Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

https://x.com/haskologlu/status/2009984275945533948 Arkadaşlar her şerde bir hayır vardır. Şu süreçte ABD'ye gitmek kendi açımdan zaten artık istemediğimi fark ettim. Kendi vatandaşlarına bile sırf göçmene benziyor diye bu şekilde alıkoyuyorlar. Maalesef artık kendi açımdan ABD'yi daha iyi bir yaşam standartları olarak görmüyorum. Özellikle şu görüntüler çekilişin duraklatıldığı için artık üzülmeme sebep olmuyor. İlk başvurum olacaktı ama en azından sarı kafa gidene kadar istemiyorum artık. Gitmek isteyen herkese başarılar. Allah yolunuzu açık etsin.

• @MaxCaufield herkesin amerikadan ilk etaptaki beklentileri farklı kimisi parayı önceler anladığım kadarıyla özgürlük 1. Sırada hedeflediğinizi varsayıyorum haliyle gördükleriniz karşısında isteğiniz zayıflamış tabiki görüntüler hoş değil ama mevcut iktidar ile devleti birbirinden ayırmak gerekir hükümetler geçicidir baki olan devlet, ileride mutlaka amerikaya yakışan kapsayıcı bir başkan gelecektir. Düzensiz göçmen sadece amerika değil tüm dünyanın başına dert olan birşey ama yasal olanlara karşı tutumları anlaşılır gibi değil.

• Yasaklı

@ugurksknbck Hocam evet çok iyi analiz etmişsiniz söylediklerimi. Yani ileride çocuğumuz göçmene benziyor diye bunları yaşayacaksa nerede özgürlükler ülkesi? nerede fikir özgürlüğü vs. Evet hepimizin hayali ama gerçeklerde ortada. Zaten en başında ''bence, benim fikrim'' vs. gibi kelimeler kullandım bu benim fikrimdi. eksi atmalarının sebebi nedir anlayamadım sonunda da herkes için güzel temennilerde bulundum zaten. Muhtemelen ya hali hazırda gidecek olanlar ya da orada yaşayanlar eksilemiştir fikrim hoşlarına gitmedikleri için. Saygı duyarım. Size de sevgiler hocam. Herhangi bir karşıt görüş gelirse cevaplamayacağım çünkü önceki sayfalarda bu konuda tartışmalar yaşanmış lütfen herkes herkesin fikrine saygı duysun. Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar

• @MaxCaufield eksi butonu düşüncene katılmıyorum demenin en hızlı basit şekli o kısma çok takılmayın,300m+ nüfusun yaşadığı bir ülkede 5-10 vakanın tamamını kapsadığını göstermez ama neden olsun çocuğum neden öyle bir riskle yaşasın gibi bir düşünceye kapılmışsınız dünyanın heryerinde dönem dönem bu tarz şeyler yaşanıyor geçicektir bu günler karamsarlığa kapılmayın. Bu arada düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin her türlü düşüncenin forumdaşlarımız için farklı bir bakış açısı oluşturmasına yardımcı olacaktır saygılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@ugurksknbck Hocam evet çok iyi analiz etmişsiniz söylediklerimi. Yani ileride çocuğumuz göçmene benziyor diye bunları yaşayacaksa nerede özgürlükler ülkesi? nerede fikir özgürlüğü vs. Evet hepimizin hayali ama gerçeklerde ortada. Zaten en başında ''bence, benim fikrim'' vs. gibi kelimeler kullandım bu benim fikrimdi. eksi atmalarının sebebi nedir anlayamadım sonunda da herkes için güzel temennilerde bulundum zaten. Muhtemelen ya hali hazırda gidecek olanlar ya da orada yaşayanlar eksilemiştir fikrim hoşlarına gitmedikleri için. Saygı duyarım. Size de sevgiler hocam. Herhangi bir karşıt görüş gelirse cevaplamayacağım çünkü önceki sayfalarda bu konuda tartışmalar yaşanmış lütfen herkes herkesin fikrine saygı duysun. Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar

ABD hakkındaki düşüncelerinize saygı duyuyorum, pek çok noktada haklısınız. Günümüz itibarıyla tablo çok iç açıcı değil ama umarım her şey zamanla yoluna girecektir.

Mesaja eksi verme konusuna gelince, forumda çok farklı insan profilleri var ve herkes doğal olarak farklı düşünüyor. Benim de bir mesajımı 13 kişi beğenmişti ama siz eksi vermiştiniz 🙂 Sebebini sorgulamıyorum, bu gayet normal. Neticede bir metnin karşı tarafta nasıl algılandığını bilmek her zaman mümkün olmuyor.

• Yasaklı

@Serapp Evet Serap hanım zaten yazdığım yazıda da kendim sorumu cevaplamış oldum üstte. ''Muhtemelen ya hali hazırda gidecek olanlar ya da orada yaşayanlar eksilemiştir fikrim hoşlarına gitmedikleri için. Saygı duyarım. '' demişim bu şekilde. Allah herkesin yolunu açık etsin inşallah

• Sarışın baya baya uzattı meseleyi. Bahaneleri de hiç gerçekçi değil. Bahsettiği suçları işleyen kişileri vizelerini iptal edip salmazlar, kanunları o kadar yumuşak değil. Onca kişiyi içeri de atamayacaklarına göre...

• Başkan Trump şu an binlerce vizeyi iptal ediyor. X de gördüm. https://x.com/i/status/2010740549469557010

• Şu anda gidişat pek iyi değil, hatta Trump efendi hepimizin hayallerini tek seferde çöpe salladı ama şunu unutmamak gerek, Trump bugün var yarın yok ama ABD hep orada. Koca kıta bu arkadaştan ibaret değil. Enseyi çok da karartmadan takip etmek, araştırmak ve fırsat kollamak durumundayız.
    Şu anda özellikle illegal göçmenlere farklı davranılıyor olabilir ama biliyoruz ki göçmen karşıtı bir tutum ABD nin köklerine aykırı. Bu nedenle, bu tutumları devam ettiği takdirde ilk seçimde tokadı yerler. Ayrıca, bizler özellikle legal olarak bir çıkış aradığımız için gidebilenlerimizin de bu farklı bir muamelelere maruz kalmasını pek olası görmüyorum.
    Araştırın, gelip buralarda paylaşın, umudu yitirmeyin. Gün doğmadan neler doğar 😉

• Her kötü olayın arkasından daima iyilik gelir ümidimizi kaybetmemek lazım iyi düşünelim ki iyi olsun En kısa sürede gönlünde Amerika hayali olan herkes bunu gerçekleştirecek

• ⭐⭐⭐⭐⭐

amerika da çıkan bir çizim

Adsız.jpg

• @ayvalik10 gerçekten olayın özeti hatta miss liberty reşit değil gibi duruyor... 😕

• Arkadaşlar merhaba. Son zamanlardaki olaylardan sonra tekrar eb3vize.com şirketi ile giden veya ilerleme kaydeden var mı diye bakayım dedim. Yeşilkart forumdaki açtıkları başlıkta en son ekim ayından kalma mesajlar var. Bu yolla gitmeyi başaran ya da işlemlerin son evresinde olan var mı? Sadece eb3vize.com değil, diğer sitelerle (bdv solution şirketi) de bu yolla gitmeye çalışan ya da giden var mı? Türk kaynaklara pek rastlamadım merak ettim.

• Yasaklı

@Anatolia Hocam eb3 zaten zaman konusunda sıkıntılı bir vizeydi herkesi özellikle seçimden sonra kaçın kurtulun eb3 garanti 3 yıla gideceksiniz diye başvuru yapıldı şu an süreç çok belirsiz. Daha geçen yıl bu vize türü için 7-8 yılı gözden çıkarmak gerekiyor diyorlardı. Kaldı ki şu an sarı kafa yüzünden çoğu şey Allah'a emanet. O yüzden hiç bulaşmayın. Bende gc çekilişi öncesi buna başvuru yapmayı düşünüyordum seçim olduktan sonra fakat iyi ki başvurmamışım. Gitmek için başka yolları deneyin hocam ama derseniz ki benim çok param var zamanım da var. Oturur yıllarca beklerim o zaman başvuru yapabilirsiniz.

• Yüz karartmayalım arkadaşlar. Trump bunları yapacağı başından beri belliydi. Beni ürküten konu artık Amerika falanda değil. Venezuela İran Grönland derken tüm dünyayı birbirine kırdırmaya çalışmaya başladı. Ortalık karışmadan America Dream hayallerimizi gerçekleştirebilseydik iyi olacaktı. 🙂

• Gelişmeler sürekli olumsuz yönde olunca insan farklı vizeleri köşe bucak araştırıyormuş cidden eb2 çözüm değil eb3 çok uzun ve ne olacağı belirsiz..
    Benim açımdan 3 kişilik bir aile için beklemek en mantıklısı gibi gözüküyor, ancak 2027 için başvuru olursa umutlarımız yeşerir gibi duruyor şuan için 🙂

• eb3 bir ara çok modaydı hakikaten. o fiyatlar bana anlamsız gelmişti. bir de süreler çok uzunmuş. gerek yokmuş gerçekten.

• Kısayol arıyorsanız turist olarak gidip ülke içindeyken E-2 ye statü değişikliği yapın. Ama tabi ki "magic comes with the price".. değişikliğiniz onaylanırsa ülkeden çıktığınız an statünüzü kaybedersiniz. Vizenizi uygun kullanmadığınız için bir daha turist vizesi alacağınızın da garantisi yok. İşiniz eviniz düzeniniz orada kalır ama siz kapıdan giremezsiniz. Dolayısı ile magic var ama price asla oradan ayrılmamak. Bunu göze alacak olan var ise yol var. Ayrıca bu şekilde gittiğinizde asla green card alma şansınız yok. Vatandaşlık konusunu net bilmiyorum araştırmak lazım.

• Yasaklı

@Kekw eb3 vizesine o zamanlar başvuru yapmayanlar pişman olacak, atı alan üsküdarı geçmiş olacak vs. diyorlardı. Cidden iyi ki başvuru yapmamışım. Anlık bazı durum ve olayların gazına pek gelmemek lazım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |