@ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@Uğur-Çelik Ailene en mantıklı yol ailene greencard sponsorluğu olmaktır. o da vatandaşlıktan sonra yapılabiliyor eğer vatandaşlığı 6 ay içerisinde almak isterseniz part time askerlikle vatandaş olup ayda 2 gün asker olacaksınız. sözleşme minimum 3 yıl en fazla 6 yıl. ailenizin türkiyeye bağları kuvvetli olmalı yoksa başka türlü vize vermezler. benim görüşüm bu.
-
@randomlyselected teşekkür ederim ben de o askerlik türünü araştırıyordum , askerlik de biraz riskli geliyor
-
@Uğur-Çelik Riskten ziyade 1 ay Basic trainingde zorlanıyor insanlar. sonrası bildiğimiz normal hayatta yaptığımız meslek gibi devam ediyor. askeri personel olarak sadece bakım onarım işlerini üstleniyoruz. gidip ortadoğu ülkeleri veya savaşta olan ülkelere gidilmiyor part time'ın çok güzel yanı o, amerikada istediğin eyalette askeri eğitimini görüp ardından askeri mesleğine başlıyorsun. normal vatandaş olma süresi 5. yılda başvurabiliyor. bu süreci askeri personel olarak maksimum 6 ay içerisinde vatandaşlığını alırsın hemde askeri tecrübe + askeri mesleğin olduğu için özel sektörde seni en ön planda tutabilir şirketler iş başvurusunda.
ek not olarak belirteyim : gemini yapay zekasınada sorabilirsin. chatgpt gibi %5 gibi bir hata payı yok çok bilimsel cevaplar ve doğruluğu yüksek bir yorumlar ve kanıtlarını sunuyor çok yardımcı olabilir.
-
@randomlyselected çok teşekkür ederim , çok güzel özetlemişsiniz araştırıcam baya aklıma yattı bu arada
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@bill_carson oncelikle gecmis olsun. Elbette tek kriter bu degil lakin cift yada esli basvurularda beraber seyahat etmek onemli. Bu yuzden beraber seyahat gecmisi olusturduktan sonra yeniden basvuru yapabilirsiniz.
-
merhaba herkese;
12 ocak tarihinde yaşadığım mülakat deneyimini paylaşayım belki birileri faydalanır.
daha evvel 2 reddim vardı. enson reddi 2024 kasım ayında aldım. mart ayında işe girdim aralık ayında hollandaya ilk yurt dışı ziyaretimi gerçekleştirdim.
amerika randevusunu geçen sene almıştım .
saat 13:45 randevusuna katıldım
ben geldiğimde değişim oldu ve memur
çok bozuk bir türkçe ile neden gitmek istiyorsunuz dedi
tuistik dedim ne iş yapıyorsun dedi ona da cevap verdim
daha sonra sordugu soruyu anlamadım tekrar edermsınız dedım ettı yıne anlamadım
ingilizce sorarmısınız dedım ,sormadı sinirlendi
çat verdi reddi gönderdi.
keyfe keder red veriyorlar.
insanların kendini boşuna yoruyor
artık baş vurmayı düşünmüyorum. -
Herkese merhaba,
Vize sürecinde forumdan oldukça faydalandım ve kendi vize sürecimi paylaşmayı borç bilirim.
Kendimden bahsedecek olursam; 39 yaşındayım, bekarım, mühendisim (yüksek lisansım da var, bu bilgi gerekli mi bilmiyorum). 8 seneden fazladır uluslararası işler yapan bir firmada çalışıyorum. Pasaportumda gerekli gereksiz bir sürü vize var (İş icabı alıp gitmediklerim de dahil), Rusya vizeleri de var (bu konuya da değineceğim). En son 2023 Haziran ayında Avrupa’ya gittim. Şu an pasaportumda 2 yıllık Schengen vizesi var.
19 Aralık 2025 tarihinde DS160 formunu doldurdum, ödemesini yaptım. 19 Şubat 2026 tarihine randevu buldum. Yurtdışı programımdan dolayı biraz daha öne çekmek istedim. Aynı günün akşamı 28 Ocak 2026 tarihine randevu buldum. Ertesi sabah acaba daha erken bulabilir miyim diye bakarken 8 Ocak 2026 tarihine randevu buldum.
Randevu günü form çıktısı ve fotoğraf hariç hiçbir belge götürmeye niyetim yoktu ama yakın zamanda vize almış arkadaşımın ısrarından dolayı, Banka varlık ve hesap dökümü, SGK dökümü ve 3 aylık bordro alıp yola koyuldum. Aracımı Carrefour otoparkına park ettim. 5dk yürüme mesafesinde hem de güvenli ve rahat.
Randevu saatinden 20 dakika öncesinde konsolosluk önüne geldim. Yağmur ve fırtınadan dolayı çok karışıktı ve sıra vardı. İnsanlar doğal olarak, yağmurdan kaçmak için sıkıştılar. Yaklaşık 45 dk – 1 saat bekledikten sonra içeriye girdim. Önce güvenlikten geçtik, ardından parmak izi ve ardından da mülakat sırasına girdik.
Mülakat sırası fazla olduğu için biraz bekledik. Çalışanlar kibar ve yardımcı. Fakat bekledikçe ve mülakatta ret alanları görünce insan haliyle geriliyor. İngilizce ve Türkçe mülakat konusunda problem olduğunu düşünmüyorum. Ben İngilizce yaptım, Türkçe mülakat yapanlar da vardı. Bazı mülakat yapan memurlar Türkçe de biliyordu (Benim mülakat yaptığım memur da biliyordu, bir konuda anlaşamadık ve bana soruyu Türkçe sordu, ben yine de İngilizce cevapladım).
Mülakatta; erkek memur pasaportumu aldı, klasik üç soruyu sordu, “Ne iş yapıyorsun, Nereye gideceksin, Ne amaçla gideceksin”. Bu sorulardan sonra pasaportumu incelerken Rusya vizesini gördü ve ne zaman Rusya’ya gittiğimi sordu. 2019 yılında 2-3 günlük saha gezisine katıldığımı ilettim. Vizeleri incelerken 2023 yılı Rusya vizemi gördü tekrar sordu peki bu vize niye var diye. Ben de uluslararası iş yaptığımızı, pasaportlarımızda bazı vizelerin bulunması gerektiğini ama 2019’da sadece bir kere gittiğimi ilettim. Bu arada şirketin Amerika’da da iş yaptığını sıkıştırdım ama pek ilgilenmedi bu bilgiyle. Hiçbir belge istemedi, dokümana bakmadı, gittiğim ülkeleri sormadı, en son nereye gittiğimi sormadı. Sadece Rusya ekseninde dönen sorulardan sonra bilgisayara bir şeyler yazıp gülümseyerek vizeniz onaylandı, iyi günler dedi. Bir kağıt verdi, teşekkür edip oradan ayrıldım. Toplam 2-3 dakika sürmüştür muhtemelen.
Kişisel gözlemlerime gelecek olursam;
Biz oraya gitmeden bence vizemizin durumu belli oluyor. Son kez bir de canlı görüp teyit etmek için mülakata çağırıyorlar. Yoksa o kadar kişi ile konuşup, mülakat yapıp o anda karar vermeleri imkansız bence. Formu düzgün ve doğru bilgilerle doldurmak oldukça önemli. Kılık kıyafet vs çok etkili olduğunu düşünmüyorum (çok paspal, pis gidilmediği sürece). Eşofmanla gelip vize alan da vardı, düzgün giyinip ret alan da vardı. Ama düzgün gitmek yine de önemli bence.Gençlerin çoğuna ret veriyorlar, yeni mezun genç arkadaşların (20-25 yaş arasının) büyük çoğunluğu ret aldı. Yaşlıların bazıları aldı, bazıları almadı. Hiç yurtdışına çıkmamış bir yaşlı çifte vize verdiler. İngilizcesi olmayan ailecek gitmek isteyen birçok aile ret aldı. Yazdıklarım lütfen yanlış anlaşılmasın benim sıra beklerken yaptığım gözlemler bunlar.
Son olarak şunu eklemek istiyorum, eğer iş için gidecekseniz veya kendi iş yeriniz varsa mülakatlar çok uzun sürüyor. Finansal dokümanları çok detaylı inceliyorlar ve çok fazla soru soruyorlar. 15 dakikadan fazla mülakatta kalanı gördüm beklerken. Ben girdim çıktım hala konuşuyorlardı.
Sonuç olarak benim alacağımdan çok fazla şüphem yoktu fakat bekar olmam kafamda soru işareti oluşturuyordu o da problem olmadı çok şükür. Genel itibarı ile çok hızlı ve kolay bir süreç oldu benim açımdan. Yazı biraz uzun oldu ama aklımdaki her detayı paylaşmak istedim. Belki ufak bir bilgi bile faydalı olur. Herkes vizesini alır umarım.
-
@bill_carson 4. başvurunuz umarım olumlu olur. onayın %80 profile göre veriyorlarsa %20'sişans olduğunu düşünüyorum neden derseniz daha önce hiç yurt dışı deneyimim yoktu hatta zamanında balkanlara gidecektim motorla yunanistan tek giriş vize verdiği için dönüşte sorun yaşarsam dil olmadan sorun olur diye ertelemiştim sonra evlendim derken ertelemek zorunda kaldım sırf greencard kazanırsam aos yapmak zorunda kalırım diye b1b2 vizesine başvuracaktım sonra forumda deneyimleri okuduğumda hiç yurt dışı deneyimim olmadığı için redd yiyeceğimi düşündüm ve başvurumu erteledim eşimle italyan fransa ispanya rotalı cruise turu ayarladım sebebine gelirsek schengen vizesi almak o dönemde çok zordu almayı geçin randevu bile bulamıyordum 2024 yılında sürekli red haberleri duyuyordum televizyonlarda ve bir yazıda cruise turlarına kolay onay verdiklerini duydum temmuz ayında cruise turu yaptık zamanında aldığım BTC'ler fırlayınca cruise turuna çıkmadan önce mart ayında kirada oturduğum evi satın aldım sonra schengen vizemizi aldık tatilimizi yaptık türkiyeye döner dönmez 2 3 hafta içinde b1b2 başvurdum ocak 2026 randevu almıştım bence profilim yeterli değildi okuduğum deneyimlerde benden daha iyi profiller red yiyordu bu yüzden UK vizesi almaya kara verdik 2025 yılında tatilimizi ingilitere irlanda yapalım derken bir sabah randevumu 2024 aralık çektim yaklaşık 1 ay içinde b1b2 görüşmem vardı şans dedim ve oraya gittğim de orada konsolosa rutin sorularına ek olarak şunu ekledim mart ayında evimizi aldık bunu kutlamak için gidiyoruz dedim bana soru sormadan önce eviniz için tebrik ederim vizenizi onaylıyorum dedi ne olduğunu anlmadık 2025 haziranda miami newyork tatili yaptık 2026 için bu sene bahamalar düşünüyordum bir saat önce ispanya kalkışlı cruise turu satın aldım umarım schengen alırım

-
@u2rem Merhaba. Böyle bir soru sorulmuyor denmiş ama bize sordular.
2022 ya da 23 yılı idi sanıyorum. Biz de evet her sene başvuruyoruz dedik. 2021 çekiliş talihlisi idi eşim ve maalesef o seneki kötü ilerlemeden dolayı bize mülakat sırası bile gelmemişti. Sistemden onu gördüğü için sorduğunu düşünüyoruz. Nitekim ret almıştık. Bununla bir bağlantısı var mıdır yok mudur bilemiyorum elbette ret konusunun. -
@BerryLisrap Geçmiş olsun

-
Konu Başlığı: Ankara B1/B2 Mülakat Deneyimi (Yeşil Pasaport) - 23 Ocak Onay
Selamlar arkadaşlar, taze taze Ankara mülakat deneyimimi paylaşayım. Belki benzer durumda olanlara faydası olur.
Profil: Yeşil pasaport, Öğretmen, Bekar, Çocuk yok. Süreç: Ocak başında başvurdum, randevuyu 23 Ocak’a buldum. Şubat ayı neredeyse komple açıktı, randevu sıkıntısı yok gibi görünüyor Ankara’da.
Giriş ve "Fotoğraf" Kazası: Giderken fotoğraf götürmeyi unuttum (siz yapmayın!). Kapıdaki görevliler içeri almadı doğal olarak, elime bir kağıt tutuşturup "git çektir, öğleden sonra 2’de gel" dediler. Gittim çektirdim, 2 gibi geri döndüm. İçeride yaklaşık 2 saat bekledim, günün en son mülakata girenlerinden biriydim.
Ortam/Gözlem: Beklerken bankoları izleme şansım oldu. Durum yarı yarıya gibiydi (%50). Genelde ailelere ve yaşlılara mavi kağıdı (onayı) veriyorlar ama genç ve bekarların çoğu maalesef ret yedi. Biraz gerildim açıkçası ama sonuç iyi oldu.
Mülakat (İngilizce geçti): Polis biraz ciddiydi ama sorular standarttı:
M: Nereye ve neden gidiyorsun?
B: New York. Turistik gezi ve World Cup için.
M: Amerika'da yaşayan tanıdığın var mı?
(Burada dürüst davrandım. Erkek arkadaşım US vatandaşı ama İstanbul’da benimle yaşıyor. Soruda "Amerika'da yaşayan" dediği için Hayır dedim.)
B: Hayır, Amerika'da yaşayan kimsem yok.
M: Evli misin? Çocuğun var mı?
B: Hayır, yok.
M: Ne iş yapıyorsun?
B: Öğretmenim.
M: Daha önce nerelere gittin? Yalnız mı gittin?
B: Avrupa ülkeleri (Evet, yalnız gittim).
Sonra klasik klavye sesleri ve "Vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar" dedi. Yeşil pasaportun ve geçmiş seyahatlerin etkisi büyük sanırım.
Darısı tüm bekleyenlerin başına!
-
@SS-KK hayırlı olsun
bende unutmuştum fotoğrafımı ama ben akşam son evrak kontrol yaparken otelde fark ettim sabah yana döne fotoğrafçı aradım sonra konsolosluğun karşındaki emanetçinin fotoğraf çektiğini okudum internette orada halletmiştim 
-
@SS-KK Yanınızda ektra evrak götürdünüz mü? Götürdüyseniz baktı mı memur? Bu arada hayırlı olsun vizeniz.
-
Sağ olun! Yanımda SGK, finansal dökümler, iş evrakları ve seyahat planı vardı. Memur hiçbirine bakmadı; genelde talep etmiyorlar ama tedbir amaçlı yanınızda olması iyi olur. Nadiren de olsa ihtiyaç duyabiliyorlar
-
Herkese merhaba, buradan cok yararlandım, özellikle paylaşılan sorularla ailemi hazırladım ve cok ise yaradı. Bence soruları once bir düşünüp, kısaca ve acikca yanıtlamak onemli, burası cok yardimci oldu.
Ben yaklaşık 2 bucuk yildir green card ile abd'de yaşıyorum. Annem ve babamin dun B2 turist vizesi randevusu vardi. Randevuya ocak ayinda başvurmuştuk. Her şey cok kısa surede ilerledi. Cok açık randevu vardi o tarihte. Şubat 10'a sabah 8.30'a randevu bulduk.
Randevu icin bir suru dokuman cikarttik. Ailemin masraflarını karsilapacagimi belirttiğim icin banka dokümanları, buradaki evimizin tapusu, abd vatandaşı esimin pasaportu ve benim green card imin fotokopisi dahil tonlarca evrak koyduk fakat hiçbirine bakmamışlar.
Randevulari cok kısa sürmüş. Guleryuzlu bir kadin memur yardimci olmuş.Sorduklari sorular surayla buradakilere benzermiş:
-Neden gidiyorsunuz: Kizimi ve damadımızi ziyarete gitmek istiyoruz. Kisa bir ziyaret edip geleceğiz.
-Babamin ne is yaptigini sormus: emekliyim, kamudan. 30 yil calistim.
-Babam polis memuruydu, onu teyit ettirmiş.
-Yurtdisina diktiniz mi diye sormuş: babam zamanında gorev icin ciktigini ama 10 yıl once oldugunu, annem cikmadigini söylemiş.
-benim ve esimin ne is yaptigimizi sormuş: anlatmışlar kısaca.
Bunlarin ardından vizeyi onayladigini sormuş. Darisi ailesine vizeyi almak isteyen herkesin başına. cok gergindim bir sikinti olur mu diye ama cok şükür güzel gecmis. -
Merhabalar,
Süreçte çok faydalandım forumdan o yüzden aktarayım istedim deneyimlerimi.
Ben daha önce Ankara Anlaşması işle Londraya yerleşmiş fakat 6 ay sonra ülkesine geri dönmüş biriyim. Eşim de kıbrısta üniversite okumuştu. Biz 2025 yılında İngiltereden 10 yıllık turist vizesi aldık ve 10 gün kadar kaldık ondan öncede 4 balkan ülkesini gezmiştik. Başvuruyu bir acente hazırladı bizim için gerekli evrakları ben çıkarttım. Benim pasaportumda 2019 da bi Rusya vizesi, 2024 yılında da bir Almanya schengeni var ama kullanılmamış ( eşim ve oğlum aynı randevuda red aldılar ben de onlar olmadan gitmek istemedim sonra eşim ısrar etti sen git en azından 2-3 gün diye fakat o arada oğlum ateşli bir hastalık geçirdi neticede gidemedim. )
Randevu saati geldiğinde Ankaraya gittik 10 şubattı randevumuz. Hava soğuktu oğlumuz 1.5 yaşında dışarıda annesinin kucağında uyuyakaldı kimse bizi fark etmedi biz öncelik isteyip içeri girdik. Pasaport kontrolü yapıldı sonrasında parmak izi için Asyalı bir hanımefendiye parmak izi verdik. Bu sırada oğlum hala uyuyordu ben kucağıma almıştım. Görevli arkadaşlar durumu farkedip öncelik verdiler ve zayıf kır saçlı bir beyefendinin bankosunun önünde beklemeye başladık önümüzdeki beyefendi genç ve bekardı sadece daha önce amerikada bulunduğunu duydum bir de konsulun maalesef dediğinin duydum.Sıra bize geldi, oğlum kucağım da uyuyor kollarım titriyor zaten çok da yoruldum aynı zamanda her neyse pasaportları verdik.
-do you speak english ?
- yes we can but we want to speak turkısh
-amerikaya neden gideceksiniz ? - turistik olarak gideceğiz .
-ne iş yapıyorsunuz ?
-bir cam üretimi fabrikam var bir de iş makineleri kiralama şirketim var - en son beraber nereye seyahat ettiniz ?
-londra, karadağ, arnavutluk, makedonya ve kosova
eşim hiç konuşmadı aslında biz son bir tekrar yapmayı da unuttuk koştur koştur işte çocuk uyudu vs vs diye aslında onun da cevaplamasını istemiştim. Konsul de asla göz kontağı kurmadı hani eşime bakarak sorsa belki o da cevaplardı.
sonrasında ekrana baktı baktı bir sürü bir şeyler yazdı yazdı sonra pasaportların arasına bir kağıt koyup maalesef veremiyorum dedi.
herkese verilen o kağıt işte amerikadan dönmeme ihtimali gibi bir şeydi oysa benim 2 şirketim var 25 - 30 personelim var annemler babamlar kaynanam kayınbabam hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz . Hayır bana deseler ki ya gel Amerikada yaşa şu kadar da para deseler yine gitmem ben sadece florida new york arası bir escalade kiralayıp seyahat edecektim ki 10 günden fazla da kalamam zaten.Her neyse sizlerin de yorumu önemli tabi ama bence seyahatler konusunda yetersiz kaldığımızı düşünüyorum. biraz avrupa biraz japonya yaparsak şansımız artar bence tabi bu arada şu da var benim şahsi görüşüm abi tamamen konsülün keyfine kalmış bir durum. Ben İngiltereye yerleşmemişim. 10 yıllık vizem var. ne bileyim yani avrupa ve asya seyahtinden sonra tekrar deneriz olsaydı güzel olurdu ama çok da elzem değil
- yes we can but we want to speak turkısh
-
Merhabalar, üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Amerika için b1/b2 turistik vize basvurusunda bulundum. Halihazırda vizesi olan ablamla ziyaret edeceğim ve kendisi Hollanda'da yaşıyor. Sponsor olarak onu da gösterdim. Daha öncesinde birkaç schengenim ve şu an 2028'de bitecek olan schengenim bulunuyor Totalde 16 ülkeye gittim (bunlara japonya vs. dahil değil avrupa ve balkanlar). ds-160 formunda have you made specific plans kısmını 'no' diye işaretlediğim için biraz gerginim açıkçası. İnternette araştırdığımda üniversite öğrencisi olup turistik vize başvurusu yapanların deneyimlerinin çok az olduğunu gördüm. Mülakatta ne gibi sorular bekleyebilirim, vize alma şansım nedir? Kendime ait araç var ancak bunu türkiye bağları güçlü gözüksün diye belirtmeli miyim bilmiyorum yoksa onlar görebiliyorlar mı? Intended days olarak 9 gün işaretlemiştim. Anne ve babamın amerika vizesi olmaması sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
-
Merhaba, ben de bu yaz gitmek icin Amerika turist vizesine basvurmak istiyorum. Pasaport gecmisi olarak kullanilmamis Almanya schengen, erasmus+ Irlanda ogrenci vizesi(8 gun kaldim) ve hala daha bitmemis olarak da UK turistik(31 gun kaldim, gecen hafta dondum) vizem var. Su an Turkiye'de universite 2. siniftayim. Daha once herhangi bir basvurumdan red yemedim, Sizce alma sansim nedir? Bir de randevu durumlari nedir su anda?
-
@hotfordom Merhabalar seyahat geçmişiniz çok güzel bekar öğrenci olmanız son zamanlarda eksi değerlendirildiği okudum sizi buraya bağlayan şeyler varsa sormasa da onlardan bahsetmeniz çok daha olumlu olur güzel bir plan yapın derim ben kendimden örnek vereyim benim b1b2 önce sadece 1 kez avrupaya gitmiştim onuda gemi turu yaptım mülakatımda bana neden gideceğimi sorduğunda gemi turu dedim sonra bir kaç soru daha sordu hatta işimle kaç yıl çalıştığımla ilgili hangi pozisyonda çalıştığımla ilgili çok soru sordu daha sonra memur ekrana birşeyler yazarken ben şunu ekledim 3 ay önce yeni ev aldık eşimle onu kutlamak istiyoruz dedim memur tebrik ederim eviniz için ve vizenizi onaylıyorum dedi yani bence siz de kendinizi bura ya döneceğinizi inandıracak şeyleri özellikle söyleyin bir deneyim okumuştum bir öğrenci tıp öğrencisi seminerler bulmuştu onlara katılacağım demişti yoksa şu son zamanlarda okduğum deneyimlerde bu adam kesin alır dediğim kişiler alamadı b1b2 almak %60şaans%40 memuru döneceğiniz fikrine inandırmak bence
-
@T-C-Kubilay-Dikici Merhabalar, çok teşekkür ederim cevabınız için. 4. sınıf çok yoğun bir dönem olacağı için başlamadan önce kısa bir tatil yapmak istiyorum demeyi düşünüyorum. Kesin bir planım olmamasina da stajimin bitiş tarihi net olmadiği için öyle yazdığımı söyleyecegim.
Benzer Başlıklar
172
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k