Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bill_carson, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

arkadaslar daha once 3 reddim var ay sonu görüşmem var.
    sizce alabilir miyim.
    kosova, bosna hersek, Gürcistan, kibris, ingiltere, italya, japonya bu ülkelere gittim. 8 yıllık memurum.

Geçmiş seyahatleriniz arasında en önemlisi İngiltere bence. Eğer önceki üç redden sonra İngiltere’ye gitmişseniz bu kesinlikle bir artı. Schengen (İtalya) de olumlu bir gösterge.
    Vizesiz ülkelerin açıkçası büyük bir etkisi olmuyor, konsolosluk daha çok vizeli yerlere bakıyor.

Sonuçta memuriyetiniz ve uzun süredir aynı işte çalışıyor olmanız da sizin lehinize. Belgelere her ne kadar bakılmıyor olsa da yanınızda bulundurmaya özen gösterin. Sorulara rahat ve kendinizden emin bir şekilde cevap verin. Elbette kimse kesin konuşamaz ama durumunuz zayıf değil.

• @Serapp teşekkür ederim yorumunuz icin evet ingilterede 3 redden sonra gittim uzerinden de hemen hemen bir yıl gecti. japonya yada yeni gittim. evet daha önceki 3 seferde belge istemediler sadece sonuncusunda vize gorevlisi degilde ankarada onden bir memur is yeri ile alakalı belge istemişti maalesef oda yanimda yoktu. sebebi biraz karisik 🙂 bakalım bu sefer neler olacak buraya tekrar yazarım. en son reddin uzerinden iki yıl gecti galiba belki daha bile fazla.

• @suleymank Muhtemelen hesap cüzdanınıza bakmayacaklardır ama baksalarda sorun olmaz.

• Merhabalar,
    Bugün sabah saatlerinde İstanbul'da kız arkadaşımla birlikte vize randevumuz vardı ama maalesef 214/b ile red aldık.
    Gelirimiz birikmiş paramız vb ile birlikte aktif 1 yıllık schengen vizemiz vardı, bunlar etkili mi bilmiyorum ama şu durumda yeni randevü için beklemek mi doğru olandır, beklediğim süreçte bu verilerin hiç biri değişmeyecek.
    Sorulan soruların iki tanesinde hata yaptığımı düşünüyorum, 1. soru iş yeri bilgisi idi, tabela ismimiz ve vergi isimimiz farklı olduğu için tabela ismimizi söyledim genel alışkanlıktan dolayı (kahve zinciri gib bilinen bir marka olduğu için) diğeride 2025 yılındaki seyahatlerimi sorduğunda 2024 yılından bir seyahatimi söyledim ve yılını da 2023 olarak söyleyip sonra düzelttim onun dışında farklı bir durum olmadı, bilen deneyimleyen arkadaşlar yol gösterirlerse sevinirim, şimdiden katkı sağlayan herkese teşekkürler.

• Merhaba, herkes ankarada randevu var diyor ancak 1 haftadır ileri tarih dahil hiç bir tarih göremiyorum, sürekli no slot available yazısı, üstelik her 2 dk da bir refresh yapmama rağmen 🙂 sanıyorum daha önce reddi olanlar ( 6 ay önce bir red almıştık, elbette haksız yere tabiki 🙂 ) için hiç slot gösteirlmiyor, ben öyle snaıpoyrum, daha önce reddi olup da slot görebilen oldu mu yakın zamanda acaba?

• İyi günler.

Eşim için geçen sene B2 için randevu almıştık fakat hayatımızda bazı değişiklikler oldu. İspanya'ya taşınma kararı verdik. Benim, İspanya için çalışma ve oturum iznim var eşimin de geçen haftalarda İspanya için oturum vizesi onaylandı. DS160 sistemden güncellenmiyor ve randevu alırken kullandığımız DS160'ın uyuşması gerektiğini biliyorum. Eşimin yarın randevusu var ve bu değişikliklerden sonra yeni bir DS160 vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda nasıl ilerlemeliyiz? Eşim, yeni bir DS160 doldurup yarın ki randevuya götürse bir sorun yaşar mı?

Teşekkür ederim herkese.

• Merhabalar randevuma 24 saatten az kaldı ama ertelemek istiyorum. Erteleme veya iptal etme seçeneği görünmüyor. Randevuya gitmezsem veya gidip güvenlik görevlisiyle görüşürsem randevum ertelenebilir mi

• Merhabalar randevuma 24 saatten az kaldı ama ertelemek istiyorum. Erteleme veya iptal etme seçeneği görünmüyor. Randevuya gitmezsem veya gidip güvenlik görevlisiyle görüşürsem randevum ertelenebilir mi

• Merhabalar. Ben ds160 a gidiş tarihi mayıs gibi yazmıştım. Dünya kupasına gitmek istiyorum diyeceğim. Tarihi nasıl söylesem bilemedim. Ds160 daki tarihi söyleyip üstüne maça gitmek istediğimimi dile getireyim.

• @spectra38
    Vergi isminizi ds160 a yazıp. Sorduğunda da tabela ismini söylediniz galiba. Yoksa bir belgemi baktı. Sağlık olsun. Bende biraz kafalarına göre takılıyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@bill_carson Bence Dünya Kupası’na gideceğinizi söylemeniz çok doğru olmayabilir. Böyle büyük ve maliyetli etkinlikler konsolosluk açısından soru işareti yaratır. Çünkü ABD'ye gidiş yol ücreti, konaklama ve yeme içme zaten başlı başına oldukça pahalı. Net, kısa süreli, sade ve tutarlı bir turistik seyahat planı sunmanız daha iyi olur.

• @Serapp teşekkür ederim cevabınız için. Haklısınız aslında.

• maç bileti olanın erken vize randevusu alması mümkün deniliyor.

• @bill_carson Vergi ismini ds160a yazıp soruya tabela ismi olarak cevap verdim, herhangi bir belgeye bakmadılar, evet biraz öyleler sanırım, birde tutarlılık bekleniyor diye düşünüyorum kendi tecrübemden ama kız arkadaşımda böyle bir şey olmamasına rağmen bende 2dk önce red aldı.

• @Hilal-Coskun Gitmediğiniz veya bir eksikten dolayı dönmeniz durumunda başvuruyu kapatıp tekrar açtığınızda yeniden randevu alabiliyorsunuz. Tabii ki bu 5 adet hakkınız içinde olabiliyor diye biliyorumç

• @spectra38 anladım. ben şahsen ds160 da yazanla sizin tabeladakini söylemenizi bile fark etmemiş olabilir. verecek olsaydı ve bunu görseydi bence sorardı neden bu iki isim farklı diye. ben inanıyorum ki belli bi kotalari var ondan fazlasını veremiyorlar orta profilleri kolay red edebiliyorlar. ben de daha once 3 kez red. aldım.hakkinizda hayirlisi olsun. sıkmayın caninizi.

• Merhabalar, kavinvalidemin bu ay vize randevusu var. biz amerikada yasiyoruz. DS160 doldugurgumuzdan bu yana amerikadaki ev adresimizde degisiklik oldu cunku tasindik. DS160 formunu tekrardan mi doldurmamiz gerekiyor? Nerden yapabiliriz?

• Randevuya giderken neler götürmem lazım. Ds160 ve randevu onay sayfası galiba dimi. Başka evrak lazım mı. Fotoğraf falan. Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Erdem-AKDEMİR Söyleniyor ama garanti değil vize alma olasılığı da garanti değil tüm prosedür aynı işliyor Kural ve yasa aynı ve bu argümanı kullanacak binlerce insan olacak

• ⭐⭐

@bill_carson Evet birden fazla evrak olabilir. Ne maksatla gittiğiniz ve seyahat planınızı destekleyen belgeler sunmanız gerekmektedir.

• En az 6 ay geçerli pasaport
    • Ds160 onay barkodu
    • Randevu onayı
    • Varsa eski pasaport
    • Biyometrik fotoğraf
    • Banka hesap dökümü
    • Araç Tapu varsa
    • SGK döküm
    • Türkiye'ye geri döneceğinizi kanıtlayacak destekleyecek evraklar

Bu başlığın ilk iletisini okuyarak ve B1/B2 mülakat deneyimlerini inceleyerek gerekli bilgi birikimini oluşturabilir ve kendi mülakatınızı şekillendirebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |