Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @elbruz Burada bahsettiğiniz statü E-2 olmalı, yani yatırımcı vizesi dediğimiz şey. EB2 veya EB2-NIW başka bir Greencard türü. Bu Greencard'ın özellikle NIW kategorisi de önceden 1 yılda sonuca ulaştırılıyorken, şimdi 2 yıl kadar sürebiliyor. Bazı örneklerde ek doküman veya proof istenildiğinde daha da fazla sürdüğüne şahit oldum.

    @MaxCaufield bir aralar hakikaten 3-4 senede alınabilen bir Greencard türüydü EB-3.
    2021'de süreci başlatıp 2025 yılında Consular Processing ile Greencard'ı onaylanan birçok örneği görmüştüm BDV özelinde.

    Ancak yıllar içinde bültenin bazı aylar yerinde sayması, bazen de çok kısa atılımlar göstermesinden dolayı(politik olaylar, yıllık 10k "kişi" kotası) şu anda büyük bir backlog/retrogression var o kategoride.

    Burada kişinin sabrı ve hayattan beklentisi ön plana çıkıyor. "Haklının acelesi yok" derler ya hani...
    Amerika'ya "KESİNLİKLE" gitmek isteyen birisi zaten DV'ye bel bağlamamalı. "HEMEN" gitmek isteyen de ya diğer kategorilere yönelmeli ya da EB-3'ün sabır çilesine katlanmalı. Günün sonunda HALA bu kategoride herhangi bir olumsuz veya olumlu değişiklik olmaması halinde görünen o ki 6-7 yılda Amerika'da Greencard sahibi olabiliyorsunuz(mevcut backlog üzerine hesaplamalar sonucu çıkarımdır).

    Olumlu değişiklik adına 2025'te Rep. Salazar(R) ve Rep. Escobar(D)'ın DIGNIDAD(Dignity Act) yasa tasarısı gibi gelişmeler olmuştu ancak henüz bir ilerleme kat edilmedi. Öte yandan Amerika'nın mevcut göçmenlik politikalarına bakılırsa(bkz: DOL'ın X paylaşımları, Americans first vb.) EB kategorilerinin bazıları veya tümünde olumsuz gelişmeler olabilir ancak takip ettiğim kadarıyla HENÜZ EB1-A ve EB2-NIW'de herhangi bir olumsuzluğa rastlanamadım.

    Uzun lafın kısası, şimdilik bu 6-7 yıllık süreci beklerim, süreci başlatırım, bu sırada paramı biriktiririm, belki başka bir vize veya statü ile bu süreyi ABD içinde geçiririm diyorsanız hala mantıklı. Ya da benim acelem yok, 6-7 yıl Türkiye'de beklerim diyorsanız yine tercih size kalmış.
    Aile üyelerine sponsorluk, kardeş kategorisi(F4) Greencard türlerinde 15 yıldan fazladır bekleyen insanlar var. O yüzden ben enseyi karartmıyorum.

    Bunu şahsen bir yatırım olarak görüyorum.

    Not: Bu kimseye bir EB-3 başvuru ya da başvurudan vazgeçirme tavsiyesi değildir. Karar vermeden önce bütün göçmen ve göçmen olmayan vize kategorilerinin derinlemesine araştırılması ve neticesinde karar verilmesi gerekir.

    Edit: Evet, hizmet sağlayıcı firmaların "3-4 yılda süreç tamam" şeklinde demeçlerini eleştirmekte haklısınız. Ancak bu demeci neye göre verdikleri konusunu onlara sormak lazım. Belki de yukarıda bahsettiğim önceki yılların EB-3 trendlerini esas alıp o şekilde yönlendirme yapmış olabilirler, bilemiyorum.


  • @fyucel doğru eb2 okuyunca yazarken bilinç altı kalmış

  • ⭐⭐⭐⭐

    @elbruz e2 sonucu hiçbir yere çıkmıyor vatandaşlık yada greencarda ulaşamıyorsunuz


  • @MaxCaufield şuan 5 yılı buldu. 2023 yılında çok reklamını yaptılar eb3 vizesinin orda da yığılma oldu. vize bülteni 2023 e gelsin bakalım 6-7 seneye çıkıcak


  • @dogucansevik DV aslında gidişlerin en maliyetsiz ve temiz olanı. Diğer tüm vizelerde, seçeneklerde mutlaka farklı bir ödenek gerekiyor, bir de her vizenin ayrı incelikleri, detayları var. Örneğin ben şimdi öğrenci olmak istesem yaş uygun değil, EB desem sermaye olması lazım gibi gibi. Bu yüzden gerçekten de net olarak beklemek en iyisi. Beklerken farklı ülkeler, farklı seçenekler, imkanlar anlık olarak takip edilmeli.


  • @elbruz Şimdi okudum, Simon kanalında paylaşmış. Aralarında Türkiye yok! Çok ilginç ve hiç ummadığım ülkeler de var. Benim anladığım kadarıyla bu 75 ülke mülakata girebilir ama vize alamaz. "Mülakata girmenin ne anlamı var ki!" diyebilir bu ülkedekiler ama öyle değil; ilerleyen zamanda hak ettiği vize başvurusuna katılanlar, bu kurallar esnetildiğinde direkt vize alabilecek. Türkiye'nin olmamasına aşırı şaşırdım. Türkiye'deki kazananlar şu an mülakata devam edip vize alıp gidebilecek gibi gözüküyor, bu sevindirici 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Witch-Lilith olayın dv ile alakası yok. Dv programı halen durdurulmuş halde onun için bir değişiklik yok dv sürecinde. 75 ülkedeki durum genel göçmen vizeleri ile alakalı kazananlarla değil


  • @Witch-Lilith Trump'in kizi Necla Hanim kurtardi Turkiye'yi listeye girmekten. Yoksa durum vahimdi. 😁

    Kucuk bir ornek vereyim: ABD'de ozellikle kuzeydogu eyaletlerde cok fazla Giresunlu yasiyor ve sosyal yardim, medicaid, eyalet yardimi kullanmayan Giresunlu yok gibi birsey. Hatta kendi aralarinda bunlara basvurup kullanmayanlari "enayi" gibi goruyorlar. Bunu Delaware de 18 yil yasamis olan ben biliyorsam, Homeland Security'nin bilmemesi imkansiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

    @Witch-Lilith Trump'in kizi Necla Hanim kurtardi Turkiye'yi listeye girmekten. Yoksa durum vahimdi. 😁

    Kucuk bir ornek vereyim: ABD'de ozellikle kuzeydogu eyaletlerde cok fazla Giresunlu yasiyor ve sosyal yardim, medicaid, eyalet yardimi kullanmayan Giresunlu yok gibi birsey. Hatta kendi aralarinda bunlara basvurup kullanmayanlari "enayi" gibi goruyorlar. Bunu Delaware de 18 yil yasamis olan ben biliyorsam, Homeland Security'nin bilmemesi imkansiz.

    Giresun'un Yağlıdere İlçesinden ABD'ye Büyük Göçün Şaşırarak Okuyacağınız Hikayesi 🙂


  • @ATS16 Zaten sıklıkla yerel halk soruyormuş;Yağlıdere mi büyük Türkiye mi ? diye 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Fer-0, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

    @ATS16 Zaten sıklıkla yerel halk soruyormuş;Yağlıdere mi büyük Türkiye mi ? diye 🙂

    Zamanında Belçika’da yaşayan gurbetçilere de benzerini sorarlarmış, Emirdağ mı büyük Belçika mı? diye ☺


  • @ATS16 aslında onun doğrusu şu şekilde;

    Emirdağ nüfusu o dönem 25bin, Antwerp teki Emirdağ lı nüfusu 350bin. Sorulan soru; "Emirdağ, Türkiye'de bir ülke mi? (İtalya ve Vatikan kombinasyonu gibi)" bir Belçika dergisinde bu konuda magazinvari yayın yapılmış o dönem (o sayıyı kendim bizzat görmüştüm)

    Aynı şekilde Belçika da bir Türk köyü de var. Yaşayanların tamamı Belçikalı. İlginç olan; her pazartesi sabahı İstiklal Marşı ile haftayı açıp her cuma mesai bitimi İstiklal Marşı ile haftayı kapatıyorlar. Bizim milli bayramlarımız vb kutlanıyor. Okullarda andımız okunuyor vb. Ama kendilerine siz Türk müsünüz? diye sorarsanız ciddi bir sinirli reaksiyon gösteriyorlar.

    Google da "Belçika'da Türk Köyü" diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır. Youtube da videoları da var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @elbruz Bu konuda bir cok soylem, gercek ve sehir efsanesi var, paylastiginiz bilgi icin tesekkurler. Asagiya konu ile ilgili baska bir link de ekleyeyim, belki ilginizi cekecektir 🙂

  • ⭐⭐

    Bugun değişik bir haberler güne başladım greencardla ilk tanıştığım zamanlar takip ettiğim biri vardı ismi sergen altunbaş youtube karşıma gelmişti amerikadan bulaşıcılıkla başlayıp geldiği konumu anlatıyor motive verici videolar paylaşıyordu güzel bir aile 2 de bebekleri vardı sonra vize danışmanlık ofisi açtıktan sonra videoları bu yöne kayınca takipten çıkmıştım haberleri okurken bir fotoğraf gördüm bu adamı nerden tanıyorum diye sonra aklıma geldi zamanında takip ettiğim sergen maalesef intihar etmiş ve yanında çocuklarını da götürmüş allah önce eşine sonra ailesine sabır versin zor bir durum bize harika görünen hayatlar arka planda ne fırtınalar kopuyormuş bilmiyoruz


  • @T-C-Kubilay-Dikici O haberi ben de gordum sabahtan beri şoklar içerisindeyim çok uzucu

  • Yasaklı

    @T-C-Kubilay-Dikici Hocam herkesin 2 dünyası var. Biri gerçek diğeri sosyal medya hayatları. Sosyal medyada dünyanın en mutlu çifti gibi görünüp arka planda küfürler, tükürmeler, kavgalar eden bir sürü insan tanıyorum. ABD konusunda da keza aynı baktığımız zaman giden herkes ''şu fiyata şu arabayı aldım, et şu kadar ucuz, burası şöyle cennet, türkiye böyle kötü'' vs. diyor ama arka planda çekilen yalnızlık, kültür şoku, aile özlemini vs. kimse anlatmaz. Bu yüzden hiçbir zaman sosyal medya hayatlarına bakıp kendinizi eksik hissetmeyin. Eski sohbet sayfalarını okuyordum. Atlantis diye bir kullanıcı yazmış ''hayat çok hızlı geçiyor, ailemle geçireceğim her dakika benim için ABD'den alacağım ucuz araba, ucuz et, ucuz telefondan daha kıymetli'' diye. Bu bakış açısını artık anlayabiliyorum. Sevdiklerimizle geçen vaktin kıymetini kaybetmeden anlayamıyoruz. Allah çocukların mekanını cennet eylesin. Adama üzülmedim ama çocuklarına ve eşine çok üzüldüm.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @MaxCaufield Yazdıklarınızla sizinle aynı fikirde olduğumu söyleyebilirim hiç kimse göründüğü gibi değildir. sadece size bir konuda katılmıyorum adama üzülmedim noktasında neden derseniz inanın bir insan evladına zarar verirken yada kendine zarar vermesi kolay değildir o anki yaşadığı psikolojiyi hiç kimse anlayamaz ilk okul yıllarımda ailem haberleri izlerken bir habere denk geldim ..... şehrinde intihar eden ...... isimli kişi cenaze namazı kılınmadı gibi bir haber vardı daha sonra bu haber bilinç altımda o kadar kaldı ki bir gün ilk okulda din kültürü dersinde öğretmenimize intihar eden birinin namazı kılınmaz mi diye sordum hocam çok güzel bir cevap verdi akli yerinde olmayan biri günah işleye bilirmi dedi yada günahın ne olduğunu bilir mi diye sordu bizlere hayır dedik sonrası bir insan kendine zarar veriyorsa intihar ediyorsa o zaman akli dengesini kaybetmiş olarak görmeliyiz ve cenaze namazını kılmalıyız demişti

    Şimdi özetle bu arkadaşın ne yaşadığını kimse bilemez yaptığı çok yanlış birşey ailesine eşine allah sabır versin demekten birşey gelmez elimizden bir insan intihar edecek dereceye geldi ise bunuda sorgulamak lazım allah affetsin o çocukların canını aldığı için allah affetsin diyorum

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    Mutluluk tamamen insanın kendi iç dünyasıyla alakalı. ABD veya Türkiye ile alakalı değil. Çoğumuzun ABD ye gitme motivasyonu maddi olanaklar aslında. Ama mutluluk bambaşka bir konu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum