Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk nasıl ki 50-100$ başvuru ücreti olsun diyen forumdan uzaklaştırılmıyorsa madem herkes cebine göre istiyor öyleyse 1000$ olsun diyeninde forumdan uzaklaştırılmaması gayet normal. Konuyu bence alakasız yerlere çekiyorsunuz biraz, arkadaşımızın demek istediği nokta aslında açıktı bence en başta

• @Atlantis00 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, hangi şehirdesin bilmiyorum ama çıkarsa aynı şehirde olursak ilk 1k sıralamada nusret seviyesi ilk 3K sıralamada bir alt seviye 5k altı sıralamada da bi tık aşağısında yemek borcum olsun sana 😃

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim hocam. En başta ben hata ettim maalesef cevap vermeye çalışıp muhatap alarak. Çok sağ ol anlayışın için

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@asariel Hadi inşallah hocam Allah'tan ümit kesilmez 🙂 İnşallah Mayıs ayında güzel haberlerini bekliyorum

• @asariel Hocam bizim eleştiri yaptığımız konu şu aslında herkes kendi cebine kendi menfaatine konuşuyor. Pasaport konusu bu işin en maliyetsiz tarafıdır. Pasaportu gidip çıkarsanız bile loto çıkmadığında o pasaport buhar olup uçmayacak. Mantık olarak düşünürsek eğer bir devletin sizin gerçek biri olup olmadığınızı anlayabileceği en iyi yol pasaporttur. Pasaport uluslararası kimliğinizdir. Bu olmazsa hiç bir devlet sizi tanımaz içeriye almaz(İltica vs dışında). Bu sebeple yurt dışına yerleşme hevesi olan birinin mutlaka elinde pasaportu olması gerekiyor. Pasaportu bile olmayan kişilere başvurduklarından sonra çıkıyor. Daha sonra daha konsolosluk mülakatına gelmeden maliyetleri karşılayamadıkları için süreçleri sonlanıyor. Pasaport dahi alamayacak durumda olanların zaten başvurmaması gerektiğini anlatıyoruz. Borçla harçla olacak bir olay değil komple hayatını sıfırdan kurup ülke değiştireceksiniz. İki sokak aşağıya ev taşıyacak cebinde parası olmayan insanların başka bir ülkede hayat kuracağını düşünmesi gerçeklerle bağdaşmıyor. Siz elimde malım var ama gidersem satıp bunu kaynak yapacağım diyorsunuz hiç olmayıp başvurup sürecin başında patlayanlarda başka insanların haklarına giriyorlar. Adam Türk kafasıyla düşünüyor Lise diploması istemiş ilk okul diploması var çıkarsa nasıl olsa çözeriz diyor bu adama greencard çıkıyor sonra foruma geliyor benim böyle bir durumum vardı şimdi işin içinden nasıl çıkacağım diye buradakilerden yardım istiyor. Cebinde parası yok pasaportu borç harç bir yerden alıyor mülakata gidiyor bankada para gösteremiyor eleniyor. Yani bu şekilde olan insanları en azından her türlü maliyeti karşılayıp buna hem maddi olarak hem manevi hazır olan insanlara çıkması için bu tarz zorunlulukların gelmesini istiyoruz. Bu GC işinde 2 tür insan var. Birincisi belki olursa gideriz kafasıyla hobi gibi her sene başvuran. Birde göç etmeye hazırlanmış bu yoluda deneyip kendini hem maddi hem manevi hazırlamış insanlar. Pasaport konusu en azından hobi gibi başvurup çıkarsa bakarız kafasında olanları ayıklayıp işin ciddiyetinde olanların şansını arttıracak.

• @Emre-Kurtulmuş Farkındaysanız bu arkadaş bir kişi ile değil bir çok kişiyle forumda sorunlar yaşamış. Kendi problemlerini insanlara yansıtmaya çalışmış. Konuyu alakasız yerlere o arkadaş çekiyor. Gruba giriyor ben eski fotoğrafla başvuruyorum tanıdıklarım var çıktı diyor insanları yanlış yönlendiriyor. Sonra yine giriyor Amerika'da şöyle olaylar olmuş eskisi gibi değil bende gitmek istemiyorum zaten diyip konuyu saptırıyor. Burada olan insanlar öyle veya böyle gitme amacıyla buradalar. Bu amacı taşımıyorsanız konuya gelip yorum yapma amacı nedir ? Bak kaç kişi benim gibi düşünüp kendisine cevap vermiş. Geçtiğimiz senelerde de insanlara sorunlar çıkardığını yazmış. Daha önce sohbetiniz muhabbetiniz olmuş olabilir ancak bu destekleyeceğiniz bir konu değil.

• @Keremtk Ben sizleri anlıyorum dediğim gibi benim için başvuru ücretinin arttırılması bile kabul edebileceğim bir durum. Ki yukarıda da dediğim gibi 1000/1 şansımı arttıracak her şey kabulüm çünkü ben gerçekten defolup gitmek istiyorum bu ülkeden. Yukarıda demek istediğim diğer tarafı da anlıyorum ama hak veriyorum burada sıkıntı şu normalde mantıklı olan ve doğru olan sizin söylediğiniz ancak işin duygusal kısmı ve ülke şartlarını düşününce ona da hak veriyorum. Ben kamu da çalışan bir memurum kredibilitem çok yüksek o yüzden bana koyan bir durum yok ama hayatına yeni atılmış bir kişi için dediğim gibi 15-20.000TL yüksek bir ücret verebilse de yüksek misal ben ve eşim bu söylenti çıkınca pasaporta başvuralım dedik 2kişi 1 çocuk 35-40.000TL maliyet çıkıyor verebilecek durumum var mı var birikimim var mı var ama vermek istemiyorum çünkü çıkmayabilir yada pasaport şartı gelmeyebilir resmileşir ise hemen başvurup çıkartacağım pasaportu bu riski alacağım. Ama bu aşamada bekliyorum mesela.

• @asariel Bende kamu çalışanıyım. Zira biz 2025 yılında pasaportların pahalılaşacağını ön görerek aralık ayında başvuruyu yapıp erkenden 10 yıllık aldık. Pasaportlar geldiğinde ise hemen vizeye başvuru yaptık. Görüşmemizi yaptıktan sonrada çok şükür eşimle beraber kızımında 10 yıllık vizeleri basıldı. Şuan temeli attık GC olmasa bile planlarımız önümüzdeki seneye gidiyoruz.

• @Keremtk Yolun bahtın açıl olsun, 10 yıllık vize kısmı çok güzel olmuş tebrik ediyorum ben loto dışında yöntemleri denemiyorum belki de hatayı burada yapıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk haydee konu nerden bana geldi şimdi 😃 bu arada yanlış yönlendirme yok aslında şahsen eski bir fotoğrafla başvurup kazanmış biri olarak söylüyorum. Yinede imkanlar dahilindeyse yeni fotoğraf çekip başvurmanızı öneririm.
    Konunun diğer kısmına gelirsek aslında bu 1$ mevzusu çıktığından beri (ki benim düşüncem amaç spam başvuru engellemek filan değil ülkeye maddi kazanç sağlamak) bir çok kişi keşke 20-50-100$ olsaydı diye herkes kendi verebileceği umursamayacağı miktarı söyleyerek kendi işine yarayacak hayalindeki sistemi söylüyordu ki işin bu noktasındada bir sorun yok sonuçta buda herkesin kişisel fikri ve herkes kendi şansını arttırmak ister ancak bu fikri beyan ederken en azından en çok isteyenlere çıkar söylemi banada çok doğru gelmiyor çünkü vereceğin miktar senin daha çok istediğin anlamına gelmiyor benim gözümde.
    Ancak şunu unutmamak gerekir forumda illa ki amerikayla ilgili olumlu şeyler konuşulmalı diye bir kural yok ve özellikle düşünce özgürlüğünün yerle bir edildiği bir ülkeden düşünce özgürlüğüyle ön planda olan bir ülkeye göç etmek amacı taşıyorsunuz ve saygı çerçevesinde kendi düşüncelerini yazan bir kişiye önce hakaret daha sonra da forumdan atılması gerektiğini vs ileri sürüyorsunuz bence işe birde bu açıdan bakın derim

• @Emre-Kurtulmuş konu sana gelmedi. Konuya sen dahil olduğun için yazıyorum sana. Arkadaşın geçmiş mesajlarda aynı tavırla millete konuşup cevabını alınca ters ters konuşup insanlarla aklınca dalga geçmeye çalışmış. Konuları sulandırıp konunun dışında yorumlar yazıp durmuş. Bu yorumları da forumda etiket almak için mi yapıyorsunuz onu da anlamadım. Durup dururken sağol kral eyv reis tamam başkan çok iyi çok şey böyle yorumlarla dolu herhangi bir konuya katkısı da yok. Sırf etiket alabilmek için konuları mevcut anlamından başka yerlere çekenlerin bu forumda işi yok dedim. Benim gibi düşünenlerde var.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim size hocam. Ben o yazımda pasaport şartı geldiği için kendimce kötü yanlarını söyledim fakat pasaport şartı gelsin diyen tek bir kişiye laf söylemedim. Sadece sizin de dediğiniz gibi 1000 dolar olsun gerçekten gitmek isteyen gitsin diyenlere ( gerçekten gitmek isteyeni maddi olarak ölçtükleri için ) bencil olduklarını söyledim ve özellikle yanlış anlamaları önlemek için parantez içinde sadece bu tarz söylemleri olanlara söylüyorum dedim. Ona rağmen maalesef ısrarla 1-2 arkadaşın okuduğunu anlamamaya çalışmaları yüzünden bu duruma geldi konu. Forum maşallah herkesin babasının malı gibi ''olumlu konuşacaksın, sadece hayal kuracaksın umut edecek başka bir şey yazmayacaksın, başvuru yapmayacaksan da forumdan defolup gideceksin'' söylemleriyle doldu 2-3 gündür. Üstüne hakaretler vs. Sıkıntı yok hocam Allah büyük. Herkes kalbindekini yaşar. Tekrar çok teşekkür ederim size, söylediklerimi net şekilde anladığınız için. Bir Allah'ın kuluna oturup laf yaptığım yok yoksa. Allah herkesin gönlüne göre versin

• @Emre-Kurtulmuş İyi ama belli sayıda insan "you have been randomly selected" yazısını görüyor değil mi? eğer gitme niyeti olmayıp laf olsun diye başvuran bir kişiye bunun çıkması demek gidebilecek kişi sayısında düşüş anlamına gelmez mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk konu bana nerden geldi derken “eski fotoğrafla başvurup kazananlar var” sözüne inanmadığınızı yanlış yönlendirdiğini yazdınız ya ortamı yumuşatmak için demiştim

• ⭐⭐⭐⭐

@emircan_ konuya ne şekilde baktığınıza bağlı işte. Takribi 55bin vizenin verileceği bir döneme bu çekilişte yaklaşık 120bin kişi seçiliyor burada red alacaklar sürece devam etmeyecekler vs düşünülerek yapılıyor. Ben şu açıdan bakıyorum bu sürece devam etmeyecekler yüzünden yanan vize kotası var mı yok mu diye bakıyorum

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@emircan_ Yanlış bilmiyorsam zaten verilecek kotanın üstünde insan kazanıyor bu çekilişi. Yani kota her halükarda doluyor diye biliyorum. Spam başvurular ya da kazanıp gitmek istemeyenler etkilemiyor diye biliyorum ama yanlış da olabilir. Sadece mülakata kadar girip mülakatta vizesini alıp sonra gitmekten vazgeçenler var ise eğer ki sayıları çok azdır muhtemelen onlar etkiliyordur sadece. Tabii daha doğrusunu bilen varsa düzeltebilir

• Yaşım 35 o arkadaşın 25-26 yaşında. Forumlarda üslubuna konu dışı yorum yapmamaya özen gösterilir. Büyük harfle konuşulmaz. Her yazdığın metnin sonuna nokta konulup bir boşluk bırakılarak yazı yazılırdı. Şimdi ki arkadaşlar kendilerini bulunmaz görünmez sanıyor. O özelden attığı mesajların hesabını verecek öyle herkese hoplayıp ziplanmayacagini öğrenecek.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Keremtk '' Daha iki ileti önce yurt dışına gidemiyoruz diye ağlamışsın kardeşim '' - '' Biz Amerika'ya gidip yerleştiğimizde oradan sana fotoğraflar atarım sen rahat ol. '' - '' Çocuk musun birader gülücük falan atıp aklınca dalga geçmeye çalışıyorsun '' - '' Daha iki ileti önce pasaport parasına ağlayan adam amerikada gezi planlıyor muş vay bee. İşine bak kardeşim sohbeti bulandırma '' - '' Tamam koçum hadi git sende amerika hayalini kur bir köşede insanların işine de karışma ne yapacağına da sağa sola salça olup durma. '' - '' Kardeşim konuşacak bir arkadaşın dostun yoksa burayı sosyal medya gibi kullanma yoksa aç bir instagram facebook adresi git geyiğini orada döndür. '' - '' bu arkadaşa laf anlatamazsın susmayı bilmiyor nato kafa nato mermer kendince haklı olduğunu düşünüp herkese salça oluyor '' - '' herkese hoplayıp ziplanmayacagini öğrenecek. '' ( Bunlar dün ve şimdi yazdıkların, ben özelden Allah'tan başka kimseden korkum yok ver telefon numaranı yaşadığın şehri yaz yüz yüze gelelim seninle öyle konuşalım bunları dedim ). En kısa sürede hesap verelim ben kabulüm 🙂 Teklifim de hala geçerli. Sana daha fazla cevap da yazmayacağım istediğini yazabilirsin. Zaten beni anlayan anlamış. Gerisi Allah Kerim. Forum kuralları da belli zaten. Forum kimsenin babasının malı değil kendince kurallar koysun. Bir yanlış varsa yöneticiler el atar. Dağdan gelip bağdakini kovamaz kimse anlayacağın. Hadi eyvallah

• @asariel hocam DV lotoyu kazanınca insanların hesabına masraflarını halletmeleri için para yatmayacağına göre, 7-8 ay sonra bulamayacağı parayla birinin hakkına girmektense şimdiden önce o parayı bulmaya çalışsın, pasaport şartı yok diyelim ki yoktu zaten e adama çıkınca parasızlıktan gidemiyor neden birilerinin birilerinin hakkını göz göre göre gaspetmesini savunduğunuz ben şahsen anlamadım, ha hasan hüseyin ha hüseyin hasan, günün sonunda faydalanamayacağı bir imkan için birinin hakkını gasp etmenin nesini savunuyorsunuz? pasaportu çıkaramayan vize görüşmesinde 150 dolar vermeyi, sağlık muayenesine 350 dolar vermeyi, en kötü uçak biletine 1000 küsür dolar vermeyi nasıl ayarlayacak? önce çıksın sonra bakarız tam bir Türk mantığı, önce bak sonra çıksın diye uğraş, doğru mantık ve sıralama bu olmalı diye düşünüyorum, DV çıkınca gökten balkonunuza külçe külçe altın düşmeyecek sonuçta değil mi?

• @Emre-Kurtulmuş şöyle düşün senin şansın yaver gitmiş ve eski fotoğraf ile kazanmissin. Senin buradaki yaptığın yoruma güvenerek eski fotoğraf ile bir aile veya birey başvuru yaptı. Ve bu fotoğraf meselesi yüzünden elendi. Bunun vebalini alabilir misin? O yüzden istenilen neyse onun yazılması insanların yanlış yönlendirilmemesi gerekiyor. Su arkadastan bunu duydum böyleymis şundan şunu duydum şöyleymis diyip konu hakkında kendi tecrübesi olmadan yapılan aktarimlar insanlari yanlışa yönlendirir. Sen ne guzel yazıyorsun benim tecrübem bu şekildeydi ve kazandım ama başka birinin tecrübesi bu şekilde sonuclanmaya bilir. Yazdıklarına dikkat etmesi lazım. Her gün adli olayların içindeyim. Birbirini vurani öldüreni medyada siz herşeyi gördüğünüz kadarıyla biliyorsunuz . Görünmeyen yüzünde neler neler oluyor bir bilseniz. Arkadaş bir haber paylaşıyor şiddet içeren tüm Amerika böyle havası vermeye çalışıyor. Sen Ankara cincine git bakalım her gün ne olaylar dönüyor. Eğer umudunuz kalmadıysa umudu olanları baltalamayin .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |