Merhaba, yakin zamanda suresi bitmek uzere oldugu icin yeni pasaport basvurusunda (Los Angeles) bulundum. Sureci aktarmak isterim.
- Bulundugunuz adres ile ilgilenen T.C. Konsololugu'nun Konsolosluk Islemler/Pasaport sayfalarini takip ederek almak istediginiz kategoriyi secip randevu aliyorsunuz.
- Ilgili Belgeler; lutfen bu baglamda surec icinde gecerli olan belgeleri tedarik ediniz, kosullar degisebilir tek tek yazmiyorum ama bu linkten bakabilirsiniz.
- Bu listede talep edilen fotografi (son alti ayda cekilmis uygun biyometrik formatli) herhangi bir fotograf cekimi yapilan yerden, Turkiye icin oldugunu belirterek uygun formatta kolaylikla alabilirsiniz. Bana maaliyeti 4 fotograf ve dijital kopyasiyla (email atiyorlar) yaklasik $20'a mal oldu, Staples'e giderek hallettim.
Guncel fiyatlar su sekildedir: 
- Rndevuya gittiginizde sizden gerekli begeleri alara isleminizi baslatacaklar, olduca kisa surmekte bu asama, 5/7 dakika gibi.
Bu arada ; randevuya gittiginizde mulaka yaninizda bozuklugu olan (mumkunse tam olsun) nakit para olmali cunku kart ile islem yapilmamaktadir.
Bu asamada artik basvurunuzu alip size bir belge teslim edecekler, bu belgeyi saklamaniz gerekmekte cunku pasaportunuz hazir oldugunda bu belge ile islem yapilacak. Ben baska bir eyalette yasadigim icin adresime gonderilmesini talep ettim, bunun icin pasaport basilinca tarafima bilgi gelir gelmez USPS'den iki adet Flat Rate Envelope (Tracked-Insured) aldim. Birini Gonderen olarak kendime hitaben, ve teslim adresi olarak Konsoloslugun adresini yazim, digerine sadece teslim yerine kendi adresimi yazarak icine katlayip eski pasaportum ve imzaladigim bana verilen belge ile postaneden gonderdim. Priority Mail Flat Rate Envelope su anda $11 ile islem yapmakta. Buradan inceleyebilirsiniz. Bir tane odemesi yapilmis olani da iceri koydugumuz icin toplamda maaliyeti $22 oldu. Eger aile olarak kalabalik bir sekilde bu islemi yapiyorsaniz diger boyutlardaki parselleri kullanmalisiniz, cunku bu zarfa ancak iki tane pasaport sigabiliyor, size eski pasaport tekrar iletildigi icin bu ancak bir kisiye yetecektir.
Agustos ayinin ucuncu haftasi randevum vardi, ve pasaport iki hafta sonra hazirdi. Benim eski pasaportu gondermem sonrasi uc is gunun sonunda her iki pasaport elimdeydi. Yani toplamda 3 hafta icinde islemler tamamlanmis oldu.
Herkese kolay;iklar dilerim.