Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, biz de ilk girişi 9 Aralık’ta JFK’den gerçekleştirdik. 8 gün sonra yani 17 Aralık’ta SSN’lerimiz geldi. Green Card’larımız basım aşaması statüsüne geldi heyecanla gelmesini bekliyoruz

• Merhaba, biz de eşimle 21 aralık’ta LAX’tan giriş yapmıştık. 5 ocak’ta ssnlerimiz geldi. Greencardlarımız ise salı günü yani 13 ocak’ta postaya verilmiş gözüküyor. Greencardlar için süreç beklediğimizden daha çabuk ilerledi.

• Karar sonrası hızlıca girenlerden bir tek bizim sürecimiz ilerlemedi galiba 😌 ne SSN'den ne de GC'den ses yok, konu adres çok çok büyük ihtimalle.

SSN için ikinci girişimiz öncesi randevu oluşturup SSA ofisine uğrayıp halledebiliriz diye düşünüyoruz, ancak GC'leri 90 gün beklemekten başka alabileceğimiz bir aksiyon var mı? Onda da direkt ulaşmadığına dair inquiry oluşturmamız gerekecek sanırım.
    Bu süreçte biyometrik randevusu vs planlanırsa email yolu ile bilgilendiriyorlar mı veya USCIS hesabından görebilme şansımız oluyor mu bilginiz var mı?

Kartlarına kavuşan herkese hayırlı olsun tekrardan, darısı başımıza 🙂

• @apexcruel merhaba, bizim SSN’lerimiz de dün geldi, hâla gelmeyenler de var bildiğim kadarıyla.

Greencard için ise USCIS’ten sorgulama yaptınız mı?

• @bkio evet sıklıkla bakıyorum, Fee Payment Received statüsündeyiz.

• Selamlar arkadaşlar, 12 ocak akşamı LAX’den girişimi yaptım. Pasaport kontroldeki memur çok rahattı, hiçbir şey sormadı bile. Vizemi görünce önce direkt mührü bastı, sonra sarı zarfımı açıp evraklarımı kontrol etti sonra da bana kartla ilgili bilgiler verdi. Bir şey sormak ister misin diyince ICE beni durdurursa pasaportumu göstermek dışında yapmam/söylemem gereken bir şey olur mu dedim, hayır sen şu andan itibaren ABD’nin yasal bir kalıcı sakinisin bir sorun yaşamazsın bunu göstermen yeterli Amerika’da iyi şanslar diyip gönderdi

• @apexcruel Merhaba bizim GC 18 Gunde gelmişti,bizimle birlikte ayni donem ülkeye giriş yapan kimse 90 gun beklemedi belki faydası olur diye paylaşmak istedim şimdiden hayırlı olsun

• @pearly çok teşekkürler bilgilendirme için, 10 gün sonra tekrar çıkış yaptık. Şu an alabileceğimiz herhangi bir aksiyon var mı beklemekten başka yönlendirebileceğiniz?

• @apexcruel Biz gc elimize fiziki olarak gecmeden cikmadigimiz icin sizin sureciniz nasıl olur bir fikrim yok acikcasi ssn 7 Gunde geldi gc 18 umarım en kısa surede ulasir elinize

• Merhaba, green cardlarımızın durumu “card was mailed to me” olarak güncellenmiş. Henüz gelmed ama herhalde bu onlardan çıktığı anlamına geliyor, 13 ocakta güncellenmiş.

• Herkese Los Angeles’tan selamlar.
    Los Angeles’a girişimiz üzerinden yaklaşık 4-5 gün geçti. Saat farkından ve uçakta geçen zamandan dolayı hangi gündeyiz, kaç gün geçti anlamakta zorlanıyorum.
    Hat sorunum dolayısıyla uzun bir süre dünyadan kopuk olduktan sonra ilk iş gelip buraya yazmak oldu.
    12 Ocak 4:30’da Ankara Esenboğa Havalimanından Türk Hava Yolları ile Istanbul Havalimanına geçtik. İstanbul havalimanında bize ne yazık ki yurt dışı çıkış harçlarını ödettiler. Ne kadar anlatmaya çalışsak da yeni yönerge sonrası sadece greencardınız elinize geçerse ödemezsiniz falan dediler. Bu biraz kişinin inisiyatifinde olan bir durum anladığım kadarıyla.
    Sabah 8:05’te olan uçağımız için Istanbul havalimanında bir dizi kontrolden geçtik. Hatta tam biz sıradan geçerken kapı değişti ve yeni kapıda tekrardan aramadan geçtik. Daha sonra 13 saatlik Amerika uçuşumuza başladık.
    Türk Hava Yolları ilk uzun mesafe uçuşumuz için bizce iyi bir tercihti. Benim dil konuşma çekingenliğim yüzünden iletişim kurmakta daha rahat olabildim.
    Los Angeles International AirPort’a indikten sonra önce o meşhur sarı dosya teslimi işlemi için sıraya girdik. Sıra çok hızlı ilerledi. 2 dk ya bekledik ya beklemedik.
    Görevli biraz asık suratlı geldi bana başta o yüzden bir miktar ellerim titremeye başladı. -Ama sonradan ne kadar anlayışlı olduğunu anladık- Bize green cardlar için verilen sarı zarfları sordu olduğu gibi teslim ettik.
    Görevli zarfları açarken dosyadaki Unganlardan aldığımız sarı zarfın dışındaki aşı belgelerinin neden dışında olduğunu sordu onların kopya olduğunu söyledik. Bu sırada dosyaları kontrol ederken asla ama asla Unganlardan aldığımız sağlık kâğıtlarını bulamadı. Yandaki görevliye “Sağlık kâğıtları olmak zorunda değil mi” diye sordu. Zarfın içindeki evrakları bana uzatıp “Burada sağlık evraklarınız yok” dedi. Elim ayağım birbirine dolandı. “Her şeyi teslim ettik, konsolosluk eksik yapmış olabilir mi?” diye sorduk “Hayır, olamaz.” dedi. “Dosyayı bir de ben kontrol edebilir miyim?” diye sorunca kâğıtları karıştırarak yine olmadığını gösterdi. En sonunda açtığı sarı zarfın içinde bir sarı zarf daha olduğunu gördüm panik anında. “IT’S HERE!” diye bağırmış bulundum sevinçle karışık. Görevli o zarfı da açıp kontrol ettikten sonra pasaportuma sonunda damgayı bastı. Sağlık evrağını arayacağız diye ekstra bir soru vs sormadı yani.
    Eşimin dosyasını açarken de ilk olarak Unganların sarı zarfını alıp gülerek “Yeay, yeay, yeayy!” diyerek onları açıp kontrol etti ve yine hiçbir şey sormadan damgayı bastı. Adresleri teyit ettikten sonra 6-10 hafta içinde greencardları teslim alacaksınız, bu size sadece 1 yıl izin verir eğer 1 yıldan sonra hala greencardlarınızı almazsanız greencardı unutun dedi.
    Tabii biz o sırada ne yaşadık biz az önce diye düşünüyorduk.
    Daha sonra valizleri alıp araba kiraladığımız yere yaklaşık yarım saat koştura koştura gittik. Benim birkaç gün boyunca telefonum kullanılamaz haldeydi bu da ayarlarıyla alakalı bir sorunmuş sonradan hallettik.
    Şu an Los Angeles’ın tadını çıkartıyoruz. Universal Studios’tan Long Beach’e kadar her yere gitmeye çalıştık.
    Ne kadar tjmaxx, Marshall’s ve Nordstrom rack varsa girmeye çalışıyoruz.
    Diliyorum ki bekleyen herkes için süreç güzel geçer. Mülakat bekleyen ve en azından sürecin açılmasını bekleyen herkes için temennim bi an önce şu anda bizim bulunduğumuz aşamaya geçmeleri.

Son olarak forumda hiçbir zaman desteğini esirgemeyen @aysegul hanım ve 19 Aralık Durdurma kararı sonrası sağduyulu öneride bulunup yine desteklerini esirgemeyen @gucarslan bey başta olmak üzere her soruma cevap veren, süreçte bilgisini saklamayan ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler. Bugün buradaysam gerçekten bu forum sayesinde. İyi ki varsınız. 🥰

• @Göktuğ-Yılbaşı biz de sarı zarf krizi yaşadık aynı gün 😅 keyifli tatiller ☺

• Ufak bir sorum olacak.
    Son zamanlarda giriş yapan arkadaşlardan I-551 stampleri sadece oval bir stamp şeklinde mi? Ortaya görevli dv yazıp altına numaralar yazdı bizde.
    O numaralar için bir şey anlattı ama o an ben hala şoktan ne dediğini anlamadım.
    O numaralar nedir ve stamp sadece o kadar mı?
    Bazı fotoğraflarda ekstra kare bir stamp daha gördüm ama o hala var mı yok mu anlayamadım.

• @drbaykal selamlar, yuvarlak ve üzerinde giriş tarihiniz basılı bir de elle DV1 - DV2 var.

• @drbaykal Merhaba, yaşadığınız durumu ve hisleri çok iyi anlıyorum aynılarını yaşadım. Memur bir şeyler anlattı ama pek bir şey anlayamadım falan 🙂 Bizde de birebir anlattığınız gibi yalnızca oval stamp var kare bir mühür yok. Aynı şekilde numaraları da kalemle yazdı ve yazan numara vizenizde yer alan registration number olmalı. Merak etmeyin 🙂 Hoş geldiniz. Bol şans dilerim.

• @drbaykal, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Adresleri teyit ettikten sonra 6-10 hafta içinde greencardları teslim alacaksınız, bu size sadece 1 yıl izin verir eğer 1 yıldan sonra hala greencardlarınızı almazsanız greencardı unutun dedi.

Bu ne demek tam anlamadım, biz neredeyse 1 aydır hala ücret alındı aşamasında olduğumuz için açıkçası biraz endişeliyiz, sonrasında elime ulaşmadı vs diyip uzun süreçler yaşanabiliyor okuduklarımdan gördüğüm 🙁

• @apexcruel açıkçası o an anladığım buydu. Bu damga sadece 1 yıl için geçerli dedi. Arada bir şeyler söyleyip greencardı unutun dedi. Eşimle birleştirip çıkarttığımız anlam bu. Yanlış da olabilir tabii ki, sitesinde 90 gün sonra hala elinize geçmediyse buradan bizimle iletişime geçin yazan yer var ki bu da 10 haftadan uzun süre yapıyor.

• @emels çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @eceslc, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar,

20 Aralık’ta giriş yapmıştık. 5 Ocak’ta greencardlarımız işleme alınmıştı. 13 Ocak itibariyle postalanmış olarak sistem güncellendi. Bilgilendirmek istedim.

Merhabalar 17 Ocak itibariyle greencardlarımız verdiğimiz adrese teslim edildi. 🙂 ssn lerimiz henüz yok.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   barisakkaya barisakkaya 

• @drbaykal okudum yazdığınızı sizin biraz stresli olmuş 😅 londra’da sağlık kontrolünden sonra bana bir şey teslim edilmeyip direkt konsolosluğa gönderilmişti sonuçlar o yüzden bende böyle bir şey olmadı. Ayrıca 1 sene olayı yanlış anlaşılma olabilir. Benimle ilgilenen kadın memur eğer 1 senenin dolmasına az bir zaman kala hala greencard sana gelmemiş olursa uscis ile iletişime geç durumla ilgili ama o kadar kalacağını sanmıyorum o genelde süreçte eksik veya hatalı bir şey varsa oluyor dedi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |