Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

• @caner1245 Hayırlı olsun, Türkçe mi yaptınız mülakatı? Forumda bu yönde çok soru oluyor.

• @caner1245 hocam hayırlı olsun.

• @Ephedra İngilizceydi ancak bir önceki kişi iranlıydı ve türkçe yaptı yanında türk bi görevli vardı memurun. Başka birisi de o da iranlıydı o da farsça yaptı aynı türk görevli farsça da biliyordu. İkisininde reddedildi vizeleri (reddilme sebepleri dil değil mevcut ban durumu). Ben dil konusunda dünkü atmosferi görmeden önce ingilizce seçin derdim ama şuan ki düşüncem sanki hiçbir önemi yok gibi.

• @sbsb2025 Hayırlı olsun hocam. 31 Mart girişliyim ben. 17 Nisan itibariyle Card Is Being Produced şeklinde göründü USCIS Case Status'da. 1-2 haftaya kadar gelir diye bekliyorum.

• ABD ye giriş yaptıktan sonra SSN direkt geliyor mu, yoksa bunun için orada ayrı başvuru yapmak gerekiyor mu?

• @ahmeteb DS260'da SSN istiyorum diye işaretlediyseniz girişten sonra 10 gün içinde geliyor genelde

• Merhabalar, ben randevu verilme zamanlarını tam anlamadım sanırım. Bu ayın başında artık mart ayında DQ olanlar için randevun oluşturulmaya başlandığı bilgisi yayınlanmıştı tool’da ama görünen o ki martta DQ olanlardan hiçbirine randevu için mail gitmemiş. Mayıs için vize bülteni de current olarak açıklandı, konsoloslukta tam olarak ne için bekleniyor? Randevu mailleri hep ay sonlarında mı geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

• @phd randevular ayın ilk ve son haftası açıklanıyormuş ayrıca Ankara'nın yoğunluk durumu da faktörlerden biriymiş. Biz de bekliyoruz.

• Merhabalar,

Bugun sabah ceac sistemi üzerinden konsolosluk mesaj göndermiş. Gönderilen mesajlarda cv mi ve nüfus kayıt ornegini sisteme yüklemem ve yanımda getirmem talep ediliyor. Sisteme yüklemeye gerek var mı? Benzer bir şey yaşayan oldu mu ?

Şimdiden teşekkür ederim.

• @Ephedra Merhabalar, CEAC’den giriş yaptığınız zaman sistemde herhangi bir kayıt görüyor mu acaba? “Your search did not return return any data.” olarak bir uyarı çıkıyor bende. Emin olamadım bu NCV ile CEAC arasındaki senkronizasyonda bir gecikmeden mi kaynaklı. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @media Permanent resident kartımızı Türkiye'ye gelen bir arkadaşım getirdi. Kartlara ve SSN'lere kavuşmak güzel. Türkiye çıkışlarında artık çıkış harcı da ödemeyeceğiz. ABD'de yeni hikaye ve mücadele başlıyor. İsteyen herkes bir an önce kavuşsun, yeni hayatlar güzellikler getirsin...

• EB-2 NIW için Processing time 25.5 ay olmuş, hala regular process'te ısrar ediyorum. bakalım benim dosya işleme girene kadar 36 aya çıkacak sanırım.

• @mmeder hayırlı olsun, Amerika'da akademik bağlantın var mı? Ne iş yapacaksın? gibi sorular mı soruldu. Biraz daha detay verseydiniz çok iyi olurdu.

• Akademik bağlantı sorusu gelmedi ama çalışma alanım soruldu. Bu arada ben sosyoloji hocasıyım. Sosyal bilimeden başvurup yardım isteyen arkadaş olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

• @mrkc hocam selam, ben de benzer bir durumun içindeyim. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama yine de buraya yazmakta fayda var diye ekliyorum. Uscis'in garip bir dosya inceleme sistemi var tam anlamıyla sıradan almıyor dalgalar halinde ele alınan bir sistem var. Biraz şans faktörü ön planda gibi. https://trackmyi140.com/ bu siteden decision sekmesinde aylık dalga hareketini hangi blokların işleme alındığını görebilirsiniz. Ayrıca ek olarak daily sekmesinden de işlemde olan veya onaylanan dosyaların pd tarihlerini görebiliyorsunuz. Şansımız bol olsun.

• @gunduzguleryuz teşekkür eerim hocam, bilgilendirmenize göre aralık 2026'yı beklemeden de şansa sonuçlanabilir!

• Benim IL geldi hocalarım şimdi

• IL geldi!

• IL gelen hocalarımıza hayırlı olsun. Mülakatları hangi tarihlere verdiler acaba bilgilendirebilirler mi

• @gunduzguleryuzbu arada hocam, benim block 9280, anladığım kadarıyla ağustos 2026 gibi sonuçlanabilir! eğer öyleyse premium process düşünmeye bile gerek yok.

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k