@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.
İtalya'nın herhangi bir kasabasında bahçeli evimizde oturup gün batımının tadını müzik ve kahve eşliğinde çıkarmak vardı şimdi.
Müzik olarak Sezen Aksu Çalacak pikaptan.
Keşke Jackson Wyoming'de şöyle bir yere kapağı atabilsek
Gerçi biz yerleşsek finali kesin oyundaki gibi biter, ne ev kalır ne ortam.
@OffGuard Pas geçilmesi ihtimali yok hocam. DV-2027 'nin yapılacağı ile ilgili resmi açıklama var. Ancak tarihi ileri ki zamanlarda açıklanacak denildi. İptal olma durumu yok yani.
İtalyanın her yeri güzel değilki , güney İtalya bizdeki Esenyurt gibi yani pis , toplum nasıl hırtları sevmiyorsa kuzeyin insanlarıda güneydekileri sevmez
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.
İtalya'nın herhangi bir kasabasında bahçeli evimizde oturup gün batımının tadını müzik ve kahve eşliğinde çıkarmak vardı şimdi.
Müzik olarak Sezen Aksu Çalacak pikaptan.
Şöyle bir yerde çorbam kaynasın, çayım olsun, günlük ihtiyacımı karşılayayım yeter. Parada pulda işim yok acilen çıkmamız lazım bu ülkeden
arkadaşlar 3 ay geçti ama çekiliş başlamadı iptal mı ettiler yoksa ileri tarihe mi aldılar takvim vb varmı hiçbirşey anlayamıyorum 3 ay önce gc için fotoğraf çekildim süresi geçmez ve sıkıntı olmaz değil mi o fotoğrafın
@Keremtk iptal olma durumu olabilir. Amerika'da yasayanlar neden bilgilendirmiyor bilmiyorum. Trump resmen fasist bir politikayla iltica eden herkesi deport ediyor ICE ile birlikte su anda. SUV ile Ukrayna recruit birimleri edasiyla devriye atip kaldirimda yuruyen Amerikan vatandasi kisiyi ten renginden dolayi multeci zannedip kovaliyorlar https://x.com/maddenifico/status/1991716567839822107
Daha fazla gocmen ve daha fazla labor mavi yaka is gucu istemiyorlar, neden lotarya'yi iptal etmesinler? Greencard, Birlesik Devletler'in isci sinifi eksikligi icin olusturulmus bir cesitlilik vizesi degil mi?
Greencard basvurularinin iptal edilmesi cok buyuk bir olasi ve buna mental olarak hazirlanmak en dogru yontem.
@celica Dvlottery Amerika için gerçekten büyük bir sorun olmadığı müddetçe kaldırılamaz. Nedenini açıklayayım. Dvlottery 1990 yılından beri defalarca kaldırılmaya çalışıldı. Bu yasa hem cumhuriyetciler hemde demokratların çoğunluğu ile yapıldı. Suanki sistemde çok büyük elzem bir durum olmadığı sürece iki partininde birleşip bir karar vermesi iptal için uğraşmaları çok zor ki bunu kapanmanin 50 gün süresince devam etmesinden anlayabilirsiniz. Ne olur derseniz işte pasaport gibi ek güvenlik önlemleri olur mülakat aşamaları zorlaştırılır kişi hakkında daha fazla araştırma yaptırılır ama iptal edilmez.
2027 DV büyük ihtimalle iptal arkadaşlar.
Bu saatten sonra tarihi bugün açıklasalar en az 1 ay sonra başlar başvurular.
Bu sene başvuru süresini kısa tuttuklarını varsayalım en az 15 gün verirler.
Başvuruların tasniflenmesi, kıtalar ve ülkeler bazında talihli sayısının belirlenmesi zaten birkaç ay alacaktır.
Diğer taraftan çekiliş sırasında bir tuşa basıp bütün talihliler tek seferde belirlenmiyor zaten.
Bütün kıtalar ayrı ayrı ve tek tek bir komite önünde çekiliyor.
Tıpkı bizim TOKİ kuralarındaki gibi.
En az 50 bin defa çekiliş yapılıyor ki bu da aşağı yukarı 1-2 ay sürecektir.
Kaba taslak bütün bu sürecin tamamlanması Temmuz-Ağustos'u bulur.
Mülakatların başlaması falan derken diğer çekilişle talihlileriyle çakışır.
Dolayısıyla bu topa hiç gireceklerini sanmıyorum.
Bu seneyi es geçerler.
Tıpkı pandemide olduğu gibi.
Tamam pandemide başvuru alındı ama diğer taraftan insanlara mülakat vermediler.
@melihguney Pandemide başvurudan sonra kapanma çıktığı için süreç ilerlemedi çok ekstrem bir durum oldu. Sonraki seneler ABD'yle birkaç siyasi gerilimden dolayı Ankara kötü çalıştı süreci yavaşlattılar baya.Sonrasında yavaş yavaş düzelerek şuanki normal haline geldi.
Diğer taraftan adamların resmi açıklaması çekilişte sorun yok prosedürleri değiştirdik onları düzenliyoruz çekiliş yapılacak şeklinde. Tüm süreci yöneten kişiymiş gibi bi de uzun uzun maddeler sıralamışsınız. Kuranın tek tek elle belirlendiği kısma çok güldüm ama yalan yok.
Tek tek elle belirleniyor demedim.
Kafanda kurduğun şeylere gülüyorsan bu senle psikiyatrının arasındaki problem.
Bizi ilgilendirmiyor.
Bir komite önünde bilgisayar yardımıyla randomly bir şekilde tek tek kura çekerek talihliler belirleniyor.
Bu komitede yer alan insanların youtube'da videoları var.
Çekilişin nasıl yapıldığını açıklıyorlar.
Daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan o videoları izleyebilirsin.
Bu sürecin tabii ki yöneticisi değilim.
Çok uzun bir zaman önce youtube videosu çekmek için günlerce araştırdığım bir konuydu.
Dolayısıyla sürecinin ilerleyişi konusunda oldukça bilgi sahibiyim.
Hocam yanlış bildiğiniz bir konu diyelim uzatmayalım. Sistem öyle dediğiniz gibi işlemiyor. 55 bin vize her ülkeye %7lik kota verilecek şekilde ayarlanıyor. İlk olarak 20 milyon başvuru varsa sistem mükerrer kurallara aykırı başvuruları eliyor. Daha sonrasında oluşan havuzdan sistem otomatik olarak randomly selected yazısı gönderiyor. Daha sonrasında ds-260 formu dolduran kişilere yine otomatik olarak sıra veriliyor. Her ay vize bültenlerinde sıralamalar açıklanıyor. Current durumuna göre dosya sıranız gelirse size bağlı olduğunuz ülkedeki elçilik ten vize görüşmesi için mail geliyor. Gitmeden 3-5 gün önce unganlardan randevu oluşturup sağlık muayenesini yaptırarak görüşme tarihinde konsolosluğa gidiyorsunuz . Görüşme sonunda 6 aylık bir giriş için vize basılıyor (sağlık muayenesinin 6 aylık süresi var) pasaport ve sarı dosya teslim ediliyor. Ülkeye giriş yapıp süreci tamamlıyorsunuz. Yani öyle loto toplarının cam fanusta döndürülüp ünlülerin katılımıyla bir cekilis falan duzenlenmiyor.
@Alperen-Balta-0 Çekiliş iptal olmadı birkaç yeni ekleme ve düzenlemeler var süreçte önümüzdeki günlerde gelişmeleri paylaşacaklardır. fotoğrafınızı başvuruda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
@melihguney yanlış biliyor olabilirsiniz bu olabilir herkes her şeyi bilemiyebilir ,
sorun şu; bu yanlış bilgileri formda paylaşmanız,formda doğru bilgiler paylaşmak esastır.biliyorsanız yazın bilmiyor sanız okuyun,umarım kırıcı olmadım kirdiysam sizi şimdiden özür dilerim
Belirsizlik olduğu için aklımıza her türlü senaryo geliyor. şöyle olacak böyle olacak kafamız da kuruyoruz. Resmi belge yayınlanmadıkça gerisi hikaye.
@Keremtk ds260dan sonra otomatik sıra veriliyor demişsiniz ancak cn numarasından bahsediyorsanız o ds formundan bağımsız bir şey randomly selected yazısıyla birlikte öğreniyorsunuz
Forumda başka bir başlık altında konuşulmuş, orda pek üstünde durulmamış ben de burda sormak istedim.
Çekiliş esnasında, dünya geneli bölgelere ayrılıyor ve her bir bölgeye belirli sayıda kota paylaştırılıyor.
Buraya kadar sorun yok.. Denmiş ki; son travel ban olarak açıklanan ülkelerdeki kazananlara verilmeyecek olan greencardlar nedeniyle bölgelerindeki kota dolmazsa, diğer bölgelere aktarım yapılabilir mi.. Avrupa bölgesi en olası ihtimal, bu da bu sene hem mülakat hem de Türkiye için verilen greencard sayısını arttırır mı..
Normalde böyle bir şey olmuyor diye biliyorum ama.. Bu karar ile birlikte hem bu sene hem de bundan sonraki çekilişlerde bizim ülke lehine bir sonuç doğurur mu
@Emre-Kurtulmuş hocam sen bu atlantisle olan muhabbetten sonra forumda beni düzeltmek için kendine görev falani edindin anladığım kadarıyla. Oraya bir rehber falan yazmadım kısaca olayı anlatıp surecin nasıl ilerledigini yazdım. Dosya numarasına göre de mülakat alındığını yazdım. Detaylı süreçi elbette yazamam çünkü bir talihli değilim. Yazdığım süreç yazısı ile alakalı bir sorununuz mu var. Yoksa farklı bir derdiniz varda buraya mi yazamiyorsunuz.
@syzcky Direkt emre hocama sorabilirsin kendisi süreç ile ilgili aktif bilgileri mevcut
Umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar başvuruya devam ediyoruz yok iptal falan 
Pandemide Amerika ya gitmek için lotery e katılmaya başladik. Bir yandanda farklı şekillerde gidebilirmiyiz baktık ama çok maliyetli geldi senelerdir lotodan nasibimizi alamadık ben çok umutluydum halbuki hayal dünyası işte. Ülkenin gidişi ortada bizim gibi esnaf adama zaten hepten sakat bişey kazanmıyoruz anca borçlanıyoruz. Ne vergisi bitiyor ne SSK borcu. Almanya yı deneyelim dedik ondada direkten döndük. Zaten hiçbir zaman Almanya'da ysşamak istemedim ama çocukların geleceği için bir yerden başlamak lazım dı. Hep Amerika istedim ama yaş da durmuyor yerinde. Şimdi ise ne burda yaşayabiliyoruz nede defolup gidebiliyoruz. Bizi arayışa sokanları Allâh bildiği gibi etsin. Bıktım bu bozuk dünya düzeninden.