@Ekto-Oktan
Selamlar hocam,
KCC'den gelen cevapta "Maybe" (Belki) veya "Under review" (İncelemede) demiyor. Direkt "Registration will begin shortly" (Kayıtlar kısa süre içinde başlayacak) diyor.
Ben de halihazırda bir kamu kurumunda çalışıyorum, biz de resmi yazışmalar yapıyoruz. Devlet ciddiyetinde, gerçekçi olmayan ve kurumun aleyhinde kullanılabilecek bir taahhüdü asla .gov uzantılı resmi bir mail adresinden yazamazsınız. Çünkü bu hukuki bir kayıttır ve bağlayıcılığı vardır.
Bana gelen mail, herhangi bir memurun kişisel yorumu değil, sistemin resmi cevabı , direkt çekilişin yapıldığı kamu kurumundan gelen bir mail.
Ayrıca zaman konusunda endişeni anlıyorum ama Mayıs Kuralının bozulduğu örnekler var.Bakın geçmişte neler oldu hatırlatayım:
DV-2021 Örneği (Pandemi Dönemi): Normalde Mayıs başında açıklanması gereken sonuçlar, pandemi yoğunluğu yüzünden resmi olarak ertelendi ve 6 Haziran 2020'de açıklandı. Yani "Mayıs yetişmezse iptal edelim" demediler, "Haziran'da açıklarız" dediler.
DV-2012 Örneği (Hatalı Çekiliş): O sene Mayıs ayında sonuçlar açıklandı ama sistemde hata olduğu (rastgele seçim yapılmadığı) anlaşıldı. Sonuçları iptal ettiler, tekrar çekiliş yaptılar ve nihai sonuçları 15 Temmuz 2011'de açıkladılar. Temmuz'da açıklamalarına rağmen süreç yetişti.
Mantık Şu: Asıl süreç (mülakatlar) Ekim ayında (Mali Yıl başlangıcı) başlar. Mayıs ayında açıklanması şart değil. İsterlerse Mart'ta başvuruyu alıp, Haziran sonu veya Temmuz başı sonuçları açıklasalar bile, Ekim ayındaki mülakatlara kadar DS-260 formlarını işleyecek devasa bir zamanları kalıyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun