@tufank
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@trivolley kendi bilgim olcusunde cevaplamaya calisayim. Ben de aslinda bultende current olmadan NVC ekraninin acilmadigini dusunuyordum ilk baslarda. Ta ki basvuran diger adaylarin ve bizzat kendi dosyamin isleyisinde oyle olmadigini gorene kadar. I-140 onaylanir onaylanmaz, formda belirtilen secenek konsolosluk ise, dosya NVC'ye aktariliyor. NVC de, bultenden bagimsiz olarak, welcome email'i gonderiyor kisa sure icerisinde. Bu email'de bize bir case numarasi ataniyor. Ornek ANK2025XXX. Bu case numarasi, pasaport numaramiz ve I-140 invoice numarasi ile CEAC sistemine giris yapabiliyoruz. (Case bilgisi avukata iletiliyor ama sizde de olmasi en dogal hakkiniz, talep edebilirsiniz.)
Evet. Tam olarak benim de bu şekilde oldu. Sadece bana aktarılan "welcome letter" ın random olarak gönderildiğinin söylenmesi oldu. Bunun haricinde CEAC sistemine girebilmem için gereken numaraları bana verdiler. Dosyayı aktif tutabilmek için her ay sisteme 1 kez giriş çıkış yapılması gerektiğini (kendileri yapacaklar) ve istersem benim de giriş çıkış yapabileceğimi söylediler.
Yine kendi surecimdeki durumu anlatayim. DS-260 formlarini kendim girmeyi planladigim icin araci firmadan case bilgilerini istedim. Sonrasinda konsolosluk yoluyla ilerlemem kesin olmadigi ve diger baska dosya sureclerimden dolayi NVC fee'yi odemedim ve girisleri yapmadim. Resmi belgelerde de belirtildigi uzere, islem yapmadan 1 yil bekleyen dosyalar NVC sisteminden kaldiriliyormus. Ben de kontrol ettigimde su an NVC'ye giris yapamiyorum. Ama bu demek degil ki dosya artik iptal oldu. I-140 onayi sonsuza kadar bizimle, bu acidan bir expire durumu yok. Istersek talep acarak NVC'de tekrar bir case olusturulmasini saglayabiliriz. Uzun sure islem yapilmayan dosyalari temizliyorlar sadece. NVC case fee odenmedigi ve uzun sure giris yapilmadigi zaman dosya rafa kaldiriliyor. Dedigim gibi bu cok buyuk bir sorun degil ama ek islem yapip actirmak lazim eger konsolosluk araciligi ile ilerlemek istiyorsaniz.
Burada yazdığınız bilgilerle tutarlı bilgi verildi.
Sizin taraftaki durum nedir tam bilmiyorum ama tercih edilen diger bir yontem, NVC fee'leri odemek ve DS-260 formlarini daha sonra doldurmak. DQ olmak icin odemelerin yapilmasi ve formlarin doldurulmasi lazim. Fakat kuyrukta ne kadar dosya var ve bultende ne zaman sira gelir belirsiz. Bu sure icerisinde formdaki bilgiler guncelligini yitirebilir. Sonradan actirip duzenlemek gerekebilir, bu da 2 kere islem yapmak anlamina geliyor. Belki bundan kacinmak istiyor olabilirler. Ya da ileride planlariniz degisebilir, ABD'ye erken gelme durumunuz var ise bu secenekleri de acik tutmak istiyor olabilirler. Odenen paralarin iadesi yok bildigim kadariyla. Eger NVC / konsolosluk araciligi ile devam etmeniz kesinse, DS-260 formlarini bekletmenin bir faydasi yok. Tabii formlari doldurmak ucret odemek anlamina geliyor ve bunu ertelemek istiyorsaniz o zaman mantikli olabilir.
Burada da sizin yazdığınız bilgileri genel ölçüde verdiler. Ekstra olarak verilen geri bildirim: 1 sene içerisinde bültenin öncelik tarihimi kapsamayacağını düşündüklerinden bu ödemeyi tekrar yapmak zorunda kalmamamız için bülteni takip ederek ilerlememizin en doğru olacağı yönünde oldu.
Anladığım kadarıyla işlemlerde bir sorun yok. Tekrar tekrar ödeme yapmamak (beni mağdur etmemek) için takipte kalmayı ve ona göre aksiyon almayı tercih ediyorlar.
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.