadığı için pasaport alımı (teslimi) ile ilgili herhangi bir randevu henüz oluşturulmadı anlamına geliyor olabilir. Bunun mülakat randevusu ile ilgisi yok sanırım. Diğer tecrübe eden hocalarımız belki bunu doğrulayabilir.

• Herkese iyi akşamlar,

Yakın zamanda Ankara konsolosluğunda mülakat deneyimi yaşayan olduysa tecrubelerını paylaşabilirse çok faydalı olacaktır. Ozellıkle aşağıdaki 2 konuda bazı belirsizlikler var.

• Konsolosluğa giderken götürülecek belgeler TR veya ENG ise tercumeye gerek olmadığının yazdığı mail aldım ama bazı arkadaslar tercume ettırdığını belırtmıs.
    • Genel mülakat soruları.

Şimdiden teşekkürler

• @phd, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhabalar, EB-2 NIW için mülakata ya da ülkeye ilk giriş yaparken yanımızda sisteme yüklediğimizden farklı belgeler olması gerekiyor mu? Özellikle intended work plan gibi bir şey gerekli mi emin olamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

Sanırım gerekmiyor ama petition içinde neler sunduğunuz (intent plan gibi) bunları yanınızda bulundurmasanız bile onlarla uyumlu cevaplar vermeniz bekleniyor.

• @scholarway Yok gerekmiyor ek belge. Konsolosluk mulakatinda cv gerekiyor zaten intent plan o esnada sana sorulabiliyor, nerede Yasamayi calismayi planliyorsun vs gibi. Giriste ise hic birsey sorulmuyor sadece stamp basiliyor ve sari bir zarf var o veriliyordu. Ama bu zarf sistemi de kaldirilmis artik Elektronik ortamda gonderiliyormus bilgiler. Sadece vizenin basili oldugu pasaport yeterli bu durumda . Ben Bayramda gir cik yaptim. Turkiyede bu visa turuyle ilk Gidisim mi diye sordular , USA da ise beni gumruk polisi ayri bir odaya yonlendirdi. Orda passport ve sari kapali zarfi alip pasaporta giris basildi o kadar .

• @scholarway transaction veya appointment confirmation ciktisi olmasi lazim UID numarasi yazili barkodlu onu print alabildin mi?

Benzer Başlıklar

• 4
  • 4
  • 5
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |