Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @asrin-pekkol eren bey merhaba. seceneklerinizi size aktarayim;
    eger DS-160 formlariniza erisiminiz yok ise, mutlaka yeni bir DS formu doldurmaniz gerek. aksi halde gorusmeye almiyorlar. daha once cok dusukte olsa istisnai olarak kabul edilen, sinirli kisileri yeni DS formlari ile kabul ettikleri oldu ama genel olarak bu olasilik cok ama cok dusuk. bu yuzden direk yeni bir DS doldurun lutfen. yeni bir DS doldurmaniz demek, randevu sisteminden de guncellemeniz demek. maalesef randevu iptal edilmeden DS numaranizi guncelleyemezsiniz. Haliyle randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor. eger odemeniziin uzerinden 1 sene gecmediyse yeniden ucret odemezsiniz. haliyle randevunuzu iptal edin, 24 saat bekleyin ve sistem size " basvurunuzu kapat ve yeniden baslat" secenegini aktif kilacak. sonrasinda bu buton ile yeniden basvruu yapin ve boylelikle DS numaranizi da guncelemis olacaksiniz.

yine de sorulariniz olursa ulasabilrisniz her zaman. bol sanslar Simdiden.

• @orhanozbekk Verdiğiniz kıymetli bilgileriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim, içimi çok rahatlattınız🙏🏻

• @orhanozbekk Merhabalar, 29 Ocakta eşimle birlikte B1B2 vizesi için İstanbulda randevumuz mevcuttu ancak ds160 formlarını submit etmediğimiz için randevumuz orada iptal edildi ve 24 saat sonra takip planlaması kısmından yeni randevu alabileceğimiz söylendi. 12 gün geçti talep de açtım profilim üzerinden ama asla bir düzelme yok, takip planlama kısmında devamlı hata alıyorum. Artık çözülmezse başvuruyu kapat ve yeni başvuru başlata tıklarsam ödemem yanar mı, yeni ds160 mı doldurmam gerekir ve yine teknik bir sorun olur mu emin olamadığımdan beklemedeyim. Sizce nasıl ilerlemeliyim![alt metni](Ekran görüntüsü 2026-02-11 075601.jpg görsel url)

• @aracienes buna benzer sistemsel hatalar cok sık oluyor maalesef. aradan 12 gun gecmis ve hala ayni hatayi aliyoyorsaniz basvruyu kapat ve yeniden baslat butonu ile ilerleyin lutfen. odemelerin 1 sene gecerliligi vardir. 1 sene gecmedi ise yeniden ucret odemezsiiz lakin bircok kisinin hesaplarinda bu tarz hatalar meydana gelip, odemesinin uzerinden 1 sene gecmemesine ragmen, odemeleri gozukmedigi icin yeniden ucret odeyenlerde oldu. denemekten baska care yok.

diger yandan siz zaten DS-160 formlarini submit etmememissiniz. her halikurda basvuruyu yeniden baslat diyerek ilerlemeniz gerekir ki, yeni DS-160 numarasini yazmaniz icin. aksi halde yine randevuya katilamazsiniz.

yine de sorunuz olursa cekinmeyin lutfen. bol sanslar

• Merhabalar teşekkür ederim öncelikle cevabınız için, ds 160 formlarını randevudan geri çevrildikten sonra eve gelip submit ettik. Çağrı merkezi hatanın kaynağı olarak eşinizin mrv ücreti görünmüyor o nedenle böyle bir hata alıyorsunuz dedi. Önerileriniz geçerli mi bu durumda da? Ben de başvuruyu kapat yapmadan çok çözüleceğini düşünmüyorum ne yazıkki ama yeniden ücret ödeme riskinden dolayı cesaret edemedim, çağrı merkezi de tıklamayın oraya dedi özellikle

• @aracienes Biz de grup başvurusu yaptık eşimle ve mülakat randevusu noktasında sizinle aynı hatayı aldık. 17 gün sürdü düzelmesi. Defalarca çağrı merkezini aradık, case açtık ve mail attık. En sonunda sistemden başvurumuzu ayırdılar. İki ayrı profile tanımlandı ve randevu sayfası açıldı.Başvuruyu kapatmadık. Gerekli düzeltmeyi onlar uygun görülen şekilde yaptılar
    Ödemeler de görünüyordu. Size tavsiyem bununla ilgili detaylı bir mail atmanızdır.

• Ben artık her gün aramaktan ve yazmaktan bunaldigim için Orhan Bey'in dediği şekilde yaptım aynı ds 160 formlarını kabul etti yeniden form doldurmadim, ödemede de sorun çıkmadı 5 Mayıs'a randevu alabildim. Bakalım gittiğimde inşallah farklı bir sorun cikmaz

• Merhaba, DS160 formunu bir yıl önce bu zamanlarda doldurdum. 2 haftaya randevum var ancak doldurduğum pasaportumun 4 ayı kaldı. Eskiden sistemden form değişikliği yapılabiliyor olduğu için randevumu erkene çekerken müdahale etmemiştim, ancak bu seçenek kalkmış. Güncel 10 yıllık başka bir pasaportum var ancak bunu forma veya randevuma ekleyemiyorum. Randevuyu iptal edip yeni randevu almam gerekir mi? Bilgi sahibi arkadaşlarımız bir an önce yardımcı olabilir mi? 4 gün içerisinde ödemem yılını dolduracak yeniden randevu almam gerekiyorsa bir an önce yapmam lazım.

• ACİL bir sorum var, aynı durumu yaşayan var mı merak ediyorum.

Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.

Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.

Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum.

İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu? Kapıda sorun yaşayan oldu mu?

Deneyimi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

• Merhaba DS160 formunda resmi telefondan programla ekledim uygun olmadığı yazıyor yanımda yeni 2 âdet fotoğraf getirsem olur mu .Birde bazi shengen vizelerimi eklemeyi unuttum mulakat esnasinda soylesem olur mu tekrar form doldurmadan

• Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |