Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.8k 494

  • @Ekto-Oktan tek kişi için 15.000 de zaten limitte bence, daha azıyla çok zor. sadece Amerika'ya giderken zaten uçak bileti 1000 dolar civarı para gider ki oraya gitmekten değil orada tutunmaktan bahsediyoruz, 15.000'le çok da dikkatli olunursa bir yola girilene kadar ve arkada başka destekler varsa sizinki gibi, mümkün olabilir ama sipsivri giden birine o da yetmez gibi bilemiyorum. Aslında biraz da doğru başlangıç için doğru eyalet seçmek de önemli, mid-west eyaletlerde yaşam giderleri nisbeten daha düşük olduğundan belki daha kolay


  • @randomlyselected bu sıra Portekiz popüler ...


  • son bir kaç sayfa yine aynı kişi yüzünden gerilim dolu :) geçen seneki vukuatından sonra ben engelledim görmüyorum tavsiye ederim :))

  • ⭐⭐

    @serel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

    son bir kaç sayfa yine aynı kişi yüzünden gerilim dolu :) geçen seneki vukuatından sonra ben engelledim görmüyorum tavsiye ederim :))

    forumun böyle bir hizmeti mi var teşekkürler hemen yapalım :)


  • Herkes pasaport şartının isteyenleri vs eleştirmiş, kimisi demiş ki pasaport alacak parası yok ise zaten başvurmasın vs.vs. arkadaşlar ülkemiz şartlarında 15-20.000,00TL büyük para bunu veremeyecek adam amerikaya gidemez kısmına katılmakla birlikle birçok kişinin bu parası olsa da green kart çıkmaz ise boşa aldığı bir pasaport olacak bu sebeple endişeleri normal ben 3 yada 4 yıldır başvuruyorum 33 yaşındayım eşim çalışmıyor(çocuğumuz oldu) tek maaşla geçinip bir yandan para biriktiriyorum Greencard çıkarsa diye eldeki asetlerimi satarsam yaklaşık 35-40k $ ile şu an oraya gidebilirim ancak zaten kıt kanaat geçinirken pasaport alıp birde çıkmaz ise üç kişi için yaklaşık 35-40 bin TL'yi boşa vermiş olacağım zira dünyayı gezeyim derdim yok istediğim tek şey Amerika'ya gitmek bu açıdan da bakılabilir olaya.

    Ha ben tüm bu durumlara rağmen şansımı 1000/1 bile arttırma ihtimali olan her değişikliğin gelmesini istiyorum bencil diyebilirsiniz evet bencilim çocuğumun geleceği için bunu yapmak zorundayım. Bencil olmalıyım. Bunun için bana kızılmamalı çünkü kuralları ben koymuyorum ancak kural gelirse de sesim çıkmaz.


  • @emircan_ süreci başlatmamış kişi zaten kotayı yememiştir, randevu kalabalığı yaratmamıştır bu durumda birde bu kişinin cezalandırılması gerektiğini düşünüyorsunuz. Bence mantıklı bir öneri değil

  • ⭐⭐⭐

    @asariel Allah bağışlasın evladınızı sizlere hocam. Pasaport konusunda anlatmak istediğim noktayı çok güzel özetlemişsiniz. Yurtdışına tatile gitmeyecek bir çiftin cebinden 25 bin lira para çıkıyor ve bu çıkma ihtimali yüzde 1 olan bir çekiliş için az bir miktar değil. En azından okuduğunu anlayabilen insanları görmek çok mutlu ediyor. Tabii ki pasaport gelsin şansım artsın demek bencillik değildir. Benim dediğim gibi başvuru ücreti 1000 dolar olsun-2000 dolar olsun en çok gitmek isteyen gitsin yazıp, en çok gitmeyi en çok para verenin hak ettiğini söyleyenlerdi. Eleştirim tam olarak bu yöndeydi fakat yok pasaport çıkarmaya üşenen mi dersin pasaport alacak parası olmayan mı dersin konu döndü dolaşıp durdu. Maalesef okuduğunu anlayamayan belirli bir kesim var. Düşünceleriniz bu yüzden çok mutlu etti beni. İnşallah evladınız vesilesi ile bu sene o sene olur sizin için hocam Sağlıcakla kalın :)


  • @Keremtk nasıl ki 50-100$ başvuru ücreti olsun diyen forumdan uzaklaştırılmıyorsa madem herkes cebine göre istiyor öyleyse 1000$ olsun diyeninde forumdan uzaklaştırılmaması gayet normal. Konuyu bence alakasız yerlere çekiyorsunuz biraz, arkadaşımızın demek istediği nokta aslında açıktı bence en başta


  • @Atlantis00 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, hangi şehirdesin bilmiyorum ama çıkarsa aynı şehirde olursak ilk 1k sıralamada nusret seviyesi ilk 3K sıralamada bir alt seviye 5k altı sıralamada da bi tık aşağısında yemek borcum olsun sana :D


  • @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim hocam. En başta ben hata ettim maalesef cevap vermeye çalışıp muhatap alarak. Çok sağ ol anlayışın için

  • ⭐⭐⭐

    @asariel Hadi inşallah hocam Allah'tan ümit kesilmez :) İnşallah Mayıs ayında güzel haberlerini bekliyorum


  • @asariel Hocam bizim eleştiri yaptığımız konu şu aslında herkes kendi cebine kendi menfaatine konuşuyor. Pasaport konusu bu işin en maliyetsiz tarafıdır. Pasaportu gidip çıkarsanız bile loto çıkmadığında o pasaport buhar olup uçmayacak. Mantık olarak düşünürsek eğer bir devletin sizin gerçek biri olup olmadığınızı anlayabileceği en iyi yol pasaporttur. Pasaport uluslararası kimliğinizdir. Bu olmazsa hiç bir devlet sizi tanımaz içeriye almaz(İltica vs dışında). Bu sebeple yurt dışına yerleşme hevesi olan birinin mutlaka elinde pasaportu olması gerekiyor. Pasaportu bile olmayan kişilere başvurduklarından sonra çıkıyor. Daha sonra daha konsolosluk mülakatına gelmeden maliyetleri karşılayamadıkları için süreçleri sonlanıyor. Pasaport dahi alamayacak durumda olanların zaten başvurmaması gerektiğini anlatıyoruz. Borçla harçla olacak bir olay değil komple hayatını sıfırdan kurup ülke değiştireceksiniz. İki sokak aşağıya ev taşıyacak cebinde parası olmayan insanların başka bir ülkede hayat kuracağını düşünmesi gerçeklerle bağdaşmıyor. Siz elimde malım var ama gidersem satıp bunu kaynak yapacağım diyorsunuz hiç olmayıp başvurup sürecin başında patlayanlarda başka insanların haklarına giriyorlar. Adam Türk kafasıyla düşünüyor Lise diploması istemiş ilk okul diploması var çıkarsa nasıl olsa çözeriz diyor bu adama greencard çıkıyor sonra foruma geliyor benim böyle bir durumum vardı şimdi işin içinden nasıl çıkacağım diye buradakilerden yardım istiyor. Cebinde parası yok pasaportu borç harç bir yerden alıyor mülakata gidiyor bankada para gösteremiyor eleniyor. Yani bu şekilde olan insanları en azından her türlü maliyeti karşılayıp buna hem maddi olarak hem manevi hazır olan insanlara çıkması için bu tarz zorunlulukların gelmesini istiyoruz. Bu GC işinde 2 tür insan var. Birincisi belki olursa gideriz kafasıyla hobi gibi her sene başvuran. Birde göç etmeye hazırlanmış bu yoluda deneyip kendini hem maddi hem manevi hazırlamış insanlar. Pasaport konusu en azından hobi gibi başvurup çıkarsa bakarız kafasında olanları ayıklayıp işin ciddiyetinde olanların şansını arttıracak.


  • @Emre-Kurtulmuş Farkındaysanız bu arkadaş bir kişi ile değil bir çok kişiyle forumda sorunlar yaşamış. Kendi problemlerini insanlara yansıtmaya çalışmış. Konuyu alakasız yerlere o arkadaş çekiyor. Gruba giriyor ben eski fotoğrafla başvuruyorum tanıdıklarım var çıktı diyor insanları yanlış yönlendiriyor. Sonra yine giriyor Amerika'da şöyle olaylar olmuş eskisi gibi değil bende gitmek istemiyorum zaten diyip konuyu saptırıyor. Burada olan insanlar öyle veya böyle gitme amacıyla buradalar. Bu amacı taşımıyorsanız konuya gelip yorum yapma amacı nedir ? Bak kaç kişi benim gibi düşünüp kendisine cevap vermiş. Geçtiğimiz senelerde de insanlara sorunlar çıkardığını yazmış. Daha önce sohbetiniz muhabbetiniz olmuş olabilir ancak bu destekleyeceğiniz bir konu değil.


  • @Keremtk Ben sizleri anlıyorum dediğim gibi benim için başvuru ücretinin arttırılması bile kabul edebileceğim bir durum. Ki yukarıda da dediğim gibi 1000/1 şansımı arttıracak her şey kabulüm çünkü ben gerçekten defolup gitmek istiyorum bu ülkeden. Yukarıda demek istediğim diğer tarafı da anlıyorum ama hak veriyorum burada sıkıntı şu normalde mantıklı olan ve doğru olan sizin söylediğiniz ancak işin duygusal kısmı ve ülke şartlarını düşününce ona da hak veriyorum. Ben kamu da çalışan bir memurum kredibilitem çok yüksek o yüzden bana koyan bir durum yok ama hayatına yeni atılmış bir kişi için dediğim gibi 15-20.000TL yüksek bir ücret verebilse de yüksek misal ben ve eşim bu söylenti çıkınca pasaporta başvuralım dedik 2kişi 1 çocuk 35-40.000TL maliyet çıkıyor verebilecek durumum var mı var birikimim var mı var ama vermek istemiyorum çünkü çıkmayabilir yada pasaport şartı gelmeyebilir resmileşir ise hemen başvurup çıkartacağım pasaportu bu riski alacağım. Ama bu aşamada bekliyorum mesela.


  • @asariel Bende kamu çalışanıyım. Zira biz 2025 yılında pasaportların pahalılaşacağını ön görerek aralık ayında başvuruyu yapıp erkenden 10 yıllık aldık. Pasaportlar geldiğinde ise hemen vizeye başvuru yaptık. Görüşmemizi yaptıktan sonrada çok şükür eşimle beraber kızımında 10 yıllık vizeleri basıldı. Şuan temeli attık GC olmasa bile planlarımız önümüzdeki seneye gidiyoruz.


  • @Keremtk Yolun bahtın açıl olsun, 10 yıllık vize kısmı çok güzel olmuş tebrik ediyorum ben loto dışında yöntemleri denemiyorum belki de hatayı burada yapıyorum.


  • @Keremtk haydee konu nerden bana geldi şimdi 😃 bu arada yanlış yönlendirme yok aslında şahsen eski bir fotoğrafla başvurup kazanmış biri olarak söylüyorum. Yinede imkanlar dahilindeyse yeni fotoğraf çekip başvurmanızı öneririm.
    Konunun diğer kısmına gelirsek aslında bu 1$ mevzusu çıktığından beri (ki benim düşüncem amaç spam başvuru engellemek filan değil ülkeye maddi kazanç sağlamak) bir çok kişi keşke 20-50-100$ olsaydı diye herkes kendi verebileceği umursamayacağı miktarı söyleyerek kendi işine yarayacak hayalindeki sistemi söylüyordu ki işin bu noktasındada bir sorun yok sonuçta buda herkesin kişisel fikri ve herkes kendi şansını arttırmak ister ancak bu fikri beyan ederken en azından en çok isteyenlere çıkar söylemi banada çok doğru gelmiyor çünkü vereceğin miktar senin daha çok istediğin anlamına gelmiyor benim gözümde.
    Ancak şunu unutmamak gerekir forumda illa ki amerikayla ilgili olumlu şeyler konuşulmalı diye bir kural yok ve özellikle düşünce özgürlüğünün yerle bir edildiği bir ülkeden düşünce özgürlüğüyle ön planda olan bir ülkeye göç etmek amacı taşıyorsunuz ve saygı çerçevesinde kendi düşüncelerini yazan bir kişiye önce hakaret daha sonra da forumdan atılması gerektiğini vs ileri sürüyorsunuz bence işe birde bu açıdan bakın derim


  • @Emre-Kurtulmuş konu sana gelmedi. Konuya sen dahil olduğun için yazıyorum sana. Arkadaşın geçmiş mesajlarda aynı tavırla millete konuşup cevabını alınca ters ters konuşup insanlarla aklınca dalga geçmeye çalışmış. Konuları sulandırıp konunun dışında yorumlar yazıp durmuş. Bu yorumları da forumda etiket almak için mi yapıyorsunuz onu da anlamadım. Durup dururken sağol kral eyv reis tamam başkan çok iyi çok şey böyle yorumlarla dolu herhangi bir konuya katkısı da yok. Sırf etiket alabilmek için konuları mevcut anlamından başka yerlere çekenlerin bu forumda işi yok dedim. Benim gibi düşünenlerde var.

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim size hocam. Ben o yazımda pasaport şartı geldiği için kendimce kötü yanlarını söyledim fakat pasaport şartı gelsin diyen tek bir kişiye laf söylemedim. Sadece sizin de dediğiniz gibi 1000 dolar olsun gerçekten gitmek isteyen gitsin diyenlere ( gerçekten gitmek isteyeni maddi olarak ölçtükleri için ) bencil olduklarını söyledim ve özellikle yanlış anlamaları önlemek için parantez içinde sadece bu tarz söylemleri olanlara söylüyorum dedim. Ona rağmen maalesef ısrarla 1-2 arkadaşın okuduğunu anlamamaya çalışmaları yüzünden bu duruma geldi konu. Forum maşallah herkesin babasının malı gibi ''olumlu konuşacaksın, sadece hayal kuracaksın umut edecek başka bir şey yazmayacaksın, başvuru yapmayacaksan da forumdan defolup gideceksin'' söylemleriyle doldu 2-3 gündür. Üstüne hakaretler vs. Sıkıntı yok hocam Allah büyük. Herkes kalbindekini yaşar. Tekrar çok teşekkür ederim size, söylediklerimi net şekilde anladığınız için. Bir Allah'ın kuluna oturup laf yaptığım yok yoksa. Allah herkesin gönlüne göre versin


  • @Emre-Kurtulmuş İyi ama belli sayıda insan "you have been randomly selected" yazısını görüyor değil mi? eğer gitme niyeti olmayıp laf olsun diye başvuran bir kişiye bunun çıkması demek gidebilecek kişi sayısında düşüş anlamına gelmez mi?


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum