Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@acsmks01 merhaba, sürecinizi imzanıza taşır mısınız

• Ne demek istediğinizi anlyamadim

• @acsmks01 imzami nereye tasimam gerekiyor anlamadım

• ⭐⭐

@mesut1905 Doğrudur, 1 aydan fazla kapalı kalmalarına rağmen şaşırttı 🙂

• Sonunda LC onaylandı. 17 ay sürdü.

• @hüseyin-serin buyuk gecmis olsun ve gozunuz aydin. sureler maalesef 500+ gunlere cikmis durumda. darisi diger asamalara ve kisilere.

• Selamlar arkadaşlar..
    Biraz yoğunluktan, biraz da takip numarasının elime geç ulaşmasından ötürü, USCIS sitesinde sorgulama yapıp tam anlamıyla emin olmadan yazmak istemedim. 16 Ocak 2026 tarihinde file edilen I-140 formumuz 26 Ocak 2026 tarihinde onaylandı. 🙂 süreci devam eden tüm EB-3 adaylarına hızlı bültenler diliyorum.

• @berki tebrikler darisi sonraki asamalara ve diger arkadaslara 🙂

• @berki hayırlı olsun tebrikler

• @berki tebrik ederim, bu uzun süreçte en azından I-140'ı alıp kenara koymanız sevindirici. Darısı sürecin devamına 🙂

Kimisi "süreç zaten uzun, ne gerek var Premium Processing'e" şeklinde düşünse de, 15 ay I-140 beklerken herhangi bir olumsuzlukla karşılaşma ihtimali bile istemem. 15 günde alırım koyarım kenara. Çok doğru seçim 🙂

• ⭐⭐

@berki Gözünüz aydın hocam. Beklemeye devam 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@berki tebrikler, hayirli olsun

• @berki hayırlı olsun tebrikler

• @berki biraz geç kaldım ama, hayırlı olsun tebrikler

• Merhaba arkadaşlar forumu birkaç senedir göz ucuyla takip ediyordum, Abd'ye taşınma kararımı yeni aldım. Bu konu başlığının büyük bir kısmını okudum henüz bitmedi fakat elimdeki bilgilerle bir mesaj yazayım dedim. Başta Tufan bey ve diğer arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum çok faydalı bilgiler sağlamışlar. Özellikle excel tablosuna başvuru yapan herkesin istisnasız katılması hepimiz ve ileride başvuracak kişiler için çok önemli. Bu veriler eşliğinde nasıl yol haritası çizeriz mevzusu çözülür. Konuyu daha fazla uzatmadan, şu anda başvuran kişiler tüm program sonuçlandığında ne sürede Abd'ye yerleşir basit bir grafik hazırladım. Konudaki diğer iletileri de okuduğumda başka verileri değerlendireceğim. Aşağıdaki grafiğe göre şu an başvuran bir kişinin yaklaşık 7-8 seneyi gözden çıkarması lazım. Evet süre çok gözüküyor malesef, fakat aşırı bir yığılma var hala 2023'te başvuran kişiler bile gidemedi. CP yerine AOS yapan kişilerde max. 2 sene kazanç olur diye düşünüyorum. İleride de bu sürelerin azalacağını hiç zannetmiyorum, tahminimce sosyal medyanın çıkışı ile bir anda süreç uzamaya başlamış ve pandemi ile sistem tıkanmış. Bu saatten sonra yıllık 10 bin kota artırılmazsa bir daha 2-3 senede almak mümkün olmaz bence, malesef.

5f6a2757-0125-450d-a34c-ca051d06ba44-image.png

• @northstar süreç uzun ve en az 4 sene diye düşünerek başladım ben de bu sürece ,geç kalmış sayılmazsın.Karar vermek sürecin yarısı ve sürecin uzaması para biriktirme açısından faydalı olabilir bana kalırsa. Hergeçen gün zorunlu masrafların daha da artacağını düşünürsek.

• @Gilmund Merhabalar. Bir önceki iletide 2026 yılı için 7-8 sene demiştim fakat bu rakamı eski verilere göre ve yanlış olarak hesaplamışım. Tüm konuda kalan 50 sayfa vardı onları da dün bitirdim. Özellikle Emre ve Furkan beylerin paylaştığı son veriler çok önemli, Tufan bey bilmiyorum başka vize ile ABD'ye geçmiş herhâlde EB3C süreci devam ediyor mu haberim yok, onun yorumunu merak ettim. Son sayfalarda pek etkinliği yok gibiydi. Herkesten bir ricam var paylaşacağım veriler hatalı-eksik ise düzeltelim, çünkü tekrar hesaplayıp herkes için nihai bir tablo oluşturdum faydalanmamız adına. Sonucu görmek isteyenler direk aşağıdaki tablolara bakabilir.

“Number of Form I-140, Immigrant Petition for Alien Worker Petitions Received and Current Status for All Countries” yazısında son 10 senedeki I140 formu kabul almış kişilerin, kabul aldığı tarihler ve sayılar paylaşılmış. Bu ilk kaynak.

8f915907-eb8a-429c-85d1-479716d68fbb-image.png

“Number of Form I-140, I-360, I-526/E Approved Employment-Based Petitions Awaiting Visa Availability” bu belgeler diğer kaynağımız. (2024 ve 2025 belgeleri)

c38b7cdb-2d1a-40d5-bd0b-7d3dbb843ae7-image.png

En son 30 bin dosyanın EB3C için beklediğini görüyoruz. Normalde arkadaşlar hesaplama yapmışlar, Rest Of The World bölgesi harici diğer ülkelerin kotaya takılabileceğini, ROW bölgesine yaklaşık 8 bin kota ayrıldığını söylemişler ama bence yanlış. Çünkü %7 kotanın her EB türü vizeler için değil tüm EB kategorileri için genel olması lazım, misal Hindistan eğer her kategori için ayrı ayrı yüzde 7 kotaya takılırsa, sırf EB2 ve EB3 vizelerinde dosyaları inanılmaz fazla. Sadece bu kategorilerden bile kitlenir kalır, diğer hiçbir kategoride vize alamaz Hintliler. EB3C de bekleyen dosyalar belki 20 belki 100 sene bile kalabilir bu da PERM tarihi önceliğini bozar.

Aynı şekilde, ROW hesabı yapılmasının da yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü PERM tarihi öncelikli, kimin ne zaman başvurduğu, hangi bölgeden kaç dosya beklediği önemli değil. Çünkü hepsinde I140 onaylanmış zaten. Burada öncelik PERM tarihi ve kotanın geçilmemesi.

Ben tüm EB3C bekleyen dosyalar üzerinden hesap yaptım. Yıllık yaklaşık 3500-4500 civarı dosyaya vize veriliyor. 30 bin dosya I140 onayı almış, vize beklemesinde PERM tarihine göre değerlendiriliyor. Yılda ortalama 4000 vize verildiğini varsayıyorum. Şu an bekleyen dosyaların bitmesi 7.5 yıl. Bu da demek oluyor ki 2024 yılında başvuran bir kişinin yaklaşık 7.5 yıl beklemesi lazım. Bu kaba hesabı arkadaşlar yapmışlar.

İlk kaynaktaki verileri kullanarak bir tablo oluşturdum. Bu tabloya göre, her sene bekleyen ilk dosyaların erimesini görebilirsiniz. Örneğin 2022 yılında I140 onayı almış birisi, 7000 dosyaya göre, onay aldığı aya bakarak bir çıkarım yapabilir. 2022 ortasında onay aldıysa 24’te , son aylardaysa 25’te vize alır.
    Turuncu renkte o senedeki tüm dosyaların bittiği, bir sonraki senenin dosyalarına geçildiği anlamına geliyor.
    En geç vize tarihi alan, sonrasında yaklaşık 1 yıllık konsolosluk süresi de yeşil renkli kutu ile anlaşılabilir. (Max. CP süreci)

fc3b2fa2-0739-4dc1-b706-fb1912c6ca00-image.png

Aşağıdaki son tabloda ise 3 ana sütuna böldüm. I140 onay tarihinize göre ilk sütunu, PERM tarihinize göre 2. sütunu, bu sürece ilk başvurduğunuz tarihe göre ise 3. Sütunu kullanabilirsiniz.
    2. sütunu PERM’den I140’a yaklaşık 1 sene geçtiğini varsayarak oluşturdum. Aynı şekilde 3. Sütunu ilk sütuna göre 1 sene öncesine çektim.
    2 ve 3. Sütunlar yaklaşık 6-12 aylık sapma yaratabilir, ben tüm hesabı premium process’ e göre oluşturdum. Ve LC süreci bildiğiniz üzere 2023-24 civarları sapmaya uğradı. Bunun sebebi de ilk tabloda gördüğünüz üzere o yıllarda olan aşırı başvurudan kaynaklı gecikmeler yaşandı. Eğer sapmayı gözardı etmem derseniz, bu vize sürelerine sapmayı da “eklemeniz” gerekir maalesef.

d1a348b3-5cf5-4256-b5d9-5ff45222ae58-image.png

Bu konuyu en başlarda çok heyecanlı bir şekilde okumuştum, en kötü 5-6 sene bekler gelirim demiştim. Fakat mevcut vaziyet herkesin tahmininden de uzun süreceğini gösteriyor. Sıkıntılı durum şu, yeni başvuran birisi 10 küsur sene beklese, biz hayatta kalacak mıyız, sponsor yerinde duracak mı, artık olay başka bir hale bürünmüş. Birkaç sayfa önceki yazılarda bahsedildiği gibi I140’ a kadar olan durumun en geç 1.5 sene sürmesi gerekiyor yoksa ne sponsor kalır ne işçi bu durumda.
    2026’da başvuran bir kişi de, bu vaziyette, premium process yapmasa ve CP ile ilerlese, 12-14 yıl civarında ABD’ye gider sanırım. 🤯
    Bu durumun devam etme imkanı yok, Tufan beyin cevabına göre bir yorum yapmayı düşünüyorum.

• Ayrıca bu şekilde hesaplamak daha sağlıklı geldi çünkü, bekleyen dosya sayılarını topladığımızda (2022'nin yarısı, 2023-2025 tamamı) yaklaşık 30 bin geliyor. 2022 de I140 onayı alan kişinin de PERM tarihi kabaca 2021 oluyor ki bültendeki tarihler de bunu gösteriyor.

• @northstar benim PD Ekim 2022 ve hala bekliyorum ne kadar daha bekliycem hiç bilmiyorum

• @Duygu-Çelik siz hazırladığım tabloyu incelerseniz 2028 ortaları current olursunuz, 2029 sonunda da konsolosluk görüşmenizi gerçekleştirirsiniz Duygu hanım. Bileti alıp ucmaniz 29 sonu 30 başı gibi olur. Konuda hep sorularınızı görüyordum inşallah sonunda kesin cevabı verebilmisizdir.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 8
  • 70
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |