@tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
-
Selamlar,
Yarın pasaport alımı için VFS Ankara'da randevu oluşturdum. Daha önce alanlar varsa aramızda, eşim ve aileme ait pasaportları bana verirler mi yoksa Muvafakatname isterler mi? şimdiden teşekkürler
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
EB-2 NIW için Processing time 25.5 ay olmuş, hala regular process'te ısrar ediyorum. bakalım benim dosya işleme girene kadar 36 aya çıkacak sanırım.
-
@mmeder hayırlı olsun, Amerika'da akademik bağlantın var mı? Ne iş yapacaksın? gibi sorular mı soruldu. Biraz daha detay verseydiniz çok iyi olurdu.
-
Akademik bağlantı sorusu gelmedi ama çalışma alanım soruldu. Bu arada ben sosyoloji hocasıyım. Sosyal bilimeden başvurup yardım isteyen arkadaş olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
-
@mrkc hocam selam, ben de benzer bir durumun içindeyim. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama yine de buraya yazmakta fayda var diye ekliyorum. Uscis'in garip bir dosya inceleme sistemi var tam anlamıyla sıradan almıyor dalgalar halinde ele alınan bir sistem var. Biraz şans faktörü ön planda gibi. https://trackmyi140.com/ bu siteden decision sekmesinde aylık dalga hareketini hangi blokların işleme alındığını görebilirsiniz. Ayrıca ek olarak daily sekmesinden de işlemde olan veya onaylanan dosyaların pd tarihlerini görebiliyorsunuz. Şansımız bol olsun.
-
@gunduzguleryuz teşekkür eerim hocam, bilgilendirmenize göre aralık 2026'yı beklemeden de şansa sonuçlanabilir!
-
Benim IL geldi hocalarım şimdi
-
IL geldi!
-
IL gelen hocalarımıza hayırlı olsun. Mülakatları hangi tarihlere verdiler acaba bilgilendirebilirler mi
-
@gunduzguleryuzbu arada hocam, benim block 9280, anladığım kadarıyla ağustos 2026 gibi sonuçlanabilir! eğer öyleyse premium process düşünmeye bile gerek yok.
-
@sbsb2025 Hayırlı olsun hocam kartlara kavuşmuş olmanız güzel. Benim green kart da kargoya verilmiş. USPS'den mail geldi, yarın gelecek gibi görünüyor.

-
Merhabalar! Küçük bir sorum olacaktı. Randevu tarihi geldikten sonra usvisascheduling’de emin olamadığım yerler var. Yeni başvuru oluştur deyip immigrant’s seçtim, vize sorası kategoride de en uygun olan ANK 2. Registration of document delivery information (all IV visa categories except K) vize sınıfı olarak da E21 seçtim. Sonra DS onay numaramı girdim. Sonra ekranda “Bu vize kategorisi mülakat feragatini desteklememektedir.” dedi ileri demeli miyim ne yapmalıyım emin olmadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@mrkc geçen ay block 9255 atağa kalkmıştı her gün o blocktan 40 tane dosya karara çıkıyordu. Şimdi ise block 9262 benzer atağı yapıyor. Kendi blockum 9299 haftada 4 dosya karara çıkıyor ve maalesef sadece biri kabul edilmiş geri kalanı ya RFE ya da red. Ama grafikten gördüğümüz kadarıyla 2 yıla kalmadan blocklarda eritilme durumu var. Öte yandan ben başvuru yaptığımda ortalama işlem süresi 9 aydı sonra 14- 18 21 24 ve 25,5 ay olarak uzadı. Son üç uzama çok hızlı gerçekleşti. Ben de sizin blokun bu yıl bitmeden atağa geçeceği kanısındayım. Çok bahtsız bir I-140 furyası geçiriyoruz. An itibariyle bu işin en kritik anı I-140 onayı oldu
-
@phd Merhaba, bence ileri yapıp devam etmelisiniz ama tecrübeli arkadaşlar yazabilirse daha sağlıklı olur. Bu arada sizin vize EB2-NIW mi? Bir de hangi tarihte DQ olmuştunuz?
-
Bu ileti silindi! -
@scholarway Evet benim kategorim EB-2 NIW, 18 martta DQ oldum.
-
@mrkc hocam, benim block da 09265 önümüzdeki aylarda umarım iyi haberleri sizlerle paylaşabilirim.
Dosya incelemelerindeki durumda benim gördüğüm dalgalar şu şekilde ilerliyor:
26-02 decision tablosunda 09249-09255 arasında dosya inceleme yoğunluğu
26-03 decision tablosunda 09251-09258 arasında yoğunluk
26-04 decision tablasonda 09258-09262 arasında yoğunluk
Bunların yanı sıra dashboard sekmesinde de her block-taki toplam dosya sayılarını, onay ve red durumlarını veya kalan dosya sayısını görebiliyoruz.
Küçük de olsa bir şansımız var bence. Önümüzdeki aylarda da her ay 4-5 yoğun block ilerleme kayderlerse ve aynı zamanda o şanslı dalgayı yakalarsak neden olmasın hocam
. İtiraf etmek gerekirse ben çok da rasyonel bir insan değilim hocam. Biraz şansımı zorlamayı da sevdiğim için beklemeyi tercih ettim, çok da mantıklı bir karar olmayabilir. Buradaki zamanı lehimize çevirdiğimiz sürece sıkıntı yok. Hepimiz için güzel sonuçlanması dileğiyle. -
IL email'i geldi. İmzama da ekledim. Aşamaları açıklayan web sitesinde şöyle bir yazı var. "English Translations – If documents requiring English translation were not sent to NVC, you must obtain them and present them on the day of your interview. " NVC'ye dosya yüklerken sadece adli sicil belgesini e-devlet'ten ingilizce alıp yklemiştim, diğer tüm belgeleri Türkçe olarak yükledim. Mülakata giderken NVC'ye yüklenen belgelerin ingilizce çevileri mi gerekiyor?
-
@gunduzguleryuz sizin baya yaklaşmış, tebrikler, belki haziranda sonuçlanır sizinki? @Mayna da sağolsun görüşünü belirtmiş ve yıl sonu benim block 9280 içinde hızlanma başlayabilir demiş. dediğiniz gibi her ay blokta 4-6 ilerleme oluyor, benim için 9280-9262=18 ve her ay 4-6 ilerleme varsa hemen hemen yıl sonuna kadar baya ilerleme olacak gibi; belki ek personel alırlarsa işler hızlanır diyeceğim ama kardeşim amerikada yaşıyor ve California da bir tane USCIS ofisi varmış ve kapanmış, dosyalar da diğer ofislere aktarılmış dedi, tabi Californiadaki USCIS ofisi hangi dosyalara bakıyordu tam bilmiyorum. PP şu anda dosyasına güvenenler için süper bir imkan ama benim EB1A ret aldığı için kesinlikle hem 2865 dolar ödeyip hem de erken ret almak istemiyorum. Bloklar için ilerleme olursa ve bilgilendirirseniz çok sevinirim. 2027'ye sarkmayacağını düşünüyorum.
-
@Mayna çok teşekkür ederim bilgilendirme için hocam
-
@Ephedra sanırım gerekmiyor. Forumda daha önce Türkçe belgelerle giden arkadaşlar olmuştu.
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum