Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,

Benim Turk pasaportumun Nisan ayinda suresi dolacak. Ben de esimle mayis ayinda Turkiye’ye gitmeyi planliyorum.

Yeni Turk pasaportu almadan ABD pasaportum ve Turk kimlik kartim ile Turkiye’ye gidebilecegimi gordum internette.

Siz (ABD vatandaslari), Turk pasaportunuzu yeniliyor musunuz? Bana bu saatten sonra pasaport ucreti ver konsolosluga git falan gereksiz geliyor acikcasi.

Daha once ABD pasaportu ile Turkiye’ye gidip gelen oldu mu hic? Tavsiye eder misiniz? Ya da dikkat etmem gereken bir sey var mi gozden kacirdigim?

Turk pasaportumu yenilememin benim aklima gelen tek faydasi olur da diger pasaportum kaybolur basina birsey gelirse bir backup olmasi.

Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@eire Ben de merak ettim ve şöyle bir bilgi buldum, işinize yarar sanıyorum:

https://www.konsolosluk.gov.tr/Faq/Index

Ekran Resmi 2026-02-14 12.44.01.png

• ⭐⭐⭐⭐

@eire

Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |