Herkese merhaba, EB-3C vizesi için BDV solutions ile bir toplantı gerçekleştirdik ve aklıma takılanları sordum, bu başlıklarda sorusu/şüphesi olan arkadaşlar inceleyebilir.
Soru: İşverenle yaşadığımız sorunlarda herhangi bir desteğiniz bulunuyor mu? İşten çıkarılması veya diğer sorunlar hakkında?
Cevap: Evet, işverenle yaşanan sorunlar için bir destek ekibimiz var. Destek ekibimiz arabulucu mantığında destek olmaya çalışıyorlar. Ayrıca, Amerika'ya gittikten sonra da destek süreçleri devam ediyormuş, ev bulma, banka hesabı açma gibi süreçlerde destekleri var.
Soru: Vizemizi aldıktan sonra ne zaman çalışmaya başlıyoruz? (Bu soruyu sordum ama farklı bir yanıt aldım, sohbet arasında ise benzer bir konu geçti.)
Cevap: Amerika'ya yerleşmek ve çalışmaya başlamak için en erken tarihi belirleyerek giriş yapıp çalışmaya başlıyorsunuz.
Soru: İade hakkımız var mı, hangi durumlarda iade hakkımız oluyor?
Cevap: İade hakkı bulunmuyor, yaşadığınız sorunla ilgili olarak çözüm üretiyoruz. Sizi ne olursa olsun gönderiyoruz gibi bir anlamla söyledi.
Bu durumları belki herkes biliyordur ama konuyu neredeyse sonuna kadar okumuş birisi olarak bu durumlarla ilgili pek bir bilgi bulamadığımdan sizi de bilgilendirmek istedim, umarım işinize yarar.