Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @phd teşekkürler 🙏🏻

• Merhaba, geçmiş konuşmalarda vardı sanırım ama bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim. USA ilk girişte, eş ve çocuğunuzun da sizinle giriş yapması şart mı? Dependent oldukları için sizinle gelmeleri gerekiyor gibi bir bilgi var bende ama emin olamadım?

• @gzdeky Hayır sizinle birlikte girmeleri gerekmiyor. Ben geçen ay tek başıma giriş yaptım ancak gümrük memuru neden tek geldiğimi sorguladı. Okulların henüz kapanmadığını ve Haziran sonrasında eşim ve oğlumun geleceğini söyledim sorun olmadı.

Dependent ile ilgili şöyle bir durum var: ilk girişi sizinle birlikte ya da sizden sonra yapmaları gerekiyor. Yani siz Amerika'ya girmeden onlar giriş yapamıyorlar. Eşiniz sizden önce girmek isterse geri gönderilir yani.

• Merhaba arkadaşlar, UYAP’tan aldığım barkodlu boşanma kesinleşme şerhini İngilizceye çevirtirsem kabul edilir mi? Mahkeme kaydı almak için ne yazık ki başka bir şehre gitmem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Burada mahkemeden alinmasi gerekli yaziyor, fakat burada ise UYAP dan alinan kabul edilebilir yaziyor.

• @bkaraca alacağınız belge üzerinde kesinleşmiş mahkeme kararı olması gerekiyor. NVC'ye verecekseniz Türkçe kabul oluyor. Yakın tarihteki davaların kesinleşmiş kararları uyap'ta var. ama uzun zaman öncesi için adliyeden almanız gerekiyor

• @Ephedra Teşekkürler, verebileceğiniz bir kaynak var mıdır?

• @bkaraca verdiğim bilgileri içeren bir kaynak mı soruyorsunuz anlamadım

• @Ephedra

CEAC’e yükleme yapacağım ancak yukarıda belirttiğim gibi iki farklı kaynakta farklı bilgiler yer aldığı ve forumlarda da farklı yorumlar gördüğüm için konu hakkında kafam karıştı.

Ankara’da mülakata gireceğimiz için belgelerin Türkçe olması kabul ediliyor mu? Ayrıca belgeleri UYAP ve e-Devlet üzerinden temin etmemiz sorun olur mu, yoksa mutlaka imzalı/apostilli belgeler mi sunmamız gerekiyor?

Anladığım kadarıyla benden istenen belgeler şunlar:

• Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    • Uluslararası Aile Cüzdanı
    • Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı
    • Askerlik Durum Belgesi
    • Boşanma İlamı

• Herkese Merhaba,
    Vize mülakatı tarihi için ilgili maili aldım. Forumda birçok iletide belirtildiği şekilde öncelikle https://www.usvisascheduling.com/ sitesinden kayıt işlemlerimizi tamamlayıp ücretleri ödedim. Fakat yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen "Appointment Confirmation" kısmında "No Appointment Scheduled." ibaresini görmekteyim. Bunun sebebi hakkında bilgi sahibi olan var mı? Ayrıca CEAC portalından "Check My Visa Application Status" kısmına girdiğimde de "Your search did not return any data." uyarısını almaktayım. Umarım bir yerde eksik birşey yapmıyoruzdur 🙂

• @bkaraca Öncelikle buu listeye posaport da eklenmeli.
    E-devlet ve uyap'tan alacağınız belgeler geçerlidir. Sadece çocuklar için vukuatlı nkö nüfus müdürlüğünden alınıyor. Adli sicil e-devlet'ten ingilizce olarak, diğer tüm belgeler türkçe olarak alınacak. Uyap'tan alınan belgeler zaten e-imzalı oluyor ve bu şekilde sorun olmuyor.

• @eakturk online ön kayıt esnasında ödeme aşaması var mıydı?

• @eakturk merhaba sizden sonra baktım, bende de aynı şekilde yazıyor. Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim

• @Özgür-Şahin evet, ds-260 öncesi ödeme yapılması gerekiyor

• @Ephedra ama vize mülakat tarihi maili geldi diyor. İl gelmiş anlaşılan. Ds260 aşaması çok geride kalmış.. Her neyse 😊

• @eakturk Visa scheduling için olan siteden ödeme yapılmasına gerek olmaması lazım. Eğer size NVC’den randevu tarihi içeren mail geldiyse visa scheduling için olan siteden pasaportunuzu nasıl teslim almak istediğiniz ile ilgili bildirim yapılması gerekiyor. CEAC’de değişikliklerin yansıması zaman alabiliyor.

• @Özgür-Şahin Eğer adrese teslim, yani Premium Delivery istiyorsanız, kişi başı 1.260$'lık bir ödeme yapmanız gerekiyor.

• @phd Teşekkürler cevap için. Sizin tarihleriniz ile benim tarihlerim oldukça yakın. Sizin CEAC'ınızda değişiklik sistemde görünür durumda mı? Randevu ile ilgili işlemleri yaklaşık 10 gün önce tamamladım, fakat şu an itibarıyla herhangi bir değişiklik görünmemekte.

• @eakturk merhaba, normalde visa scheduling sisteminde ödeme çıkmıyor. Siz kargo teslim alma seçeneğini eve teslim edilsin şeklinde seçtiyseniz sadece onun için ödeme çıkıyor. Onun dışında ödeme çıkmaması lazım

• @mby25 Aynen, premium delivery için ödeme yaptım. Fakat asıl sormak istediğim sistemlerde vize günüm ile ilgili bilgilerin olmaması.

• @eakturk Evet visa scheduling sisteminde randevu günü görünmüyor çünkü EB-2 NIW için diğer non-immigrant vizelerde olduğu gibi randevu seçilerek bir yol izlenmiyor, randevu direkt NVC tarafından veriliyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |