Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba THY sitesinde biletleme yaparken kedimi eklediğim de 370dolar fiyat çıkıyor burada bir yanlışlık olabilir? benim duyduğum fiyatlar daha düşüktü zam mı geldi yoksa ben bir şeyi mi yanlış yapıyorum? THY'yi aradım kilodan dolayı o fiyat çıkıyordur dedi, hangi kiloyu yazarsam yazayım fix 370dolar çıkıyor hepsi.
    '' KARGO BÖLÜMÜ ''

• @Megadeth İnstagram hesaplarından mesaj atarsanız anında geri dönüş sağlıyorlar. Kendilerini aylarca darladım ve her soruma sabırla cevap verdiler. Benim köpeğim 1 gece karantinada kalmadı, bir kaç saat içinde mail atıp gelip alabileceğimi söylediler

• Herkese merhaba
    Geçen çarş.gecesi karantina merkezinden onay geldi.Hiç beklemeden THY geri bildirim sayfasından evrakları yükledim.Uçuşuma 29 saat kalmasına rağmen thy’den henüz onay çıkmadı.Thy’yi aradım ilgili birime acil kodlu online bildirim yolladılar.Açıkçası çok da umudum kalmadı.Yok mu kimsenin THY’nin ABD’de bu işe bakan serviste tanıdığı?

• @Megadeth Hangi havalimanına ineceksiniz? Oranın operasyon ekibine acil konulu mail atın hiç vakit kaybetmeden.

• Maalesef köpeklerim thy tarafından uçağa kabul edilmedi.Yüklenen evraklar ilgili birim tarafından incelenip onaylanmadığı için köpeklerim uçağa alınmadı.Köpeklerimi arkadaşım vasıtasıyla ilgili yerlere gönderdim.Tabii hem karantina merkezi ile hem de thy ile yargı önünde hesaplaşarak ihmali olanların peşini bırakmayacağım.

• @Megadeth Neden kabul edilmedi acaba? İlgili birim onay dönüşü yapmadığı için mi? Yoksa olumsuz mu döndüler?

• @bkio
    Thy’nin geri bildirim sitesinden yüklediğim evraklara bakılmadı.Belki 50 defa müş .hizmetleri ile konuştum tek yapabildikleri acil koduyla email atmak.Belki 15 defa bu mailden attılar.Muhattap bulamıyorsunuz.Açıkçası nasıl getireceğim köpeklerimi bilemez oldum.

• @Megadeth anladım, öncelikle çok geçmiş olsun. biz geri bildirimde bulunduktan yaklaşık 1 gün sonra THY'nin ineceğimiz havalimanındaki operasyon ekibinin mail adreslerini bulup geri bildirim numaralarını ekleyerek mail attık. O sebeple yazınızı görür görmez mail atın diye yazdım ama sanırım geç oldu.

• @Megadeth çok üzüldüm, karantina merkezi ve Thy bana çok yardımcı olmuştu, tüm dönüşler de anında yapılmıştı ama size neden böyle denk gelmiş anlamadım. Hangi evrakları gönderdiniz bize de söylerseniz yardımcı olabiliriz. Sizin dışınızda vekalet verdiğiniz biri getirebilir aynı yolla.

• @bkio
    Siz hangi havalimanına inmiştiniz?

• @flapjack
    Yüklediğim evraklar cdc dog import form,karantina merkezi kabul formu,CFRVM,titrasyon testi,köpeğin pet pasaportu

• @Megadeth biz Los Angeles’a ineceğiz bir aksilik olmazsa. THY onayımız geldi, dediğim gibi geri bildirimde bulunduktan 1 gün sonra LAX operasyon ekibinin maillerini bulup mail attım. Yakın zamanda Dulles havalimanına inen arkadaşımın da sürecini çok kısa zamanda tamamlaması gerekiyordu ve o da ineceği havalimanının operasyon ekibine doğrudan mail attı. Onayı iniş havalimanı operasyon ekibi veriyor anladığım kadarıyla. Onay akabinde çağrı merkezini arayıp ödeme yaptığınızda köpeklerinizin bileti mail olarak geliyor.

• @Megadeth uçuştan 1 gün önce tarım ilçe müdürlüğünden alınan sağlık raporu?

• @flapjack onu sisteme yuklemeye gerek olmuyor. Zaten son gun alindigi icin vakit de olmuyor. Onu fiziki olarak cehck-in de gostermek gerekir. Ben de ayni sekilde cdc onayi, rabies form, dog import form, facility onayi, kuduz titrasyon sonucu, ve pasaport bilgilerini ekledim.24 saat icinde onay geldi. 10 subatta ucusumuz. Eger saglikli bir sekilde atlatabilirsek tum sureci detaylica anlatacagim

• @Megadeth cdc onayiniz var miydi, karantina merkezi onayindan ayri oluyor. Mail ciktisi olarak. Yazdiginiz kadariyla o eksik diye dusunuyorum. Eksik belge oldugunda sanirim onay gelmiyor, hic donus olmuyor. Belgeler tam ise genelde 2-3 gun icinde donus yapiyor. Thy amerika tarafi

• @eceslc
    Yukarda yüklediğim evrakları belirttiğim kısma bakarsanız o da var.Cdc dog import form.

• @flapjack
    Hocam onu da aldım yanımda götürdüm havalimanına.Zaten G kontuarında evrakları inceleyen thy görevlisi “sizin evraklarınız tamam ama online onay gelmediği için köpeklerinizi uçağa alamayız” dedi.Acil beni yöneticinizle görüştürün dedim.Telefonla müdürünü aradı.Müdürü telefonda “şu hnm’ın yanına gidin” dedi.G kontuarındaki arkadaşla beraber o hanımefendiye gittik.G kontuarındaki arkadaş o hanıma “ beyfendinin tüm evrakları doğru ve eksiksiz fakat online onayı gelmeniş”dedi.O andan sonra o hnmefendi uğraştı ama beceremedi.Boardinge on dk kalaya kadar kan ter içinde çabaladım.Uçağı kaçırmamal için yanımdaki arkadaşa teslim ettim ve uçağa koştum.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar
    10 Subatta köpeğimiz ile birlikte Dulles havalimanından sorunsuz bir giriş yaptık. Uçuşa kadar oldukça stresliydim ama süreç oldukça rahat geçti. Köpeğini götürmek isteyenler için umarım yardımcı olur.

Gerekli belgeler

1. Fotoğraflı bir evcil hayvan pasaportu
    2. Mikroçip
    3. Kuduz aşısı
    4. Kuduz titrasyon testi (30 gün sonra alınan kan örneği ile yapılmış)
    5. Rabies and microchip form (30 gün süresi var)
    6. Dog Import form (süre kısıtı yok)
    7. Pender (ACF) rezervasyonu
    8. Köpeğin ön ve yan diş fotoğrafları
    9. Köpeğin önden ve yandan (tüm vücut) fotoğrafı
    10. CDC onayı
    11. İl tarım belgesi (uçuştan 48 saat önce-detayını aşağıda anlatıyorum)

İlk olarak ucuştan ortalama 1 ay önce THY yi arayıp istediğiniz uçuşta evcil hayvan müsaitliği olup olmadığını kontrol ettirmeniz gerekiyor. (Yok derlerse kapatıp başka bir temsilciye bağlanın. Genelde çok bilgi sahibi değiller) uygunluk olduğunu teyit ettikten sonra hızlıca biletinizi değiştirilebilir şekilde almanız gerekiyor. Bileti aldıktan sonra THY yi tekrar arayıp uçuş için ön rezervasyon oluşturmanız gerekiyor. Bunu da tamamladıktan sonra hızlıca Pender ile iletişime geçip süreci nasıl devam ettirmeniz gerektiğini sormamız gerekiyor. Bizi sitelerindeki forma yönlendirdiler. Bu formu uçuş bilgisi, köpek sahibi bilgisi, titrasyon testi, kuduz aşısı ve fotoğraflar ile doldurmanız gerekiyor. Köpeğin pasaportundaki sahibi ile tüm bu sürecte ismi yazılı olacak kişi aynı olmalı ve köpekle birlikte seyahat etmeli. Burada Dog import ve rabies form da isteniyor. Dog importu süresiz olduğu için doldurabilirsiniz. İstediğiniz zaman değişiklik yapabiliyorsunuz. Rabies form süreli olduğu için ve uçumuza 1 aydan fazla olduğu için biz sadece ilk sayfasını doldurduk. Bunu kabul edip etmeyeceklerini pendere sorun mutlaka. Tüm bu belgelerden sonra pender rezervasyonu yapıldı ve ödemesini tamamladık. CDC rez için rabies formun imzalı hali gerektiğinden biz 10 şubat olan uçuşumuz için 12 şubat tarihi ile önce kişisel veterinerimize sonra da il tarım veterinerine imza ve il tarıma kaşe yaptırdık. Bu formda önemli olan tüm yazıların bilgisayarda yazılması ve tarihlerin ay gün yıl şeklinde yazılı olması. İmzalı belgeyi penderla paylaştık. Yaklaşık 10-15 dk içinde CDC onayımız mail olarak geldi. Tüm bu işlemlerden sonra THY nin sitesinden geri bildirim formu -> Amerikaya evcil hayvan götürme kısmından geri bildirim oluşturduk. Köpeğimizi uçuşa eklemek istiyoruz dedik. Bu aşamasa ben 6 adet belge yükledim. Rabies form, dog import form, titrasyon testi, cdc onayı, pender onayı ve evcil hayvan pasaportunun dolu tüm sayafaları. Tek seferde 5 belge yükleniyor. Ekstra belge için yorum ekle diyebilirsiniz. Yaklaşık 24 saat içinde THY Washington tarafından köpeğin uçuşa kabul edildiğine dair bilgi geliyor. Devamında THYyi tekrar arayıp ücretini ödemeniz gerekiyor. Ücret ödemesini de yaparak uçuşa köpeğimizin katılacağını kesinleştiriyoruz. Ben bu sürece 5 ocakta başladım. Rabies form için bir hafta bekledim. Uçuşunuz 10 şubatsa bunun 12-13 ocakta yapılması garanti olacaktır, rabies formun 30 gün geçerli olması sebebiyle. Şimdi uçuşa kadar bir şey yapmamıza gerek yok. Uçusunuzu secerken pazartesi, cuma ya da haftasonu olmamasına dikkat edin. Haftasonu ucuslarda pender da 3 gün konaklama gerekir. Öğleden sonra indiğinizde bir gece konaklama gerekir. Pazartesi ineceğinizde il tarımdan alacağınız sağlıklıdır belgesinin süresi 48 saat olduğundan uçuş gecikirse ya da araya haftasonu girdiği için geçersiz sayılabilir. Bu yüzden 24 saat önce almanızı tavsiye ederim. Biz uçuştan 1 gün önce aldık. Tüm bu parametreler ışığında salı, çarşamba ve perşembe günleri sabah erken saatte varacak şekilde uçuşunuzu ayarlayabilirsiniz.

Uçuştan bir gün önce il tarıma giderek köpek uçuşa uygundur raporu alıp pasaportundaki aynı yeri imzalatmanız gerekiyor.

Uçuş günü
    Tüm belgeler ve köpeğiniz ile havalimanına gidiyorsunuz. G kontuarında checkin işlemini tamamlıyorsunuz. Burada sadece kuduz aşısı tarihine, mikroçipin numarasının tüm belgelerde doğru olup olmadığına bakılıyor. Bizim köpeğimiz kabinde geldi 8 kg altı olduğu için. İlk kontrolde çantası ölçülmedi. Çantanın yüksekliği biraz fazlaydı. Uçağa biniş için kontrolde çantanın yükseliği fazla vs diye bir uyarı yaptılar. Soft case olduğu için rahat girer vs diyince üsteleme olmadı. Bizim çantanın yüksekliği 27cm idi. Thy 23cm istiyor ki bizim çanta koltuk altına sığmadı. Uçak dolu olmadığı için orta koltuğumuz boş kaldı o sebeple rahatça uçabildik. Köpeğimiz çantasını hiç sevmiyordu. Bu yüzden sadece inişte ve kalkışta içindeydi. Geri kalan zamanlarda koltukta bizimle oturdu. Uçuş boyunca sadece su içti. Uçustan 2 saat önce her zamanki saatinde yemeğini yedi. Herhangi sorun olmadı.
    İnişte ise pasaport kontrolunde köpeğiniz olduğunu belirtince sizi ikinci bir gümrük alanına yönlendiriyorlar. Orada yine belgeler kontrol ediliyor ve bir form dolduruyorsunuz basit bilgiler ile. Daha sonra pender gelip köpeğinizi teslim alıyor. Bize pender a vardığında bir mail geldi fotoğraflar ile birlikte köpeğimizn çişini yaptığını su içtiğini vs bildiren. 1 saat sonra da köpeğimizi kuduz aşısı yapışmış şekilde gidip teslim aldık. Sabah uçusunda indiğimiz için aynı gün içinde teslim oldu. Süreç baştan oldukça karışık fakat işin içine girince ve sırasıyla gidince gayet basitleşiyor. Benim tecrübem Dulles havalimanı içindi başka havalimanlarında ve penderlarda gecikme olduğunu duyuyorum. Sürecin her aşamasında lütfen ısrarcı olun. Bilgisi olmayan ya da eksik bilgisi olan birçok personel var ne yazık ki.
    Bu süreç içerisinde bana oldukça destek olan ve bildiği her şeyi paylaşan @bkio ya teşekkürü borç bilirim ❤️ süreci detaylıca anlatmaya çalıştım. Fakat kafanıza takılan herhangi bir aşama olursa bana yazabilirsiniz. Herkesin çocuğunun kolaylıkla bu süreci tamamlamasını umarım 😊

Tüm bu süreç 4kg bir köpek için ortalama 100K TL tuttu.

• @eceslc Sürecin en başında her şey o kadar karışık, bilinmezlikle dolu ve stresliydi ki, yazınızı okurken bile mutlulukla karışık bir duygusallık yaşadım 🥹 En küçük bir katkım olduysa ne mutlu bana. Ben de sizden çok şey öğrendim.

Yazınızın pek çok kişiye faydası dokunacaktır. Umarım biz de uçuşumuzu sıkıntısız tamamlayıp buraya LAX için deneyimimizi aktaracağız.

Yeni yaşamınızda tekrardan mutluluklar, şansınız bol olsun. Karşınıza her zaman en az sizin kadar iyi ve paylaşımcı insanlar çıksın. 💗🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |