Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.4k 279

• @biophys çok teşekkürler

• Merhabalar, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Chen ile başvurumu yapmıştım bana letter yazan hoca, önce gelip Amerikayı deneyimlemelisin diyor ben de Chen'e sorduğumda bizim alanımız değil vize avukatlarına sor vs gibi bir şey dedi. Sorumda şuydu; EB2-NIW sonuçlanmadan Amerika vizesine başvurursan sorun olur Amerikaya girişinde sıkıntı olur şeklinde yazılar okudum bu gerçekten bir sorun olur mu. Şimdi bu hoca bana 1 aylık bir davet mektubu yazsa kendi bütçemden gidip hem labında çalışıp hem oraları görebilirim ama daha hiç Amerika vizesine (eb2-niw hariç) başvurmadım. Sizce bu bir sorun olur mu yoksa zaten sorun olursa tursit vizesi vermezler başvurmakla bir şey kaybetmem mi?

• Merhabalar, hazirana randevu verilmiş olması haziran vize bülteninde bizim kategorimizin current olacağı anlamına gelmeyebilir. Böyle bir tecrübesi olan oldu mu hiç? Eğer böyle bir şey olursa randevuya gidilir mi yoksa o da mı ertelenir? Şimdiden teşekkür ederim.

• merhabalar, https://www.usvisascheduling.com/ sitesinde sorunlar yaşayanlar var mı? Sistem çocuğumun kişisel bilgilerinin zaten mevcut bir profil ile eşleştiğini belirtiyor ve bu nedenle online randevu profili oluşturamıyorum. Böyle bir sorunla karşılaşanlar oldu mu acaba?

• @Curuftas Daha önce çocuğunuz için US vize başvurusunda bulunduysanız hesabı olabilir. Eğer hesabı varsa onun üzerinden başvurmak gerekir.

• @phd aslında turist vizesi var ama bizde neden böyle bir hata vermedi.. neyse çok değerli bir bilgilendirme idi çok teşekkür ederim

• @Curuftas bende de başta verdi bu hatayı çocuklarımdan biri için, ertesi gün kendiliğinden düzeldi.
    Bilgi için, hata aldığım çocuğumunda önceden vizesi vardı ancak vizesini alırken bu sistem yoktu o tarihte. Diğer çocuğumunda vardı vizesi onda bu hatayı vermedi.

• @pinkpanther hocam halihazirda turist vizesi olupta eb2 basvurusu sureci devam ederken amerikaya girip cikanlari okumustum. Ama bence boyle bir niyetiniz varsa once turist vizesi isini halledin, cunku o vize gocmen olma potansiyelinizin oldugu anlasilinca reddedilir buyuk ihtimal, zaten ona basvururken baska basvurunuz var mi soruluyor, yanlis bilgi verseniz de olmaz. Bence turist vizesini garantileyip sonra eb2 vize surecini baslatirsaniz daha isbetli olur

• @emkey bizim de vize aldığımız tarihte bu sistem yoktu ancak hala çözülmedi bizim problem 😞

• @Curuftas merhaba online randevu oluştururken eşiniz ve çocugunuzu depented olarak mı eklediniz yoksa sıfırdan profilmi oluşturdunuz?

• @gzdeky depented olarak

• Merhaba, pasaportlar geldikten sonra USA en geç kaç ay içinde giriş yapmamız gerekir?

• @machinist01 teşekkürler cevabınız için ben Ağustos ayında başvurmuştum sizin dediklerinizden anladığım zaten turist vizesine başvurursam reddedilir.

• @gzdeky Geri sayım sağlık muayenenizden sonra başlar. 6 ay içinde giriş yapmanız gerekir.

• @phd teşekkürler 🙏🏻

• Merhaba, geçmiş konuşmalarda vardı sanırım ama bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim. USA ilk girişte, eş ve çocuğunuzun da sizinle giriş yapması şart mı? Dependent oldukları için sizinle gelmeleri gerekiyor gibi bir bilgi var bende ama emin olamadım?

• @gzdeky Hayır sizinle birlikte girmeleri gerekmiyor. Ben geçen ay tek başıma giriş yaptım ancak gümrük memuru neden tek geldiğimi sorguladı. Okulların henüz kapanmadığını ve Haziran sonrasında eşim ve oğlumun geleceğini söyledim sorun olmadı.

Dependent ile ilgili şöyle bir durum var: ilk girişi sizinle birlikte ya da sizden sonra yapmaları gerekiyor. Yani siz Amerika'ya girmeden onlar giriş yapamıyorlar. Eşiniz sizden önce girmek isterse geri gönderilir yani.

• Merhaba arkadaşlar, UYAP’tan aldığım barkodlu boşanma kesinleşme şerhini İngilizceye çevirtirsem kabul edilir mi? Mahkeme kaydı almak için ne yazık ki başka bir şehre gitmem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Burada mahkemeden alinmasi gerekli yaziyor, fakat burada ise UYAP dan alinan kabul edilebilir yaziyor.

• @bkaraca alacağınız belge üzerinde kesinleşmiş mahkeme kararı olması gerekiyor. NVC'ye verecekseniz Türkçe kabul oluyor. Yakın tarihteki davaların kesinleşmiş kararları uyap'ta var. ama uzun zaman öncesi için adliyeden almanız gerekiyor

• @Ephedra Teşekkürler, verebileceğiniz bir kaynak var mıdır?

Benzer Başlıklar

• EB-3 GREEN CARD SURECI

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k