@mhmtkz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba,
Durumumu net şekilde paylaşmak ve tecrübelerinizi sormak istiyorum.
Ben DV Green Card sahibiyim. Vizem pasaportumda basılı, yakında ABD’ye ilk girişimi tek başıma yapacağım. ABD’ye yerleşme sürecini başlatacağım.
Eşim Türkmenistan vatandaşı. Daha önce, ABD’nin Türkmenistan’a uyguladığı immigrant vize kısıtlaması nedeniyle Green Card alamadı. Bu kısıtlamanın non-immigrant vizeler (B1/B2) için gevşetildiğini biliyorum.
Amacım:
ABD’ye yerleşirken kızımla birlikte ilk dönemde kısa süreli destek için
Eşimin B1/B2 (ziyaretçi) vizesiyle geçici olarak gelmesi
Kesin olarak geri dönmesi (statü değişikliği, overstay vb. kesinlikle düşünülmüyor)
Şunu planlıyorum:
Önce ben ABD’ye giriş yapacağım
ABD adresim oluştuktan sonra davet mektubu yazacağım
Eşim B1/B2 vizesine başvuracak
Kalış süresi kısa ve net (ör. 4–8 hafta)
Ezcümle tecrübeli arkadaşlar olası ret durumuyla ilgili yorum yapabilirse müteşekkir olurum 
Merhaba,
Umarım senaryonuz olumlu sonuçlanır ama ciddi bir ret riskiniz olduğunu bilerek ilerleyin lütfen. Çünkü, eşinizin ABD’de daimi oturum sahibi bir eşi olması, B1/B2 başvurularında göçmenlik niyeti şüphesini otomatik olarak artırıyor.
“Kısa süreli ziyaret”, “geri dönecek” gibi beyanlar tek başına yeterli görülmeyebilir, konsolosluk açısından belirleyici olan, eşinizin ülkesine güçlü geri dönüş bağlarıdır.
Bu nedenle başvuruyu, “ret gelirse şaşırmam” yaklaşımıyla yapmak daha gerçekçi.
En kritik konu eşinizin Türkiye’deki işi, düzenli geliri, mülkleri ve aile bağlarının güçlü ve belgelenebilir olmasıdır. Varsa bir hazırlık yapmanız yerinde olur.
Ayrıca ilk girişinizi kızınızla birlikte yapmanız ve onun da kart basım sürecinin başlaması iyi olur, elbette bunun dışında planladığınız farklı bir durum varsa onu bilemem.