DV2027 Sohbet Odası
-
amerika da çıkan bir çizim

-
@ayvalik10 gerçekten olayın özeti hatta miss liberty reşit değil gibi duruyor... :/
-
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlardaki olaylardan sonra tekrar eb3vize.com şirketi ile giden veya ilerleme kaydeden var mı diye bakayım dedim. Yeşilkart forumdaki açtıkları başlıkta en son ekim ayından kalma mesajlar var. Bu yolla gitmeyi başaran ya da işlemlerin son evresinde olan var mı? Sadece eb3vize.com değil, diğer sitelerle (bdv solution şirketi) de bu yolla gitmeye çalışan ya da giden var mı? Türk kaynaklara pek rastlamadım merak ettim.
-
@Anatolia Hocam eb3 zaten zaman konusunda sıkıntılı bir vizeydi herkesi özellikle seçimden sonra kaçın kurtulun eb3 garanti 3 yıla gideceksiniz diye başvuru yapıldı şu an süreç çok belirsiz. Daha geçen yıl bu vize türü için 7-8 yılı gözden çıkarmak gerekiyor diyorlardı. Kaldı ki şu an sarı kafa yüzünden çoğu şey Allah'a emanet. O yüzden hiç bulaşmayın. Bende gc çekilişi öncesi buna başvuru yapmayı düşünüyordum seçim olduktan sonra fakat iyi ki başvurmamışım. Gitmek için başka yolları deneyin hocam ama derseniz ki benim çok param var zamanım da var. Oturur yıllarca beklerim o zaman başvuru yapabilirsiniz.
-
Yüz karartmayalım arkadaşlar. Trump bunları yapacağı başından beri belliydi. Beni ürküten konu artık Amerika falanda değil. Venezuela İran Grönland derken tüm dünyayı birbirine kırdırmaya çalışmaya başladı. Ortalık karışmadan America Dream hayallerimizi gerçekleştirebilseydik iyi olacaktı. :)
-
Gelişmeler sürekli olumsuz yönde olunca insan farklı vizeleri köşe bucak araştırıyormuş cidden eb2 çözüm değil eb3 çok uzun ve ne olacağı belirsiz..
Benim açımdan 3 kişilik bir aile için beklemek en mantıklısı gibi gözüküyor, ancak 2027 için başvuru olursa umutlarımız yeşerir gibi duruyor şuan için :) -
eb3 bir ara çok modaydı hakikaten. o fiyatlar bana anlamsız gelmişti. bir de süreler çok uzunmuş. gerek yokmuş gerçekten.
-
Kısayol arıyorsanız turist olarak gidip ülke içindeyken E-2 ye statü değişikliği yapın. Ama tabi ki "magic comes with the price".. değişikliğiniz onaylanırsa ülkeden çıktığınız an statünüzü kaybedersiniz. Vizenizi uygun kullanmadığınız için bir daha turist vizesi alacağınızın da garantisi yok. İşiniz eviniz düzeniniz orada kalır ama siz kapıdan giremezsiniz. Dolayısı ile magic var ama price asla oradan ayrılmamak. Bunu göze alacak olan var ise yol var. Ayrıca bu şekilde gittiğinizde asla green card alma şansınız yok. Vatandaşlık konusunu net bilmiyorum araştırmak lazım.
-
-
@Kekw eb3 vizesine o zamanlar başvuru yapmayanlar pişman olacak, atı alan üsküdarı geçmiş olacak vs. diyorlardı. Cidden iyi ki başvuru yapmamışım. Anlık bazı durum ve olayların gazına pek gelmemek lazım.
-
@elbruz Burada bahsettiğiniz statü E-2 olmalı, yani yatırımcı vizesi dediğimiz şey. EB2 veya EB2-NIW başka bir Greencard türü. Bu Greencard'ın özellikle NIW kategorisi de önceden 1 yılda sonuca ulaştırılıyorken, şimdi 2 yıl kadar sürebiliyor. Bazı örneklerde ek doküman veya proof istenildiğinde daha da fazla sürdüğüne şahit oldum.
@MaxCaufield bir aralar hakikaten 3-4 senede alınabilen bir Greencard türüydü EB-3.
2021'de süreci başlatıp 2025 yılında Consular Processing ile Greencard'ı onaylanan birçok örneği görmüştüm BDV özelinde.Ancak yıllar içinde bültenin bazı aylar yerinde sayması, bazen de çok kısa atılımlar göstermesinden dolayı(politik olaylar, yıllık 10k "kişi" kotası) şu anda büyük bir backlog/retrogression var o kategoride.
Burada kişinin sabrı ve hayattan beklentisi ön plana çıkıyor. "Haklının acelesi yok" derler ya hani...
Amerika'ya "KESİNLİKLE" gitmek isteyen birisi zaten DV'ye bel bağlamamalı. "HEMEN" gitmek isteyen de ya diğer kategorilere yönelmeli ya da EB-3'ün sabır çilesine katlanmalı. Günün sonunda HALA bu kategoride herhangi bir olumsuz veya olumlu değişiklik olmaması halinde görünen o ki 6-7 yılda Amerika'da Greencard sahibi olabiliyorsunuz(mevcut backlog üzerine hesaplamalar sonucu çıkarımdır).Olumlu değişiklik adına 2025'te Rep. Salazar(R) ve Rep. Escobar(D)'ın DIGNIDAD(Dignity Act) yasa tasarısı gibi gelişmeler olmuştu ancak henüz bir ilerleme kat edilmedi. Öte yandan Amerika'nın mevcut göçmenlik politikalarına bakılırsa(bkz: DOL'ın X paylaşımları, Americans first vb.) EB kategorilerinin bazıları veya tümünde olumsuz gelişmeler olabilir ancak takip ettiğim kadarıyla HENÜZ EB1-A ve EB2-NIW'de herhangi bir olumsuzluğa rastlanamadım.
Uzun lafın kısası, şimdilik bu 6-7 yıllık süreci beklerim, süreci başlatırım, bu sırada paramı biriktiririm, belki başka bir vize veya statü ile bu süreyi ABD içinde geçiririm diyorsanız hala mantıklı. Ya da benim acelem yok, 6-7 yıl Türkiye'de beklerim diyorsanız yine tercih size kalmış.
Aile üyelerine sponsorluk, kardeş kategorisi(F4) Greencard türlerinde 15 yıldan fazladır bekleyen insanlar var. O yüzden ben enseyi karartmıyorum.Bunu şahsen bir yatırım olarak görüyorum.
Not: Bu kimseye bir EB-3 başvuru ya da başvurudan vazgeçirme tavsiyesi değildir. Karar vermeden önce bütün göçmen ve göçmen olmayan vize kategorilerinin derinlemesine araştırılması ve neticesinde karar verilmesi gerekir.
Edit: Evet, hizmet sağlayıcı firmaların "3-4 yılda süreç tamam" şeklinde demeçlerini eleştirmekte haklısınız. Ancak bu demeci neye göre verdikleri konusunu onlara sormak lazım. Belki de yukarıda bahsettiğim önceki yılların EB-3 trendlerini esas alıp o şekilde yönlendirme yapmış olabilirler, bilemiyorum.
-
@fyucel doğru eb2 okuyunca yazarken bilinç altı kalmış
-
@elbruz e2 sonucu hiçbir yere çıkmıyor vatandaşlık yada greencarda ulaşamıyorsunuz
-
@MaxCaufield şuan 5 yılı buldu. 2023 yılında çok reklamını yaptılar eb3 vizesinin orda da yığılma oldu. vize bülteni 2023 e gelsin bakalım 6-7 seneye çıkıcak
-
@dogucansevik DV aslında gidişlerin en maliyetsiz ve temiz olanı. Diğer tüm vizelerde, seçeneklerde mutlaka farklı bir ödenek gerekiyor, bir de her vizenin ayrı incelikleri, detayları var. Örneğin ben şimdi öğrenci olmak istesem yaş uygun değil, EB desem sermaye olması lazım gibi gibi. Bu yüzden gerçekten de net olarak beklemek en iyisi. Beklerken farklı ülkeler, farklı seçenekler, imkanlar anlık olarak takip edilmeli.
-
@elbruz Şimdi okudum, Simon kanalında paylaşmış. Aralarında Türkiye yok! Çok ilginç ve hiç ummadığım ülkeler de var. Benim anladığım kadarıyla bu 75 ülke mülakata girebilir ama vize alamaz. "Mülakata girmenin ne anlamı var ki!" diyebilir bu ülkedekiler ama öyle değil; ilerleyen zamanda hak ettiği vize başvurusuna katılanlar, bu kurallar esnetildiğinde direkt vize alabilecek. Türkiye'nin olmamasına aşırı şaşırdım. Türkiye'deki kazananlar şu an mülakata devam edip vize alıp gidebilecek gibi gözüküyor, bu sevindirici :)
-
@Witch-Lilith olayın dv ile alakası yok. Dv programı halen durdurulmuş halde onun için bir değişiklik yok dv sürecinde. 75 ülkedeki durum genel göçmen vizeleri ile alakalı kazananlarla değil
-
@Witch-Lilith Trump'in kizi Necla Hanim kurtardi Turkiye'yi listeye girmekten. Yoksa durum vahimdi. 😁
Kucuk bir ornek vereyim: ABD'de ozellikle kuzeydogu eyaletlerde cok fazla Giresunlu yasiyor ve sosyal yardim, medicaid, eyalet yardimi kullanmayan Giresunlu yok gibi birsey. Hatta kendi aralarinda bunlara basvurup kullanmayanlari "enayi" gibi goruyorlar. Bunu Delaware de 18 yil yasamis olan ben biliyorsam, Homeland Security'nin bilmemesi imkansiz.
-
@MySea, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Witch-Lilith Trump'in kizi Necla Hanim kurtardi Turkiye'yi listeye girmekten. Yoksa durum vahimdi. 😁
Kucuk bir ornek vereyim: ABD'de ozellikle kuzeydogu eyaletlerde cok fazla Giresunlu yasiyor ve sosyal yardim, medicaid, eyalet yardimi kullanmayan Giresunlu yok gibi birsey. Hatta kendi aralarinda bunlara basvurup kullanmayanlari "enayi" gibi goruyorlar. Bunu Delaware de 18 yil yasamis olan ben biliyorsam, Homeland Security'nin bilmemesi imkansiz.
Giresun'un Yağlıdere İlçesinden ABD'ye Büyük Göçün Şaşırarak Okuyacağınız Hikayesi :)
-
@ATS16 Zaten sıklıkla yerel halk soruyormuş;Yağlıdere mi büyük Türkiye mi ? diye :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum