Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• EB-2 NIW için Processing time 25.5 ay olmuş, hala regular process'te ısrar ediyorum. bakalım benim dosya işleme girene kadar 36 aya çıkacak sanırım.

• @mmeder hayırlı olsun, Amerika'da akademik bağlantın var mı? Ne iş yapacaksın? gibi sorular mı soruldu. Biraz daha detay verseydiniz çok iyi olurdu.

• Akademik bağlantı sorusu gelmedi ama çalışma alanım soruldu. Bu arada ben sosyoloji hocasıyım. Sosyal bilimeden başvurup yardım isteyen arkadaş olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

• @mrkc hocam selam, ben de benzer bir durumun içindeyim. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama yine de buraya yazmakta fayda var diye ekliyorum. Uscis'in garip bir dosya inceleme sistemi var tam anlamıyla sıradan almıyor dalgalar halinde ele alınan bir sistem var. Biraz şans faktörü ön planda gibi. https://trackmyi140.com/ bu siteden decision sekmesinde aylık dalga hareketini hangi blokların işleme alındığını görebilirsiniz. Ayrıca ek olarak daily sekmesinden de işlemde olan veya onaylanan dosyaların pd tarihlerini görebiliyorsunuz. Şansımız bol olsun.

• @gunduzguleryuz teşekkür eerim hocam, bilgilendirmenize göre aralık 2026'yı beklemeden de şansa sonuçlanabilir!

• Benim IL geldi hocalarım şimdi

• IL geldi!

• IL gelen hocalarımıza hayırlı olsun. Mülakatları hangi tarihlere verdiler acaba bilgilendirebilirler mi

• @gunduzguleryuzbu arada hocam, benim block 9280, anladığım kadarıyla ağustos 2026 gibi sonuçlanabilir! eğer öyleyse premium process düşünmeye bile gerek yok.

• @sbsb2025 Hayırlı olsun hocam kartlara kavuşmuş olmanız güzel. Benim green kart da kargoya verilmiş. USPS'den mail geldi, yarın gelecek gibi görünüyor.

usps.png

• Merhabalar! Küçük bir sorum olacaktı. Randevu tarihi geldikten sonra usvisascheduling’de emin olamadığım yerler var. Yeni başvuru oluştur deyip immigrant’s seçtim, vize sorası kategoride de en uygun olan ANK 2. Registration of document delivery information (all IV visa categories except K) vize sınıfı olarak da E21 seçtim. Sonra DS onay numaramı girdim. Sonra ekranda “Bu vize kategorisi mülakat feragatini desteklememektedir.” dedi ileri demeli miyim ne yapmalıyım emin olmadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @mrkc geçen ay block 9255 atağa kalkmıştı her gün o blocktan 40 tane dosya karara çıkıyordu. Şimdi ise block 9262 benzer atağı yapıyor. Kendi blockum 9299 haftada 4 dosya karara çıkıyor ve maalesef sadece biri kabul edilmiş geri kalanı ya RFE ya da red. Ama grafikten gördüğümüz kadarıyla 2 yıla kalmadan blocklarda eritilme durumu var. Öte yandan ben başvuru yaptığımda ortalama işlem süresi 9 aydı sonra 14- 18 21 24 ve 25,5 ay olarak uzadı. Son üç uzama çok hızlı gerçekleşti. Ben de sizin blokun bu yıl bitmeden atağa geçeceği kanısındayım. Çok bahtsız bir I-140 furyası geçiriyoruz. An itibariyle bu işin en kritik anı I-140 onayı oldu

• @phd Merhaba, bence ileri yapıp devam etmelisiniz ama tecrübeli arkadaşlar yazabilirse daha sağlıklı olur. Bu arada sizin vize EB2-NIW mi? Bir de hangi tarihte DQ olmuştunuz?

• Bu ileti silindi!

• @scholarway Evet benim kategorim EB-2 NIW, 18 martta DQ oldum.

• @mrkc hocam, benim block da 09265 önümüzdeki aylarda umarım iyi haberleri sizlerle paylaşabilirim.
    Dosya incelemelerindeki durumda benim gördüğüm dalgalar şu şekilde ilerliyor:
    26-02 decision tablosunda 09249-09255 arasında dosya inceleme yoğunluğu
    26-03 decision tablosunda 09251-09258 arasında yoğunluk
    26-04 decision tablasonda 09258-09262 arasında yoğunluk
    Bunların yanı sıra dashboard sekmesinde de her block-taki toplam dosya sayılarını, onay ve red durumlarını veya kalan dosya sayısını görebiliyoruz.
    Küçük de olsa bir şansımız var bence. Önümüzdeki aylarda da her ay 4-5 yoğun block ilerleme kayderlerse ve aynı zamanda o şanslı dalgayı yakalarsak neden olmasın hocam 😊. İtiraf etmek gerekirse ben çok da rasyonel bir insan değilim hocam. Biraz şansımı zorlamayı da sevdiğim için beklemeyi tercih ettim, çok da mantıklı bir karar olmayabilir. Buradaki zamanı lehimize çevirdiğimiz sürece sıkıntı yok. Hepimiz için güzel sonuçlanması dileğiyle.

• IL email'i geldi. İmzama da ekledim. Aşamaları açıklayan web sitesinde şöyle bir yazı var. "English Translations – If documents requiring English translation were not sent to NVC, you must obtain them and present them on the day of your interview. " NVC'ye dosya yüklerken sadece adli sicil belgesini e-devlet'ten ingilizce alıp yklemiştim, diğer tüm belgeleri Türkçe olarak yükledim. Mülakata giderken NVC'ye yüklenen belgelerin ingilizce çevileri mi gerekiyor?

• @gunduzguleryuz sizin baya yaklaşmış, tebrikler, belki haziranda sonuçlanır sizinki? @Mayna da sağolsun görüşünü belirtmiş ve yıl sonu benim block 9280 içinde hızlanma başlayabilir demiş. dediğiniz gibi her ay blokta 4-6 ilerleme oluyor, benim için 9280-9262=18 ve her ay 4-6 ilerleme varsa hemen hemen yıl sonuna kadar baya ilerleme olacak gibi; belki ek personel alırlarsa işler hızlanır diyeceğim ama kardeşim amerikada yaşıyor ve California da bir tane USCIS ofisi varmış ve kapanmış, dosyalar da diğer ofislere aktarılmış dedi, tabi Californiadaki USCIS ofisi hangi dosyalara bakıyordu tam bilmiyorum. PP şu anda dosyasına güvenenler için süper bir imkan ama benim EB1A ret aldığı için kesinlikle hem 2865 dolar ödeyip hem de erken ret almak istemiyorum. Bloklar için ilerleme olursa ve bilgilendirirseniz çok sevinirim. 2027'ye sarkmayacağını düşünüyorum.

• @Mayna çok teşekkür ederim bilgilendirme için hocam

• @Ephedra sanırım gerekmiyor. Forumda daha önce Türkçe belgelerle giden arkadaşlar olmuştu.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1
  • 4
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |