Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hasan-Duzgen bulunurum o zaman teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu vergi beyanları Amerika’daki tax return işlemleri ile aynı zaman mı yapılmalı?

• @sevdademirci 2025 icin 15 nisan 2026 bence biraz video izleyin hatta TurboTax dan mock deneme yapin ama kesinlikle bir professional ile calisin sikinti yasamayin 45 50 dolar alir muhasebeci ama saglam olur.Hadi bir bilgi daha vereyim diyelimki ilk giris 30 aralik 2025,irs kurallari geregi tum 2025 I bildirmek zorundasiniz bunu da goz onunde bulundurun .Vergi isi ciddi istir,immigrantlik surecinde sabika kadar hatta bana gore sabikandan da onemlidir .Cok ciddiye aliniz.Basarilar diliyorum.Bende cok ama cok zorlandim ama alisinca sisteme gordikce kolaylasiyor.

• @Hasan-Duzgen bu sistemler evet karışık ben de bir muhasebeciyle çalışmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi. Çünkü hesabıma gelen paralar oluyor çok düşük meblağlar ama ben onları ayarlamakta sıkıntı çekebilirim en iyisi profesyonel biri. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Eğer takıldığım bir yer olursa size yeniden sormayı çok isterim izniniz olursa tabi. ☺

• @sevdademirci tabiki ne demek

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Merhaba, biz ABD'ye ilk girişimizi 21 Aralık günü yaptık. Yani permanent residence bu tarihte başladı.

21 Aralık 2025 - 31 Aralık 2025 tarihleri arasında ABD'den herhangi bir gelir elde etmedik.

Bu 9 günde sadece bakiye maaşım hesabıma yattı. Bu geliri 15 Nisan 2026 tarihine kadar beyan etmeliyim diye anlıyorum. Bu doğru mu?

Bir de, 1 Ocak 2026'dan bankada olmayan bir miktar nakit birikimimizi Türkiye'de bankaya aktardık. Şu an TL ödemelerimizi oradan yapıyoruz. ABD'deki hesabımıza geçirmedik. Bu aslında bir gelir değil, önceden gelen bir birikim. Gelecek yıl vergi beyannamesi verirken bunu bildirmeli miyiz?

Teşekkür ederim.

• @bkio IRS kanunlarina gore vergilendirilmesi gereken gelirler ana maddeler olarak sunlardir:

Maas ve ucretler: Ister full time ister part time olsun, isverenden aldiginiz tum odemeler.

​Bahsisler: Garsonluk, vale gibi islerden gelen nakit bahsisler. Yeni kanun ile belli bir miktarin altindaki bahsisler vergiden muaf.

​Serbest meslek kazancları: "Self-employment" kapsamindaki her turlu gelir (1099 formlari dahil). Uber, lyft, doordash gibi gelirler bu kategoride. Ayrica, eger isyeriniz varsa veya independent contractor olarak elde ettiginiz kazanclar bu kategoride.

​Faiz ve temettu (Dividends): Banka hesaplarindan gelen faizler veya hisse senedi kar payları.

​Sermaye kazanclari (Capital Gains): Ev, hisse senedi veya kripto para satisi gibi varlikların satisindan elde edilen kar. Bu gruba araba satislarindan elde edilen kar da dahildir. Ayrica, hisse senetlerini satmadiginiz surece gelir olarak belirtilmez. Sattiginiz anda, gelirdir. Short term veya long term olarak ayri ayri vergilendirilir. 1 yillik surenin altindaki satislar short term olarak degerlendirilir.

​Kira geliri: Gayrimenkul kiralamasindan gelen paralar. Ev kiralama, airbnb, araba kiralama vb.

​Emeklilik maasları: 401(k), IRA veya belirli emeklilik planlarindan yapilan cekimler. Social security veya diger emeklilik maaslari da bu gruba dahildir.

​Issizlik maasi: Eyaletten alinan issizlik yardimlari vergiye tabidir.

​Kumar ve cekilic kazanclari: Piyango, kumar veya yarisma odulleri.

​Nafaka odemeleri (Alici için gelirdir). Child support olarak alinan para vergiden muaftir.

Sigortadan alinan odemeler: Kaza veya ev hasari icin sigortanin yaptigi odemeler vergiden muaftir. Maddi veya manevi tazminatlar da vergiye tabi degildir. Ancak bunlari isyeri olarak yani kurumsal sekilde aldiysaniz, gelir olarak belirtmelisiniz ve o zaman vergiye tabidir.

• Merhaba,
    Bir şey sormak istiyorum. Green card vizem 8 Nisan 2025 ama ilk uçuşum ve Green card tarihimin başlangıcı 15 Eylül 2025. Bu durumda vergi beyanımı dikkate alırken, 12 aylık mı yapacağım? 8 nisan'dan sonra mı? Yoksa 15 Eylül'den sonraki gelirleri mi dikkate alacağım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @seda80, vergi beyani yaparken eger W-2 yada 1099 aldiysaniz orada zaten ay ay ne kadar gelir elde etmissiniz gorunur. Bunun disindaki formlarda esas olan takvim yili icerisinde ne kadar gelir elde ettiginiz neleri nasil gider olarak sunabileceginiz olur.
    Ozetle, eger Eylul ayina kadar dunyanin herhangi bir yerinden baska bir geliriniz olmadiysa Eylul'den itibaren olduysa 1 Ocak'tan itibaren elde ettiginiz gelirinizi ve odediginiz vergiyi (odediyseniz) dahi etmeniz makul gorunendir.
    Ancak bu konular forumdan hareketle girisilecek duzeyde isler olmadigindan CPA ile calismaniz cok daha guvenli olacaktir.

• @seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |