Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.0k 494

• @ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@falsepoet 15 Mayıs yılın 365 gününden sadece bir tanesi, resmi kaynaklarda bu veya başka bir tarihte yapilmasi planlanan/beklenen bir aciklama yok. Bir değişiklik olursa DoS veya USCIS’in X ve resmi web sitesinde açıklama olacaktır zaten.

@falsepoet her ayın 15 açıklamalar oluyor ya, yeşil kart veya diğer vize türleri ile ilgili, bende umudumu 15 mayısa saklıyorum dedim o kadar, neden her yazılanın altında birşey arıyorsunuz ki !? Hep beraber bekliyoruz işte, bu kadar tedirgin beklemek insanın strese sokar, keşke şu sebeple diyebilsem sizi rahatlatmak için ama öyle bir sebep yok...

• @LSkae umarım hayalinizi gerçekleştirirsiniz, green kart çekilişi bence 2. planınız olmalı. Green kart çekilişine güvenerek ilerlenirse hayal kırıklığı daha fazla olabilir. Gidecek başka bir vize türü bulamıyorsanız EB3 vizesi öneririm, 4-5 sene sürüyor ama neredeyse garanti yol diyebiliriz. DM den vize hakkında detaylı bilgi verebilirim sizlere veya https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları/3158 konusunu inceleyebilirsiniz.

• Bugünlerde sonuçlara bakmak için heyecanla sayfa yeniliyorduk, dakika sayıyorduk. Hatta buraya, foruma bile zar zor girebiliyorduk. Ulan Trump 🥹

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kemal85 bir şey aranmıyor, forumdaki kullanıcıları doğru bilgilendirmek gerekiyor sadece. Bahsettiğiniz açıklamanın adı Visa Bulletin - vize bülteni. İddia ettiğiniz gibi her ayın 15’inde açıklanır gibi kesin bir durum yok. Her ayın 2. veya 3.haftası açıklanması beklenir, 1.haftasında da açıklanabilir veya 4.haftasında da açıklanabilir.

• @ATS16 Yorum yaparak insanları yanlış bilgilendirdiğimim bilmiyordum, birdahakine her cümlemin ardına uzun uzun açıklama yapar ve "sohbet kısmında" kullandığım her kelimenin bağlayıcılığını aklımda bulundurup, gerekli bağlantılar ile 100 kelimeyi geçmemek kaydıyla ve referansları ile birlikte yazamaya çok dikkat ederim(!)

• @ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@kemal85 bir şey aranmıyor, forumdaki kullanıcıları doğru bilgilendirmek gerekiyor sadece. Bahsettiğiniz açıklamanın adı Visa Bulletin - vize bülteni. İddia ettiğiniz gibi her ayın 15’inde açıklanır gibi kesin bir durum yok. Her ayın 2. veya 3.haftası açıklanması beklenir, 1.haftasında da açıklanabilir veya 4.haftasında da açıklanabilir.

ne söylesem boş o yüzden siz haklısınız, hep haklısınız.

• @kemal85 Gercek su ki, daha once soyledigim gibi DV Lottery, Trump'in bizzat kaldirdigi ve ne onun ne de Amerikan halkinin gundeminde degil.

Nerdeyse kesinkes olarak soylemek lazim; 30 eylule kadar hicbir olumlu gelisme olmayacagi asikar. Kaldi ki ben mahkeme sonucunun da olumsuz olacagini ve Trump yonetimi, birakana kadar GC cekilisi olmayacagini dusunuyorum.

Hele world cup' da olaylar olursa Trump'in elini bu hic olmadigi kadar guclendirir. Kendisi disinda herkesi suclayan bir insandan bahsediyoruz. Umarim bir an once DV Lottery acilir ama gercekci olmak gerekirse en erken tarih 30 eylul.

• 3 işte çalışıp kira yetistirmeye çalışan amerikalilar e-devlette irlandali atasi var mi ona bakiyor artık 😁. Biz gidene kadar en güzel yılları yaşanmış olacak Amerika'nın diye korkuyorum.

https://www.instagram.com/reel/DYAaq7dicQf/?igsh=MWhxenZjMTVlbHIzNQ==

• @sahin16 üzülerek söylüyorum ki yaşanmış ve bitmiş bence

• @mlsscu Amerikada yaşayan biri olarak siz ne düşünüyorsunuz acaba?

• @sahin16 ABD hala dünyadaki en fazla fırsat bulabileceğin ülke. Fırsat yakalayabilmek de biraz kişiye bağlı.

• Bence Amerika yaşamak için uygun değil gezmek ve bir süre eğlencelik bir ülke yaşamak için İrlanda avusturalya ve Kanada düşünülebilir

• @Onur-Kürekçi çok haklısınız. Pek çok ülkeden farklı bir iş habitatı ve düzeni var. Kolay değil bir anda dejenere olmasi. Yinede 2000lerin başlarında örneğin o yıllarda orada olmayı çok arzu ederdim. Şu an sanki kaotik bir ortam varmış gibi gözüküyor dışarıdan. Içeride belki çok daha farklıdır. Orada yaşayan arkadaşlarımız ozetleyebilir belki son yıllardaki değişimi ve gittiği dogrultuyu

• @sahin16 ben sizinle aynı fikirde değilim yanlış anlamayın dünyanın neresin de olursak olalım ( gelişmiş ülkeler için diyorum) çalışırsan karşılığını alırsın amerika'da çalışmadan yada atıyorum uber yaptım şu evi aldım uber yaptım şu arabayı aldım gibi örnekleri görmediğimiz için şans kaçmış gibi görüyoruz ama aslında öyle değil kendimize kattığımız değer önemli ilk okul 5 sınıftan beri çalışan biriyim ailemin durumu yoktu hedeflerim vardı çalışmak zorundaydım hedeflerimde motosiklet alıp türkiyeyi gezmek tatillere gitmek bizim için bu lüksdü yokluk içindeydim ama arkadaşlarım babalarının verdiği harçlıkla okula gelirken ben kendi paramla çadırımı alıp istediğim bir sahile gidip geceyi orada geçirebiliyordum ben onlara değil onlar bana imrenirdi hep liseye giderken motorumu aldım türkiyeyi gezdim eşimle böyl tanıştım yıllarca da çalıştığım için deneyimim çok olunca iyi bir işim oldu kendimi geliştirdim şimdi rahatım bazen diyorumki kendime böyle bir düzene kolay ulaşmadın amerika gidip ne yapacaksın diyorum ama kendime inanıyorum başaracağıma çünkü çalışkan olduğumu biliiyorum eğer bir kişi kendinden eminse kolay pes etmeyen biri ise dünyanın her yerinde başarılı olur şimdi ameirika fırsat kaçtı deniliyor bir çok insan türkiyedeki çalıştığı özveriyi orada da verirse karşılığını illaki alır sadece uber yapark ev alaan biri 5 yılda aldı ise şimdi bu 7 yıl oldu 8 yıl oldu belki ama hala birilerine bağlı yaşayan biriyse dünyanın neresinde olursan ol aynıdır.

• ⭐⭐

bu bir döngüdür arkadaşlar bunu anlamanız şart her dönem bir önceki dönemin daha iyi olduğuna inanan keşke daha önce gitseydik/gelseydik çekenler ile mevcut şartlarda mücadele edip başarılı olanlarını yaratır.

• @sahin16 ABD nin maalesef her dönemi kaotikti. O zamanlarda da 9/11, terör saldırıları ve Körfez Savaşları vardı. Sadece bugün olduğu gibi sosyal medya yaygın olmadığı için bunlar bu kadar görünür değildi. Ayrıca emin olun şu an ABD’ye göç ederseniz 2000’lerde göç etmenize kıyasla daha rahat tutunursunuz teknoloji, uygulamalar ve sosyal medya bunun açısından büyük avantaj sağlıyor. Ek olarak benim tavsiyem şu olur Ben bunu hem gözlemlediğim hem de zamanında içinde bulunduğum için söylüyorum her ülkenin siyaseti yerel halkı da negatif etkiliyor. Almanya, İngiltere veya ABD gelişmiş ülkeler diye oralarda hiç sorun yok sanmak yanlış olur. Bu yüzden siyasete ve politikalara fazla takılmadan, hayattaki kendi hedeflerimize ve önümüze odaklanırsak çok daha mutlu olabileceğimiz kanısındayım.

• ⭐⭐

@KadirBey öyle düşünüyorsanız neden buradasınız 🙂

• @lamak-sadla dv lottery e ilişkin yapılan değişiklikler ve mevzuatındaki değişiklikler ile resmi açıklamalar dv lottery 2027 nin çok yakında müracaatların başlayacağına işaret ettiği kanaatindeyim. Umutla bekliyoruz.

• Bir gece uçağın bulutların arasından süzülüp Amerika Birleşik Devletleri ışıklarına yaklaşırken kalbin hızlanıyor. Aşağıda sonsuza uzanan otoyollar, göğe değen binalar ve hiç uyumayan şehirler var. Havalimanından çıktığında yüzüne başka bir hayatın havası çarpıyor; özgürlüğün, ihtimalin ve yeniden başlamanın kokusu gibi. Sabah olduğunda elinde sıcak kahvenle New York City sokaklarında yürüyorsun; gökdelenlerin arasında kaybolurken kendini bir filmin başrolü gibi hissediyorsun. Gün batımında Los Angeles sahillerinde palmiye ağaçlarının altında yürürken hayatın yavaşlıyor, okyanus sana “burada her şey mümkün” diye fısıldıyor. Bir akşam üstü ise eski model arabaların geçtiği uzun yollarda, camlar açık, sevdiğin şarkı son ses çalarken ufka doğru gidiyorsun. Kimsenin seni tanımadığı ama herkesin hayallerinin peşinden koştuğu bir yerde… Amerika bazen sadece gidilecek bir ülke değildir; insanın içindeki büyük hayat arzusunun gerçeğe dönüşmüş halidir.

• @LSkae Güzel bir hayal umarım herkesin hayalleri gerçekleşir. Benim ilk amerikaya girişimde yaşadığım hissi anlatamam ilk girişimi miami yapmıştım havalimanından çıktım Shuttle beklerken o amerikan taksileri ve palmiye ağaçlarında umarım bir günde yaşamak için gelirim dedim Shuttle bindik araç kiralama yaptığım yere geçtik havalimanına yakındı aracımızı mustang kiralamıştım üstünü açtım gökdelenlerin arasında gta oynadığım konaklayacağım yere doğru gittik amerikan sokakları evlerin arasında mükemmel duyguydu daha sonra new york geçtiğimizde oradaki arkadaşım bizi havalimanından aldı brookyln de yemek yedik hava karardı akşam otelimizde manhattan'da times squete yanındaydı HM gökdelenin karşıdında kalıyordum camdan baktığımda times square görüyorduk otele geçerken brooklyn köprsünde gökdelenlerin ışıklarının altında büyüleyici bir yere geldiğimi anladım yorgulunlğumu unutum otele giriş yaptıktan sonra uyumayan şehirde gezmeye başlamıştık çok güzel bir anıydı seneye california düşünüyorum bakalım allah nasip ederse orada da güzel bir plan yaptım

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k