Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Evlilik Sonrası Soyadı Değişikliği ve Eski Pasaporttaki Vize

Amerikan Vizeleri
24 13 15.6k 12

• Merhaba
    10 yıllık Amerika vizem varken soyadımda sadece bir harf değişti. Eski soyadım ile vizenin olduğu eski pasaportun süresi doldu. Yeni pasaport ta yeni soyadım var. Bu durumda yeniden vize başvurusu yapmam gerekir mi? Teşekkürler.

• @crazycells aynı şey ozaman sarı zarflar için de geçerli. Benim de green card mülakatından sonra boşanmam kesinleşti. Soyismim değişecek. Yanımda boşanma belgem ve tercümesi olduktan sonra soyisim konusunda sorun çıkarmazlar mı? Çünki ben uscis’i de ödedim boşanma kesinleşmeden.

• Merhaba Eşim Rus Vatandaşı 5 yıl önce evlendik Türkiye'de yaşıyoruz, oturumu var, vatandaslik almadık. Pasaportu ve oturum izni vb her konuda hep eski soyadını kullanmaya devam ediyor. Eşime Greencard çıktı. Tabi evliyken de eski soyadı ile başvuru yaptı beni de eşi olarak ekleyerek. Fakat sadece nikah cuzdaninda benim soyadımı aldıgi için ds 260 formu ve süreç hakkında ne yapacağım konusunda kafamiz biraz karıştı.
    Ds260 formunda eski soyadı ile devam etsek( zaten eski soyadı ile çekilişi kazandı.) sorun yaşar mıyız?
    Mülakatta da, bize sizin soyadınız evlilik cüzdanında farklı başvuru ve kayıt işlemlerinde farklı diye problem yaşar mıyız?
    Biraz karışık görünüyor farkındayım. :)

• @Lamineure merhaba

bu konuyu çözebildiniz mi ? aynı durumdayım hemen hemen, sormak istedim

• Merhabalar, iki pasaportum mevcut. 10 yillik pasaportumda 1 yillik schengen vizesi var. Iki pasaportumdada bekar gecmekteyim ve bir evlilik surecine girecegim. Dosya tasima durumuna karsi, nasil ilerlemeliyim pasaporr haklarimda dolmus durumda..

• @crazycells merhabalar sayın crazycells, konuya vakıf olduğunuzu düşündüğümden size benzer bir sorum olacaktı. 8 yasındaki kızım için geçen sene ABD vizesi almıştım lakin vizesi posta yolu ile geldikten bir müddet sonra ismi uzun olduğu için mahkeme yoluyla kısaltıldı. bu sebebten ötürü hem yeni kimlik hemde yeni pasaport çıkarttık. Bu durumda soyisim aynı kalmış olsada ismni değiştiği için Abd seyehatinde eski pasaportu yanımızda olsa dahi sorun olabilecek endişesi yaşıyorum. ne yapmamı önerirsiniz

• Merhaba B1B2 vizemi evliyken almıştım eşimle ayrıldık pasaportumu yeniledim vizem eski pasaporta basılı bunun için vize mi yenileme gerekir mi yani vize iptal mi mayısta ABD ziyaretim olacak konsolosluğu arıyorum ancak hiçbir şekilde ulaşamıyorum süreç hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• @dilaradrk vizenizin olduğu pasaporttaki vize delinmemiş ve zarar görmemiş ise sıkıntı yok onunla birlikte yeni pasaportunuzu alın yanınıza ben Mahkeme kararını çeviri ve apostil ve noter onayı yaptım yanıma aldım.

• @Space34 Pasaportu yenilerken vizenin zarar görmeyeceği şekilde deldi ama bu tüm pasaport yenilemelerinde yapılıyor vize etiketinde zarar gören bir kısım olmadı sorun olur mu acaba:(

• @dilaradrk vizenin olduğu sayfa delinmemişse sorun olmaz

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• Vize fotoğrafı

Amerikan Vizeleri
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    gokhanbagaturG
    @hoopjab21 Bildigim kadari ile herhangi bir olumsuz durum soz konusu olmuyor fakat nedense cevremizde oyle bir izlenim var. Benim en yakin dostlarim dahi dugunlerindeymiscesine sinek kaydi gitmislerdi diye hatirliyorum😅
  • F1 vize randevusunu turist randevusuna çevirmek

Amerikan Vizeleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    429 Bakış
    crazycellsC
    @Aram-Kol, içinde söyledi: F1 vize randevusunu turist randevusuna çevirmek Merhaba sevgili forum üyeleri, 2020 Eylül ayında F1 vize reddi aldım. Tabi mülakattan çıkar çıkmaz gaza gelip bir randevu daha aldım ve tarihi 2022 yılı içindi. O arada rahat duramadim , Kanada denemek istedim ve iki adet nur topu gibi reddim var. Şuan İtalya'da master yapıyorum. Dolayısıyla artık F1 vizesine ihtiyacım yok. Ücret boşa gitmesin diye turist vizesine başvurmak istiyorum. Forumu araştırdım lakin böyle bir şey bulamadım. Randevu türünü değiştirebilir miyim ? Teşekkürler. ABD Konsolosluklari vize ucretleri ve randevu alma islemleri icin AIS dedigimiz bir araci kurum ile calisiyor. Direkt kendilerine ulasip bu degisikligi talep edin. Eger AIS izin verirse herhangi bir problem yasamamaniz lazim, buradan kendilerine ulasabilirsiniz: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us Ayrica ek bilgi olarak da yazayim... Odenen vize ucretlerinin 30 Eylul 2023'e kadar gecerli olacagini acikladilar: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/announcements#638-extension_of_visa_fee_validity_20210204154122
  • "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak

Amerikan Vizeleri
    54
    0 Oy
    54 İleti
    8k Bakış
    B
    Merhabalar Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi
  • Amerikada uzun kalabilmek için vize

Amerikan Vizeleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    447 Bakış
    DrywallD
    @leon @Ryback 'in dediği gibi uzatma nedeni önemli. Örneğin B2 ile girdiyseniz mesela sağlık ve tedavi ile ilgili bir neden olabilir, eğer B1 ile girdiyseniz iş kurma veya iş takibi ile ilgili bir neden olabilir. Hiç başıma gelmedi ama bildiklerim çerçevesinde bunları söyleyebilirim. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa konu daha net anlaşılacaktır. Bu konuyu @Ryback ' inde linkini verdiği konu başlığı altından takip ederseniz daha çok bilgi edineceginizi düşünüyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k