Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• merhaba randevu sayfasından herhangini bir islem yapmam lazim mi randevuya girmeden once. birde sayfanın en altında randevu teyidi yazıyor orada invalid date yazıyor bu normal mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbullover

Annenizle mulakat yapacak olan konsolos sizin ABD'deki profilinize, federal & eyalet bazinda bilgilerinize/hareketlerinize ulasabiliyor. Gorusmenin asil sonucunu belirleyecek husus annenizin ABD ziyaretinden sonra Turkiye'ye donecegini kanitlar evrak ve beyanlari.

Sizin ABD'deki vergi beyanlarinizi da yanina almasi annenizin daha cok evrak icerisinde bogulmasina ve panik yapmasina sebep olmasin. Sizin ABD'den kendisine ulastiracaginiz en yalin dokumanlar sizin permanent resident kart & driving license fotokopileriniz ve davetiye mektubu olacaktir kisisel gorusum. Bol sans!

• Merhaba,

Annem babam ve eşimin anne babasına green card'larımız, aldığım iş teklifinin ilk sayfası ve iş sözleşmemin ilk sayfasıyla (bunlara bakmışlar sadece) ve tabii ki buradaki yönlendirmelere uyarak çok kolay vize aldık. Yaşlarının etkisi yüksek diye düşünüyorum.

Aynı şekilde arkadaşıma da form doldurup 8 Ocak için randevu aldık. Buradaki sorum şu. Arkadaşımın formunu ben doldurdum ve yardım aldınız mı kısmına da elbette adımı yazdım. Randevusunda benden ve yanıma geleceğinden bahsetmesi birinci derece yakınım olmadığı için bir risk teşkil eder mi? Ben her şeyi doğru anlatması gerektiği taraftarıyım. Austin'e yanıma gelecek ve birlikte New York gezisi yapmayı planlıyoruz. 37 yaşında, işi gücü yerinde, Avrupa giriş-çıkışları var ve bizi de turistik amaçlı ziyaret edip maksimum iki hafta kalacak. Ancak anne babalardan daha riskli durumda tabii ki.

Arkadaş (yakın akraba olmayan bir kişi) için varsa önerilerinizi almak istedim. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@pinark

Arkadaşınızın sizin yanınıza geleceğini beyan etmektense sizinle New York’da bulaşacağını, buluşacağınız tarihlerde vizem onaylanırsa şu aktivitelere katılmak istediğinizi (örnek 17.03.26 tarihinde 5th Avenue’deki St. Patrick's Day Parade izlemek, 14.03.26 tarihinde Minskoff Theatre‘da Lions King müzikalini izlemek, 19.03.26 tarihinde New Amsterdam Theatre’da Aladdin muzikalini izlemek vb - bilet satın almaksızın, tarih-mekan eşleşmesi yaparak) bir seyahat planı beyan etmek kendisinin planlı seyahat edeceğini, seyahat sonrası işine devam etmek üzere Türkiye’ye geri donecegini beyan etmesi daha iyi olabilir, anladığım kadarıyla bekar ve tek başına katılacak mülakata, tamamen kişisel görüşüm. Sizin permanent resident kartınızın fotokopisi ve sizin state ID’nizin fotokopisini yanında götürecek olması ve sizden bahsederken göstermesi de iyi olabilir.

Yukarıdaki tarih ve aktiviteleri örnek olarak verdim, mutlaka DS160 formunda beyan ettiği seyahat tarihleri ile örtüşen aktivite ve mekanları bulması iyi olacaktır. Bol şans!

• Çok teşekkür ederim. Evet tek başına katılacak mülakata. Kimlik bilgilerimi de mutlaka ekleyeceğim.

• @bco2023 @ATS16 Merhaba, benim burada belirttiğim durumla ilgili bir yorumunuz olur mu acaba? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@bco2023

Oncelikle gecmis olsun, uzulmuslerdir tahminimce.

3 Aralık'ta Ankara'da katildiklari mulakatta ne sormus peki konsolos? Daha onceden hali hazirda baska yurtdisi seyahatleri olmus muydu vize ile gittikleri? Umuma mahsus veya hususi pasaport hangi tur pasaportlari vardi? Ne is yaptiklarini veya seyahat masraflarini kimin odeyecegine dair bir soru sorulmus mu? DS160'da beyan edilen seyahat tarihleri ile mulakatta sorulduysa ayni tarihleri mi beyan etmisler?

Bir sonraki ABD vizesi basvurusu oncesi Ingiltere veya konsolosluk aracigiyla alacaklari (Yunanistan kapi vizesi degil) Schengen vizesi ile pasaportlarini guclendirebilirler. ABD vizesinden red alininca bir sonraki basvuruyu en az iki yil sonra yapabiliyordunuz ancak daha erken bir basvuru yapmak kendi tercihlerine kalmis. Kolayliklar ve bir an once kavusmaniz dilegiyle.

• Herkese Merhaba,

Eşim Amerikan vatandaşı, ben de green cardlıyım. Eşim çalışıyor ben de emlakçıyım şuan için sabit bir gelirim yok, geçen sene annem için vize başvurusunda bulunduk ve kendisi ülkeye dönecek yeterli sebep bulunmadığından red aldı. Babamın randevusu ise farklı gündü ve onay aldı.

Ocak sonunda annemin tekrar randevusu var ve bebek bekliyoruz dolayısıyla bu sefer yanıma gelebilmesi çok önemli.

Kendisi 64 yaşında, ev hanımı, emekli değil, kira getirisi olan, kendi seyahatini karşılayabilcek güçte ve son 6 ayda bir kez Yunanistan giriş-çıkışı oldu.

Bu vize görüşmesinde sizce nasıl bir yol ilerlemeliyiz? Annemin onay alması bu kez gerçekten hepimiz için çok önemli. Hamile olduğumu ve doğum için geleceğini paylaşmalı mı? Geçen seneki mülakatta da çok şeffaf olduk ancak ne yazık ki red aldık.

Her türlü deneyim, ve görüşlerinize açığız.
    Şimdiden teşekkürler. @ATS16

• Bu ileti silindi!

• bir diğer sorum Turist vizesi için doldurmam gereken ds160 formunda yer alan "vatandaşlık veya göçmenlik başvurusu yaptınız mı ?,greencard çekilişine katılmak dahil değilmiş ama kazanıp ds260 formu doldurup doldurmadığım soruluyor ben kazanmadım ancak babam kazandığı için ds260 formunu ben dahil tüm aile üyelerine ayrı ayrı doldurmuştuk,21 yaş sınırından dolayı gidememiştim bundan dolayı belirtmem gerekiyor mu?

• Selam arkadaşlar, o kadar çok ileti var ki kaçırdıysam affedin ama sormak istiyorum.
    Benim kardeşimin b1/b2 vize mülakatı var. kendisi evli değil. işyeri ve üzerine aracı vs var. biliyorum işi zor ama nasıl bir yol izlenmeli. sponsor olacağız ve davetiye göndereceğiz tabi ki. bu şartlarda gidip de vize alan oldu mu? işiyle ilgili bir seminere katılacak ve yeni doğan yeğenini görecek bunlar iyi görünür mü?

• ⭐⭐⭐⭐

@itsmebb

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.

Bu konuda uzman veya danışman değilim ancak sadece naçizane tavsiye verebilirim, sizin de diğer tecrübeler ile harmanlamanız ve annenizin şanslı bir gününde anlayışlı bir konsolos ile mülakatını gerçekleştirmesi dileğiyle.

Bir önceki red aldığı mülakatı Yunanistan seyahati öncesi miydi ve red aldığı mülakatın üzerinden ne kadar süre geçti? Bir önceki mülakatta hangi sorular gelmiş ve bu mülakatta damadının pasaport fotokopisi, sizin permanent resident kartınızın fotokopilerini yanında götürmüş müydü, sizinle ilgili hangi sorular gelmiş bir önceki mülakatta?

• ⭐⭐⭐⭐

@MertHRB

ABD’de gerçekleşecek seminer ile ilgili resmi davetiyesi var mı düzenleyen şirketten, bu seyahat nedeniyle Türkiye’deki şirketinden görevlendirme yazısı var mı? Seminere katılacak ise İngilizce seviyesi sorgulanacaktır ve mülakatını mutlaka İngilizce yapması iş amacıyla seyahatini gerçekleştireceğine dair algı oluşturacaktır. ABD’de tanıdığınız var sorusuna doğru cevap vermesi ancak seyahatin amacının iş seyahati olacağına dair ve seyahat sonrası Türkiye’ye işinin başına döneceğini kanıtlar beyanda bulunması yararına olacaktır. Diğer mülakat deneyimlerini de okuması yararına olacaktır. İş yerinde ne kadar süredir çalıştığı da sorgulanacaktır muhtemelen, bunu da kanıtlar evrak götürmesi faydasına olabilir.

• @ATS16 cevabınız için teşekkürler.
    Geçen sene Eylül ayında red aldı kendisi.
    Yunanistan seyahati Eylülden sonra gerçekleşti daha önce Makedonya gezisi hariç herhangi bir schengen vizesi yoktu. Sorulardan birisi de daha önce yurtdışına çıktınız mı idi.
    Amerikada nereye gideceği. Benim hangi statü ile burda bulunduğum. Başka çocuğu olup olmadığı (abim var o da Kanadada yaşıyor) annem de böyle cevap vermiş. Şimdilik hatırladığım sorular bunlar.
    Biz tüm belgeleri yanına vermiştik ancak herhangi bir belge sunmasını istememişler.

• @ATS16 Teşekkür ederim cevabınız için tekrar.

tekrar denediklerinde mülakat başında sorulmadan kısaca belirli önemli noktaları kendileri özetleseler nasıl olur ?

Sorulan sorular;

Benim nasıl gittiğim?
    Doğum tarihim?
    Ne iş yaptığım burada?
    Türkiye de başka çocuklarının olup olmadığı? ( Bir ablam TR'de)
    Son beş yılda yurtdışı seyahatleri olup olmadığı? ( Almanya ya gitmişlerdi onu cevap vermişler, diğer ablam da orada yaşıyor, ama bir kızımız orada yaşıyor onu görmeye gittik olarak cevap vermemişler.)
    Babamın mesleği sorulmuş bir de.

• ⭐⭐⭐⭐

@bco2023

Bir iletişim sorunu olduğu aşikar, hali hazırda Almanya’ya seyahat edebilecek vize/pasaport kategorisine sahiplerse bir sonraki başvuru öncesi Almanya ve diğer Schengen ülkelerine bir/birden fazla seyahat gerçekleştirip belli bir süre sonra tekrar B1/B2 kategorisinde başvurabilirler.

Söylediğiniz üzere kritik konulara kısa ve net cevaplar ile vurgu yapmak (diğer evlatlarının da yurtdışında yaşıyor olması ve aralıklar ile onu da ziyaret ederek Türkiye’ye döndüklerini), sizin yasal durumunuz/sizin kimlik bilgileriniz/ABD geçmişiniz ve güncel durumunuz ile sorulara heyecan yapmaksızın net cevaplar vermek şanslarını yükseltecektir. Mülakat öncesi mülakat deneyimlerindeki sorular ile ezber olmaksızın heyecanlarını giderici role play yapmak iyi olabilir. Son karar tamamen konsolosun, bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Buse-Şahin sizin adınıza göçmenlik başvurusu yapıldı mı sorusuna "hayır" dediniz o halde.

şu an ds160 formunda değişiklik yapamazsınız zaten.
    mülakat sırasında sorarlarsa burada yazdığınız gibi cevap verebilirsiniz.

• @gucarslan daha doldurmadım ds160 formunu nasıl yanıtlamam uygun olur diye soruyorum.

• Herkese merhaba ds160 formunu doldururken pasaport türünü ne seçmeliyim yeşil pasaporta sahibim regular mı seçmeliyim official mı

• ⭐⭐⭐⭐

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

108

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |