Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.4k 494

• @istanbuladami Bence ben ABD'de yaşayan bir vatandaş olsam bu kararı desteklerdim. Trump kendi ülkesi için en güzelini yapıyor. Çekiliş ile 65 yaşındaki biri bile kazanıp gidiyor. ABD için ne kadar faydası olabilir ki mesela 65 yaşında ki birinin? Genç olup niteliksiz eleman da alabilir bu lazım ABD'ye. Yani yaş bir kriter olabilir. Suça karışıp karışmadığı bir kriter vs. uzar gider. Trump hiç sevmem çünkü ben ABD vatandaşı değilim ama Biden zamanı ülkeye giren çıkan belli değildi. Trump en iyisini yapıyor bence

• Acaba bu karar ne zaman offical olur yada olur mu?

• @celica çok haklısın ancak özellikle 40 yaş ve üstü kişiler bu ülkelere gidemiyorlar çünkü en kolay gitme yolu dil kursu işte sordukları bu soruyu aşamıyorsun bu yaşa kadar neden kursa başvuru yapmadın da şimdi yapıyorsun ondan dolayı amerika en kolayı idi

• Ama fakat lakin diyen arkadaşlar üzgünüm Trumptan bahsediyoruz..Herşeyi yapabilir ve yaptı..Tüm yolları kapattı artık yasal yollarla dahi girilemeyecek bir ülke oldu..Yaptı ve oldu Mahkemeymiş kararnameymiş artık beklemekten başka çaremiz yok yeni seçimleri

• @Cemda amerikada o işler öyle yürümüyor. Yaptım oldu ile olmuyor. Amerika kuvvetler ayrılığı ilkesini kusursuz uygulayan bir ülke. Trump kanunu kararname ile bozamaz. Kanun, tüm dünya da kararnameden büyüktür. Çekilişi iptal edecek bir kanunu çıkarttıramaz. Kararneme ile ancak bir süre süreci baltalar. Onu da mahkeme iptal eder.

• @asencan Bana şöyle de geliyor tabii, çok uç bir düşünce ama mümkün mü? Mümkün... Trump bu! Bu pasaport şartının getirilmesi, yine bir yasa ve sansasyonel olarak görünmemesi için bu bir kılıf gibi geliyor. Sevgili @asencan arkadaşımızın da dediği gibi, hukuk üstünlüğü devlet başkanını bile geçiyor. Türkiye'deki gibi değil, orada işler öyle kolayca oldu bittiye gelmesi çok zor bir şey. O yüzden henüz daha ıslak imza atmadan Trump'tan ümitsizliğe kapılmak olmaz, belki gerçekten başka bir düşünceleri var, bilemiyoruz.

• ⭐⭐

@Cemda bazı şartları eklemek için (pasaport şartı, veya başka bilmediğimiz seçenekler gibi) bu kararı aldılar acaba da düşündürtmüyor değil. umarız ki durum resmileşmez. yoksa 1 dolar veya pasaport şartı gibi eklemeler konuşulmazdı.

• @Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@asencan Bana şöyle de geliyor tabii, çok uç bir düşünce ama mümkün mü? Mümkün... Trump bu! Bu pasaport şartının getirilmesi, yine bir yasa ve sansasyonel olarak görünmemesi için bu bir kılıf gibi geliyor. Sevgili @asencan arkadaşımızın da dediği gibi, hukuk üstünlüğü devlet başkanını bile geçiyor. Türkiye'deki gibi değil, orada işler öyle kolayca oldu bittiye gelmesi çok zor bir şey. O yüzden henüz daha ıslak imza atmadan Trump'tan ümitsizliğe kapılmak olmaz, belki gerçekten başka bir düşünceleri var, bilemiyoruz.

Burada bahsettiğim gibi ben de aynı kanaatteyim. @diablo_ercan

• çok üzgünüm, ilk defa başvuru yapacaktım. başka yollar hiç tercihim değil. yasal sorumlulukları bir kenara atamam. umarım bir orta yol bulunur. hayırlısı olsun...

• ⭐⭐

Forumdan çıkmazdım şimdi moralim o kadar düştü ki foruma giresim gelmiyor :(

• @Witch-Lilith Bende öyle düşünüyorum. Belki bundan sonra daha katı olacaklar. En azından askıya aldıkları için yeniden bir şeyler toplanıp yeni şartlarla açarlar gibi düşünüyorum....... Önüne gelen vasıfsız insanlar başvuramasın diye....

• @istanbuladami Askıya alındı diyelim. Kaldırmakla , askıya almak farklı şeyler.....

• Buraya Green Card Çekilişi iptal edilebilir diye yazdığımda birçok kişi bilmiş bilmiş zorbalamıştı beni.

Alın işte Green Card çekilişi iptal oldu.

Şimdi istediğiniz kadar bana eksi verebilirsiniz. :)

Ama rahat olun.

Amerikalılar, Green Card Çekilişini değiştirilmiş bir şekilde yeniden aktif edeceklerdir.

Trump, Green Card'a karşı değil.

Sadece veriliş şekline karşı.

Onun kafasındaki şey daha çok Kanada modeli.

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Forumdan çıkmazdım şimdi moralim o kadar düştü ki foruma giresim gelmiyor :(

Bu kadar gecikmenin arkasinda birşeyler olacaktı. iptal edilebilir şüphesi bendede vardi ama , belli de olmazdi. Başka işleri değerlendirmek lazim bunun "çekiliş" oldugunu ve çıkmasinin zaten düşük oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden üzülmeye gerek yok , önümüzdeki fırsatlari değerlendireceğiz. Hayat öyle yada böyle devam ediyor.

• Gemiyi temelli kaçırmışız demek ki.

• Türkiye saati ile 19:00 da Trump bir konuşma yapacak. Belki bu konuya değinir.

• @istanbuladami Askıya alındı diyelim. Kaldırmakla , askıya almak farklı şeyler.....

• abd senatosu onay vermeden KOMPLE kaldırmazlar ama şunuda unutmayalım hiç kimse sonsuza kadar dv çekilişi olacak diye beklemesin , bizdeki belediye başkanları her istediğini yapamıyorya , belediye başkanınında üstünde belediye meclisi var , meclis çoğunluğu kimdeyse onlar karar veriyor , senatodan geçmeden aksiyon alacaklarını pek düşünmüyorum.... 2020'de pasaportta vizesi olanları ülkeye almamışlar buda onun gibi bişi olacaksa bilemem tabi

• adam daha geçen gün dedi norveçten danimarkadan gelsin göçmenler diye. somali dediğine bakmayın. aslında bizi işaret ediyor :R

• @Kara-Kartal, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

adam daha geçen gün dedi norveçten danimarkadan gelsin göçmenler diye. somali dediğine bakmayın. aslında bizi işaret ediyor :R

orda somali derken somalili milletvekili ile tartışmalıydı , ona sapladı o lafı :beaming_face_with_smiling_eyes:

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k