Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu teşekkür ederim bilgi için. Ama daha önce takip ettiğime göre önceki interview bitince yeni İL issue eder. Nisan 10 civari bitmis olur scheduled interview. Sonra gelir diye düşünüyorum.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Evet ödemeyi ve DS-260 submit etmiştim.

• Bu ileti silindi!

• @scholarway ds260 i gönderdikten sonra civil kısmı aktiflesmediyse muhtemelen fiziki gönderim yapmanız gerekecek. Nvc ye de mail atıp sormanızi tavsiye ederim. Belki sistemsel bir şey de olabilir. Çünkü hatırladığım kadarıyla size gelen mailde posta ile göndermeyin diye belirtilmişti.

• @Numan-Zafar o kısmı tam bilmiyorum hocam ama inşallah 10 nisana kadar beklemeyiz 🙂 her gün maillerime bakmaktan yoruldum. Bir an önce gelse de rahatlasak artık. O aralıkta asilarimizi yaptırdık biz. Asilariniz eksikse yaptırmanızi öneririm

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Evet mail olarak geliyor, Ayrica odeme bilgiside gonderiliyor muayene sonrasinda, unganlar bu dosyayi zaten direk konsolosluga da gonderiyor

• Arkadaşlar site yöneticimiz burdan paylaşabileceğimi iletti. Mülakat deneyimlerini burdan indirebilirsiniz.
    Mülakat deneyimleri.pdf

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Numan-Zafar o kısmı tam bilmiyorum hocam ama inşallah 10 nisana kadar beklemeyiz 🙂 her gün maillerime bakmaktan yoruldum. Bir an önce gelse de rahatlasak artık. O aralıkta asilarimizi yaptırdık biz. Asilariniz eksikse yaptırmanızi öneririm

Hocam aşı sürecini nasıl ilerletmiştiniz? En güncel bilgi sanıyorum sizde şuan bu konuda oldukça faydalı olur bizler için bu bilgiler

• @emkey Biz biraz uğraştık onun için. Detayları aşağıda anlatıyorum.

CDC'nin ya da Ceac in yayınladığı bir aşı tablosu var. Bu tabloya göre hangi yaş aralıkları hangi asilari olmalı onları kontrol ettik ve listesini çıkardık. Daha sonra devlet hastanesinin mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları bölümüne randevu alıp gittik. Bizim asi kartlarımiz ve asi kayıtlarımız hiç yoktu eşimle bu arada. Gittiğimiz doktora durumu anlattık ve ne için istediğimizi belirttik ve antikor testi talep ettik. Antikoru çıkmayanlar içinde ilçe sağlık müdürlüğünde asilari yaptırdık. Bazılarının kaç doz olması gerektiği kısmı önemli onları da not etmenizi öneririm. Canlı asi konusunda da panel doktoru muayenesine gelmeden 1 ay öncesine kadar canlı asi olabilirsiniz ona dikkat edin. Yani son 30 gün canlı asi yaptirmamaniz gerekiyor. Sağlık ocakları aşıları planlama konusunda geç planlama yapabiliyor. İlçe sağlık 2 günde tamamlıyor.

• Aşı sürecini Ankaraya bırakmadan erkenden halletmek oldukça iyi bir karar. Detaylı anlatımınız yol gösterici olacak bana ve bir çok kişiye. Bizde tamamlayalım şimdiden, çok sağolun hocam

• Merhabalar herkese,

Kısa bir fikir almak için yazıyorum, özellikle son dönemde current olduktan sonra süreci yaşayanların yorumları çok değerli olur 🙏

Bizim durum şöyle:
    • EB-2 NIW (eşim üzerinden)
    • PD: August 2025
    • Şu an current
    • CEAC ödeme tamamlandı
    • DS-260: 31 Mart’ta submit edilecek

Avukatımız süreci şöyle özetledi:
    • DS-260 sonrası NVC’nin dosyayı “alması”: 1–3 ay
    • DQ (Documentarily Qualified): +1–3 ay
    • Interview Letter (IL): +1–3 ay

Toplamda 8–9 ay gibi bir timeline verdi.

Açıkçası biraz “template cevap” gibi geldi ve özellikle current olduktan sonra sürecin hızlanıp hızlanmadığı konusunda emin olamadım.

Forumda eski postları epey okudum ama çoğu retrogression / PD bekleme dönemine ait, current senaryosuna çok ışık tutmadı.

Sizlerin son dönemdeki gözlemi nedir?
    • Current olduktan sonra NVC/DQ/IL süreci gerçekten hâlâ bu kadar uzun mu?
    • Yoksa pratikte daha hızlı ilerleyen örnekler var mı?

Bizim planımız (eğer gerçekçiyse):
    • Haziran – Temmuz gibi mülakata girmek
    • Sonrasında Ağustos başı veya en geç Kasım başı gibi 1–2 aylık ABD’ye gidip
    GC teslimi + giriş işlemlerini yapmak

Bu plan sizce fazla iyimser mi, yoksa current durumda mümkün mü?

Son dönem tecrübe paylaşabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
    Şimdiden herkese teşekkürler 🙏

• @emkey Rica ederim 🙂

• Aşağıdaki aşıların hepsini aynı gün aile hekimliğinde oldum. Hepsini yaptılar çokta sorgulamadılar mülakat için deyince. E-devlete işlendi ve aşı kartıda verdiler imzalı. Canlı aşı için 28 gün kuralına dikkat ederek olun mutlaka. Ayrıca 1 Nisandan sonra mülakata girecekler için grip aşısı zorunlu değil.

• Diphtheria (Difteri)
    • Tetanus (Tetanoz)
    • Pertussis (Boğmaca)
    • Hepatitis B
    • Measles (Kızamık)
    • Mumps (Kabakulak)
    • Rubella (Kızamıkçık)
    • Polio (Çocuk Felci)
    • Varicella (Su Çiçeği)

• @caner1245 merhaba, bizde sağlık ocağı asilari vurmaya pek yanaşmayip ilçe sağlığa yönlendirmesti. Polio için size bir şey sormak istiyorum. Polio aşısı oral mi yapıldı? Opa diye bir aşı var ağızdan damla ile yapılıyor. Onu mu olduğunuz yoksa koldan inaktif asi mi

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Merhaba evet başka arkadaşlarla da konuştuk bazı sağlık ocakları yapmıyormuş sanırım. Stoklarla ilgili olduğunu veya keyfi olduğunu düşünüyorum. Polio aşısı ağızdan damla şeklinde yapıldı. Hepatit B ise aynı anda 2 doz pediatrik yapıldı.

• @caner1245 kesinlikle bazıları keyfi oluyor hatta biz tdap aşısını eczaneden para ile almak zorunda kaldık hocam. Polio aşısını bizde ağızdan aldık ama o artık kabul edilmiyormus. Onu da bugün cdc nin sitesini kurcalarken farkettim. 2016 dan sonra çıkan polio asilari tip 1 ve tip 3 polio içeriyormus. Fakat tip 1, tip 2 ,tip3 olması gerekiyormuş. O nedenle IPV asisi yapılması gerekiyormuş. Sadece IPV yani inaktif polio asisi kabul ediliyormuş. Bizim ağızdan aldığımız canlı asi oluyor. Bugün ilçe sağlık ve saglik ocagi ile görüştüm. Pzt günü sağlık ocağına gideceğim. Ellerinde stok yoksa doktora adecel polio yazdırıp o sekilde alip asi yaptiracagim. Ayrıca KKK aşısının da iki doz yapılması gerektiği yazıyordu yine CDC de. Bir göz atın derim.

• @Melis-Böke-Yazıcıoğlu Hocam bir diğer muamma kısım da unganlar aslında orda da keyfi oluyor bazı şeyler bi arkadaşa polio olmana gerek yoktu demişler kimisine vurmuşlar aynı yaş grubu olmasına rağmen. Geçen ay giren bi arkadaş kkk tek dozla geçti. 28 gün kuralına göre aldım randevumu eksik olursa onlar tamamlar artık.

• @Fenerb2007 Hocam current olduktan 15 gün sonra mülakat maili aldım. Tabi Dq tarihim biraz erken olduğu için böyle oldu. Eğer ankara geçtiğimiz 1-2 aylık performansıını göstermeye devam ederse DQ olduktan max 2 ay içinde mülakat maili gelir gibi gözüküyor. O da 2 ay sonraya mülakat tarihi veriyorlar. iyimser senaryoda Dq olmanıza paralel 4 ay içinde mülakata giriyorsunuz. Avukat doğru söylemiş sadece Dq tarihi daha erken olabilir online yükleme olduğu için.

• @caner1245 sağolun hocam teşekkürler

• @caner1245 dediğiniz gibi o kısımda ayrı bir muamma oluyor.

Benzer Başlıklar

• 40
  • 60
  • 5
  • 1055
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |