Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istanbuladami

Biraz chatgpt ile sureci analiz ettim bilmedigim seyler ogrendim. Program Trump zamaninda pandemi sebebiyle aksamis. Bunu hatirliyorum randevu alinamiyordu. Bu yuzden 20/21 talihlileri malesef haklarindan yararlanamadilar. Trump'in getirdigi bu yasak Biden tarafindan kaldirilmisti ama yine de kazanilmis haklarindan yararlanamadilar. Mahkeme aksi yonde karar verdi ve haklari yandi.

2025 Ekim ayinda acilmasi beklenen cekilis acilmadi, hukumet hicbir aciklama yapmadi. Bir anda aslinda cekilis durduruldu. Bundan 2 ay sonra suresiz durdurulduguna iliskin karar aciklandi. Trump GC Lottery sistemini begenmiyor. Aslinda gocmen istemiyorum demiyor, secici olmak gerektigini soyluyor. Bu biraz da sizin ne anladiginiza bagli. Soylemlerini soyle aktarayim:

"Diğer ülkeler bize en iyi insanlarını göndermiyorlar, en kötülerin en kötüsünü (the worst of the worst) bir torbaya koyup bize çekilişle yolluyorlar."

"yetersiz denetimle ülkeye girenler Amerikalılara zarar veriyor"

2026 yilinin basinda yaptigi konusma:

"Ülkemizi seven, çok çalışacak ve değerlerimize uyum sağlayacak kişilerin yasal yollardan gelmesine her zaman izin vereceğiz; ancak artık kim olduğunu bilmediğimiz kişilere piyangoyla vize dağıtma dönemi sona ermeli."

Trump bu cekilisi saniyorum kaldirmak istiyor, ama onunde ki engel yuksek mahkeme. Diversity Visa Programı'nı (Green Card Lottery) kaldırmak için Kongre'ye birden fazla yasa tasarısı sunuldu.

H.R. 1241 – SAFE for America Act of 2025
    H.R. 3466 – SMART Act

Ama bunlar yasalasmadi. Yasanin cikartilmasi icin 7 farkli asama var. Bu yuzden hala kaldirilmadigini soyleyebiliriz. Ama net bir sekilde sunu anlamak ve kabul etmemiz gerekiyor ki Trump bu sistemi tamamen kaldirmak ve puan bazli (Kanada'da ki Express Entry) sistemine benzer bir secim sistemi getirmek istiyor. Yil sonunda (eylul 2026) yuksek mahkemenin karari da merak konusu. Ama Amerikan baskaninin da fantastik yetkileri var "(INA) 212(f)" gibi, bu yasa maddesi sunu soyluyor:

Eğer başkan, herhangi bir yabancı grubun ABD'ye girişinin ülke çıkarlarına zarar vereceğine inanırsa, bu kişilerin girişini istediği süre boyunca askıya alabilir.

Yani kaldiramaz ama suresiz olarak askiya alabilir. Aldi da... Trump tum yetkilerini zorluyor.
    Yuksek mahkeme ve Trump iliskisiini inceledigimde ise yapay zeka soyle bir bilgi verdi:

Şu anki Yüksek Mahkeme, Trump'ın ilk döneminde atadığı üç yargıç sayesinde 6-3 muhafazakar çoğunluğa sahip. Bu durum, mahkemenin genellikle Trump'ın politikalarına (özellikle ulusal güvenlik ve yürütme yetkisi konularında) daha yakın bir çizgi izlemesini sağlıyor. Ancak bu, "her zaman onay verecekler" anlamına gelmiyor.

Daha once ters dustukleri konular olmus ama bu GC cekilisi icin ne olacagi ise tam bir muamma. Ama Trump'in hala 2 yildan uzun bir suresi var. Bu da oldukca uzun bir sure.

Tahminim su ki:

Trump bu sistemi kaldirmak icin orta yola basvuracak cunku yasayi kaldirma yetkisi yok. Ama bu uzlasmalar da kendi baskanliginin sonuna dek surecektir. Cunku amaci oyalayabildigi kadar oyalamak. Daha sonra bahsettigim gibi basta yuksek profilli insanlardan, puan sistemine gore bir cekilis sonra ise tamamen cekilisin kaldirildigi ve basvuruyla GC kazanma hakkinin dogdugu bir sistem

Aslinda cogunuz bunu sacma bulsa da bu bir cogunuz icin bence cok daha iyi bir sistem olurdu. Milyonlarca insanin basvurdugu ve %0.05'nin kazandigi ve daha azinin Amerika'ya ayak basabildigi bir sistem yerine, dil bilen, egitimi yuksek insanlarin one gecebildigi bir sistemde daha fazla sansiniz oldugunu soyleyebilirim. Tabi Trump'a guven olmaz orasi ayri.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Yahu yaziklar olsun burada yorumlarimi silen moderatore. Sen sildikce ben yenileyecegim devam et. Sebep sunmadan emekleri hic eden kimse ortaya ciksin ve soylesin sebebini!

Mesajlarınızı kimse silmiyor sadece üyeler eksi puan verince yazı gitgide soluklaşıyor. Kimlerin eksi verdiğini görmeniz için mesajınızın altındaki 👎 işaretin yanındaki -2 veya -3 yazan yere tıklayabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Bu ne yahu kim bu moderator boyle kafasina gore yarim saat inceleyip yazdigim yaziyi silebiliyor?

profilinizden kontrol ettim, hicbir iletiniz silinmis degil, bilginize.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Seteve-Carlos sayin @Seteve-Carlos , lutfen forumda yazarken kiskirtici ifadelerden kacinin...

• @Serapp tesekkur ediyorum bilgim yoktu. ben mesajlarimin soluklasmasina anlam veremedim. Bu biraz okumayi zorlastiriyor. Keske bu sistemi kaldirsaniz. Saygilar

• ⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla sistem gayet kullanışlı bence bu sayede mesela hatalı verilen bilgi varsa, yada hakaret içeren mesaj varsa yöneticilerden önce verilen eksilerle mesaj bir nevi görülmez hale geliyor. Bu şekilde kışkırtıcı, hatalı vs yazıların bir nevi oto kontrolle önüne geçilebiliyor bence

• @Emre-Kurtulmuş peki yukarda eksilenen yazimda ne gibi bir hata varda millet eksilemis?

Ayrica yazi o kadar soluk ki okunmuyor.. Bazi insanlar ayni fikirde olmadigi icin eksi veriyorlar. Sonra yazi soluklasinca itibarsizlasiyor ve kimse okumuyor bunun uzerine.

Bence bu dogru bir sistem degil. Bakin yukarda ki sahis benim yazimin altina benimle ayni fikirde olmadigini beyan edip hakaret etmis. Ama hangi noktalari yanlis buldugunu belirtmemis. Bu suna benziyor; bir bilim adami dunyanin yuvarlak oldugunu ispat edecek bulgulari paylasiyor ve akabinde duz dunyacilar bu fikri begenmeyerek kitabin yayilmasini engelliyor. Soluklasan her yazi sizce yanlis bir fikrin urunu mudur?

• @lamak-sadla Aslında mantıksız değil. Netice adam başkan. Eğer bir şeyleri bitirmek isterse elbette bu gücü var, orta yol bulmak isterse de öyle bir gücü var, oyalamak isterse meydan zaten onun ancak ben hem göçmen konusunda hem de diğer konularda artık halkı net olarak arkasına alabileceğini düşünmüyorum. Ha çırpınır eder, oyalar, askıya alır ama programı tamamen kaldırmak abd nin var oluş felsefesine aykırı. Orası bir göçmen ülkesi neticede. Bu arada çekilişte dil, meslek, pasaport şartı, başvuru ücreti, puan mevzusu falan çok da mantıksız gelmiyor kulağa. Bir de merak ettiğim ve dikkat ettiğim husus neden bütün iletileriniz aşırı eksi yemiş, kaçırdığım bir şey mi var acaba 🙂

• @istanbuladami pozitif seyler yazan insanlarin paylasimlari genel olarak arti alirken, negatif veya notr yazilar eksi aliyor.

insanlara duymak istedigi seyleri soyleseydim eksi almazlardi. yani burada;

" bu yil basvurular kesin acilacak, ve hepiniz kazanacaksiniz" deseydim bu yazim artiya bogulurdu. ama polyannacilik oynamayi sevmiyorum. bu da cekilisi cok isteyen insanlari rahatsiz ediyor. sanki green card cekilisi benim yuzumden askiya alinmis gibi veya onun hayal ettigi gelecegi ben yok ediyormusum gibi hissediyor bazi insanlar. Onlari da anliyorum ama hakaret edebilecek seviyede insanlar var. o derece umut baglamislar.

daha da acmam gerekirse insanlar kendilerini daha iyi hissettirecek seyler duymaktan hoslaniyorlar, bu dogru olmasa da.

• ⭐⭐⭐⭐

@lamak-sadla illa bir hata olması gerekmiyor yazınızın eksilenmesi için hoşuna gitmediği veya sizin gibi düşünmediği buna katılmadığı içinde eksileyebilirler ben sadece sistemin işlevinden bahsettim size. Yazdığınız doğruda olsa (ki chatgptnin verdiği bilgilere güvenmiyorum bir çok yanlışlığını gördük çünkü) insanların hoşuna gitmeyip eksileyebilir ancak birden fazla iyi yanı olan bir sistemi sırf bir yanı kötü diye kaldırılmasını doğru bulmuyorum benim nezdimde

• Trump parayı baya seviyor ya hani, diyorum ki acaba milleti 1 milyon dolar tutarındaki altın karta (Gold Carda) yönlendirmek için mi ısrarla açmıyor yeşil kart başvurularını? Durum cidden böyle olabilir.

• ⭐⭐

Gold kartta da şimdiye kadar sadece 1 kişi onay alabilmiş. O da çok garanti değil.

• @TTKvY ilk zamanlarda bende öyle düşünüyordum ama şöyle düşün gold card açıldığından beri çokta bir etki göstermedi resmiyette 1 kişi faydalandı. DV Lottery gibi bir sistemde resmiyette 55.000 bin kişi kazanıyor ortalamadan vursan hepsi 10.000 dolar getirse kişi başı ki azı ve çoğu var bunun yani ortalamaya baktığımız zaman 55 bin kişiden daha çok getiri sağlamış olur ülkeye. Gold Card filan hikaye yani. benim görüşüm açılmayacak. yanlış anlamayın umut bağlatmak değil gerçekçi ve bu senaryoda manevi olarak az zarar alarak ilerlemeyi düşünüyorum. dv2027 açılcağı söylesede net bir cevap vermeden geçiştiriyorlar onu bilmiyorum ne yaparlar ederler ama dv 2026 yani bizim gibi bu dönemin şanssız kazananları 😃 pause konusunda düşünceme son dakkika açılcak gibime geliyor. ağustos yada eylül gibi 2020-2021 dönemi gibi son dakika alan alcak gibime geliyor. he bence olmaz ama hayırlısı. Emek veripte gönülden isteyenlere nasip etsin inşallah en azından denedim diyorum yapamadım ama denedim 🙂

• ⭐⭐

@Coestar Benim fikrimde pause kalkmayacak dv27 getirecekler diyorum sebebine gelecek olursak trump parayı sevdiğini herkes biliyor amerikaya döviz girmesi için yapmadığı yok şimdi zaten milletten zaten sürec devam ediyor gibi para topluyor mu topluyor başlatsada başlatmasada aldı payı dv27 sıcak bakmamın sebebi 2 tane birincisi 1 usd ücret dünya genelinde 1 milyon üstünde başvuru var oradan bir gelir olacak ikincisi pasaport bilgileri sistemlerine entegre olacak dv27 pause devam ettirir ettirmez bilemem ama benim fikrim bu yönde umarım pause kalkar dv27 içinde ankaranın şu güzel performansı devam eder gitmek isteyen herkes gider hergün umutla bir güzel haber bekliyorum karamsar olmamak için elimden geleni yapıyorum umarım güzel günler gelir

• @T-C-Kubilay-Dikici evet ama ülkekeye dolar sokucak insanları eliylede itiyor şuanki
    kritik savaş sürecindeyken alınabilcek her GC talihlisi ciddi miktarda dolar sokuyor ülkeye. ki 2027 nin açılıp 2026 nın açılmaması ayrı bi saçmalık olur. Kaldıki zaten benim düşüncemde çok açılmayacak tarafıdayım ama süreci birlikte görücez hayırlısı diyelim. Elimizi kolumuzu sadece ABD ye göre çevirmemekte fayda var çoğu insan burdaki hayatını unuttu mağlesef böyle olsun istemezdim ama şuanki süreçtede böyle Narsist bir başkan olduğu sürece değil DV nin ilerlemesi ülke içindeki bir çok ana yasaya aykırı haraketler yapan bir adam hiçbir türlü açmaz gibime geliyor. Kabullenip ki zor biliyorum ama burdaki hayatlarımıza dönmemiz gerekli. Açılcağı varsa zaten olur.

• @T-C-Kubilay-Dikici 😃 hocam Dünya genelinde yaklaşık 21 milyon basvuru oldu dv2026 ya açıklandı. Bu kadar kişi arasından seçil sonra trump gelsin keyfine göre vize vermesin. inanın bu daha can sıkıcı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |