Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.5k 494

• @T-C-Kubilay-Dikici Viyana kapısını zorlayan osmanlı ordusu gibi günde 2 kez zorluyorum ben de siteyi bir umut hocam.

• @ecafk2000 Kendimi şöyle teselli ediyorum en azından başvuru yaptıktan sonra mayıs kadar daha az bekleyeceğiz :)

• @T-C-Kubilay-Dikici Başvurular nisan başı başlayacak, sonuçlar mayıs başı açıklanacak dense ben şahsen itiraz etmem bu duruma. :)

• @emircan_ başlanacağı tarih kılavuz netleşse gerisi önemli değil zaten iyi yaptığımız şeylerden biri beklemek :) şayet ben dv24'den beri bekliyorum çıkmasını :)

• Eskiden posta ile başvuruluyordu. Başvuru ile sonuç arasındaki farkın bu kadar uzun olması anlaşılabilirdi. Onlarca yıldır elektronik sisteme geçildi. Bu geleneğin hala devam etmemesine vesile olur bu sene inşallah. Başvuru çekiliş ve sonuç 2 ayda halledilebilir aslında. Sonra beklersiniz konsolosluğu. Belki bu sene yeni bir başlangıç olur ama bu Trump Hükümeti yine bi iş çıkacarak diversity visa için. Bu politik kanat diversity'yi pek sevmiyor. Malumunuz... Biden Dönemi Ne Güzeldi :bride_with_veil: :bride_with_veil_dark_skin_tone: :bride_with_veil_light_skin_tone: :bride_with_veil_medium-dark_skin_tone:

• Yakinda amerikaya kanada sistemi gelirse sasirmam.

• @Keremtk Olabilir her sene zaten kaçak yolla binlerce niteliksiz insan giriyor ülkeye belki puanlama sistemine geçerler ama buda dv'nin ruhununa çok ters bir durum.(zira çekilişin amacı eşitlik sağlamak ama trump sınır dinlemez onu da yapar mı yapar :) )

• https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/announcement-of-expanded-screening-and-vetting-for-h-1b-and-dependent-h-4-visa-applicants.html

H1B H4 F M J Vizelerinde incelemelerin genişleyeceği sosyal medya hesaplarının herkese açık yapılması ile ilgili paylaşım yapılmış. Hala dv2027 için yok. Geç olsun güç olmasın diyelim.

• Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.

İtalya'nın herhangi bir kasabasında bahçeli evimizde oturup gün batımının tadını müzik ve kahve eşliğinde çıkarmak vardı şimdi.
    Müzik olarak Sezen Aksu Çalacak pikaptan.
    d96d5580-ba3e-42b1-a45a-f6e18f84002f-shot_20251203_212248.png
    caaf0af9-58ee-4d54-8a06-e7d703831914-shot_20251203_212643.png

• DV2027, yeni dönem hazırlığı olarak pas geçilecek galiba. Pasaport şartının getirilmesi, ücret ödenmesi gibi konuşulan şartlara başka şartlar da eklenir, DV2028'den devam ederiz.

• DV 2027 iptal mi? İlerleyen yıllarda Green card çekilişleri de kaldıracak mı? Forumlarda böyle bilgiler dolaşıyor

• ⭐⭐

• @mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.

İtalya'nın herhangi bir kasabasında bahçeli evimizde oturup gün batımının tadını müzik ve kahve eşliğinde çıkarmak vardı şimdi.

Keşke Jackson Wyoming'de şöyle bir yere kapağı atabilsek :D Gerçi biz yerleşsek finali kesin oyundaki gibi biter, ne ev kalır ne ortam.

• @OffGuard Pas geçilmesi ihtimali yok hocam. DV-2027 'nin yapılacağı ile ilgili resmi açıklama var. Ancak tarihi ileri ki zamanlarda açıklanacak denildi. İptal olma durumu yok yani.

• İtalyanın her yeri güzel değilki , güney İtalya bizdeki Esenyurt gibi yani pis , toplum nasıl hırtları sevmiyorsa kuzeyin insanlarıda güneydekileri sevmez

• @mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Abi bizim acilen bu ülkeden çıkmamız lazım ya.

Şöyle bir yerde çorbam kaynasın, çayım olsun, günlük ihtiyacımı karşılayayım yeter. Parada pulda işim yok acilen çıkmamız lazım bu ülkeden

• arkadaşlar 3 ay geçti ama çekiliş başlamadı iptal mı ettiler yoksa ileri tarihe mi aldılar takvim vb varmı hiçbirşey anlayamıyorum 3 ay önce gc için fotoğraf çekildim süresi geçmez ve sıkıntı olmaz değil mi o fotoğrafın

• ⭐⭐

@Keremtk iptal olma durumu olabilir. Amerika'da yasayanlar neden bilgilendirmiyor bilmiyorum. Trump resmen fasist bir politikayla iltica eden herkesi deport ediyor ICE ile birlikte su anda. SUV ile Ukrayna recruit birimleri edasiyla devriye atip kaldirimda yuruyen Amerikan vatandasi kisiyi ten renginden dolayi multeci zannedip kovaliyorlar

Daha fazla gocmen ve daha fazla labor mavi yaka is gucu istemiyorlar, neden lotarya'yi iptal etmesinler? Greencard, Birlesik Devletler'in isci sinifi eksikligi icin olusturulmus bir cesitlilik vizesi degil mi?

Greencard basvurularinin iptal edilmesi cok buyuk bir olasi ve buna mental olarak hazirlanmak en dogru yontem.

• @celica Dvlottery Amerika için gerçekten büyük bir sorun olmadığı müddetçe kaldırılamaz. Nedenini açıklayayım. Dvlottery 1990 yılından beri defalarca kaldırılmaya çalışıldı. Bu yasa hem cumhuriyetciler hemde demokratların çoğunluğu ile yapıldı. Suanki sistemde çok büyük elzem bir durum olmadığı sürece iki partininde birleşip bir karar vermesi iptal için uğraşmaları çok zor ki bunu kapanmanin 50 gün süresince devam etmesinden anlayabilirsiniz. Ne olur derseniz işte pasaport gibi ek güvenlik önlemleri olur mülakat aşamaları zorlaştırılır kişi hakkında daha fazla araştırma yaptırılır ama iptal edilmez.

• 2027 DV büyük ihtimalle iptal arkadaşlar.
    Bu saatten sonra tarihi bugün açıklasalar en az 1 ay sonra başlar başvurular.
    Bu sene başvuru süresini kısa tuttuklarını varsayalım en az 15 gün verirler.
    Başvuruların tasniflenmesi, kıtalar ve ülkeler bazında talihli sayısının belirlenmesi zaten birkaç ay alacaktır.
    Diğer taraftan çekiliş sırasında bir tuşa basıp bütün talihliler tek seferde belirlenmiyor zaten.
    Bütün kıtalar ayrı ayrı ve tek tek bir komite önünde çekiliyor.
    Tıpkı bizim TOKİ kuralarındaki gibi.
    En az 50 bin defa çekiliş yapılıyor ki bu da aşağı yukarı 1-2 ay sürecektir.
    Kaba taslak bütün bu sürecin tamamlanması Temmuz-Ağustos'u bulur.
    Mülakatların başlaması falan derken diğer çekilişle talihlileriyle çakışır.
    Dolayısıyla bu topa hiç gireceklerini sanmıyorum.
    Bu seneyi es geçerler.
    Tıpkı pandemide olduğu gibi.
    Tamam pandemide başvuru alındı ama diğer taraftan insanlara mülakat vermediler.

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k