Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Riethian Teşekkür ederim, erken değil mi derken tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. I-140 onayımdan yaklaşık 1 ay sonra DS-260 başvurusu için danışman firmadan bilgi geldi. Onların yönlendirmesiyle DS-260'ı doldurdum. Şimdi ise vize bültenini bekliyorum.

• @tufank Ben teşekkür ederim düzeltmeler için. Elinize sağlık. Tüm yazıyı okuyup dönüş sağlamışsınız. Ben videoyu da güncelleyeceğim.

• @northstar "Konuda hep sorularınızı görüyordum inşallah sonunda kesin cevabı verebilmisizdir." son cümleniz bu.

• @teachercuneyt @Riethian ile aynı aracı firma ve aynı avukat firma ile çalıştığımızdan neden erken değil mi diye sorduğunu açıklayayım. Bizim de I140 onaylarımız geldi. Fakat DS260'ı bültende current olduğumuzda ya da bülten öncelik tarihimizi kapsayınca dolduracağımız söylendi. Bunu tekrar sorduğumuzda da bu şekilde söylendi. Hatta benim kendi özelimde şöyle bir durum oluştu. I140'ı onaylanan dosyalar üzerinden random olarak bazı dosyalara "welcome letter" gelebiliyormuş. Burada da talihsizlik bana denk geldi. Bu durumun devamında avukat firma benim dosyam özelinde NVC'ye bir kez soru sordu. Gelen cevapta DS260'ı istersek doldurabileceğimiz yazıyordu. Fakat avukat firma bültenin 1 sene içerisinde benim öncelik tarihimi kapsamayacağını düşündüğü için ve de DS260'ı doldurduktan 1 sene içinde bülten öncelik tarihimi kapsamazsa tekrar ücret ödenmesi gerekeceğinden dolayı tekrar NVC'ye soru sordu. Gelen cevapta da bu sefer özet olarak DS260 için ücret ödenecek olan sayfaya aktif başvuran olduğumu kanıtlayabilmem için ayda 1 kez giriş çıkış yapılması gerektiği cevabı alındı. Süreç böyle devam ederse de 1 sene dolmaya yakın NVC'ye tekrar soru soracaklarını söylediler. Sonuç olarak tüm bunların özetinde bizim çalıştığımız avukat firma I140'ı onaylı kişilere henüz DS260'ı doldurtmadı. Evet ben de bazı arkadaşların imzasında bülten öncelik tarihlerini kapsamadığı halde DS260'ı doldurulmuş olarak görüyorum. Bu nedenle de toplamda 3 kez avukat firmaya aynı soruyu sorup yaklaşık aynı cevapları aldım. Konuyla alakalı beni/bizi aydınlatabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.

• ⭐⭐

@trivolley Tam olarak buydu 🙂 Teşekkürler hocam.

• ⭐⭐

@trivolley merhaba ds260 doldurulmadan DQ olunamıyor zaten şu aşamada belki sorun yok ancak bülten ilerlediğinde yada başka büyük süprizler yaşandığında ve pd'niz bültende aktif olduğunda ds260 doldurup DQ olmayı beklemek şuan bile 2-3 ay sürüyorken böyle aksiyonlu bir süreçte DQ süreci daha fazla uzayabilir ayrıca kaldı ki DS260'ın bir geçerlilik süresi yok bildiğim kadarıyla avukatınızın ve NVC'nin verdiği cevaplarda yanlış anlaşılmalar var gibi. I-140 onaylı ise diğer gerekli adımların atılıp DQ olunması ve beklenmesi en mantıklı yoldur.

• @Thor88 o cevap ironi. Duygu hanımın konuda sürekli aynı soruları sormasına istinaden.
    Amerika'da birisi köpeğini çamaşır makinesinde yıkamış ölünce de firmaya dava açıp milyonlar kazanmış. Sebebi de üstünde köpek yıkanmaz diye yazı olmamasıymış.
    Biz de buraya yazalım "yatırım tavsiyesi değildir". Bu yazılarımı okuyup da aman sıram gelmez diyip süreci iptal eden olur veya vize hemen gelecek diyip işini bırakan olur belki. Sadece başkasının lafı ile hareket etmeyin. ÖSS Türkçe ve matematik yapabildiğinizi düşünerek hem okuduğunuzu ölçün tartın hem de kendi hesabınızı yapın. Veriler ortada 4 işlemle sonuçlar çıkıyor.
    Bana gelince ben son hesabımın arkasındayım. Zaten aynı hesabı son sayfalarda başkaları da yaptı misal emre911 bey.

• @northstar çok haklı bir yorum yapmış. DS-260 konusunda da bunu tartıp ölçüp karar vermek avukatınız/danışmanınızla beraber sizin elinizde.
    DS-260 göndermek avantaj sağlar mı? Şu anda bunu söylemek güç, çünkü elde nicel bir veri yok.

Dezavantaj sağlar mı? Eğer bu süreçte herhangi bir göçmen olmayan vize ile Amerika'ya gitmek için başvuru yaparsanız, vize memuru vize görüşmenizde DS-260 göçmenlik vize başvurusu yaptığınızı görecektir. Bu değişken, sizin göçmen niyetli olduğunuzu gösterecektir ve haliyle turist veya başka bir göçmen olmayan vize başvurunuzu etkileyebilecektir.

Etkileyecektir demiyorum, etkileyebilir. Hazırda DS-260 başvurusu olup göçmen olmayan vize başvurusu kabul gören bir vakaya şahsen tanık olmadım.

Bu konuyu uzman göçmenlik avukatları ile görüşmekte fayda var.

• @mesut1905 merhaba, bültende öncelik tarihimiz current olduğunda veya bültenin öncelik tarihimizi kapsaması durumunda DS260'ın doldurulması olayı sadece benim için değil tüm Canton grubu için geçerli bir durum. Yani şu an grup olarak (birkaç kişinin I140'ına henüz onay gelmedi) DS260 doldurulmadan bülteni bekleme durumundayız. Forum kullanıcılarının imzalarından anladığım kadarıyla ben de sizin dediğiniz gibi olduğunu düşündüğüm için toplamda 3 kez de sorduğumu ve yaklaşık aynı cevabı aldığımı da biliyorum. Bu forumu kullanan birçok kişinin bildiği bir avukat firma bunu yanlış biliyor/yapıyor değildir diye de düşünüyorum. İşte böyle bir durum var Canton grubu için. Avukat firmanın izlediği yöntemle ilgili bilgi sahibi olan varsa bizleri de bilgilendirirse seviniriz.

• ⭐⭐

@trivolley bu bence tamamaen avukatınızınız iş yapış şekliyle alakalı bir durum toplu işlem yapmak istediğini anlıyorum current olup ds260 doldurulduktan sonra DQ olmayı beklemek demek konsolosluk sırasında gerilere kalmak demek bence ayrıca DQ beklenirken olası bülten gerilemesi de ayrı risk ben olsam ds260 doldurur dq olarak beklerdim

• @mesut1905 Evet forumdan edindiğim bilgilere dayanarak ben de sizin bu vermiş olduğunuz cevabı da hem aracı firmaya hem de avukat firmaya sormuştum. İkisinden de DS260'ın bültenin öncelik tarihimizi kapsamasından sonra doldurulması gerektiği cevabını alınca demek ki doğrusu budur demiştim.

• @northstar tamam.

• ⭐⭐⭐⭐

@trivolley kendi bilgim olcusunde cevaplamaya calisayim. Ben de aslinda bultende current olmadan NVC ekraninin acilmadigini dusunuyordum ilk baslarda. Ta ki basvuran diger adaylarin ve bizzat kendi dosyamin isleyisinde oyle olmadigini gorene kadar. I-140 onaylanir onaylanmaz, formda belirtilen secenek konsolosluk ise, dosya NVC'ye aktariliyor. NVC de, bultenden bagimsiz olarak, welcome email'i gonderiyor kisa sure icerisinde. Bu email'de bize bir case numarasi ataniyor. Ornek ANK2025XXX. Bu case numarasi, pasaport numaramiz ve I-140 invoice numarasi ile CEAC sistemine giris yapabiliyoruz. (Case bilgisi avukata iletiliyor ama sizde de olmasi en dogal hakkiniz, talep edebilirsiniz.)

Yine kendi surecimdeki durumu anlatayim. DS-260 formlarini kendim girmeyi planladigim icin araci firmadan case bilgilerini istedim. Sonrasinda konsolosluk yoluyla ilerlemem kesin olmadigi ve diger baska dosya sureclerimden dolayi NVC fee'yi odemedim ve girisleri yapmadim. Resmi belgelerde de belirtildigi uzere, islem yapmadan 1 yil bekleyen dosyalar NVC sisteminden kaldiriliyormus. Ben de kontrol ettigimde su an NVC'ye giris yapamiyorum. Ama bu demek degil ki dosya artik iptal oldu. I-140 onayi sonsuza kadar bizimle, bu acidan bir expire durumu yok. Istersek talep acarak NVC'de tekrar bir case olusturulmasini saglayabiliriz. Uzun sure islem yapilmayan dosyalari temizliyorlar sadece. NVC case fee odenmedigi ve uzun sure giris yapilmadigi zaman dosya rafa kaldiriliyor. Dedigim gibi bu cok buyuk bir sorun degil ama ek islem yapip actirmak lazim eger konsolosluk araciligi ile ilerlemek istiyorsaniz.

Sizin taraftaki durum nedir tam bilmiyorum ama tercih edilen diger bir yontem, NVC fee'leri odemek ve DS-260 formlarini daha sonra doldurmak. DQ olmak icin odemelerin yapilmasi ve formlarin doldurulmasi lazim. Fakat kuyrukta ne kadar dosya var ve bultende ne zaman sira gelir belirsiz. Bu sure icerisinde formdaki bilgiler guncelligini yitirebilir. Sonradan actirip duzenlemek gerekebilir, bu da 2 kere islem yapmak anlamina geliyor. Belki bundan kacinmak istiyor olabilirler. Ya da ileride planlariniz degisebilir, ABD'ye erken gelme durumunuz var ise bu secenekleri de acik tutmak istiyor olabilirler. Odenen paralarin iadesi yok bildigim kadariyla. Eger NVC / konsolosluk araciligi ile devam etmeniz kesinse, DS-260 formlarini bekletmenin bir faydasi yok. Tabii formlari doldurmak ucret odemek anlamina geliyor ve bunu ertelemek istiyorsaniz o zaman mantikli olabilir.

• @northstar benden mi bahsettiniz? Ben çok nadir geliyorum o da ne zaman olur gibi tahmini arada soruyorum ?

• @tufank

@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@trivolley kendi bilgim olcusunde cevaplamaya calisayim. Ben de aslinda bultende current olmadan NVC ekraninin acilmadigini dusunuyordum ilk baslarda. Ta ki basvuran diger adaylarin ve bizzat kendi dosyamin isleyisinde oyle olmadigini gorene kadar. I-140 onaylanir onaylanmaz, formda belirtilen secenek konsolosluk ise, dosya NVC'ye aktariliyor. NVC de, bultenden bagimsiz olarak, welcome email'i gonderiyor kisa sure icerisinde. Bu email'de bize bir case numarasi ataniyor. Ornek ANK2025XXX. Bu case numarasi, pasaport numaramiz ve I-140 invoice numarasi ile CEAC sistemine giris yapabiliyoruz. (Case bilgisi avukata iletiliyor ama sizde de olmasi en dogal hakkiniz, talep edebilirsiniz.)

Evet. Tam olarak benim de bu şekilde oldu. Sadece bana aktarılan "welcome letter" ın random olarak gönderildiğinin söylenmesi oldu. Bunun haricinde CEAC sistemine girebilmem için gereken numaraları bana verdiler. Dosyayı aktif tutabilmek için her ay sisteme 1 kez giriş çıkış yapılması gerektiğini (kendileri yapacaklar) ve istersem benim de giriş çıkış yapabileceğimi söylediler.

Yine kendi surecimdeki durumu anlatayim. DS-260 formlarini kendim girmeyi planladigim icin araci firmadan case bilgilerini istedim. Sonrasinda konsolosluk yoluyla ilerlemem kesin olmadigi ve diger baska dosya sureclerimden dolayi NVC fee'yi odemedim ve girisleri yapmadim. Resmi belgelerde de belirtildigi uzere, islem yapmadan 1 yil bekleyen dosyalar NVC sisteminden kaldiriliyormus. Ben de kontrol ettigimde su an NVC'ye giris yapamiyorum. Ama bu demek degil ki dosya artik iptal oldu. I-140 onayi sonsuza kadar bizimle, bu acidan bir expire durumu yok. Istersek talep acarak NVC'de tekrar bir case olusturulmasini saglayabiliriz. Uzun sure islem yapilmayan dosyalari temizliyorlar sadece. NVC case fee odenmedigi ve uzun sure giris yapilmadigi zaman dosya rafa kaldiriliyor. Dedigim gibi bu cok buyuk bir sorun degil ama ek islem yapip actirmak lazim eger konsolosluk araciligi ile ilerlemek istiyorsaniz.

Burada yazdığınız bilgilerle tutarlı bilgi verildi.

Sizin taraftaki durum nedir tam bilmiyorum ama tercih edilen diger bir yontem, NVC fee'leri odemek ve DS-260 formlarini daha sonra doldurmak. DQ olmak icin odemelerin yapilmasi ve formlarin doldurulmasi lazim. Fakat kuyrukta ne kadar dosya var ve bultende ne zaman sira gelir belirsiz. Bu sure icerisinde formdaki bilgiler guncelligini yitirebilir. Sonradan actirip duzenlemek gerekebilir, bu da 2 kere islem yapmak anlamina geliyor. Belki bundan kacinmak istiyor olabilirler. Ya da ileride planlariniz degisebilir, ABD'ye erken gelme durumunuz var ise bu secenekleri de acik tutmak istiyor olabilirler. Odenen paralarin iadesi yok bildigim kadariyla. Eger NVC / konsolosluk araciligi ile devam etmeniz kesinse, DS-260 formlarini bekletmenin bir faydasi yok. Tabii formlari doldurmak ucret odemek anlamina geliyor ve bunu ertelemek istiyorsaniz o zaman mantikli olabilir.

Burada da sizin yazdığınız bilgileri genel ölçüde verdiler. Ekstra olarak verilen geri bildirim: 1 sene içerisinde bültenin öncelik tarihimi kapsamayacağını düşündüklerinden bu ödemeyi tekrar yapmak zorunda kalmamamız için bülteni takip ederek ilerlememizin en doğru olacağı yönünde oldu.
    Anladığım kadarıyla işlemlerde bir sorun yok. Tekrar tekrar ödeme yapmamak (beni mağdur etmemek) için takipte kalmayı ve ona göre aksiyon almayı tercih ediyorlar.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Mart 2026 Vize bulteni aciklandi..

EB-3 Other Workers

A Tablosu (Final Action Dates)
    01SEP21 → 01NOV21
    İlerleme: 2 ay

B Tablosu (Dates for Filing)
    01DEC21 → 22JUN22
    İlerleme: yaklaşık 6 ay 22 gün

EB-3 (Professional & Skilled)

A Tablosu (Final Action Dates)
    01JUN23 → 01OCT23
    İlerleme: 4 ay

B Tablosu (Dates for Filing)
    01OCT23 → 15JAN24
    İlerleme: yaklaşık 3 ay 15 gün

• @tufank Merhaba tufan bey B tablosu 2022 yılına gelmiş hatta benim PD yaklaşılmış ama A tablasonu beklemem gerektiğini biliyorum bu iyi bir şey mi acaba yakın zaman da 2022 gelme ihtimali var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik konsolosluk tarafinda vize almak icin A tablosuna tabiisiniz. B tablosu, aylik bultende aksi belirtilmedikce, ABD de olanlar ve AOS yapanlar icin referans aliniyor. Tabi genel itibariyle bir hareket olmasi umut verici. Yillik vize kotasinda size ayrilmis bir vize numarasi olmadigi surece vize alamasiniz. Eger boyle bir vize numarasi ayrilacaksa zaten A tablosu da buna gore ilerleyecektir. A tablosundaki PD sizi kapsayana kadar sabirla bekleyemeye devam. Bulten ile ilgili bir tahmin yapmak guc.

• @tufank bilgilendirme ve emekleriniz için Teşekkür ederiz Tufan bey.

• @Duygu-Çelik Çok takılmayın Duygu Hanım. Heyecanlı bir arkadaş belli ki. Başlıktaki tüm mesajları okumuş bir anda EB3-C profesörü olmuş kendisi. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi psikolojisi ağır bir vize türü bu. Sürecin dışındakilerin bu psikolojiyi kavraması zor, onlar için sadece rakamlardan ibaret süreç. Dört işlem yapıp tarih veriyorlar çok rahat bir şekilde. Bunun bekleyen için ne gibi etkileri olacağı hakkında bir fikirleri yok. Bunu söylesek boşa umutlanmayın diye biz gerçeği söylüyoruz, gerçekçi olmak lazım, sizi hazırlıyoruz falan derler. Böyle de bir özgüven var 🙂 Gerçekten bu konuda bilgi sahibi olanlar, süreci iyi bilenler asla böyle kesin tahminlerde bulunmaz mesela. Tufan Bey'in son mesajından da anlayabileceğimiz gibi. Evet, başından beri söyleniyor bu bir sabır vizesi. Bu profildeki insanlara da sabretmek gerekiyor galiba süreç içinde. Size sürecinizde başarılar diliyorum. Sabredip beklemekten başka yapacak bir şey yok. Umarım en kısa zamanda bülten sizin tarihinizi de kapsayacak bir şekilde ilerler ve hayallerinize kavuşursunuz.

Benzer Başlıklar

• 42
  • 1
  • 1
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

108

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |