Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar 10 Kasım'da 14 yaş altı iki çocuğum için vize mülakatımız var eşim ve benim vizemiz var ve ABD daha önce bir kez giriş çıkış yaptık mülakata giderken hangi evrak yada belgeler götürmek gerekiyor

• @zeynep34, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Merhaba, burayı takip edenler için son durum: Bugün mülakatlı vize randevumuz vardı. Eşim ve ben birlikte gitmiştik ama bir tane ebeveyn girebiliyormuş bebek için. Sadece kapıda beklerken sıra bi tık uzun sürdü 3'er kişi aldıklarından (onu da söylerseniz hızlanır diye düşünüyorum) Hakeza yukarıda da çok sıra vardı ama pasaport kontrol ve görüşme sırası için en öne aldılar, çok ilgililerdi onu da belirtmek isterim.

Mülakat esnasında genç bir memura denk geldim, gözlüklü bir beyfendiydi. Neredeyse hiç soru sormadan sadece pasaport ve kimlik kontrolu yaptı. Benim pasaportumu uzun uzun inceledi, schengenlerimin sürelerine falan baktı. UK vizeme de göz attı, nedenini anlamadım zaten almışım geçmişim. Neyse eşimin pasaportu da yanımdaydı ona da baktı ve bu esnada ekrana habire bişeyler yazdı. Ben o esnada sessizce bekledim, sadece içinde Amerika vizem olan eski usul mavi pasaportum yanımdaydı onu da belirtmek istedim ( gerekli evrak listesinde yazıyordu diye götürmüştüm) fakat görevli lafı ağzıma tıkayarak bekleyin lütfen dedi. Velhasıl aramızda konuşma geçmedi gibi bişey diyebilirim. Tek sorduğu soru "Türkiye'de eviniz var mı?" oldu, evet dedim. Sonra teşekkürler diyerek onaylandı kağıdı uzattı.

Bu mülakat işi hiç olmasa daha iyi, umarım herkesin böyle sorunsuz ve kolay geçer. Bakalım kaç günde gelecek:)

Zeynep hanım merhaba, sizin durumunuza benzen bir konum var.

Benim B1/B2 vizem var eski sistemle yenileme yapmıştım geçen sene. Yeniledim ve Amerikaya 2 sefer gittim (2024 sonu ve 2025in 7. ayında).

Eşim ve 14 yaş altı 2 çocuğumun vizeleri yok. Vize almak istiyorum. Kızım 12 ve oğlum 9 yaşında.

DS-160 formlarını ayrı ayrı 3 adet dolduracağım. Burada bir sorunum yok.

Sorum şu: ustraveldocs.com sayfasında benim hesabım var.
    Eşim, kızım ve oğlum içinde ayrı ayrı hesap açmalı mıyım yoksa eşime bir hesap ve Çocukları da benim hesaptan yapsam olur mu?

Veya annesinin hesabı üzeriden 2 çocuğum için başvurularını tamamlasam olur mu?

Zeynep Hanım veya diğer üyelerin güncel bilgi ve deneyimlerini rica ediyorum.

Saygılarımla,
    Serkan

• Herkese merhaba. Benim hali hazırda vizem var, geçen sene eski sistemdeyken eşime de vize başvurusu yapmıştık ve Ocak ayında mülakatı var. Yeni doğan bebeğimize de vize almak istiyoruz. Yeni sistemde artık 14 yaş altı için mülakat zorunluymuş ve herkese ayrı ayrı DS-160 doldurulması gerekiyormuş.
    Eşimle bebeğimin mülakata aynı anda girme gibi bir şansımız var mıdır? Eşimin ödemesini geçen sene yapmıştık, bebeğimiz için de DS-160 doldurduk ancak henüz ödeme yapmadık. Sanırım ödeme aşamasını tamamlayıp randevu alırsak ona ayrı bir tarihte randevu verecek. Yoksa eşimin randevusunu iptal edip grup/aile başvurusu mu yapmamız gerekli? Öyle olursa ödenen vize bedelini yeniden kullanabilir miyiz?
    Benzer bir tecrübe yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@suavenemy, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Herkese merhaba. Benim hali hazırda vizem var, geçen sene eski sistemdeyken eşime de vize başvurusu yapmıştık ve Ocak ayında mülakatı var. Yeni doğan bebeğimize de vize almak istiyoruz. Yeni sistemde artık 14 yaş altı için mülakat zorunluymuş ve herkese ayrı ayrı DS-160 doldurulması gerekiyormuş.
    Eşimle bebeğimin mülakata aynı anda girme gibi bir şansımız var mıdır? Eşimin ödemesini geçen sene yapmıştık, bebeğimiz için de DS-160 doldurduk ancak henüz ödeme yapmadık. Sanırım ödeme aşamasını tamamlayıp randevu alırsak ona ayrı bir tarihte randevu verecek. Yoksa eşimin randevusunu iptal edip grup/aile başvurusu mu yapmamız gerekli? Öyle olursa ödenen vize bedelini yeniden kullanabilir miyiz?
    Benzer bir tecrübe yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Eşinizin hesabına girdiğinizde "Kişi Ekle" seçeneği varsa bebeğinizi ekleyebilirsiniz, ancak önce ödemenin tamamlanması gerekiyor. Bu başlık içinde arama yaparsanız detaylı bilgiler bulabilirsiniz, örneğin 12. sayfada yararlı mesajlar var.
    Ayrıca randevu iptal olursa ödediğiniz ücret yanar.

• @Serapp merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Eski sayfaların çoğunu okudum ancak hem randevu sistemi hem de 14 yaş altı vize mevzuatı değiştiği için sormak istemiştim.

Eşimin hesabında kişi ekle diye bir seçenek yok. Bebeğimiz için ödemeyi yapınca randevu tarihi olarak eşimle aynı gün aynı saat olarak seçtim. Oğlum daha henüz 4 aylık ve sanırım ben yanında refakatçi olarak girebiliyorum. Arkadaşlar vize mülakatı için eşimle oğlum yalnız birlikte mi girsinler, yoksa eşim ayrı ve ben oğlumla birlikte refakatçi olarak mi gireyim? Mülakatta olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu sizce? Benim vizem ve 2 kere giriş-çıkışım var. Eşimin ve oğlumun ilk vize başvurusu olacak.

• Merhabalar,

Yeni sistemde çocuğunuz için DS160 formu oluşturduktan sonra yeni randevu portalına kayıt yaparken ebeveynin geçerli turist vizesini göstermemiz gereken bir alan var mı? Ben bu alana rastlayamadım.

• Merhaba, 14 yaş altı çocuklar için DS160 ve randevu portalı başvuru süreci artık yetişkinlerde olduğu gibi mi ilerliyor?

Çocuğun anne/babasının güncel vizesinin var olmasına dair bilgiyi ya da pasaport / vize numarası girilecek bir alan yok mu?

• Bu ileti silindi!

• @Mertcan-Civil-0 Merhaba hocam, aynen öyle. Ben de buradan yazmıştım ama cevap alamamıştım. DS-160 formu doldurup, yeni sistemden kullanıcı açıp ayrıca randevu almanız gerekiyor. Ben eşimle çocuğuma aynı gün ve zamanda 2 ayrı randevu aldım. Çocuğun velisi olarak yanında ben de girdim. Çocuk ile yetişkinin başvuru olarak bir farkı artık yokmuş.

• merhaba ben-eşim ve 2 kızımın 10 yıllık vizemiz vardı bu yıl sona erdi ben ve eşiminki hemen onaylandı tekrar 10 yıllık verdiler fakat 2 kızım 14 yaş altında ilk vizelerini aldıkları için onlara mülakat çıktı.Yanımızda götürmemiz gereken belgelerle ilgili bir bilgi bulamadım forumda yardımcı olurmusunuz

• Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
    Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim

Benzer Başlıklar

• 3
  • 8
  • 5
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |